X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Próbujesz jakoś zapobiegać wypadaniu?
    Biore biotebal i jakieś witaminowe tabletki ale nic to nie daje

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Biore biotebal i jakieś witaminowe tabletki ale nic to nie daje
    Ja vitapil mama i używam szampon biotebal. Podobnie jak u Ciebie, zero poprawy.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, obawiam się że na to wypadanie to Wam nic nie pomoże bo po prostu to są włosy które muszą wypaść, a w ciąży nie wypadły bo wtedy się na podwyższony poziom estrogenów i to zaburza naturalne fazy wzrostu włosa. Wydaje się, że włosów wypada strasznie dużo, ale to dlatego że przez 9 miesięcy nie wypadało prawie nic, więc się musi wyrównać.

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, czy Ty badałaś tarczycę? Bo właśnie wpadłam na artykuł u Hafiji, że przy nadczynności może być nadprodukcja mleka i nieprawidłowości przy pobieraniu pokarmu, a przez to małe przyrosty u dzieci.

https://www.hafija.pl/2018/05/nadczynnosc-i-niedoczynnosc-tarczycy-u-kobiet-karmiacych-piersia.html

Magdzia85F lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta hcg
    02.07 Poniedziałek 10,42
    04.07 Środa 21,41
    06.07 Piątek 58,68
    09.07 Poniedziałek 153,87
    16.07 Poniedziałek 171,57

Czy może być z tego jeszcze Coś dobrego?
    O 19 mam wizytę u lekarza

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwię się bardzo..

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia nie widzę jakis konsekwencji pizzy. Mimo że dostała rano to co odciagnelam wieczorem i rano.
    Humor lepszy. Młoda spala od 21 do 6.30 i gdyby nie wstawanie ma odciąganie to pełnia szczęścia.
    Zobaczymy jak będzie dziś.
    Jedtny plus taki tego brzuszka że pediatra wypisała nam bebilon pepti na ręcepte że zniżka więc trochę oszczędności. A xzy któraś go stosuje?

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira od początku pije bebilon pepti, z krótką przerwą na zwykły bebilon ale były problemy brzuszkowe, więc zostałyśmy przy pepti i jest ok.

Mi włosy wypadają normalnie, na początku po porodzie było więcej ale teraz już normalnie, całe życie mi tak wypadają ;)

Co do atrakcyjności to zależy w dużej mierze od Was. Jeżeli coś Wam w Was nie pasuje to spróbujcie to zmienić żeby się lepiej ze sobą poczuć :) po co się dołować czymś na co macie wpływ? Ja zrobiłam eksperyment z kolorem włosów, nie mogłam się przyzwyczaić, nie podobało mi się więc zmieniłam go ponownie i jest ok :) poza tym nie uważam się za jakąś laskę ale czuję się dobrze ze sobą, podobam się sobie i mężu :)

Co do libido to ja tu chyba rekordzistką jestem :P ostatni raz było rok temu :P

grzanewino lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota pobilaś mnie, a myślałam ze tylko ja tu zostalam ponownie dziewicą :d u nas ostatnio seksy były w Walentynki! I jakoś nie spieszy mi się do kolejnych... ;)
    W sumie dobrze ze nie wykupilam tych tabletek anty, bo i tak ich branie nie miałoby sensu :P

Zdałam sobie dzis sprawę że rok temu już bylam w ciąży, ale jeszcze nie byłam tego świadoma. Jak ten czas leci.. <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 16:57

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza trzymaj się dziewczyno !!!! Mi włosy wypadają na potęgę, fryzjer polecił Kerastaes do psikania ale tez nie działa . Ja jutro idę na zabieg do gina , ma pomoc na to moje obniżenie ścian pochwy , trochę się dygam, choć ponoć bezbolesne to jest. Ale wizja wkładania tam czegoś mnie przeraża .

nqtko7eswtot5kmm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko a jakie kupy u was? Bo u nas takie paskudne ciemno zielone - i raz na 3 dni. Z tym że ona dostaje kilka razy mój pokarm a kilka bebilon ale na moim tylko jak była to kupy miały normalny kolor

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Dziewczyny, obawiam się że na to wypadanie to Wam nic nie pomoże bo po prostu to są włosy które muszą wypaść, a w ciąży nie wypadły bo wtedy się na podwyższony poziom estrogenów i to zaburza naturalne fazy wzrostu włosa. Wydaje się, że włosów wypada strasznie dużo, ale to dlatego że przez 9 miesięcy nie wypadało prawie nic, więc się musi wyrównać.
    U mnie w ciąży leciały jak szalone. Po porodzie chwila spokoju i teraz znowu powtórka z rozrywki...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mi mówiono zielonych kup nie powinno byc. Tylko juz nie pamietam co one oznaczały.
    Iza u Was tez zaświeci słońce!
    Dzis moja kuzynka jedt w szpitalu z synem i okazało sie, ze ma wirusowe zapalenie gardla ze zmianami różnymi. Tez wczesniej był niespokojny, nie chciał jesc , ani pic, problemu ze spaniem. Masakra poprostu.
    Mi włosy jeszcze nie wypadają. Nie czuje jakiejs różnicy. Chociaż ostatnia fryzjerka ma za cieżka rękę dla mnie chyba.
    Ja od około dwóch tygodni czuje, ze moje „naturalne płyny” wróciły na swoje miejsce. Mam wrażenie, ze po porodzie miałam tak zniszczona śluzówkę, ze nic noe była w stanie wyprodukować nawet przy podnieceniu ...
    Ja jeszcze nie wiedziałam o ciazy bo u mnie w tym momencie była dopiero owulacja ;)
    Ja na razie nie planuje drugiego, chociaż chciałabym zeby corka miała rodzeństwo, ale za duzo jest innych spraw do załatwienia.
    W koncu ustaliliśmy termin chrztu.
    Jutro Jadwinia konczy 4miesiace!!

Magdzia85F, machirude, Tusianka, Etoilka, aga_90 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakaś masakra.. Grześ był bardzo głodny ale jak podawałam mu pierś to dostawał histerii, nie ważne w jakiej pozycji próbowałam karmić. Butelkę złapał i jadł od razu, znowu próbowałam dać pierś i znowu ryk. Nie wiem co się dzieje. Dopiero po kąpieli i podchodach, złapał i zjadł z obu, aż na koniec tak zwymiotował że byłam w szoku..

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii, no co Ty. Wrzucalas kiedys fotke z synkiem i świetnie wygladasz. Skąd takie myśli?

Wiadomo, pewnie większość ludzi chciałaby coś w sobie zmienić i jak najbardziej dla lepszego samopoczucia trzeba coś z tym robić, ale myślę, że inni bardzo rzadko dostrzegają te nasze "mankamenty".

Ja czuję się nieźle, chociaż jeszcze 6 kg na plusie, a marzeniem jest zrzucić 9 i trochę wyrzezbic ciało, bo zawsze byłam takim "skinny fat".

Póki co, zaczęłam więcej się ruszać. Postanowiłam sobie, ze od lipca będę codziennie robić 5km z wózkiem, bo Zosia w końcu w miare sie z nim polubila. Różnie wychodzi, no i wiadomo, ze to nie jest jakies zawrotne tempo, bo co chwile trzeba sie do Malej zatrzymac, ale od czegoś trzeba zacząć. Odpalam Endomondo i jakoś mnie to motywuje. Zamierzam dodac później do tego nordic walking wieczorami jak Mała usnie i orbitrek :) kolejny krok to może jakieś zajęcia jogi.

Libido, chyba większe niż przed ciążą ale nie przekłada się to na ilość :) jakoś się rozmijamy trochę, ja wolę czasami sobie posiedzieć, coś obejrzeć w nocy i mieć chwilę dla siebie, bo w ciągu dnia nie ma na to czasu, także tak to wygląda ;)

A włosy też mi wypadają, mam teraz też dość długie jak na mnie, więc może mi się wydaje że więcej ich leci. Ale w środę fryzjer :)

Etoilka, Agiii37 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Magda, czy Ty badałaś tarczycę? Bo właśnie wpadłam na artykuł u Hafiji, że przy nadczynności może być nadprodukcja mleka i nieprawidłowości przy pobieraniu pokarmu, a przez to małe przyrosty u dzieci.

https://www.hafija.pl/2018/05/nadczynnosc-i-niedoczynnosc-tarczycy-u-kobiet-karmiacych-piersia.html

No idę w tym tygodniu, bo nie biorę leków - nadczynność po ciąży. Muszę to zgłosić CDL.
    Choć Ada Nam przybrała w jeden dzień 100gramów :o

No i zauważył Mąż przedwczoraj a ja dzisiaj, że Mała przed snem - ale jak jest ciemno, na rękach rusza głową - jakby miała tiki :/ chyba poszukam neurologa, bo zaczynam się martwić :( tym bardziej, że u Męża w pracy - Jego kolegi córka starsza o 3 tygodnie ma padaczkę i guzy w głowie :(

U Nas jakaś masakra z jedzeniem :( nie wiem, pręży się, wygina. Muszę kombinować - nie wiem od czego. Zaczynam się ze sobą czuć, jak z jakimś debilem, co nie potrafi poznać, o co dziecku chodzi :(

myszkaka lubi tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona - a moja Dorotka jutro kończy 3 miesiące :) Zdrowka dla Was :)

a my znaleźliśmy wreszcie chrzestnego i możemy powoli planować chrzciny :)

i mi też włosy teraz wypadają garściami, a w ciąży wypadł mi może 1 włos, dosłownie.

Iza - cieszę się ogromnie, że u Was lepiej i że pizzę zjadłaś i nie było problemów później :)

u nas sexy były 2 razy od porodu i że tak powiem bez szału i nie śpieszno mi do następnego razu ;)

Kinga - mi się wydaje, że jak w końcu dopadł do cycków i zjadł to dobrze, a że zwymiotował to ja bym się nie przejmowała, Dorotka też tak zrobiła parę razy, że niby taka ach głodna i wsuwała tak szybko, a później wymioty ogromne, ale później się unormowało wszystko

myszkaka, aga_90, Etoilka, Ilona92, machirude lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, lubię za to że idziesz zbadać tarczycę.
    Co do tików, to faktycznie lepiej iść do neurologa. Jakby co to polecam dr Krystynę Malinowską, możesz sobie zerknąć na znany lekarz. Pewnie to nic takiego, ale chociaż będziesz spokojna.
    U nas z jedzeniem też jest niestety masakra.. Zapisuję się do poradni laktacyjnej bo nie da rady tak dłużej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 21:12

Ilona92 lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wkrótce będę łysa ;) na razie zmieniłam szampon i odżywkę. Fryzjera mam w czwartek, ale cały czas się zastanawiam, czy farbowanie teraz jest dobrym pomysłem...

Magda, Kinga - co do jedzenia maluchów, to wiem, co przeżywacie. Ja też się długo męczyłam. Przeszło samo. Oby u Was też szybko się skończyło!
    Super, że Ada przybiera! Oby tak dalej :)

My mamy chrzest w niedzielę. Brakuje jeszcze nowych szpilek dla mamy i będziemy gotowi ;)

Ilona92, machirude, Magdzia85F, aga_90, Agiii37, Tusianka lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, my też się karmimy mieszanie, kupki mamy średnio trzy na dzień, czasem dwie a czasem nawet sześć ;) zdarza się też że jednego dnia w ogóle nie ma a drugiego już wtedy robi. Co do koloru to ja jestem bardziej jak facet w tym temacie ale bywają różne, żółtawe, zielonkawe a czasem brązowawe, kolor jest zależny od tego co jem. Z tą zieloną kupą to bywa różnie, nie zawsze oznacza coś złego, u nas czasem bywa taka zgniłozielona i pediatra powiedziała że jest ok.

Aga, mi też jakoś nie śpieszno do alkowy :P ale fakt jest taki, że nie mogę łykać prochów bo są z laktozą a samym gumkom nie ufam i jakoś tak to wszystko wygląda.

Marysia, u mnie paradoksalnie po farbowaniu włosy są lepsze i zdecydowanie mniej wypadają :) teraz je trochę nadwyrężyłam farbując je raz i dwa tygodnie później drugi raz i mimo to są w dobrej kondycji ;)

Etoilka, aga_90 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
‹‹ 633 634 635 636 637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ