X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu wiem.ze do 12 tyg ale moja pediatra stwierdziła.ze ważne żeby przed 24 tygodniem.podac, no i dzisiaj się dowiedziałam.o szczepieniu na ospę, jeżeli damy dzieci do żłobka to dostajemy szczepionkę za darmo z sanepidu nasza dana przychodnia dostaje w przeciwnym razie trzeba zapłacić.

Iza, kurcze nie wiem nie szylam nigdy na miarę nosidla dla.dziecka, no chyba że chcesz takie jak na zdjęciu tkaninę mam jeszcze taką samą, ogólnie szyję sukienki na.miare ale z nosidlem powinnam dac radę.

Fajnie ze po tym soku tak dobrze spalyscie, może rzeczywiście powinnaś pić, super mam nadzieję że zadziała.

Mój synek dzisiaj był taki grzeczny podczas dwóch ukluc wcale nie płakał, za to jak Pani dawała do buźki szczepionkę to był taki wrzask że aż w szoku byłam. Teraz odsypia.

Ja jutro mam ślub mojej mamy i nie mam ochoty iść a mam być świadkiem, a tak mi się nie chce.

Myszkaka cieszę die że Grześ je dobrze trzymam za Was kciuki.

A co do stanikow to fajna jest teraz promocja na h i m są fajne staniki do karmienia kupiłam sobie taki dwupak cena fajna bo 55 zł więc jak za darmo, nie wiem na jak długo jeszcze mi posłużą dwa poprzednie mam z firmy GAIA i są ok ale dużo droższe, ale ciągle je piore i są już zniszczone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 14:19

machirude, myszkaka lubią tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, dzięki! Szukamy właśnie jakiegoś fajnego hotelu/pensjonatu - i jest ciężko, wszystko zarezerwowane. Ale pewnie coś znajdziemy :)

Iza, Kinga, trzymamy dalej kciuki. Chyba wszystko jest na dobrej drodze, żeby problemy się skończyły :)

Natalia, ja też polecam alles mama.

Ilona, Wojtek też nie przejawia zainteresowania obrotami z brzucha na plecy i odwrotnie. Lekarka ostatnio skomentowała to: "no z taką masą, to się nie dziwię" ;) Poleciła też się nie przejmować. I ja się absolutnie nie przejmuję. Na wszystko przyjdzie pora :)

Wojtek dostał wczoraj paczkę z prezentami od moich znajomych z Francji - nie wiem, czy znacie ubranka "Petit Bateau" - są świetne, polecam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 15:30

aga_90, machirude, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy planujecie podawać dzieciom kaszki/kleiki? :) ja to już obczajam gdzie jakie ceny :D

xk81pfk.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Dziewczyny kiedy planujecie podawać dzieciom kaszki/kleiki? :) ja to już obczajam gdzie jakie ceny :D
    U nas do 6msc tylko mleko. Pozniej wejda inne posiłki. Tylko na te gotowe kaszki to trzeba uwazac bo czesto mase cukru maja :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 18:17

Ilona92 lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:

Chyba w Rossmannie są najniższe ceny tam są fajne kleiki bez mleka modyfikowanego, ryżowy kukurydziano ryżowy no i manna, ja będę mieszać z własnym mlekiem i na kolacje będę dawać

grzanewino lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza oby takich nocy wiecej. Niestwty trzeba uważać na kiszonki. Moja Jadwiga po czereśniach to miała taka kupę jakby ogorki kiszone mlekiem popija :) także trzeba podchodzić do jedzenia z głowa :)
    Oby wasze wyniki wyszły dobrze.
    Ja tez polecam Gaia, alles mama tez, ale mam wrażenie, ze maja zaniżona rozmiarówkę , bo dla mnie e jest na styk.
    Sylwia tak wlasnie powinny wyglądać pomidory, nie chciałabyś widzieć moich, ale owocu mam. Warzywa pomiędzy pomidorami niezły pomysł haha
    Kamila co do czapeczki , to uwazam akurat ze nawet zwykła narzutka na głowę wystarczy, jednak słońce jest bezlitosne, skoro nosisz okulary słońce jest. Chyba, ze to dla wyglądu. Powiem Wam, ze ja nie moge narzekać na ludzi jesli widza mnie z dzieckiem, przepuszczają w kolejce, rzadko koedy jakis stary człowiek wejdzie mi pod koła.
    Moje dziecko zaczyna powoli chwytać taczkami za stopy :)

Etoilka, Tusianka, Magdzia85F, aga_90, machirude lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też! Wczoraj chwytał rączkami za kolana, dziś już za stopy! super się na to patrzy :)

Tusianka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku, a ja nie wiem co mojej się stało...cały czas marudzi - jestem wykończona - wszystko jest na nie, wózek nie, rączki nie, łóżeczko nie. łaskawie w huśtawce dziś poleżała ze 20 min. Zachowuje się tak jakby była mega śpiąca, trze oczka, wtula się w podusie i płacz bo zasnąć nie może...a jak jej się uda, to 20 min śpi, potem wstaje i znowu to samo...może macie jakis cudowny sposób bo to mnie wykańcza...

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia skok?

U mnie Ada zaczęła kolana macać, robi to jak stary dziadek hehe
    Wczoraj Jej pokazałam Jej stopy, ale zainteresowana była.
    W ogóle gryzie, ssie zabawki i się ślini ale to nie zęby, bo dziąsełka ładne.

Ilona dokładnie alles ma trochę inną numeracje.

Dziewczyny u Was też dzieci jak robią kupki to takie pieniące?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 19:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 6 miesiącu zacznę rozszerzać dietę ale nie wiem, czy to będzie 100% blw

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii ściągnęłam ulotkę rotarix i faktycznie od 6 tygodnia a do 24 tygodnia najpóźniej dwie dawi. Choć polecają do 16 tygodnia się uwinąć. To dlatego podają pediatrzy, żeby do 12 pierwszą dawkę podać . Ech.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 19:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu to nam się chyba udało bo teraz jesteśmy 16 tydzień.

Klaudia mój też kilka dni taki marudzi że szok dzisiaj to norma bo po szczepieniu spał w dzień 2 razy po 30 minut, zresztą on mało w dzień śpi, ale dzisiaj to padam.

Mój Łukaszek jeszcze nie wie o swoich nogach, na razie tylko ręce i to najlepiej dwie

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, tak mialysmy takie kupki pieniacze jakos w tym samym czasie co jest teraz Twoja Ada. Przeszło po paru dniach.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, u nas też się zdarzyły ze 2-3 razy. Powtórki nie było :)

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś tam pisała czy kupić karuzelkę, ja bym już nie kupowała, bo wg. producenta jest do 6 m a mojej Patusi juz się znudziła, ja bym zainwestowała w coś innego ;)

A propos zabawek , slonik z maty którą polecacie nie zafascynował Patusi, woli obrazki dookoła, faworyt to małpka ;)

A zapomniałam się pochwalić: laktacja wróciła ;) 3 dni po ostatnim egzaminie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 09:41

Magdzia85F, Tusianka, pomarańczka_33, Etoilka, Agiii37, ibishka, machirude lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza taka noc. Ada Przespała od 20:30 do 2 w nocy. Jupi. Co tam, że potem cyc co 1,5 ale do 9:30 pospane.

Klaudia moja lubi słonia i te szeleszczace kwadraty. A najlepiej lubi jak się tata obok kładzie.

Etoilka, ibishka, Agiii37 lubią tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, super, że mleczko znów dobrze płynie! jednak stres robi swoje.

Magda, może Ada zaczyna coraz lepiej przesypiać nocki. Życzę Wam tego!

Chwalimy się zdjęciem z wesela. Zrobione 1,5 miesiąca temu, ale dopiero dostaliśmy. Wojto urósł okrutnie od tamtego czasu :))

Edit. Usuwam już fotę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 14:01

Sylwiaa95, Agiii37, machirude, Tusianka, Ilona92, Magdzia85F, empiq, Tęskniąca, aga_90, ibishka, myszkaka, pomarańczka_33, APrzybylska lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilko jak słodko wygladacie.

My już po.imprezie mój synek spał ponad 3 godziny więc spokojnie mogliśmy sobie posiedzieć.

Dziewczyny mam pytanie, mój Łukaszek zrobił dzisiaj dwie kupy, mąż mówił że tą pierwszą to dużą i normalną wg opisu, a teraz zrobił drugą no i patrze a tam takie pasma śluzu i takie jakby ciemniejsze kropeczki było ich nawet sporo trudno mi określić jaki to kolor boję się że może to być krew, kurcze może zrobię zdjęcie i wstawię to te które miały to zobaczą, trochę się martwię, ogólnie młody grzeczny.
    Jest też po szczepieniu na te rotawirusy może to dlatego, poradzcie coś.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu super foto. Wojtuś przecudny.

Agiii dawaj foto. Na hafija jest artykuł z kupami i fotami. U nas był śluz. A po rota ulewania

Etoilka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Madziu, oglądam tam kupy ciągle boję się że jest podobna,tylko tam jest jakby więcej tej krwi, ja jem wszystko w granicach rozsądku ale jak trzeba to zrezygnuje z mleka,
    kurcze muszę poszukać w koszu może uda mi się zrobić jeszcze zdjęcie

‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ