X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu dużo pobudek??? U nas w miarę.

Dorotko chyba komuś się pomyliły nogi z rękami :P hahaha

Jesteśmy umówione na 19.07 na 11 :D juhu

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Aniu dużo pobudek??? U nas w miarę.

Dorotko chyba komuś się pomyliły nogi z rękami :P hahaha

Jesteśmy umówione na 19.07 na 11 :D juhu
    Od 20.30 do 5.15 budziła się 5 razy. Madzia czekam na relację z konsultacji, bo sama wciąż się nad tym zastanawiam.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno dam znać Aniu!

U nas min 3 pobudki w nocy. Ale już jestem przyzwyczajona, więc na drugi dzień to połowy nie pamiętam.
    Ale potrafi Mała wystartować od 0 co godzinę i tak do 5. Tu przerwa ponad godzinę i do 9 co 40 minut. Wtedy jestem bez życia. Więc Cię rozumiem.

Marysiu daj kilka snickersow od synka, żeby Adę podtuczyć ;-)

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, mój też hobbystycznie się zajmuje fotografią :)

Magda, też się zastanawiam nad doradcą bo Grześ chwilę ssie, a potem zaczyna wrzeszczeć i nie wiem czy się już najadł i nie chce, czy się nie najadł i płacze, czy mu nie leci, czy leci za mocno :/ mam skierowanie, podobno w IMiD'ie z dnia na dzień przyjmują.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie u nas jest to samo. Wygibasy, marudzenie i nieraz krzyki, preżenie się. Nawet jeśli ją trochę przegłodzę. 5min max i cyrki.

Jaki mają rytm Wasze maluchy? Jak długo są aktywne? U nas jedzenie zabawa spanie mniej - więcej co 2h.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko u mnie do domu przyjedzie taka co rejon tutaj ma swój.
    Akurat w św Zofii pracuje. 200 zł wizyta

http://www.kobiety.med.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=article&id=10&Itemid=3

Aniu rytm? Hm...ciężko określić. Wolna amerykanka. Tylko wieczór mamy ustalony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 14:19

• ibishka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest tak że kąpiel między 19 a 20. Między 20 a 21 jedzenie. Koło 21 Zasypia. Pierwsza pobudka między 3.30 a 4.30 a później między 8 a 9 rano. Przez dzień to wolna amerykanka. Ale przeważnie je koło 12 później koło 15 później koło 18 no i wieczór.
    Tez z jedzeniem jest tak że parę minut je i zaraz zaczyna się ból brzucha i awantury.

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, Wojtuś zgodził się podzielić snickersami. Także przesyłamy kilka do Ady. Niech tyje! :)
    A tak serio, to trzymam kciuki, żeby zaczęła przybierać. Bo domyślam się, jak się już martwisz...

Klaudia, gratulacje!

Aga, nie martw się, to na pewno związane z karmieniem.
    Chciałam Cię spytać, czy Wiktorowi zaburzył się jakoś rytm dnia po pobycie nad morzem? I czy tam normalnie ładnie spał? Mieliście łóżeczko dla niego? My się chyba też zdecydujemy na polskie morze w sierpniu - stąd tyle pytań :)

My wstajemy o 8-9. Potem tak średnio co 3 godziny lubi sobie przydrzemać - na spacerze śpi dłużej, w domu raczej krótko. Ok. 20:30-21 się kąpiemy, 21:30-22 śpi. Około 5 mamy często pobudkę na jedzenie. I potem śpimy już razem.

U nas płacz i krzyki przy jedzeniu na razie się skończyły. Oby na zawsze!

Magdzia85F, aga_90 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza u nas harmonogram jest identyczny :)

a jak karmicie swoje Maleństwa to w jakim otoczeniu? pytam bo u nas na świrki przy jedzeniu z piersi pomogła absolutna cisza, i najlepiej jak jesteśmy same w pokoju ewentualnie może być pies ;) bo wszystko Ją rozprasza, jak oglądam tv i muszę ją nakarmić to go wyciszam na maksa i wtedy faktycznie je :)
    oczywiście przyczyna Waszych problemów może być zupełnie inna ale tak piszę co u nas pomogło ;)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada dziś spała 4,5 h! :o z okrzykami na cycka i po zjedzeniu znów kima :P

Marysiu to oby te snickersy Wojtusia pomogły :*

Etoilka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, gratulacje!

Myszkaka, piękne zdjęcie. Synek chyba do Ciebie podobny, co?

Aniu, może to ten słynny regres snu się zaczyna u Was?

My też mamy tylko rytuał wieczorny, a w ciągu dnia to zależy od tego jaki Zosia ma humor. Ale wczoraj zainstalowałam sobie tą apkę do zapisywania aktywnosci dziecka, bo odkad skończyła 2 mce juz tak nie kontrolowalam kupek, karmien etc. i zamierzam to przeanalizować i jakiś mniej więcej rytm dnia stworzyć na tej podstawie, np. spacer o stałej porze itd.

Ostatnio też u nas karmienie kilka minut i koniec, myślałam, że to tylko my tak mamy... W poniedziałek szczepienia, to podpytam no i zobaczymy czy dobrze przybiera.

U nas po kilku beznadziejnych dniach, dzisiaj Zosia była super grzeczna, uśmiechnięta i pogodna. Łącze to z tym, że te kilka nocy spala na klinie i moze było jej niewygodnie, nie wysypiala się? Dzisiaj spała na płasko i tak już raczej zostanie :)

myszkaka lubi tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Aga, nie martw się, to na pewno związane z karmieniem.
    Chciałam Cię spytać, czy Wiktorowi zaburzył się jakoś rytm dnia po pobycie nad morzem? I czy tam normalnie ładnie spał? Mieliście łóżeczko dla niego? My się chyba też zdecydujemy na polskie morze w sierpniu - stąd tyle pytań :)

Marysia pytaj ile chcesz, chętnie odpowiem :) wlasnie tego się obawialam że cos mu sie przestawi, ale nic takiego sie nie stało. Mielismy ze sobą łóżeczko turystyczne spał w nim jak w domu po kąpieli do ok 5 rano, a potem brałam go do nas, karmilam na spiocha i spalismy juz razem do rana. W domu tez tak robię :)
    Jedynie co to przez pierwsze dwa dni walczylismy z gondolą, az w końcu odpuscilismy, fotelik pełnił funkcję wózka i dziecko było radosne, bez placzów i krzyku :d
    Takze ogolnie polecam wyjazd jesli tylko widzisz ze Twoje dziecko jest na to gotowe :)

Kinga- cudne foto! ;)

My jakiegoś specjalnego harmonogramu nie mamy, zresztą teraz po urlopie musimy wrócić na nasze stałe tory :d jak 1 spacer, zakupy, etc. ;)

myszkaka, Etoilka lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka a jestes zalogowana na telefonie? Ja tez tak mialam a okazalo sie ze jestem wylogowana :)

xk81pfk.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Ależ najadłam się strachu odbierając posiew moczu (jak na nieszczęście w sobotę). Wynik- bakteria e-coli. Boże dobrze że mój mąż jest opanowanym człowiekiem bo ja w płacz, chciałam do szpitala jechać. Wydzwonilam pediatrę a ta ze na pewno źle pobraliśmy mocz skoro crp w normie i mała nie ma gorączki itp. kazała pobrać jeszcze raz ale do pojemniczka nie woreczka i wszystko zdezynfekować octeniseptem (szkoda, że dokładnie wytłumaczą dopiero jak człowiek strachu się naje). Po dokładnym pobraniu u Asi mocz w normie a posiew ujemny :D
    Także przestroga dziewczyny ;)

Kinga super zdjęcie :)

Miłego dnia życzy 3miesieczna Asia :*

pomarańczka_33, aga_90 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude, cała rodzina i znajomi mówią że podobny do męża, może kiedyś wstawię fotkę

Sylwiaa, dzięki! kurcze, faktycznie mnie wylogowało, a ja w ogóle nie spojrzałam

Faktycznie wczoraj był dzień spania, Grześ od 13-17, niestety się budził co jakiś czas z płaczem.. Nie wiem.. może on tak przy skoku reaguje?

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko moja też wczoraj Przespała tak długo. Pogoda taka była, że i ja ledwo żywa.

A wczoraj mało mi babsztyl w wózek z Adą nie wjechał. Na przejściu dla pieszych, sobie cofała. Nagadałam jej a ta nawet przepraszam nie powiedziała.

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/dab4a984f1c9.jpg.html
    https://naforum.zapodaj.net/8c05f870417b.jpg.html
    Agi, Ilona wrzucam linki jak u mnie wygladaja te krzaki pomidorów z oberwanymi lisciami :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, masakra jest z tymi ludźmi :/ w nas też by koleś wjechał, na chodniku!! Stałam na przejściu dla pieszych, puściłam go bo widziałam że nie planuje się zatrzymywać, przejechał i wjechał na chodnik, tak że jak już byłam na drugiej stronie ulicy to nie miałam jak go minąć, patrzę a ten wrzuca wsteczny i cofa! Takim dostawczym wielkim. Musiałam uciekać na ulicę :/ zwyzywałam go od debili ale nawet się słowem nie odezwał żeby przeprosić.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka...ratunku...
    albo ja mam takie szczęście albo wszyscy dookoła sa specjalistami w wychowywaniu dzieci. Znow nakrzyczala jakas kobita na mnie ze nosze dziecko w chuscie na kangurka bo to obciaza kregoslup....jakos wybrnelam, ale poratujcie prosze jakimis argumentami ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, ja nie chustowa ale to bez względu na to z jakiego powodu ktoś się wcina mówię mu uprzejmie żeby się odwalił, obcym oczywiście

Magdzia85F, Tusianka, aga_90 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ