X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko no to u Ciebie też widzę niefajna przygoda:/ a ludzie to jacyś znieczuleni, żeby nawet gęby nie otworzyć i przepraszam nie powiedzieć. Dobrze, że uciekłaś...PALANT!!!

Klaudia a kto Cię zaatakował? Twoje dziecko - Twój wybór, a nie kur...dobre matki wkoło:/

Ilona92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj dzień do dupy, kończy mi się prawo jazdy w sobotę, no i pojechałam do lekarza żeby wziąć zaświadczenie no i 200 w plecy później jeszcze raz do lekarza bo po południu no i dostałam na 5 lat kurw,, bo mam okulary, wcześniej miałam na 10 lat bo miałam po poprzednim porodzie rwe kulszowa i jak mnie cham badał to nie mogłam się schylac, nosz myślałem że mnie rozniesie, jeszcze pojechałam dzisiaj do NFZ po kartę chipowa dla młodego u nas na śląsku jest to wymagane u lekarza, a one mi mówią że syn nie zgłoszony. No myślałam że mnie krew zaleje, moja księgowa miała to zrobić 2 miesiące temu i zapomniała no ręce opadają, mam już wszystkiego dość dzisiaj, Łukaszek jeszcze wcale nie śpi slini się na potęgę, jest nieodkladalny już mam dosyć tego dnia.

Sylwia dzięki za zdjęcia.

Madzia ludzie to skurwy,,, syny przyjadą cie gdzie tylko się da.
    W ciąży się z nami nie liczyli a co dopiero z małym dzieckiem.

Aga nieprzejmuj się ja noszę ciągle w chuscie albo nosidle i mam gdzieś że się gapia, pozatym mam groźną minę szczególnie dziś więc boją się zaczepic

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii nie dziwię się skąd masz tak podły humor :/ Jak się kogoś nie dopilnuje to olewka. A co do lekarza:/ no żesz ćwok! Co Mu zależało???

A synkowi zęby idą pewnie. W sumie lada dzień i już 4 miesiące będzie mieć :)

Z tym liczeniem się do kobiet w ciązy i z małymi dziećmi to prawda!

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Kamilka...ratunku...
    albo ja mam takie szczęście albo wszyscy dookoła sa specjalistami w wychowywaniu dzieci. Znow nakrzyczala jakas kobita na mnie ze nosze dziecko w chuscie na kangurka bo to obciaza kregoslup....jakos wybrnelam, ale poratujcie prosze jakimis argumentami ;)
    Nosz kuźwa jak mnie tacy ludzie wkur...iają!!!
    Nie, nie robisz krzywdy, wręcz przeciwnie - nie dość, że nosisz bez szkody dla kręgosłupa to jeszcze sprawiasz, że dziecko czuje się bezpiecznie. Lepiej być nie może.

Do mnie wczoraj też się jakaś musiała odezwać jak miałam małego w plecaku i jechałam autobusem (oczywiście z wózkiem xD) - "A nie wygodniej byłoby w wózku?" - Nie, nie byłoby.
    "Ojej, a mu tak główka leci, aż wisi na niej" - Spojrzałam w lusterko i odpowiedziałam - Nie, jest dobrze. Czekałam na tekst o brakujących skarpetkach i czapeczce, ale babka dała już sobie spokój...
    Nosz kuźwa, co Ci ludzie uważają? Ja rozumiem, że ja często też się wypowiadam radykalnie na jakieś tematy, ale zazwyczaj wtedy jak się na czymś znam...

I spokojnie, noś dalej i nie przejmuj się tekstami innych :)
    Btw - poproszę o spam chustowy :) My się nosimy tak :)
    6fd6b28ba15046e7med.jpg

P.S. I ten pusty wózek odbijający się w oksach xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 17:47

Magdzia85F, Tęskniąca, Tusianka, Agiii37 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech. No wg mnie w chuscie pewniej jest. Ja nie robię wypadów nigdzie, w domu Ada daje mi już sporo porobić więc...A właśnie do jakiego wieku chusta? My myślimy na później o nosidełku

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Ech. No wg mnie w chuscie pewniej jest. Ja nie robię wypadów nigdzie, w domu Ada daje mi już sporo porobić więc...A właśnie do jakiego wieku chusta? My myślimy na później o nosidełku
    Do jakiego uniesiesz :) chusta nie ma ograniczeń :)

Nosidło najlepiej dla siedzacego dziecka :) ja tez juz czekam zeby moc w nosidle na szybkie akcje nosic :)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie nosidła polecasz?

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    A jakie nosidła polecasz?
    Z firm to Lenny Up, Kavka i Tula. Ale bardzo ważne jest dopasowanie nosidła do siebie i dziecka. Nie jest to oczywiście niezbędne, ale bardzo często rodzicowi nie leży Tula a świetnie nosi się w Kavce (przykładowo). Więc warto poprzymierzać zanim się wyda kasę :)

Ja w sierpniu będę na warsztatach z nosideł Lenny Lamb i liczę, że uda mi się potestować nosidło lenny up (pomimo, że młody jeszcze niesiedzący, ale przynajmniej poprzymierzam do siebie :))

Magdzia85F lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily widzę że nie tylko ja jeżdżę wózkiem i w chuscie, no.i dobrze, mój też spokojny jest bardzo w chuscie plecaka się boję, chyba się nie odważę.
    Ja mam uszyte nosidlo na wzór Tuli, jest super, takie od 7kg mój już ma, ale i tak właściwie wszędzie gdzie idę to i tak chusta no i wózek, chyba że jadę gdzieś dalej to tylko chusta, np do urzędu bo chce żeby był spokojny.

Ja zaraz jadę do starostwa po.prawo jazdy.
    Później mamy szczepienie 2 dawkę i jednak się zdecydowałam na rotawirusy, dzisiaj szczepimy 1 dawką, następna za 6 tygodni zdążymy jeszcze przed 24 tygodniem ale ledwo co.

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam małemu pobrać mocz na badanie... założyłam woreczek i czekam ;p ciekawe czy sie uda pobrać :D
    Edit : udało się :D całe 40 ml nasiusiał ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 07:20

Magdzia85F lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia a pobierasz do woreczka to tylko przy analizie, posiew trzeba do pojemnika i octaniseptem spryskac fiutka dokładnie, to wtedy jest gwarancja że wyjdzie ok. Powodzenia a czemu robicie badania czy coś wam q w moczu wyszło.

Ja już objechalam, na szczęście młody spał mi w samochodzie i jak przypielam fotelik do wózka to też spał więc ogarnęłam spokojnie wszystko.

Nawet zakupy zrobiłam wtedy już nie spał ale lubi światełka w sklepie więc luz, płacz był tylko pod domem, za godzinę idziemy na szczepionkę oj będzie wrzask ale później już luz cały dzień

• ibishka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi a podjęłabys się uszyc nosidlo za kasę :)

Nikomu już nie uwierzę że nie ma diety matki karmiącej.. Heh ostatnie noce były super tak jsk wam pisałam. Przed wczoraj po południu moja mama wmusila we mnie sok z kiszonych buraków bo blada i mieliśmy od poznego wieczora do południa dnia następnego masakre z brzuchem małej . Wczoraj nie było nic takiego i spała od 21.30 do 5.30 i brzuch jak gdyby nigdy nic.. 'przypadek? Nie sądzę'. Poten zjadła i zasnęła po 6 i spalysmy do teraz.
    Jejku ale odespalam.. Wczoraj chodziłam jak zoombie

Magdzia85F, Agiii37, grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii rotawirus do 12 tygodnia 1 dawka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza to zaczyna się u Was poprawiać. I super. :-)

grzanewino lubi tę wiadomość

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii bo mamy poszerzone UKM w nerkach od urodzenia i teraz niedawno mielismy kontrole i nadal poszerzone :-/
    a mocz na badanie ogólne tylko. Właśnie czytalam wczoraj ze na posiew trzeba odkarzyć i prosto do pojemniczka.

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szukam stanika do karmienia z usztywnianymi miseczkami, najlepiej tylko delikatnie formowane. Polecacie coś?

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Agi a podjęłabys się uszyc nosidlo za kasę :)

Nikomu już nie uwierzę że nie ma diety matki karmiącej.. Heh ostatnie noce były super tak jsk wam pisałam. Przed wczoraj po południu moja mama wmusila we mnie sok z kiszonych buraków bo blada i mieliśmy od poznego wieczora do południa dnia następnego masakre z brzuchem małej . Wczoraj nie było nic takiego i spała od 21.30 do 5.30 i brzuch jak gdyby nigdy nic.. 'przypadek? Nie sądzę'. Poten zjadła i zasnęła po 6 i spalysmy do teraz.
    Jejku ale odespalam.. Wczoraj chodziłam jak zoombie
    Iza ogólnie naprawdę nie ma, ale to nie znaczy że wszystkie dzieci będą obojętne na to co matka je. Alergeny przenikają do krwi, niestety. I nigdy nie ma pewności co może zaszkodzić danemu dziecku. Twoja córcia ma wrażliwy brzuszek widocznie. Ja jem na prawdę wszystko na co mam ochotę i po synku to "spływa". Przykre jest to, że nie każda matka może sobie na to pozwolić, ale w ogólnym zarysie tak jest.
    Ale podziwiam za wypicie tego soku, ja nie dalabym rady nawet kilku łyków :)

Natalia zerknij sobie na staniki w H&M, ja mam od nich kilka sztuk, nie mają fiszbin, ale nie są tez takie całkiem cienkie, bez push-upu ale nie takie jak te z Lidla :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 12:33

machirude lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude wrote:
    Dziewczyny, szukam stanika do karmienia z usztywnianymi miseczkami, najlepiej tylko delikatnie formowane. Polecacie coś?
    Ja polecam allesmama, ale one na fiszbinach sa :)

Magdzia85F, machirude lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Ja polecam allesmama, ale one na fiszbinach sa :)

ja też
    A i sklep bagatelle. Tam jest brafiterka ostatnio kupiłam tam dwa.

machirude lubi tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grześ zjadł 120ml bebilonu pepti i jeszcze zagryzł cyckiem! Sukces! Ostatnio po tym nutramigenie to butelki z bebilonem nie chciał wziąć do buzi, a teraz daliśmy mu w innej. Niestety czytam że pepti też niektóre dzieci może uczulać, bo jednak ma przetworzoną serwatkę w składzie, a nutramigen nie ma w ogóle nic z mleka ale mam nadzieję że może mu nic nie będzie :-( w przyszłym tygodniu zrobię mu znowu badania na krew utajoną bo się łudzę że może już jej nie będzie, bo ma ładną skórę. Obym nie musiała przechodzić na butelkę, ale chociaż jest światełko w tunelu.

pomarańczka_33, Etoilka, aga_90, machirude, Tusianka, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ