X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/a70947218ec5.jpg.html

https://naforum.zapodaj.net/e617182df3b6.jpg.html

Dałam link kto chce ten zobaczy przepraszam że takie zdjęcia, trochę już wyschlo, aż mi głupio

• ibishka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek odnośnie nosidełka.

Hmm a co do kupy to może to tylko efekt szczepionki? Jeśli pozostałe będą normalne to może to jednorazowa sprawa. Trzymam kciuki

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha a ja akurat sobie otworzyłam słoik z mięsem od mamy :P

Dobrze, że mnie to nie rusza.

Iza ma rację, jak nie będzie więcej, to po szczepionce i tyle. A jak nie, to kupa w poniedziałek do laboratorium.

A ja przekopałam internety i ulotki szczepionek, i napisane było - brak apetytu, nerwowość. Czyli Ada po tym mniej musiała jeść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 21:00

Ilona92 lubi tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agii, u nas kupy są dużo bardziej rzadkie i jest więcej śluzu.
    Chociaż ostatnio widzę poprawę i zaczęły się pojawiać wyglądające bardziej jak jajecznica, nie takie wodniste. Oby szło ku lepszemu.
    Najgorsze, że Grześ zawsze miał takie zaśluzowane kupy, a jak mówiłam o tym położnej to twierdziła że do 3 miesiąca to jest fizjologiczne i nic dziwnego. Tak to bym może szybciej go zdiagnozowała :/

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jechaliśmy na zakupy a potem do teściów. W polowie drogi przypomnialo mi sie ze zapomnialam torby z mlekiem i butelką. Kupiłam mleko i inna butle, ma inny smoczek a mały i tak pieknie zjadł :D widocznie jemu wszystko jedno czy taki sam smoczek inny lub czy to cyc byle bylo jedzonko :p

Magdzia85F, Tęskniąca, Etoilka lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za stanikowe typy :)

Marysiu, śliczna rodzinka <3

Trochę mnie zmartwilyscie tymi kupkami. U nas też są rzadsze o wiele i też takie śluzowe bardziej. Zazwyczaj w środku są te takie grudeczki a la jajecznica. Do tego Mała ma suchą skórę, krosteczki na buzce i cialku, ale lekarka stwierdziła że to kwestia pielęgnacji. Z tym że odkąd kąpiemy w olejkach i tak nie ma zbytniej poprawy. Hm...

Etoilka lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnie dni masakra. Nawet noce które były nasza ostoja są fatalne.
    Coś we mnie pękło.. Zamówiliśmy pizze - zjem cała.. Mam to wszystko gdzieś. I tak młoda ma problemy z brzuchem. U mnie już prawie nic pokarmu. Walczę laktatorem żeby coś na jeden posiłek w ciągu dnia nazbierac.
    Mezu zapowiedział że nie chce drugiego dziecka. A ja jak patrze na karnisz zastanawiam się czy by mnie utrzymał jakbym sie na nim powiesiła:) ahh to życie..

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Coś we mnie pękło.. Zamówiliśmy pizze - zjem cała.. Mam to wszystko gdzieś. I tak młoda ma problemy z brzuchem. U mnie już prawie nic pokarmu. Walczę laktatorem żeby coś na jeden posiłek w ciągu dnia nazbierac.
    Mezu zapowiedział że nie chce drugiego dziecka. A ja jak patrze na karnisz zastanawiam się czy by mnie utrzymał jakbym sie na nim powiesiła:) ahh to życie..
    Izka smacznej pizzy! Wypij sobie do tego coś na wyluzowanie i spróbuj sie zrelaksować choć przez chwilę, bo zwariujesz. Na karnisz nawet nie patrz, pamiętaj że jesteś najlepszą matką na świecie dla własnej córci ;)

I do końca 3 miesiąca już niedlugo, wiec może akurat bedzie przełom u Was? Tego Wam życzę z całego serducha ;*

Ilona92 lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Aż tak daje popalić? U nas wczoraj też masakra. jak zjadł o 24 potem o 9 A potem dopiero o 17...pil dużo ale jadł malo. I ciągle zły... marudny. Krzyczacy. Id butli uciekał mimo że był bardzo głodny. Noc też średnia. Budzil się. Jeść nie chciał. Marudził. I ciągle się wygina. Z tym neurologiem też fajnie bo mamy skierowanie żeby to sprawdzić bo im szybciej tym lepiej A termin dopiero na październik...jakaś masakra
    My chcemy 3 dziecko tylko boję się trochę żeby rana nie pekla i żeby potem mieli jak zszyc choć chciałabym sn.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza wiem jak trudno musi Wam być, ale dobrze że zjadlas pizze, może jakoś się spróbuj oddtresowac, wiem że to trudne, skoro mała jeszcze daje popalić, kurcze myślę że ta magiczna data 3 miesiący coś wniesie

Ja też mam ostatnio jakiś cięższy okres, wieczorem to już czasem padam, od jakiegoś czasu mam wrażenie że jest gorzej, dzisiaj np całą noc stekal i się wiercil o 5 wstał, już czasem nie daje rady, wieczorem to już mnie tak bolą nogi, fakt nie mogę narzekać ale jakoś mi ciężko

U nas dzisiaj twardsza kupa dalej takie ciemne coś było w niej i pasma śluzu ale mam wrażenie że lepsza niż wczoraj.

Czuję się taka zaniedbana, jak patrzę na inne kobiety TP jakoś mam.wrazenie że wyglądam fatalnie, brzuch mi sterczy najgorsze ze codziennie sobie obiecuję że będę jadła bardziej racjonalnie,mniej słodyczy a na zapewnieniach się kończy, mam jakieś zawroty głowy, nogi mam mega grube i cellulit w niczym nie czuje się dobrze, ach chyba mam mega doła.
    Powinnam być zadowolona bo tak długo walczylam o to żeby być w ciąży, a czasem nie mam sily się cieszyć i jestem rozgoryczona, no ale kto zrozumie kobietę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dzieci więcej nie, chociaż czasem mi chodziło po głowie, ale jednak wiek robi swoje i już u nas limit się wyczerpal.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się czuje źle i zaniedbana. Ja nie jem aż tak słodyczy ale brzuch też sterczy. A raczej wisi...I wiem że nic z tym nie zrobię.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka wariatka znów w trasie! Wsadziłam Mlodego do pociagu i jedziemy na 3 dni do Poznania :) pozniej na 2 dni do Ostrowa i z Ostrowa do Ilawy do mojej siostry :) Tatus musi pracowac, wiec przynajmniej bedzie miał spokoj w domu :) pasażerowie dziwnie na mnie patrza :) ale co tam xD

myszkaka, Magdzia85F, Tusianka, APrzybylska, aga_90, Etoilka, Agiii37, ibishka, Sylwiaa95, machirude lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie. U nas od kilku dni burzowo. W sobotę miałam gości rocznicowo-urodzinowych. Poza serią niefortunnych zdarzeń było bardzo miło. Mój tata zatrzymał się w windzie między piętrami, roleta prawie nie spadła na Zuzię, a mój cudowny siostrzeniec przewrócił się na stolik kawowy. Na szczęście nikomu nic się nie stało :)

Kupa, hmmm kupa. Ja też oglądam i analizuję. Raz wodnista i wsiąka w pieluszkę, raz jajecznica, a raz zdarzyło się, że był prawie sam śluz. Ale do jakiegoś czasu to chyba normalne i staram się nie zwariować.

Noce znowu mamy kiepskie i chodzę zmęczona. Nie mam siły zajmować się domem.

Wczoraj zamówiłam dużą matę na podłogę, bo ta którą mamy jest zdecydowanie za mała na Zuzi temperament. Obraca się jak wskazówki i "raczkuje" na twarzy.

Kochane jak u Was libido? Ja totalnie nie mam ochoty. Mąż już chodzi poddenerwowany :/

Brzuch też mi zwisa, mam akurat nad blizną wałek i gdy jest ciepło strasznie swędzi. I włosy, włosy mi tak wypadają, że nie wyobrażałam sobie takiej skali.

Jak tam u Was?

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w weekend pospane a dziś Ada wierciła się pół nocy. Jak spała mi już w łóżeczku, to dziś ze mną.

Iza jak tam po pizzy? Jak humor dziś?

Agiii ja udaję, że siebie nie widzę...i trochę mi to.pomaga. Ale ja nawet wychodzę rozczochrana i dopiero w windzie włosy jakoś przegarnę.
    Ale ja nigdy się nie czułam atrakcyjna.

Aniu u mnie libido nawet czasem zaskoczy. Ale nie ma szału.
    A mate już jakaś masz na oku?

Ada znów odstawia cyrki przy cycku i je na śpiocha. Nie wiem co jest grane. Wczoraj przed snem mostek prawie zrobiła.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu taką:
    https://allegro.pl/mata-piankowa-szachownica-polski-alfabet-180x200x1-i7036000256.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Amobile%3Aquery&bi_c=YWJiYjNiMjktMjgxYi00NjJjLWEyZDEtMmQyY2E0YjA4ZWQyAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=37014994-cba9-40de-b45f-519240c8c30e

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Madziu taką:
    https://allegro.pl/mata-piankowa-szachownica-polski-alfabet-180x200x1-i7036000256.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Amobile%3Aquery&bi_c=YWJiYjNiMjktMjgxYi00NjJjLWEyZDEtMmQyY2E0YjA4ZWQyAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=37014994-cba9-40de-b45f-519240c8c30e

Wow, ale świetna :)

APrzybylska lubi tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie libido nawet. I ile Gabryś nie da popalić. Siły też czasem brak na cokolwiek. A włosy też lecą... już mam chyba połowę.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    U mnie libido nawet. I ile Gabryś nie da popalić. Siły też czasem brak na cokolwiek. A włosy też lecą... już mam chyba połowę.
    Próbujesz jakoś zapobiegać wypadaniu?

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie libido też nie jest szałowe, ale jeśli nie mam akurat ochoty na seks to zajmuję się mężem w inny sposób, bo sprawia mi to przyjemność, chociaż żałuję że moje ciało nie idzie wtedy w parze z głową.

Dziewczyny, czy Wy codziennie wychodzicie z dziećmi na spacer? Przyznam, że jak teraz jest taka podła pogoda i co chwilę pada to nie chce mi się wychodzić :/ Dziś byłam dosłownie 5 minut, bo nie dość że padało to jeszcze Mały mi zaczął płakać w wózku co mu się rzadko zdarza i nie chciał usnąć, tylko dopiero jak go wzięłam w domu na ręce to odleciał.

edit: mi o dziwo włosy jeszcze nie zaczęły wypadać..na głowie, bo pod pachami i w strefie bikini mam połowę mniej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 12:43

f2wli09k0vt5rkls.png
‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ