Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj przez to jego spanie to wyszliśmy na spacer dopiero o 14:30, ale był taki radosny że ponad godzinę się bawił tymi zawieszkami do wózka, machał nogami i gadał, że aż mi ludzie do wózka zaglądali
Magda, fajna sukienka
Dziewczyny, a jak Wy karmienie w kościele ogarniacie na chrzcie? Ja myślałam żeby kupić sukienkę do karmienia, no bo w sumie ksiądz chyba nie powinien mieć pretensji w końcu tak się karmi dzieciIlona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Ja nakarmilam tuż przed wyjściem, ale ze zasnął mi w trakcie to trzymając go do odbicia na szybciora sciagnelam laktatorem. Niby tylko 30ml bo na wiwcej nie bylo czasu, ale w połowie mszy synek zjadł i zasnął a potem pierwsze co to w restauracji było jedzonko
Ale jedna babeczka karmiła piersią w trakcie mszy i nikt nic nie mówiłWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 08:56
Etoilka, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMyszko sądzę, że na wiosce byłby problem.
W moich stronach nie nakarmiłabym.
Mnie Agiii podsunela pomysł na butelkę. Ale musimy w domu wypróbować. Mam nadzieję, że nie będzie później problemu.
Mnie siostra z mamą naskoczyly jak ja będę karmić w tej sukience. Do domu mam 100m więc przyjdę i dam Małej i przy okazji się przebiorę.
Mam takiego stresa przed wizytą, że szok. Jeszcze Ada coś ostatnio znów niespokojnie śpi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 09:38
-
U nas pewnie obejdzie się bez karmienia w kościele. Co tydzień się udaje, to czemu nie teraz nakarmię przed wyjściem i już w restauracji.
A sukienki nadal nie mam...
Magda, trzymam kciuki za wizytę! Daj znać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 10:34
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ Adą wszystko ok. Jełop ze mnie pod spodem był drugi i prawidłowy wynik leukocytów! Juhu. Ale się cieszę.
I piję 3 dzień kawę z mlekiem i z Adą też w porządku, czyli alergii brak.
Mała mi schudła przez 2 dni. A wisiała sporo na cycku. No i nam się skonsultować z doradcą laktacyjnym. Pewnie to przez te osłonki na piersi.
Ada zaszczepiona na pneumo i rota (pluła tym).
Ale się cieszę!aga_90, machirude, Etoilka, Ilona92, APrzybylska, Tusianka, Rene lubią tę wiadomość
-
Magda - tak Ci pozazdrościłam sukienki, że sobie też zamówiłam
o taką o:
https://oxyd.pl/sukienka-fason-oversize-dlugi-rekaw-zmyslowa-dekolt-wzdluz-wstawka-bezowa-szara-czerwona-8133
chyba aga_90 polecała ten sklep, zobaczymy jak będzie leżeć. Mi się bardzo podoba ta biała wstawka, no i chyba cycka będzie łatwo wyjąć, tylko, że ma długi rękaw, ale to nic, najwyżej chrzciny na jesieni zrobimy, bo konkretnych planów jeszcze nie maaga_90, APrzybylska, machirude, Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda, dobrze, że wszystko w porządku.
I świetnie wyglądasz!
Ja dla siebie tez już mam kieckę, zastanawiam się tylko czy ja skracac czy nie.
Dla Małej sukienka w drodze, mam nadzieję, że rozmiar będzie ok. Muszę jej jeszcze ogarnąć dodatki, pewnie jakieś buciki, no i świecę i szatke.
Zostanie nam jeszcze tatuś do wystrojenia
Mleko do kosciola odciagne i zabiorę w butelce, chociaż Mala nie przepada za tym, ale jednak wolę tak niż w tłumie piersi wyciagac Później już luz, bo mamy zabookowany też pokój więc na spokojnie się nakarmimy.
Też byliśmy u lekarza dzisiaj z tymi wezlami. Na usg nic niepokojącego nie ma. Mogły się powiększyć np. od zadrapania. Przybiera super wg lekarki. Wyszło ok. 21g na dzień, jeśli to na dni przeliczyć. Mamy tylko ją wyżej układać w lozeczku, bo strasznie się krztusi ostatnio...więc musimy się zaopatrzyć w klina.
Po lekarzu poszlysmy sobie na spacerek. I w końcu!!! te spacery zaczynają normalnie wyglądać. Już nie ma takiego placzu, Mała głaszcze sobie swoja zabawkową muche, rozglada sie. Potrafi też sobie przysnac(z pomocą smoczka póki co) i ładnie pospac.
Jesli chodzi o forum to chyba wolę tu niż na fb, właśnie też z tego względu żeby mi co chwile nie wibrowal telefon
Z tymi rączkami w buzi to mieliśmy ostatnio fizjoterapeute i mówił, że to bardzo ważne, bo przesuwa tak jakby odruch wymiotny i dzięki temu dziecko nie wymiotuje jak zacznie dostawać pokarmy stałe. Także mówił, żeby jak najbardziej dać swobodę w tym wpychaniu raczek do buzi.
Iza, czy Ty się orientujesz w kinezjotejpingu? Jak tak, to mam pytanie, czy polecasz z jakiejś konkretnej firmy te taśmy? Bo fizjo polecił żeby plastrowac ta nasza przepuklinę pepkowa ale nie tymi plasterkami z apteki tylko właśnie taką taśmą.aga_90 lubi tę wiadomość
-
grzanewino wrote:Magda - tak Ci pozazdrościłam sukienki, że sobie też zamówiłam
o taką o:
https://oxyd.pl/sukienka-fason-oversize-dlugi-rekaw-zmyslowa-dekolt-wzdluz-wstawka-bezowa-szara-czerwona-8133
chyba aga_90 polecała ten sklep, zobaczymy jak będzie leżeć. Mi się bardzo podoba ta biała wstawka, no i chyba cycka będzie łatwo wyjąć, tylko, że ma długi rękaw, ale to nic, najwyżej chrzciny na jesieni zrobimy, bo konkretnych planów jeszcze nie magrzanewino lubi tę wiadomość
-
U nas ostatnio dni takie sobie dlatego przepraszam, że nie jestem na bieżąco
Dziś moja malutka kończy 3 miesiące
Dziewczyny mam kamień w cycu, nic nie pomaga. Jak Wy sobie z tym radzicie?14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
aga_90 wrote:Bardzo fajna sukienka! I za cenę super daj potem znać jak wychodzi na żywo, a najlepiej poproszę foto :d
Ania- ja przystawiałam Dorotkę w różnych pozycjach pod różnym kątem i jakoś wyciągnęła, ale ze 3 dni bolało jak nie wiem co
-
grzanewino wrote:Aga, no wiem wiem, cena zabójcza dlatego za długo się nie zastanawiałam dwa kolory (beżowy i szary są w większym rozmiarze i ja sobie beżową zamówiłam), w przyszłym tygodniu powinna być u mnie, to się pochwalę foto
Ania- ja przystawiałam Dorotkę w różnych pozycjach pod różnym kątem i jakoś wyciągnęła, ale ze 3 dni bolało jak nie wiem co14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Ja dziś byłam z wynikami tej krwi utajonej u pediatry zważyła go i znowu że mało przybrał przez te 4 dni, dała skierowanie na morfologię i mam powtórzyć badanie kału w przyszłą środę.
Niestety martwi mnie, że on się tak rzuca przy piersi, chwilę je a później strasznie płacze. Faktycznie jakby go coś bolało kazała mi go budzić co 4h w nocy na karmienie.. a on mi już ładnie przesypiał 6h -
Natalia firma obojętnie jaka. Ja najczęściej zamawiam na allegro. Rolka 5m za 20pare zl. Ważniejsze jest żeby pierwsza aplikacje zrobił Ci fizjoterapeuta żebyś wiedziała jak. Chociaż z tego co kojarzę to jest dość proste na Pępek. Tylko taki kwadracik. Ja małej robię na brzuchu taka spirale ślimaczka na brzuszek.
machirude lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo właśnie Iza, on powiedział jak to mniej więcej zrobić, odkąd dokąd nakleic i na ile rozciągnac. Tylko czy taśma ma być rozciagnieta tylko w obszarze pępka, a dalej już normalnie przykleic bez rozciągania? Nie wiem czy pytanie jest jasne I czy jak źle to nakleje to mogę jakąś krzywdę Małej zrobić? Że się jej pogorszy np.?
Ania, wszystkiego najlepszego dla Zuzi Ja tam nie wiem jak to liczyć, Zosia dzisiaj kończy 13 tygodni, a suwak mi jakieś inne liczby podajeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 17:21
-
Natalia bo suwaczek liczy od daty urodzin, a nie każdy miesiąc ma równo 4 tygodnie, stąd rozbieżności
Kinga może spróbuj odciągnąć i podać z butli? Zobaczysz ile zje i czy tez sie bedzie tak denerwował. Tylko ważne żeby z tej butli nie leciało mu za szybko bo go sobie odstawisz. Ja polecam Avent Natural 1, mam wrażenie że z cycka leci szybciej :d
Ania gratulacje 3 miesięcy a kamyki najlepiej, jeśli dziecko nie chce, ściąga sie laktatorem, ewentualnie ręcznie. Przed zrob sobie ciepły okład i masuj w trakcie. Oby szybko zeszlo
Edit: czytam co napisałam i wyszłam na maniaczkę laktatorów :p nie! Mój od jakiegos czasu leży schowany w szufladzie niestety ale czasem się moze przydać, oby jak najrzadziejWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 17:41
-
Gabrysia w nocy nam zrobiła psikusa, śpiąc na brzuszku zaczęła kręcić się odwrotnie do wskazówek zegara, doszła głową do szczebelków i wielka panika, że dalej się nie może kręcić No i zaczęła się przekręcać z brzucha na plecy. Jeszcze nie płynnie, trochę musi pokombinować, ale już się jej udało. Parę razy próbowała też z pleców na brzuch, ale w tę stronę ciężko idzie.
Dzisiaj przyszło nam nosidło. Początkowo zawiązałam ją "jak noworodka" i się panience nie podobała, ale potem znalazłam inną pozycję z uwolnieniem rączek i już było super, bo się mogła rozglądać. Zawsze to łatwiej będzie ją tak znieść niż nosić w foteliku ciągleaga_90, APrzybylska lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Odebrałam wyniki morfologii i niestety nie są dobre
Ma za mało hematokrytu i za dużo płytek krwi więc by to oznaczało np. anemię, bo nie chcę już mówić o innych strasznych chorobach które można niby na tej podstawie wnioskować
Masakra ;(
Aga, jak mu zostawiałam butlę i gdzieś szłam na 2h to zjadał tak ze 130-150ml ale może faktycznie powinnam sprawdzić ile zje teraz. Ja mam medela calma, ona jakby imituje ssanie jak z piesi i faktycznie musi się napracować żeby leciało. -
machirude wrote:No właśnie Iza, on powiedział jak to mniej więcej zrobić, odkąd dokąd nakleic i na ile rozciągnac. Tylko czy taśma ma być rozciagnieta tylko w obszarze pępka, a dalej już normalnie przykleic bez rozciągania? Nie wiem czy pytanie jest jasne I czy jak źle to nakleje to mogę jakąś krzywdę Małej zrobić? Że się jej pogorszy np.?
Ania, wszystkiego najlepszego dla Zuzi Ja tam nie wiem jak to liczyć, Zosia dzisiaj kończy 13 tygodni, a suwak mi jakieś inne liczby podaje
Uważaj tylko jsk będziesz mała kąpać czy smarować to trzeba dobrze spłukać plaster żeby nie zostały e nim kosmetyki których używasz do pielęgnacji bo wtedy w miejscu plastra może się pojawić reakcja alergiczna:)machirude lubi tę wiadomość