X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu, Izo i Agiii oby Waszym Maluszkom przeszły problemy z brzuszkami!

Iza no to git że się wyjaśniło co i jak z zębem.

Aniu a Wy jak? Jak Mąż?

Klaudia na pewno da radę. Może troszkę od Ciebie odpocznie. Bo chyba tego czasem potrzeba i Maluszkowi.

Dorotko super, że Kirunia taka grzeczna, oby jak najdłużej.

To chyba tylko ja będę tłuścioch. Waga mi nie spada. A jem mniej. Niestety u mnie w rodzinie kobiety nie bardzo chudły. Chyba to kp na mnie nie podziała.
    Mogę oddać z 7kg.

Moja Pysia dziś 2 pobudki w nocy, bo mi chrycha dalej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    A ja uważam wręcz odwrotnie. Czasem dzieciom potrzebna jest odmiana niż ciągle mama- mama :)
    Czy którąś ma może fotelik be safe izi go lub izi sleep i może się wypowiedzieć?

Myszkaka ma i nie jest zadowolona.
    Ja mam kiedy evolution i się rozkłada.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Właśnie rozmyślam też nad kiddy... bo ja bardzo dużo jeżdżę z fotelikiem w stelaż i najfajniejszy wydaje mi się besafe. Tzn jeszcze cybex cloud ale cena... :(
    Myszkaka- czemu nie jesteś zadowolona

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    https://dziecisawazne.pl/7-polskich-chust-do-noszenia-dzieci/

Tam jest napisane o tej firmie na forum dawałam zdjęcie z Młodym, ja mam długości ponad 5 metrów, zaraz zobaczę coś na olx
    Dziś idę po rapalu ❤ oby łobuz chciał się nosić :D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:

Wybieram się dziś na sushi (yyuuppii) i zastanawiam się czy zostać na pieczonej rybie czy można już surowizne?
    Mozesz spokojnie surowe jesc, smacznego :)

U nas tez to co piszecie dziewczyny- Max sie okropnie prezy, macha nogami, wije jak opetany - kupki potem sa ale dlugo sie nameczy wpierw. Najlepsze jak lepetyna macha z pierscia w buzi- jakby mial zeby obawiam sie bym czesc piersi stracila o.O

dxomclb10296nsxe.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Dla mnie te foteliki to porażka. Moze tym noworodkom jedt i wygodnie, ale jak patrzę nad ich pozycja to mi ich szkoda. Kamila miała tez fajny fotelik.
    Mam chustę 4.6 m i dla mnie jest mega długa. Generalnie chusta to mega fajny wymysl.
    Klaudia chyba mozna jesc surowa rybę. Ja uwazam tylko na ostre przyprawy, czosnek i cebule w dużych ilosciach.
    Dentystę nam za tydzień az sie boje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 13:03

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily, czy ten filtr z Mustelli rzeczywiście ma konsystencję mleczka? Ja kupiłam 50 z Momme i jest tak gesty że trudno go na buzce rozsmarowac...

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam chustę 4,6m i zgadzam się - jest straaasznie długa.

U nas od rana już 3 piękne kupy :) gdyby nie te poranne męczarnie, to wszystko byłoby ok. Myślicie, że powinnam jeść np więcej błonnika czy trzeba przeczekać?

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu mozesz spróbować, moze Wojtus ma słaba mikroflorę jelitowa ? Bo jesli kupy sa, tylko musi sie namęczyć, to moze taki urok narazie? Napewno to nie zaszkodzi.
    Ja kupiłam krem z baby dream jakis nowy. Konsystencja jest ok.
    Moja dama dopiero usnęła , od 10rano... jak usypiała to prawie Pielucha przeciekła od kupy, to głodna i tak na zmianę ...ja nie moge ułożyć dokumentów, ktore wzięłam siebie za cel dnia, a dom wyglada jak po włamaniu ...takiego nieładu nie było jeszcze.

Etoilka lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    A ja uważam wręcz odwrotnie. Czasem dzieciom potrzebna jest odmiana niż ciągle mama- mama :)
    Ale ja też uważam, że urozmaicenie jest lepsze, tylko do tej pory nie miałam jej z kim zostawić, bo mieszkamy same....
    specjalnie ja do ludzi zabieram (dziś na sushi), żeby na dzikusa nie wyrosła ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Ale ja też uważam, że urozmaicenie jest lepsze, tylko do tej pory nie miałam jej z kim zostawić, bo mieszkamy same....
    specjalnie ja do ludzi zabieram (dziś na sushi), żeby na dzikusa nie wyrosła ;)
    powiem Ci, że Gabryś na rękach u obcej osoby jest bardzo spokojny(pewnie ma mnie dość-i wcale mu się nie dziwię, bo ile można jedną gębę oglądać? :D)
    Co do chust to ta ca kupiłam teraz ma...5,4 metra! i owijam się nią parę razy wokół. Włożyłam dziś Gabrysia pierwszy raz na szybko i nawet nie ma porównania z elastyczną! z tym, że on tak się wierci i wymachuje głową i rękami że nie ma mowy o dociągnieciu. Musze coś wymyśleć.
    Ilona92-to i tak Ci w miarę szybko zasnęła :D Gabryś potrafi nie spać od 9 do 18 z jedną drzemką 15 minutową :)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:-)
    Ibishka cieszę się że ząb ogarnięty:-)
    Jaka piękna noc dziś miałam normalnie marzenie...nie nie nie z mężem;-P moj Patryczek spał od 21.30 do 5.50 niech mu tak zostanie:-)
    Z ulewaniem też póki co w miarę spokojnie:-)
    A i dziś wybrałam się do fryzjera synuś grzecznie spał we wózku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 14:59

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude wrote:
    Emily, czy ten filtr z Mustelli rzeczywiście ma konsystencję mleczka? Ja kupiłam 50 z Momme i jest tak gesty że trudno go na buzce rozsmarowac...
    Jest płynny, cos jak mleczko do demakijazu :) idealnie sie rozsmarowuje )

machirude lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• ibishka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z kolei Nivea dla dzieci z filtrem i też ms dość fajna konsystencję :)

Sandrau u nas dokładnie tak to wygląda! Jakby chciała rozerwać ofiarę :)
    Kupy są u nas prawie co karmienie ale one objętościowo nie aa duże i mało zwarte. Bardziej wodniste ale pediatra mówi że tak będzie póki układ pokarmowy nie dojrzeje. Te prezenia przy produkcji też podobno mają przejść po pierwszych 3 miesiącach.
    U mnie mała najlepiej spi w wózku lub foteliku więc dziś 2 spacery hehe. Wieczory są najgorsze bo najwięcej płacze.
    Oj czekam na dzień w którym mała pośpi tyle :) u nas max odstęp w nocy jaki się trafił to 4h. Ale mam wrażenie że często budzi ja brzuszek a nie głód. Dziś pobudka o 2, 4, 7.30. Ale wieczorem wyjątkowo płakała i zasnęła dopiero z cyckiem w gębie.

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w końcu przyszły 2 kupy i jak ręką odjal, teraz leży spokojnie, je ciągle i drzemie przy cycku, dzisiaj karmie go jedną piersią i w międzyczasie odciagam z drugiej i daje mu z butli, matko jaki zadowolony.

Pospal dzisiaj całe 2 godziny, ja umylam podłogi, odkurzylam, zrobiłam obiad i łazienkę, matko taka szczęśliwa nie byłam dawno.

Zazdroszczę Wam tych nocy u nas w miarę regularnie bo około północy i 3 pobudka, maks to było raz 4 godziny.

Mój Łukaszek też się czasem prezy w chuscie, dzisiaj go nosiłam pół godziny aż zasnął mocno i odlozylan do wózka i na taras dałam i tak mu było super.

Ilona92, pomarańczka_33, BP 02 lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta pochwaliła sie, ze usnęła ... jakis dziwny dzien albo gorąco albo nie wiem. Niby zasypiała na tekach, odkładałam do wózka na zewnatrz ryk... ledwo juz zipalam i poszłam z nia na gore przytuliłam i po wielkim płaczu zasnęłyśmy razem ...ona jeszcze śpi, a ja przebudziłem sie o 17.40. Moze idzie zmiana pogody , bo patrzę ze temperatura ma dochodzić do 30... kiepskie dla takich maluchów :(
    Moja wczoraj na zewnatrz spała dobre 4 h!

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona mój mały to też najlepiej na rękach jak odkladam to chwila i płacz, wczoraj pospalam z nim w łóżku 2,5 godziny, dużo mi to dało.
    Dzisiaj tylko pół godziny ale wystarczyło.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Myszkaka ma i nie jest zadowolona.
    Ja mam kiedy evolution i się rozkłada.
    Kiddy evolution 2? Jesteś zadowolona?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Czy którąś ma może fotelik be safe izi go lub izi sleep i może się wypowiedzieć?

Ja mam izi go i nie jestem zadolowona. Dziecko strasznie pionowo siedzi, głowa mu opada, w ogóle mieliśmy problem żeby go włożyć. Mega niewygodna pozycja do spania niestety bo się nie rozkłada w żaden sposób.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam kupić ten
    http://www.kiddy.de/pl/nosidelka/evoluna-i-size.html
    ale babka w sklepie nam odradzała bo że "oni nie wiedzą jak to działa że można jechać z rozłożonym" i że on jest tylko na bazę więc się awaryjnie go innym samochodem nie przewiezie.
    Ale po jednym kursie na izi go żałuję że nie wzięłam tamtego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 20:01

f2wli09k0vt5rkls.png
‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ