Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMarysiu, Izo i Agiii oby Waszym Maluszkom przeszły problemy z brzuszkami!
Iza no to git że się wyjaśniło co i jak z zębem.
Aniu a Wy jak? Jak Mąż?
Klaudia na pewno da radę. Może troszkę od Ciebie odpocznie. Bo chyba tego czasem potrzeba i Maluszkowi.
Dorotko super, że Kirunia taka grzeczna, oby jak najdłużej.
To chyba tylko ja będę tłuścioch. Waga mi nie spada. A jem mniej. Niestety u mnie w rodzinie kobiety nie bardzo chudły. Chyba to kp na mnie nie podziała.
Mogę oddać z 7kg.
Moja Pysia dziś 2 pobudki w nocy, bo mi chrycha dalej.
-
nick nieaktualnysweetmalenka wrote:A ja uważam wręcz odwrotnie. Czasem dzieciom potrzebna jest odmiana niż ciągle mama- mama
Czy którąś ma może fotelik be safe izi go lub izi sleep i może się wypowiedzieć?
Myszkaka ma i nie jest zadowolona.
Ja mam kiedy evolution i się rozkłada. -
Tęskniąca wrote:
Wybieram się dziś na sushi (yyuuppii) i zastanawiam się czy zostać na pieczonej rybie czy można już surowizne?
U nas tez to co piszecie dziewczyny- Max sie okropnie prezy, macha nogami, wije jak opetany - kupki potem sa ale dlugo sie nameczy wpierw. Najlepsze jak lepetyna macha z pierscia w buzi- jakby mial zeby obawiam sie bym czesc piersi stracila -
Wiecie co? Dla mnie te foteliki to porażka. Moze tym noworodkom jedt i wygodnie, ale jak patrzę nad ich pozycja to mi ich szkoda. Kamila miała tez fajny fotelik.
Mam chustę 4.6 m i dla mnie jest mega długa. Generalnie chusta to mega fajny wymysl.
Klaudia chyba mozna jesc surowa rybę. Ja uwazam tylko na ostre przyprawy, czosnek i cebule w dużych ilosciach.
Dentystę nam za tydzień az sie boje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 13:03
-
nick nieaktualny
-
Marysiu mozesz spróbować, moze Wojtus ma słaba mikroflorę jelitowa ? Bo jesli kupy sa, tylko musi sie namęczyć, to moze taki urok narazie? Napewno to nie zaszkodzi.
Ja kupiłam krem z baby dream jakis nowy. Konsystencja jest ok.
Moja dama dopiero usnęła , od 10rano... jak usypiała to prawie Pielucha przeciekła od kupy, to głodna i tak na zmianę ...ja nie moge ułożyć dokumentów, ktore wzięłam siebie za cel dnia, a dom wyglada jak po włamaniu ...takiego nieładu nie było jeszcze.Etoilka lubi tę wiadomość
-
sweetmalenka wrote:A ja uważam wręcz odwrotnie. Czasem dzieciom potrzebna jest odmiana niż ciągle mama- mama
specjalnie ja do ludzi zabieram (dziś na sushi), żeby na dzikusa nie wyrosła
-
Tęskniąca wrote:Ale ja też uważam, że urozmaicenie jest lepsze, tylko do tej pory nie miałam jej z kim zostawić, bo mieszkamy same....
specjalnie ja do ludzi zabieram (dziś na sushi), żeby na dzikusa nie wyrosła
Co do chust to ta ca kupiłam teraz ma...5,4 metra! i owijam się nią parę razy wokół. Włożyłam dziś Gabrysia pierwszy raz na szybko i nawet nie ma porównania z elastyczną! z tym, że on tak się wierci i wymachuje głową i rękami że nie ma mowy o dociągnieciu. Musze coś wymyśleć.
Ilona92-to i tak Ci w miarę szybko zasnęła Gabryś potrafi nie spać od 9 do 18 z jedną drzemką 15 minutową
-
hej:-)
Ibishka cieszę się że ząb ogarnięty:-)
Jaka piękna noc dziś miałam normalnie marzenie...nie nie nie z mężem;-P moj Patryczek spał od 21.30 do 5.50 niech mu tak zostanie:-)
Z ulewaniem też póki co w miarę spokojnie:-)
A i dziś wybrałam się do fryzjera synuś grzecznie spał we wózkuWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 14:59
Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
machirude wrote:Emily, czy ten filtr z Mustelli rzeczywiście ma konsystencję mleczka? Ja kupiłam 50 z Momme i jest tak gesty że trudno go na buzce rozsmarowac...
machirude lubi tę wiadomość
-
Ja mam z kolei Nivea dla dzieci z filtrem i też ms dość fajna konsystencję
Sandrau u nas dokładnie tak to wygląda! Jakby chciała rozerwać ofiarę
Kupy są u nas prawie co karmienie ale one objętościowo nie aa duże i mało zwarte. Bardziej wodniste ale pediatra mówi że tak będzie póki układ pokarmowy nie dojrzeje. Te prezenia przy produkcji też podobno mają przejść po pierwszych 3 miesiącach.
U mnie mała najlepiej spi w wózku lub foteliku więc dziś 2 spacery hehe. Wieczory są najgorsze bo najwięcej płacze.
Oj czekam na dzień w którym mała pośpi tyle u nas max odstęp w nocy jaki się trafił to 4h. Ale mam wrażenie że często budzi ja brzuszek a nie głód. Dziś pobudka o 2, 4, 7.30. Ale wieczorem wyjątkowo płakała i zasnęła dopiero z cyckiem w gębie. -
nick nieaktualnyU nas w końcu przyszły 2 kupy i jak ręką odjal, teraz leży spokojnie, je ciągle i drzemie przy cycku, dzisiaj karmie go jedną piersią i w międzyczasie odciagam z drugiej i daje mu z butli, matko jaki zadowolony.
Pospal dzisiaj całe 2 godziny, ja umylam podłogi, odkurzylam, zrobiłam obiad i łazienkę, matko taka szczęśliwa nie byłam dawno.
Zazdroszczę Wam tych nocy u nas w miarę regularnie bo około północy i 3 pobudka, maks to było raz 4 godziny.
Mój Łukaszek też się czasem prezy w chuscie, dzisiaj go nosiłam pół godziny aż zasnął mocno i odlozylan do wózka i na taras dałam i tak mu było super.Ilona92, pomarańczka_33, BP 02 lubią tę wiadomość
-
Judyta pochwaliła sie, ze usnęła ... jakis dziwny dzien albo gorąco albo nie wiem. Niby zasypiała na tekach, odkładałam do wózka na zewnatrz ryk... ledwo juz zipalam i poszłam z nia na gore przytuliłam i po wielkim płaczu zasnęłyśmy razem ...ona jeszcze śpi, a ja przebudziłem sie o 17.40. Moze idzie zmiana pogody , bo patrzę ze temperatura ma dochodzić do 30... kiepskie dla takich maluchów
Moja wczoraj na zewnatrz spała dobre 4 h! -
nick nieaktualny
-
sweetmalenka wrote:A ja uważam wręcz odwrotnie. Czasem dzieciom potrzebna jest odmiana niż ciągle mama- mama
Czy którąś ma może fotelik be safe izi go lub izi sleep i może się wypowiedzieć?
Ja mam izi go i nie jestem zadolowona. Dziecko strasznie pionowo siedzi, głowa mu opada, w ogóle mieliśmy problem żeby go włożyć. Mega niewygodna pozycja do spania niestety bo się nie rozkłada w żaden sposób. -
Chciałam kupić ten
http://www.kiddy.de/pl/nosidelka/evoluna-i-size.html
ale babka w sklepie nam odradzała bo że "oni nie wiedzą jak to działa że można jechać z rozłożonym" i że on jest tylko na bazę więc się awaryjnie go innym samochodem nie przewiezie.
Ale po jednym kursie na izi go żałuję że nie wzięłam tamtego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 20:01