Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMadziu wiem.ze do 12 tyg ale moja pediatra stwierdziła.ze ważne żeby przed 24 tygodniem.podac, no i dzisiaj się dowiedziałam.o szczepieniu na ospę, jeżeli damy dzieci do żłobka to dostajemy szczepionkę za darmo z sanepidu nasza dana przychodnia dostaje w przeciwnym razie trzeba zapłacić.
Iza, kurcze nie wiem nie szylam nigdy na miarę nosidla dla.dziecka, no chyba że chcesz takie jak na zdjęciu tkaninę mam jeszcze taką samą, ogólnie szyję sukienki na.miare ale z nosidlem powinnam dac radę.
Fajnie ze po tym soku tak dobrze spalyscie, może rzeczywiście powinnaś pić, super mam nadzieję że zadziała.
Mój synek dzisiaj był taki grzeczny podczas dwóch ukluc wcale nie płakał, za to jak Pani dawała do buźki szczepionkę to był taki wrzask że aż w szoku byłam. Teraz odsypia.
Ja jutro mam ślub mojej mamy i nie mam ochoty iść a mam być świadkiem, a tak mi się nie chce.
Myszkaka cieszę die że Grześ je dobrze trzymam za Was kciuki.
A co do stanikow to fajna jest teraz promocja na h i m są fajne staniki do karmienia kupiłam sobie taki dwupak cena fajna bo 55 zł więc jak za darmo, nie wiem na jak długo jeszcze mi posłużą dwa poprzednie mam z firmy GAIA i są ok ale dużo droższe, ale ciągle je piore i są już zniszczone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 14:19
machirude, myszkaka lubią tę wiadomość
-
Aga, dzięki! Szukamy właśnie jakiegoś fajnego hotelu/pensjonatu - i jest ciężko, wszystko zarezerwowane. Ale pewnie coś znajdziemy
Iza, Kinga, trzymamy dalej kciuki. Chyba wszystko jest na dobrej drodze, żeby problemy się skończyły
Natalia, ja też polecam alles mama.
Ilona, Wojtek też nie przejawia zainteresowania obrotami z brzucha na plecy i odwrotnie. Lekarka ostatnio skomentowała to: "no z taką masą, to się nie dziwię" Poleciła też się nie przejmować. I ja się absolutnie nie przejmuję. Na wszystko przyjdzie pora
Wojtek dostał wczoraj paczkę z prezentami od moich znajomych z Francji - nie wiem, czy znacie ubranka "Petit Bateau" - są świetne, polecam!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 15:30
aga_90, machirude, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Sylwiaa95 wrote:Dziewczyny kiedy planujecie podawać dzieciom kaszki/kleiki? ja to już obczajam gdzie jakie ceny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 18:17
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwiaa95 wrote:Dziewczyny kiedy planujecie podawać dzieciom kaszki/kleiki? ja to już obczajam gdzie jakie ceny
Chyba w Rossmannie są najniższe ceny tam są fajne kleiki bez mleka modyfikowanego, ryżowy kukurydziano ryżowy no i manna, ja będę mieszać z własnym mlekiem i na kolacje będę dawaćgrzanewino lubi tę wiadomość
-
Iza oby takich nocy wiecej. Niestwty trzeba uważać na kiszonki. Moja Jadwiga po czereśniach to miała taka kupę jakby ogorki kiszone mlekiem popija także trzeba podchodzić do jedzenia z głowa
Oby wasze wyniki wyszły dobrze.
Ja tez polecam Gaia, alles mama tez, ale mam wrażenie, ze maja zaniżona rozmiarówkę , bo dla mnie e jest na styk.
Sylwia tak wlasnie powinny wyglądać pomidory, nie chciałabyś widzieć moich, ale owocu mam. Warzywa pomiędzy pomidorami niezły pomysł haha
Kamila co do czapeczki , to uwazam akurat ze nawet zwykła narzutka na głowę wystarczy, jednak słońce jest bezlitosne, skoro nosisz okulary słońce jest. Chyba, ze to dla wyglądu. Powiem Wam, ze ja nie moge narzekać na ludzi jesli widza mnie z dzieckiem, przepuszczają w kolejce, rzadko koedy jakis stary człowiek wejdzie mi pod koła.
Moje dziecko zaczyna powoli chwytać taczkami za stopyEtoilka, Tusianka, Magdzia85F, aga_90, machirude lubią tę wiadomość
-
Ratunku, a ja nie wiem co mojej się stało...cały czas marudzi - jestem wykończona - wszystko jest na nie, wózek nie, rączki nie, łóżeczko nie. łaskawie w huśtawce dziś poleżała ze 20 min. Zachowuje się tak jakby była mega śpiąca, trze oczka, wtula się w podusie i płacz bo zasnąć nie może...a jak jej się uda, to 20 min śpi, potem wstaje i znowu to samo...może macie jakis cudowny sposób bo to mnie wykańcza...
-
nick nieaktualnyKlaudia skok?
U mnie Ada zaczęła kolana macać, robi to jak stary dziadek hehe
Wczoraj Jej pokazałam Jej stopy, ale zainteresowana była.
W ogóle gryzie, ssie zabawki i się ślini ale to nie zęby, bo dziąsełka ładne.
Ilona dokładnie alles ma trochę inną numeracje.
Dziewczyny u Was też dzieci jak robią kupki to takie pieniące?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 19:41
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgiii ściągnęłam ulotkę rotarix i faktycznie od 6 tygodnia a do 24 tygodnia najpóźniej dwie dawi. Choć polecają do 16 tygodnia się uwinąć. To dlatego podają pediatrzy, żeby do 12 pierwszą dawkę podać . Ech.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 19:45
-
nick nieaktualnyMadziu to nam się chyba udało bo teraz jesteśmy 16 tydzień.
Klaudia mój też kilka dni taki marudzi że szok dzisiaj to norma bo po szczepieniu spał w dzień 2 razy po 30 minut, zresztą on mało w dzień śpi, ale dzisiaj to padam.
Mój Łukaszek jeszcze nie wie o swoich nogach, na razie tylko ręce i to najlepiej dwieMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
Któraś tam pisała czy kupić karuzelkę, ja bym już nie kupowała, bo wg. producenta jest do 6 m a mojej Patusi juz się znudziła, ja bym zainwestowała w coś innego
A propos zabawek , slonik z maty którą polecacie nie zafascynował Patusi, woli obrazki dookoła, faworyt to małpka
A zapomniałam się pochwalić: laktacja wróciła 3 dni po ostatnim egzaminieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 09:41
Magdzia85F, Tusianka, pomarańczka_33, Etoilka, Agiii37, ibishka, machirude lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPierwsza taka noc. Ada Przespała od 20:30 do 2 w nocy. Jupi. Co tam, że potem cyc co 1,5 ale do 9:30 pospane.
Klaudia moja lubi słonia i te szeleszczace kwadraty. A najlepiej lubi jak się tata obok kładzie.Etoilka, ibishka, Agiii37 lubią tę wiadomość
-
Klaudia, super, że mleczko znów dobrze płynie! jednak stres robi swoje.
Magda, może Ada zaczyna coraz lepiej przesypiać nocki. Życzę Wam tego!
Chwalimy się zdjęciem z wesela. Zrobione 1,5 miesiąca temu, ale dopiero dostaliśmy. Wojto urósł okrutnie od tamtego czasu )
Edit. Usuwam już fotęWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 14:01
Sylwiaa95, Agiii37, machirude, Tusianka, Ilona92, Magdzia85F, empiq, Tęskniąca, aga_90, ibishka, myszkaka, pomarańczka_33, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEtoilko jak słodko wygladacie.
My już po.imprezie mój synek spał ponad 3 godziny więc spokojnie mogliśmy sobie posiedzieć.
Dziewczyny mam pytanie, mój Łukaszek zrobił dzisiaj dwie kupy, mąż mówił że tą pierwszą to dużą i normalną wg opisu, a teraz zrobił drugą no i patrze a tam takie pasma śluzu i takie jakby ciemniejsze kropeczki było ich nawet sporo trudno mi określić jaki to kolor boję się że może to być krew, kurcze może zrobię zdjęcie i wstawię to te które miały to zobaczą, trochę się martwię, ogólnie młody grzeczny.
Jest też po szczepieniu na te rotawirusy może to dlatego, poradzcie coś. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny