X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu dużo pobudek??? U nas w miarę.

Dorotko chyba komuś się pomyliły nogi z rękami :P hahaha

Jesteśmy umówione na 19.07 na 11 :D juhu

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Aniu dużo pobudek??? U nas w miarę.

Dorotko chyba komuś się pomyliły nogi z rękami :P hahaha

Jesteśmy umówione na 19.07 na 11 :D juhu
    Od 20.30 do 5.15 budziła się 5 razy. Madzia czekam na relację z konsultacji, bo sama wciąż się nad tym zastanawiam.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno dam znać Aniu!

U nas min 3 pobudki w nocy. Ale już jestem przyzwyczajona, więc na drugi dzień to połowy nie pamiętam.
    Ale potrafi Mała wystartować od 0 co godzinę i tak do 5. Tu przerwa ponad godzinę i do 9 co 40 minut. Wtedy jestem bez życia. Więc Cię rozumiem.

Marysiu daj kilka snickersow od synka, żeby Adę podtuczyć ;-)

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, mój też hobbystycznie się zajmuje fotografią :)

Magda, też się zastanawiam nad doradcą bo Grześ chwilę ssie, a potem zaczyna wrzeszczeć i nie wiem czy się już najadł i nie chce, czy się nie najadł i płacze, czy mu nie leci, czy leci za mocno :/ mam skierowanie, podobno w IMiD'ie z dnia na dzień przyjmują.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie u nas jest to samo. Wygibasy, marudzenie i nieraz krzyki, preżenie się. Nawet jeśli ją trochę przegłodzę. 5min max i cyrki.

Jaki mają rytm Wasze maluchy? Jak długo są aktywne? U nas jedzenie zabawa spanie mniej - więcej co 2h.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko u mnie do domu przyjedzie taka co rejon tutaj ma swój.
    Akurat w św Zofii pracuje. 200 zł wizyta

http://www.kobiety.med.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=article&id=10&Itemid=3

Aniu rytm? Hm...ciężko określić. Wolna amerykanka. Tylko wieczór mamy ustalony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 14:19

• ibishka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest tak że kąpiel między 19 a 20. Między 20 a 21 jedzenie. Koło 21 Zasypia. Pierwsza pobudka między 3.30 a 4.30 a później między 8 a 9 rano. Przez dzień to wolna amerykanka. Ale przeważnie je koło 12 później koło 15 później koło 18 no i wieczór.
    Tez z jedzeniem jest tak że parę minut je i zaraz zaczyna się ból brzucha i awantury.

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, Wojtuś zgodził się podzielić snickersami. Także przesyłamy kilka do Ady. Niech tyje! :)
    A tak serio, to trzymam kciuki, żeby zaczęła przybierać. Bo domyślam się, jak się już martwisz...

Klaudia, gratulacje!

Aga, nie martw się, to na pewno związane z karmieniem.
    Chciałam Cię spytać, czy Wiktorowi zaburzył się jakoś rytm dnia po pobycie nad morzem? I czy tam normalnie ładnie spał? Mieliście łóżeczko dla niego? My się chyba też zdecydujemy na polskie morze w sierpniu - stąd tyle pytań :)

My wstajemy o 8-9. Potem tak średnio co 3 godziny lubi sobie przydrzemać - na spacerze śpi dłużej, w domu raczej krótko. Ok. 20:30-21 się kąpiemy, 21:30-22 śpi. Około 5 mamy często pobudkę na jedzenie. I potem śpimy już razem.

U nas płacz i krzyki przy jedzeniu na razie się skończyły. Oby na zawsze!

Magdzia85F, aga_90 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza u nas harmonogram jest identyczny :)

a jak karmicie swoje Maleństwa to w jakim otoczeniu? pytam bo u nas na świrki przy jedzeniu z piersi pomogła absolutna cisza, i najlepiej jak jesteśmy same w pokoju ewentualnie może być pies ;) bo wszystko Ją rozprasza, jak oglądam tv i muszę ją nakarmić to go wyciszam na maksa i wtedy faktycznie je :)
    oczywiście przyczyna Waszych problemów może być zupełnie inna ale tak piszę co u nas pomogło ;)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada dziś spała 4,5 h! :o z okrzykami na cycka i po zjedzeniu znów kima :P

Marysiu to oby te snickersy Wojtusia pomogły :*

Etoilka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, gratulacje!

Myszkaka, piękne zdjęcie. Synek chyba do Ciebie podobny, co?

Aniu, może to ten słynny regres snu się zaczyna u Was?

My też mamy tylko rytuał wieczorny, a w ciągu dnia to zależy od tego jaki Zosia ma humor. Ale wczoraj zainstalowałam sobie tą apkę do zapisywania aktywnosci dziecka, bo odkad skończyła 2 mce juz tak nie kontrolowalam kupek, karmien etc. i zamierzam to przeanalizować i jakiś mniej więcej rytm dnia stworzyć na tej podstawie, np. spacer o stałej porze itd.

Ostatnio też u nas karmienie kilka minut i koniec, myślałam, że to tylko my tak mamy... W poniedziałek szczepienia, to podpytam no i zobaczymy czy dobrze przybiera.

U nas po kilku beznadziejnych dniach, dzisiaj Zosia była super grzeczna, uśmiechnięta i pogodna. Łącze to z tym, że te kilka nocy spala na klinie i moze było jej niewygodnie, nie wysypiala się? Dzisiaj spała na płasko i tak już raczej zostanie :)

myszkaka lubi tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Aga, nie martw się, to na pewno związane z karmieniem.
    Chciałam Cię spytać, czy Wiktorowi zaburzył się jakoś rytm dnia po pobycie nad morzem? I czy tam normalnie ładnie spał? Mieliście łóżeczko dla niego? My się chyba też zdecydujemy na polskie morze w sierpniu - stąd tyle pytań :)

Marysia pytaj ile chcesz, chętnie odpowiem :) wlasnie tego się obawialam że cos mu sie przestawi, ale nic takiego sie nie stało. Mielismy ze sobą łóżeczko turystyczne spał w nim jak w domu po kąpieli do ok 5 rano, a potem brałam go do nas, karmilam na spiocha i spalismy juz razem do rana. W domu tez tak robię :)
    Jedynie co to przez pierwsze dwa dni walczylismy z gondolą, az w końcu odpuscilismy, fotelik pełnił funkcję wózka i dziecko było radosne, bez placzów i krzyku :d
    Takze ogolnie polecam wyjazd jesli tylko widzisz ze Twoje dziecko jest na to gotowe :)

Kinga- cudne foto! ;)

My jakiegoś specjalnego harmonogramu nie mamy, zresztą teraz po urlopie musimy wrócić na nasze stałe tory :d jak 1 spacer, zakupy, etc. ;)

myszkaka, Etoilka lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka a jestes zalogowana na telefonie? Ja tez tak mialam a okazalo sie ze jestem wylogowana :)

xk81pfk.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Ależ najadłam się strachu odbierając posiew moczu (jak na nieszczęście w sobotę). Wynik- bakteria e-coli. Boże dobrze że mój mąż jest opanowanym człowiekiem bo ja w płacz, chciałam do szpitala jechać. Wydzwonilam pediatrę a ta ze na pewno źle pobraliśmy mocz skoro crp w normie i mała nie ma gorączki itp. kazała pobrać jeszcze raz ale do pojemniczka nie woreczka i wszystko zdezynfekować octeniseptem (szkoda, że dokładnie wytłumaczą dopiero jak człowiek strachu się naje). Po dokładnym pobraniu u Asi mocz w normie a posiew ujemny :D
    Także przestroga dziewczyny ;)

Kinga super zdjęcie :)

Miłego dnia życzy 3miesieczna Asia :*

pomarańczka_33, aga_90 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude, cała rodzina i znajomi mówią że podobny do męża, może kiedyś wstawię fotkę

Sylwiaa, dzięki! kurcze, faktycznie mnie wylogowało, a ja w ogóle nie spojrzałam

Faktycznie wczoraj był dzień spania, Grześ od 13-17, niestety się budził co jakiś czas z płaczem.. Nie wiem.. może on tak przy skoku reaguje?

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko moja też wczoraj Przespała tak długo. Pogoda taka była, że i ja ledwo żywa.

A wczoraj mało mi babsztyl w wózek z Adą nie wjechał. Na przejściu dla pieszych, sobie cofała. Nagadałam jej a ta nawet przepraszam nie powiedziała.

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/dab4a984f1c9.jpg.html
    https://naforum.zapodaj.net/8c05f870417b.jpg.html
    Agi, Ilona wrzucam linki jak u mnie wygladaja te krzaki pomidorów z oberwanymi lisciami :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, masakra jest z tymi ludźmi :/ w nas też by koleś wjechał, na chodniku!! Stałam na przejściu dla pieszych, puściłam go bo widziałam że nie planuje się zatrzymywać, przejechał i wjechał na chodnik, tak że jak już byłam na drugiej stronie ulicy to nie miałam jak go minąć, patrzę a ten wrzuca wsteczny i cofa! Takim dostawczym wielkim. Musiałam uciekać na ulicę :/ zwyzywałam go od debili ale nawet się słowem nie odezwał żeby przeprosić.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka...ratunku...
    albo ja mam takie szczęście albo wszyscy dookoła sa specjalistami w wychowywaniu dzieci. Znow nakrzyczala jakas kobita na mnie ze nosze dziecko w chuscie na kangurka bo to obciaza kregoslup....jakos wybrnelam, ale poratujcie prosze jakimis argumentami ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, ja nie chustowa ale to bez względu na to z jakiego powodu ktoś się wcina mówię mu uprzejmie żeby się odwalił, obcym oczywiście

Magdzia85F, Tusianka, aga_90 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ