Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej.u nas hmm.. W sumie bez zmian. Udało się uniknąć szpitala bo po zmianie trybu jedzenia z samego cycka na cyc+odciagniete lub bebilon waga ruszyła i od piątku do dziś mamy +200g. Więc pediatra stwierdziła że szpital zrobi tylko stres i szkodę dziecku. Mocz ok usg brzucha ok usg główki ok. Jeśli przyrost się utrzyma to pi prostu taki 'jej urok' i trzeba poczekać aż samo przejdzie. Także wiecie.. Nic nowego i w sumie dobrego się nie dowiedziałam. Brzuch dalej daje popalić ale jesteśmy dzielne i jakoś się trzymamy.
-
Hej,
melduje się po egzaminie - zdany, łatwo było
Ja kawy w ogóle nigdy nie piłam, ale teraz mam takie dni, że jakiś zamiennik by się przydał.
Ja się dziś znów uryczałam i nie moge się otrzasnąć, mój dobry kolega miał termin 2 miesiące po mnie (tzn. jego żona )i dziś się dowiedziałam, że synek zmarł przy porodzie (pękła jej macica). Nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić tej tragedii.
A Pati dziś wyjątkowo grzeczna i zasnęła bez najmniejszego marudzenia...bo mama ma wolne, nie musi się uczyć itd, to ona też odpuściła...ach to moje dziecko przewrotne.
Iza - kciuków nie puszczam. Oby ten "jej urok" szybko się zmienił na lepszy
-
nick nieaktualny
-
Kinga, wysłałam Ci zaproszenie żeby Ci na priv te przepisy wrzucić, żeby Ci tu nie umknęły. Ale wrzucam je tu a jakbyś chciała na priv to daj znać
Wszystkie przepisy przetestowane, i wszystkie pycha tam gdzie jest mleko dawałam przeważnie mleko ryżowe, bo sojowe, migdałowe lub kokosowe może mocno zmienić smak
Sernik z kaszą jaglaną
https://www.winiary.pl/przepis.aspx/125273/-sernik-z-kasza-jaglana
Bananowe muffinki
https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/bananowe-muffinki-z-maki-jaglanej-1
Szarlotka
https://www.olgasmile.com/ciasto-szarlotka.html
Eklerki
https://bezglutenowamama.pl/eklery-z-budyniem/
Orzechowy jagielnik
400g kaszy jaglanej, 4 szklanki mleka roślinnego, 1 szklanka wody, 3 łyżki masła orzechowego, dowolny słodzik (ja dałam miód), orzechy włoskie (według uznania), garść daktyli, polewą czekoladowa. Kaszę gotujemy w wodzie i mleku że słodzikiem , po zakończeniu gotowania dodajemy masło orzechowe. Całość blendujemy, dorzucamy orzechy i daktyle. Wymieszaną masę wykładamy do formy, polewamy polewą i odstawiamy do lodówki na ok. 1 h. Po tym czasie wyjmujemy z lodówki, kroimy i wcinamy smacznegoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 21:28
myszkaka lubi tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
pomarańczka_33 wrote:a Wasze Dzieci też śpiewają/gadają przy kp? Kira ostatnio mnie tym rozbraja wczoraj nawet coś na kształt "mmmaaammmaaa" jej wyszło i to do tego z zabójczym uśmiechem
Kamila, to jednak dobrze się zgrałyśmy :d
Jejuu.. nie dałabym teraz juz rady bez kawy. Co prawda 1-2 dziennie i to rozpuszczalna, ale zawsze coś. Jest teraz taki nowy napój niby naturalna kofeina "Natural energy" dostępny w marketach. Ale na bank dosładzany.
Klaudia gratulacje! Czy to oznacza że tytuł zdobyty? a Patusia stresowala sie razem z Tobą, dlatego odpuściła jak i z Ciebie stres zszedł. Zauważyłam ostatnio że dzieci chloną nasze emocje jak gąbka
Dziewczyny, jak to moje dziecko nabrało masy na tych wczasach! Chyba mu jod służył, albo podłapał od synka Marysi i też nocami snikersy wcina :d przed wyjazdem koszulki 68 miał za duże, dziś lekko ciasnawe aż się boję go ważyćpomarańczka_33, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Aga, jak nic to te snickersy
a to gadanie z cyckiem w buzi jest mega uwielbiam to!
Klaudia, my również gratulujemy ale wiedziałyśmy że tak będzie
my w sobotę znów jedziemy na tydzień do babci Kiry bo u nas w klatce wykańczają mieszkanie przy okazji wykańczając sąsiadów nie, nie, nie narzekam bo my też przecież to robiliśmy ale jak mogę to uciekam
dzisiaj "zmierzyłam" Kirę na przewijaku i ma już ok 62 cm!
aga_90, Magdzia85F lubią tę wiadomość
Teraz to zaczęłam sie martwić..
Wyczułam w lewej piersi kulkę jakiś czas temu. Próbowałam jak przy zastoju się jej pozbyć, ale niewiele sie działo. Któregoś razu miałam wrażenie że jest trochę mniejsza po karmieniu.. ale dziś sie wzięłam za to konkretnie. Rozgrzalam mocno pod prysznicem, masowałam w trakcie, mąż też masował. Oproznilam piers laktatotem masujac w trakcie i nie ma różnicy. Załamka! Umowilam sie do gina na przyszly wtorek, ale sram w gacie ze strachu..
Ps. Nic mnie nie boli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 00:33
-
Nie Agus, jeszcze nie. Obrona we wrześniu. Jeszcze muszę odpowiedzieć na recenzje, wydrukować streszczenie i zaproszenia , przygotować prezentacje, zająć się pierdolami typu catering itd. A piersią się nie martw póki co, daj sobie kilka dni . Mi się guzki robią w jednej piersi i w tym samym miejscu, tez potrafią być przez trzy dni mimo masowania a potem znikają i za jakiś czas znowu....P.S. Magister i profesor to tytuły naukowe, licencjat i doktor to stopnie naukowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 06:41
-
Aga, Klaudia dobrze pisze, nie stresuj się i odczekaj. Mi raz coś takiego prawie tydzień się utrzymywało i też już miałam stresa ale się rozeszło.
A u nas się zaczynają wędrówki po łóżeczku level hard, pewnego dnia się obudzę, zerknę na monitor i padnę na zawał bo dziecka nie będzie
Mój kochany podróżnik
Magdzia85F lubi tę wiadomość
Dorota, bardzo dziękuję za przepisy!
Kurcze, nie wiem co jest z tym forum, ale na telefonie nawet nie mogę kliknąć "lubię to", bo mi wywala stronę
Pochwalę się fotką, bo mąż nam zrobił sesję
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/60344bf2c9f2.jpg
edit: o kurcze, dopiero teraz widzę że miałam jeszcze zaproszenie, od Magdy, mi się w ogóle powiadomienia o wiadomościach nie pokazują O_oWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 07:57
APrzybylska, Etoilka, Tęskniąca, pomarańczka_33, aga_90, Magdzia85F, Tusianka, grzanewino, Agiii37, machirude lubią tę wiadomość
-
Kinga - przeurocze zdjęcie
Moja też zaczyna "wędrować" . Jak tylko ściągnę jej szelki to potrafi obracac się jak wskazówki zegara , głowe zostawia w jednym miejscu a nogi i tułów przekreca do około głowy. Juz nie moge sie doczekac kiedy uwolnie ja z tego narzedziea tortur i zaczniemy dzialac cokolwiek bo poki co jest w tyle bardzo z rozwojem ruchowym.
pomarańczka_33, myszkaka, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Kinga, nie ma za co i smacznego
Klaudia, już niedługo Pati szybko nadrobi "zaległości", ja mam wrażenie, że Kira jest w tyle na tle innych dzieci ale nie przejmuję się tym, widać takie ma tempo i nie ma sensu tego zmieniać na siłę
coś Wam jeszcze pokażę bo jak to zobaczyłam to nie mogłam przestać się śmiać
wybaczcie że bez twarzy, ale nie chcę wrzucać do neta Małej, zresztą tu bardziej chodzi o nogi
aga_90, Tęskniąca, Tusianka, grzanewino lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyDorotko to śpiworek?
Emily u mnie paskudna pogoda ;/
Myszko, ale cudne foto Ja już zapomniałam o tym zaproszeniu haha
Trzymajcie kciuki, żeby udało się umówić z doradcą laktacyjnym!!!
Ada oszalała na macie bright stars hahaha ten słoń na serio to wow dla dziecka ona jeszcze lubi szeleszczące zabawki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 10:50
aga_90, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Zuzia dostała cały worek zabawek Lamaze są mega kolorowe i szeleszczą. Będzie ubaw
U nas kolejna noc taka sobie. I pogoda też brzydka. Ciśnienie jakieś nie takie, bo głowa mi pęka.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Madzia, tak, to śpiworek
ja się cieszę z tego deszczu i lekkiego ochłodzenia - mogę posiedzieć przy otwartym oknie
kciuki trzymamy mocno
Kinga, fota przecudna! muszę namówić też mojego M na jakąś sesję, w końcu fotograf z zamiłowania
dziewczyny, które macie już starsze dzieci, do jakiego wieku sprawdzała się karuzelka na łóżeczko? nasza się popsuła i się zastanawiam czy kupować drugą czy zainwestować bardziej w matę albo coś innego?
Magdzia85F, myszkaka lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka