X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu, Izo i Agiii oby Waszym Maluszkom przeszły problemy z brzuszkami!

Iza no to git że się wyjaśniło co i jak z zębem.

Aniu a Wy jak? Jak Mąż?

Klaudia na pewno da radę. Może troszkę od Ciebie odpocznie. Bo chyba tego czasem potrzeba i Maluszkowi.

Dorotko super, że Kirunia taka grzeczna, oby jak najdłużej.

To chyba tylko ja będę tłuścioch. Waga mi nie spada. A jem mniej. Niestety u mnie w rodzinie kobiety nie bardzo chudły. Chyba to kp na mnie nie podziała.
    Mogę oddać z 7kg.

Moja Pysia dziś 2 pobudki w nocy, bo mi chrycha dalej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    A ja uważam wręcz odwrotnie. Czasem dzieciom potrzebna jest odmiana niż ciągle mama- mama :)
    Czy którąś ma może fotelik be safe izi go lub izi sleep i może się wypowiedzieć?

Myszkaka ma i nie jest zadowolona.
    Ja mam kiedy evolution i się rozkłada.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Właśnie rozmyślam też nad kiddy... bo ja bardzo dużo jeżdżę z fotelikiem w stelaż i najfajniejszy wydaje mi się besafe. Tzn jeszcze cybex cloud ale cena... :(
    Myszkaka- czemu nie jesteś zadowolona

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    https://dziecisawazne.pl/7-polskich-chust-do-noszenia-dzieci/

Tam jest napisane o tej firmie na forum dawałam zdjęcie z Młodym, ja mam długości ponad 5 metrów, zaraz zobaczę coś na olx
    Dziś idę po rapalu ❤ oby łobuz chciał się nosić :D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:

Wybieram się dziś na sushi (yyuuppii) i zastanawiam się czy zostać na pieczonej rybie czy można już surowizne?
    Mozesz spokojnie surowe jesc, smacznego :)

U nas tez to co piszecie dziewczyny- Max sie okropnie prezy, macha nogami, wije jak opetany - kupki potem sa ale dlugo sie nameczy wpierw. Najlepsze jak lepetyna macha z pierscia w buzi- jakby mial zeby obawiam sie bym czesc piersi stracila o.O

dxomclb10296nsxe.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Dla mnie te foteliki to porażka. Moze tym noworodkom jedt i wygodnie, ale jak patrzę nad ich pozycja to mi ich szkoda. Kamila miała tez fajny fotelik.
    Mam chustę 4.6 m i dla mnie jest mega długa. Generalnie chusta to mega fajny wymysl.
    Klaudia chyba mozna jesc surowa rybę. Ja uwazam tylko na ostre przyprawy, czosnek i cebule w dużych ilosciach.
    Dentystę nam za tydzień az sie boje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 13:03

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily, czy ten filtr z Mustelli rzeczywiście ma konsystencję mleczka? Ja kupiłam 50 z Momme i jest tak gesty że trudno go na buzce rozsmarowac...

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam chustę 4,6m i zgadzam się - jest straaasznie długa.

U nas od rana już 3 piękne kupy :) gdyby nie te poranne męczarnie, to wszystko byłoby ok. Myślicie, że powinnam jeść np więcej błonnika czy trzeba przeczekać?

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu mozesz spróbować, moze Wojtus ma słaba mikroflorę jelitowa ? Bo jesli kupy sa, tylko musi sie namęczyć, to moze taki urok narazie? Napewno to nie zaszkodzi.
    Ja kupiłam krem z baby dream jakis nowy. Konsystencja jest ok.
    Moja dama dopiero usnęła , od 10rano... jak usypiała to prawie Pielucha przeciekła od kupy, to głodna i tak na zmianę ...ja nie moge ułożyć dokumentów, ktore wzięłam siebie za cel dnia, a dom wyglada jak po włamaniu ...takiego nieładu nie było jeszcze.

Etoilka lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    A ja uważam wręcz odwrotnie. Czasem dzieciom potrzebna jest odmiana niż ciągle mama- mama :)
    Ale ja też uważam, że urozmaicenie jest lepsze, tylko do tej pory nie miałam jej z kim zostawić, bo mieszkamy same....
    specjalnie ja do ludzi zabieram (dziś na sushi), żeby na dzikusa nie wyrosła ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Ale ja też uważam, że urozmaicenie jest lepsze, tylko do tej pory nie miałam jej z kim zostawić, bo mieszkamy same....
    specjalnie ja do ludzi zabieram (dziś na sushi), żeby na dzikusa nie wyrosła ;)
    powiem Ci, że Gabryś na rękach u obcej osoby jest bardzo spokojny(pewnie ma mnie dość-i wcale mu się nie dziwię, bo ile można jedną gębę oglądać? :D)
    Co do chust to ta ca kupiłam teraz ma...5,4 metra! i owijam się nią parę razy wokół. Włożyłam dziś Gabrysia pierwszy raz na szybko i nawet nie ma porównania z elastyczną! z tym, że on tak się wierci i wymachuje głową i rękami że nie ma mowy o dociągnieciu. Musze coś wymyśleć.
    Ilona92-to i tak Ci w miarę szybko zasnęła :D Gabryś potrafi nie spać od 9 do 18 z jedną drzemką 15 minutową :)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:-)
    Ibishka cieszę się że ząb ogarnięty:-)
    Jaka piękna noc dziś miałam normalnie marzenie...nie nie nie z mężem;-P moj Patryczek spał od 21.30 do 5.50 niech mu tak zostanie:-)
    Z ulewaniem też póki co w miarę spokojnie:-)
    A i dziś wybrałam się do fryzjera synuś grzecznie spał we wózku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 14:59

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude wrote:
    Emily, czy ten filtr z Mustelli rzeczywiście ma konsystencję mleczka? Ja kupiłam 50 z Momme i jest tak gesty że trudno go na buzce rozsmarowac...
    Jest płynny, cos jak mleczko do demakijazu :) idealnie sie rozsmarowuje )

machirude lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• ibishka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z kolei Nivea dla dzieci z filtrem i też ms dość fajna konsystencję :)

Sandrau u nas dokładnie tak to wygląda! Jakby chciała rozerwać ofiarę :)
    Kupy są u nas prawie co karmienie ale one objętościowo nie aa duże i mało zwarte. Bardziej wodniste ale pediatra mówi że tak będzie póki układ pokarmowy nie dojrzeje. Te prezenia przy produkcji też podobno mają przejść po pierwszych 3 miesiącach.
    U mnie mała najlepiej spi w wózku lub foteliku więc dziś 2 spacery hehe. Wieczory są najgorsze bo najwięcej płacze.
    Oj czekam na dzień w którym mała pośpi tyle :) u nas max odstęp w nocy jaki się trafił to 4h. Ale mam wrażenie że często budzi ja brzuszek a nie głód. Dziś pobudka o 2, 4, 7.30. Ale wieczorem wyjątkowo płakała i zasnęła dopiero z cyckiem w gębie.

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w końcu przyszły 2 kupy i jak ręką odjal, teraz leży spokojnie, je ciągle i drzemie przy cycku, dzisiaj karmie go jedną piersią i w międzyczasie odciagam z drugiej i daje mu z butli, matko jaki zadowolony.

Pospal dzisiaj całe 2 godziny, ja umylam podłogi, odkurzylam, zrobiłam obiad i łazienkę, matko taka szczęśliwa nie byłam dawno.

Zazdroszczę Wam tych nocy u nas w miarę regularnie bo około północy i 3 pobudka, maks to było raz 4 godziny.

Mój Łukaszek też się czasem prezy w chuscie, dzisiaj go nosiłam pół godziny aż zasnął mocno i odlozylan do wózka i na taras dałam i tak mu było super.

Ilona92, pomarańczka_33, BP 02 lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta pochwaliła sie, ze usnęła ... jakis dziwny dzien albo gorąco albo nie wiem. Niby zasypiała na tekach, odkładałam do wózka na zewnatrz ryk... ledwo juz zipalam i poszłam z nia na gore przytuliłam i po wielkim płaczu zasnęłyśmy razem ...ona jeszcze śpi, a ja przebudziłem sie o 17.40. Moze idzie zmiana pogody , bo patrzę ze temperatura ma dochodzić do 30... kiepskie dla takich maluchów :(
    Moja wczoraj na zewnatrz spała dobre 4 h!

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona mój mały to też najlepiej na rękach jak odkladam to chwila i płacz, wczoraj pospalam z nim w łóżku 2,5 godziny, dużo mi to dało.
    Dzisiaj tylko pół godziny ale wystarczyło.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Myszkaka ma i nie jest zadowolona.
    Ja mam kiedy evolution i się rozkłada.
    Kiddy evolution 2? Jesteś zadowolona?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Czy którąś ma może fotelik be safe izi go lub izi sleep i może się wypowiedzieć?

Ja mam izi go i nie jestem zadolowona. Dziecko strasznie pionowo siedzi, głowa mu opada, w ogóle mieliśmy problem żeby go włożyć. Mega niewygodna pozycja do spania niestety bo się nie rozkłada w żaden sposób.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam kupić ten
    http://www.kiddy.de/pl/nosidelka/evoluna-i-size.html
    ale babka w sklepie nam odradzała bo że "oni nie wiedzą jak to działa że można jechać z rozłożonym" i że on jest tylko na bazę więc się awaryjnie go innym samochodem nie przewiezie.
    Ale po jednym kursie na izi go żałuję że nie wzięłam tamtego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 20:01

f2wli09k0vt5rkls.png
‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ