X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przez to jego spanie to wyszliśmy na spacer dopiero o 14:30, ale był taki radosny że ponad godzinę się bawił tymi zawieszkami do wózka, machał nogami i gadał, że aż mi ludzie do wózka zaglądali :D

Magda, fajna sukienka :)

Dziewczyny, a jak Wy karmienie w kościele ogarniacie na chrzcie? Ja myślałam żeby kupić sukienkę do karmienia, no bo w sumie ksiądz chyba nie powinien mieć pretensji :/ w końcu tak się karmi dzieci

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nakarmilam tuż przed wyjściem, ale ze zasnął mi w trakcie to trzymając go do odbicia na szybciora sciagnelam laktatorem. Niby tylko 30ml bo na wiwcej nie bylo czasu, ale w połowie mszy synek zjadł i zasnął :) a potem pierwsze co to w restauracji było jedzonko :)

Ale jedna babeczka karmiła piersią w trakcie mszy i nikt nic nie mówił ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 08:56

Etoilka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko sądzę, że na wiosce byłby problem.
    W moich stronach nie nakarmiłabym.
    Mnie Agiii podsunela pomysł na butelkę. Ale musimy w domu wypróbować. Mam nadzieję, że nie będzie później problemu.

Mnie siostra z mamą naskoczyly jak ja będę karmić w tej sukience. Do domu mam 100m więc przyjdę i dam Małej i przy okazji się przebiorę.

Mam takiego stresa przed wizytą, że szok. Jeszcze Ada coś ostatnio znów niespokojnie śpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 09:38

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno bede karmic przed msza ale jal bedzie potrzeba to wyciagne i w kosciele. W koncu Maryja Jezusa tez karmila piersia :)

Etoilka, aga_90, grzanewino, Rene lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pewnie obejdzie się bez karmienia w kościele. Co tydzień się udaje, to czemu nie teraz :) nakarmię przed wyjściem i już w restauracji.
    A sukienki nadal nie mam...

Magda, trzymam kciuki za wizytę! Daj znać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 10:34

Magdzia85F lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Adą wszystko ok. Jełop ze mnie pod spodem był drugi i prawidłowy wynik leukocytów! Juhu. Ale się cieszę.

I piję 3 dzień kawę z mlekiem i z Adą też w porządku, czyli alergii brak.

Mała mi schudła przez 2 dni. A wisiała sporo na cycku. No i nam się skonsultować z doradcą laktacyjnym. Pewnie to przez te osłonki na piersi.

Ada zaszczepiona na pneumo i rota (pluła tym).

Ale się cieszę!

aga_90, machirude, Etoilka, Ilona92, APrzybylska, Tusianka, Rene lubią tę wiadomość

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po usg brzuszka. Mamy nadal poszerzone miedniczki nerkowe.. po niedzieli badanie moczu, zobaczymy jak wyjdzie.. :-/

xk81pfk.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - tak Ci pozazdrościłam sukienki, że sobie też zamówiłam :D
    o taką o:
    https://oxyd.pl/sukienka-fason-oversize-dlugi-rekaw-zmyslowa-dekolt-wzdluz-wstawka-bezowa-szara-czerwona-8133

chyba aga_90 polecała ten sklep, zobaczymy jak będzie leżeć. Mi się bardzo podoba ta biała wstawka, no i chyba cycka będzie łatwo wyjąć, tylko, że ma długi rękaw, ale to nic, najwyżej chrzciny na jesieni zrobimy, bo konkretnych planów jeszcze nie ma :D

aga_90, APrzybylska, machirude, Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, dobrze, że wszystko w porządku.

I świetnie wyglądasz!

Ja dla siebie tez już mam kieckę, zastanawiam się tylko czy ja skracac czy nie.
    Dla Małej sukienka w drodze, mam nadzieję, że rozmiar będzie ok. Muszę jej jeszcze ogarnąć dodatki, pewnie jakieś buciki, no i świecę i szatke.
    Zostanie nam jeszcze tatuś do wystrojenia ;)

Mleko do kosciola odciagne i zabiorę w butelce, chociaż Mala nie przepada za tym, ale jednak wolę tak niż w tłumie piersi wyciagac ;) Później już luz, bo mamy zabookowany też pokój więc na spokojnie się nakarmimy.

Też byliśmy u lekarza dzisiaj z tymi wezlami. Na usg nic niepokojącego nie ma. Mogły się powiększyć np. od zadrapania. Przybiera super wg lekarki. Wyszło ok. 21g na dzień, jeśli to na dni przeliczyć. Mamy tylko ją wyżej układać w lozeczku, bo strasznie się krztusi ostatnio...więc musimy się zaopatrzyć w klina.

Po lekarzu poszlysmy sobie na spacerek. I w końcu!!! te spacery zaczynają normalnie wyglądać. Już nie ma takiego placzu, Mała głaszcze sobie swoja zabawkową muche, rozglada sie. Potrafi też sobie przysnac(z pomocą smoczka póki co) i ładnie pospac.

Jesli chodzi o forum to chyba wolę tu niż na fb, właśnie też z tego względu żeby mi co chwile nie wibrowal telefon :)

Z tymi rączkami w buzi to mieliśmy ostatnio fizjoterapeute i mówił, że to bardzo ważne, bo przesuwa tak jakby odruch wymiotny i dzięki temu dziecko nie wymiotuje jak zacznie dostawać pokarmy stałe. Także mówił, żeby jak najbardziej dać swobodę w tym wpychaniu raczek do buzi.

Iza, czy Ty się orientujesz w kinezjotejpingu? Jak tak, to mam pytanie, czy polecasz z jakiejś konkretnej firmy te taśmy? Bo fizjo polecił żeby plastrowac ta nasza przepuklinę pepkowa ale nie tymi plasterkami z apteki tylko właśnie taką taśmą.

aga_90 lubi tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    Magda - tak Ci pozazdrościłam sukienki, że sobie też zamówiłam :D
    o taką o:
    https://oxyd.pl/sukienka-fason-oversize-dlugi-rekaw-zmyslowa-dekolt-wzdluz-wstawka-bezowa-szara-czerwona-8133

chyba aga_90 polecała ten sklep, zobaczymy jak będzie leżeć. Mi się bardzo podoba ta biała wstawka, no i chyba cycka będzie łatwo wyjąć, tylko, że ma długi rękaw, ale to nic, najwyżej chrzciny na jesieni zrobimy, bo konkretnych planów jeszcze nie ma :D
    Bardzo fajna sukienka! I za cenę super :D daj potem znać jak wychodzi na żywo, a najlepiej poproszę foto :d

grzanewino lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio dni takie sobie :/ dlatego przepraszam, że nie jestem na bieżąco :(

Dziś moja malutka kończy 3 miesiące :)

Dziewczyny mam kamień w cycu, nic nie pomaga. Jak Wy sobie z tym radzicie?

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Bardzo fajna sukienka! I za cenę super :D daj potem znać jak wychodzi na żywo, a najlepiej poproszę foto :d
    Aga, no wiem wiem, cena zabójcza :P dlatego za długo się nie zastanawiałam :D dwa kolory (beżowy i szary są w większym rozmiarze i ja sobie beżową zamówiłam), w przyszłym tygodniu powinna być u mnie, to się pochwalę foto :D

Ania- ja przystawiałam Dorotkę w różnych pozycjach pod różnym kątem i jakoś wyciągnęła, ale ze 3 dni bolało jak nie wiem co

3i49l6d8vill3k1j.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    Aga, no wiem wiem, cena zabójcza :P dlatego za długo się nie zastanawiałam :D dwa kolory (beżowy i szary są w większym rozmiarze i ja sobie beżową zamówiłam), w przyszłym tygodniu powinna być u mnie, to się pochwalę foto :D

Ania- ja przystawiałam Dorotkę w różnych pozycjach pod różnym kątem i jakoś wyciągnęła, ale ze 3 dni bolało jak nie wiem co
    Zuzia robi awanturę i nie chce tej kamiennej piersi.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam z wynikami tej krwi utajonej u pediatry :( zważyła go i znowu że mało przybrał przez te 4 dni, dała skierowanie na morfologię i mam powtórzyć badanie kału w przyszłą środę.
    Niestety martwi mnie, że on się tak rzuca przy piersi, chwilę je a później strasznie płacze. Faktycznie jakby go coś bolało :( kazała mi go budzić co 4h w nocy na karmienie.. a on mi już ładnie przesypiał 6h

f2wli09k0vt5rkls.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia firma obojętnie jaka. Ja najczęściej zamawiam na allegro. Rolka 5m za 20pare zl. Ważniejsze jest żeby pierwsza aplikacje zrobił Ci fizjoterapeuta żebyś wiedziała jak. Chociaż z tego co kojarzę to jest dość proste na Pępek. Tylko taki kwadracik. Ja małej robię na brzuchu taka spirale ślimaczka na brzuszek.

machirude lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Iza, on powiedział jak to mniej więcej zrobić, odkąd dokąd nakleic i na ile rozciągnac. Tylko czy taśma ma być rozciagnieta tylko w obszarze pępka, a dalej już normalnie przykleic bez rozciągania? Nie wiem czy pytanie jest jasne :) I czy jak źle to nakleje to mogę jakąś krzywdę Małej zrobić? Że się jej pogorszy np.?

Ania, wszystkiego najlepszego dla Zuzi :) Ja tam nie wiem jak to liczyć, Zosia dzisiaj kończy 13 tygodni, a suwak mi jakieś inne liczby podaje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 17:21

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia bo suwaczek liczy od daty urodzin, a nie każdy miesiąc ma równo 4 tygodnie, stąd rozbieżności :)

Kinga może spróbuj odciągnąć i podać z butli? Zobaczysz ile zje i czy tez sie bedzie tak denerwował. Tylko ważne żeby z tej butli nie leciało mu za szybko bo go sobie odstawisz. Ja polecam Avent Natural 1, mam wrażenie że z cycka leci szybciej :d

Ania gratulacje 3 miesięcy ;) a kamyki najlepiej, jeśli dziecko nie chce, ściąga sie laktatorem, ewentualnie ręcznie. Przed zrob sobie ciepły okład i masuj w trakcie. Oby szybko zeszlo :)

Edit: czytam co napisałam i wyszłam na maniaczkę laktatorów :p nie! Mój od jakiegos czasu leży schowany w szufladzie ;) niestety ale czasem się moze przydać, oby jak najrzadziej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 17:41

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia w nocy nam zrobiła psikusa, śpiąc na brzuszku zaczęła kręcić się odwrotnie do wskazówek zegara, doszła głową do szczebelków i wielka panika, że dalej się nie może kręcić :D No i zaczęła się przekręcać z brzucha na plecy. Jeszcze nie płynnie, trochę musi pokombinować, ale już się jej udało. Parę razy próbowała też z pleców na brzuch, ale w tę stronę ciężko idzie.

Dzisiaj przyszło nam nosidło. Początkowo zawiązałam ją "jak noworodka" i się panience nie podobała, ale potem znalazłam inną pozycję z uwolnieniem rączek i już było super, bo się mogła rozglądać. Zawsze to łatwiej będzie ją tak znieść niż nosić w foteliku ciągle :)

aga_90, APrzybylska lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki morfologii i niestety nie są dobre :(
    Ma za mało hematokrytu i za dużo płytek krwi więc by to oznaczało np. anemię, bo nie chcę już mówić o innych strasznych chorobach które można niby na tej podstawie wnioskować :/
    Masakra ;(

Aga, jak mu zostawiałam butlę i gdzieś szłam na 2h to zjadał tak ze 130-150ml ale może faktycznie powinnam sprawdzić ile zje teraz. Ja mam medela calma, ona jakby imituje ssanie jak z piesi i faktycznie musi się napracować żeby leciało.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude wrote:
    No właśnie Iza, on powiedział jak to mniej więcej zrobić, odkąd dokąd nakleic i na ile rozciągnac. Tylko czy taśma ma być rozciagnieta tylko w obszarze pępka, a dalej już normalnie przykleic bez rozciągania? Nie wiem czy pytanie jest jasne :) I czy jak źle to nakleje to mogę jakąś krzywdę Małej zrobić? Że się jej pogorszy np.?

Ania, wszystkiego najlepszego dla Zuzi :) Ja tam nie wiem jak to liczyć, Zosia dzisiaj kończy 13 tygodni, a suwak mi jakieś inne liczby podaje :D
    Rozciąga się na środku. Końce taśmy maja być bez napięcia żeby naskórka nie uszkodziły. Nie, spokojnie krzywdy nie zrobisz. Co najwyżej dłużej ma efekt trzeba będzie poczekać.
    Uważaj tylko jsk będziesz mała kąpać czy smarować to trzeba dobrze spłukać plaster żeby nie zostały e nim kosmetyki których używasz do pielęgnacji bo wtedy w miejscu plastra może się pojawić reakcja alergiczna:)

machirude lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ