X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Magda my już po wizycie u piediatry. Okazało się, że takie wyniki morfo mieszczą się w normie i mamy się nie przejmować. Podobno w tym czasie przypada fizjologiczny spadek morfo. Myszkaka u nas płytek krwi jest aż 650!
    Niestety mocz mamy kiepski, jest jakieś zapalenie ale mamy zrobisz jeszcze z posiewem i dopiero wtedy lekarz zdecyduje czy wprowadzać antybiotyk :/

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - super wyglądasz, zazdroszczę tych nóg !!!

Aniu - ja gorącym prysznicem masuje i ręką aż mi kapie z tego cycka, póki co pomaga

U nas dziś trudniejszy dzień - do południa zrywy płaczu "bez powodu" nawet na rekach, czy u Was też czasami takie "humory" bo ja sie juz martwic zaczelam ze cos jej jest , a pozniej bylo ok i pod wieczor znow to samo. strasznie jestem zmeczona tym jej placzem dzis

Magdzia85F lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia - Dorotka też dziś tak płakała bez powodu, aż ochrypła :( pierwszy raz taki płacz

3i49l6d8vill3k1j.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monn, o kurcze to faktycznie dużo. Czyli pediatra mówi, że koło 3 miesiąca jest jakiś taki spadek morfo? Ciekawe. Ja do mojej idę w czwartek.. Mam nadzieję, że już tej krwi utajonej nie będzie :"(
    Tak się zaczęłam zastanawiać, że może on się tak zachowuje przy piersi bo mu nie leci? No bo jak zje to co jest nagromadzone to musi popracować żeby znowu zaczęło lecieć, a może go to wkurza i robi aferę i nie chce już jeść dalej?

Aga, próbowałam ściągać laktatorem ale mi się udało tylko 60ml :/ dla mnie laktator jest jakoś mało wydajny, ciągnęłam jakieś 40 minut.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna pozytywna rzecz była za to dziś - byłam z Pati na angielskim. Niestety to drugie piętro wiec musiałam ja wyjąc z wózka jak dojechaliśmy i się obudziła. Wsadziłem ja w chustę i na stojąco bujając ja wytrzymaliśmy cała godzinę bez najmniejszego grymasu. Jestem z niej dumna !!! Całe szczęście ta godz. Wytrzymała bo reszta dnia była płacząca.

machirude, Etoilka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Monn, o kurcze to faktycznie dużo. Czyli pediatra mówi, że koło 3 miesiąca jest jakiś taki spadek morfo? Ciekawe. Ja do mojej idę w czwartek.. Mam nadzieję, że już tej krwi utajonej nie będzie :"(
    Tak się zaczęłam zastanawiać, że może on się tak zachowuje przy piersi bo mu nie leci? No bo jak zje to co jest nagromadzone to musi popracować żeby znowu zaczęło lecieć, a może go to wkurza i robi aferę i nie chce już jeść dalej?

Aga, próbowałam ściągać laktatorem ale mi się udało tylko 60ml :/ dla mnie laktator jest jakoś mało wydajny, ciągnęłam jakieś 40 minut.
    Oby wyniki już były dobre :)
    Wiktor też się denerwuje jak musi popracować nad mlekiem, ciągnie mi wtedy sutka i gryzie. Taki nerwus.. najlepiej mu się je nad ranem i do poludnia, bo cycki przepelnione :d
    A pijesz cos na pobudzenie laktacji? Ja odkryłam ostatnio Bavarie 0,0% jabłkowa, pyszna jest ;) i moze placebo, ale piję od czasu do czasu :p

grzanewino, Magdzia85F lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też Gabryś od dwóch dni wieczorami płacze bardzo strasznie...jak go do łóżeczka odkładam. A kiedyś tak pięknie zasypial.
    Więc ten płacz chyba normalny jest.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w końcu zdecydowałam się na tą sukienkę
    http://lostesso.pl/kolekcje/26-sukienka-amelia
    Mam nadzieję, że będzie dobra. Jakieś żywsze dodatki i powinno być ok.

Kinga, może tak być. Jak mój się zaczął tak awanturować, to też się zastanawiałam - czy to dlatego, że mu nie leci, czy za szybko, czy za wolno... czy to pozycja zła, czy miejsce nie takie... wszystko przerabiałam :) Do dziś ma takie odpały (choć już rzadziej), przyczyny nadal nie znalazłam.

U nas, odpukać, płaczów coraz mniej.

APrzybylska lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :)
    Na moje kamyki nic nie pomaga ani gorące okłady, masaż czy laktator (mam jakiś do kitu i chcę poszukać innego, jaki polecacie?). Dopiero jak w nocy położyłam się na brzuchu, to chyba wycisnęłam, bo obudziłam się z normalną piersią. Na tym etepie laktacja powinna być ustabilizowana, a u mnie raz flaki, a potem kamienie :/

Fajne macie sukienki :) ja swoją później pokaże.

Trzymam kciuki za wyniki i wizyty.

Madzia jak Adusia po szczepieniu?

Zuzia też czasami walczy przy karmieniu i też nie mam pojęcia jaka jest tego przyczyna. Odstawiam ją wtedy i czekam aż zgłodnieje. Za to nauczyła się sama zasypiać. Odkładam ją do łóżeczka i śpi jak aniołek :)

Dzisiaj idziemy na polowanie do Smyka. Miłej soboty :)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Oby wyniki już były dobre :)
    Wiktor też się denerwuje jak musi popracować nad mlekiem, ciągnie mi wtedy sutka i gryzie. Taki nerwus.. najlepiej mu się je nad ranem i do poludnia, bo cycki przepelnione :d
    A pijesz cos na pobudzenie laktacji? Ja odkryłam ostatnio Bavarie 0,0% jabłkowa, pyszna jest ;) i moze placebo, ale piję od czasu do czasu :p

Nic nie piję, bo mi się wydawało że się najada. Przy każdym karmieniu zjada tylko z jednej piersi i drugiej już nie chce, więc sądziłam że jest najedzony. Faktycznie w nocy i rano jest ok, bardziej się te nerwy zaczynają po południu. Zresztą jeśli mu się wyniki nie poprawią to i tak od czwartku będziemy musieli przejść na nutramigen. :/

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f328d5aa088f.jpg

Patrycja pozdrawia wszystkie ciocie ;)

APrzybylska, Tusianka, Magdzia85F, machirude, grzanewino, ibishka, aga_90, Rene lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszko pokaż się koniecznie w tej sukience. Bo cycuchy to będą wyeksponowane, że i Mąż od Ciebie się nie oderwie.
    Póki co u mnie to tylko Ada tak zapatrzone jest w moje piersi. Haha

Klaudia dziękuję za komplement (dziewczynom również). Nie wiem co Ty w tych nogach dostrzegłaś, ale miłe to było.

Aga Bavaria jest extra. Mniam.

Aniu u mnie też z cyckami to przeboje. Raz miękkie, raz twarde. Sikaja mi pokarmem. A Ada coś stanęła na wadze.

O dziwo wczoraj po szczepionce super. Pospała pół dnia, więc miała świetny humorek.

Klaudia to mata z lulalove ? My za tydzień na chrzest dostaniemy tą zachwalaną. Ciekawe jaka będzie reakcja, bo Ada zyrafke ma swoją co ja lubi.

I Pati buziaki !

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszko pokaż się koniecznie w tej sukience. Bo cycuchy to będą wyeksponowane, że i Mąż od Ciebie się nie oderwie.
    Póki co u mnie to tylko Ada tak zapatrzone jest w moje piersi. Haha

Klaudia dziękuję za komplement (dziewczynom również). Nie wiem co Ty w tych nogach dostrzegłaś, ale miłe to było.

Aga Bavaria jest extra. Mniam.

Aniu u mnie też z cyckami to przeboje. Raz miękkie, raz twarde. Sikaja mi pokarmem. A Ada coś stanęła na wadze.

O dziwo wczoraj po szczepionce super. Pospała pół dnia, więc miała świetny humorek.

Klaudia to mata z lulalove ? My za tydzień na chrzest dostaniemy tą zachwalaną. Ciekawe jaka będzie reakcja, bo Ada zyrafke ma swoją co ja lubi.

I Pati buziaki !

grzanewino lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn wrote:
    Tak Magda my już po wizycie u piediatry. Okazało się, że takie wyniki morfo mieszczą się w normie i mamy się nie przejmować. Podobno w tym czasie przypada fizjologiczny spadek morfo. Myszkaka u nas płytek krwi jest aż 650!
    Niestety mocz mamy kiepski, jest jakieś zapalenie ale mamy zrobisz jeszcze z posiewem i dopiero wtedy lekarz zdecyduje czy wprowadzać antybiotyk :/

uf to o tyle, że ok
    Trzymam kciuki za to, żeby Mała zapalenie ominęła!

Myszko a Wy te wyniki konultujecie z jakimś lekarzem opanowanym? Może prywatnie idźcie. A w ogóle jest grupa na fejsie specjaliści dla dzieci i dorosłych Warszawa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, dziękuję za pomoc! :) bo oczywiście te pytania już po wizycie mi się nasunely :)

Magda, to chyba mata Babysenses.

Ania, ja mam dwa laktatory (tak wyszło:)): medela mini Electric i lovi 3d pumping. U mnie oba się sprawdzają, ale medela chyba "mocniej ciagnie" :) i jest też troche tańsza, tylko odrobine glosna. Lovi z kolei jest bardziej delikatny bo ma miekki, silikonowy "lejek", więc nie ściska tak mocno, ale mam wrażenie że przez to słabiej leci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 10:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude wrote:
    Iza, dziękuję za pomoc! :) bo oczywiście te pytania już po wizycie mi się nasunely :)

Magda, to chyba mata Babysenses.

Ania, ja mam dwa laktatory (tak wyszło:)): medela mini Electric i lovi 3d pumping. U mnie oba się sprawdzają, ale medela chyba "mocniej ciagnie" :) i jest też troche tańsza, tylko odrobine glosna. Lovi z kolei jest bardziej delikatny bo ma miekki, silikonowy "lejek", więc nie ściska tak mocno, ale mam wrażenie że przez to słabiej leci ;)

już wiem, bright stars
    Ale ja to jestem ogarnięta...hehe

Ja mam laktator tommee tipi. Nie mam porównania, ale ciągnie wg mnie jak wściekły. I potem sutki bolą. Choć u mnie zabawa to 10 minut, bo sciagalam 60ml.

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam laktator Ameda i ściąga co ma ściągnąć, a krzywdy nie robi :)

Mata Patusi to Babysense, ta polecana przez wszystkie Kwietniowki to Bright stars. Całą robotę w tej macie robi slonik kory gra i świeci uszami :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:

Mata Patusi to Babysense, ta polecana przez wszystkie Kwietniowki to Bright stars. Całą robotę w tej macie robi slonik kory gra i świeci uszami :)
    Fakt ale u nas jeszcze lubiany bardzo jest tukan :)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, rodzina pyta co Mała chce na chrzest. Nie mam pomysłu za bardzo, bo takie rzeczy typu mata, leżaczek, karuzelka to mamy. Nic właściwie nie potrzebujemy na razie.
    Do głowy przychodzą mi książki np. seria o Pippi albo Misiu Paddingtonie, tradycyjne bajki, biblia w obrazkach. No tylko to trochę czasu minie aż świadomie będzie używać, chociaż czytać jej możemy już teraz.
    Albo coś niematerialnego np. voucher na sesję niemowlęca, ja dałam mojemu siostrzencowi coś takiego na chrzest i myślę, że to fajne.
    Może dziecięca walizka na przyszłe podróże?
    No bo biżuterii itp. to teraz i tak nie będzie nosić. Niby jest to może pamiątka na dłużej, choć sądzę że książki i zdjęcia też.
    Macie jakieś pomysły? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 16:40

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:

Tak, słonik to mega hit :) u mojej siostry też się fantastycznie sprawdził.

Ja mam laktator Tommee Tippee i jest do kitu, ciągnie bardzo słabo.

Co do prezentów na Chrzciny to też mam problem, bo wszystko co potrzebne mamy. A nie chcę zawalać mieszkania zabawkami na zapas. Od pradziadka dostała złoty łańcuszek z medalikiem. No i powiem niektórym osobom, że chcę pieluszki Pampers Premium Care. Dla Zuzi są najlepsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 17:17

machirude lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ