X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chia niewskazane przy karmieniu piersią, bo niestety zaburza produkcję mleka :(

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Chia niewskazane przy karmieniu piersią, bo niestety zaburza produkcję mleka :(
    Szałwia zaburza, ale nie szałwia hiszpańska :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Szałwia zaburza, ale nie szałwia hiszpańska :)

Ta też. Położna na szkole rodzenia mówiła.

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzilam specjalnie na elactancia - jest to bezpieczna "substancja" :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• ibishka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.u nas hmm.. W sumie bez zmian. Udało się uniknąć szpitala bo po zmianie trybu jedzenia z samego cycka na cyc+odciagniete lub bebilon waga ruszyła i od piątku do dziś mamy +200g. Więc pediatra stwierdziła że szpital zrobi tylko stres i szkodę dziecku. Mocz ok usg brzucha ok usg główki ok. Jeśli przyrost się utrzyma to pi prostu taki 'jej urok' i trzeba poczekać aż samo przejdzie. Także wiecie.. Nic nowego i w sumie dobrego się nie dowiedziałam. Brzuch dalej daje popalić ale jesteśmy dzielne i jakoś się trzymamy.

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    melduje się po egzaminie - zdany, łatwo było ;)
    Ja kawy w ogóle nigdy nie piłam, ale teraz mam takie dni, że jakiś zamiennik by się przydał.
    Ja się dziś znów uryczałam i nie moge się otrzasnąć, mój dobry kolega miał termin 2 miesiące po mnie (tzn. jego żona ;) )i dziś się dowiedziałam, że synek zmarł przy porodzie (pękła jej macica). Nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić tej tragedii.
    A Pati dziś wyjątkowo grzeczna i zasnęła bez najmniejszego marudzenia...bo mama ma wolne, nie musi się uczyć itd, to ona też odpuściła...ach to moje dziecko przewrotne.

Iza - kciuków nie puszczam. Oby ten "jej urok" szybko się zmienił na lepszy

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza to chociaż przybiera..
    U nas od 30.06 praktycznie nic nie przybrała. A je.
    I w sumie to dobrze, że ww domu

Klaudia gratulacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 20:43

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, wysłałam Ci zaproszenie żeby Ci na priv te przepisy wrzucić, żeby Ci tu nie umknęły. Ale wrzucam je tu a jakbyś chciała na priv to daj znać :)
    Wszystkie przepisy przetestowane, i wszystkie pycha ;) tam gdzie jest mleko dawałam przeważnie mleko ryżowe, bo sojowe, migdałowe lub kokosowe może mocno zmienić smak

Sernik z kaszą jaglaną
    https://www.winiary.pl/przepis.aspx/125273/-sernik-z-kasza-jaglana

Bananowe muffinki
    https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/bananowe-muffinki-z-maki-jaglanej-1

Szarlotka
    https://www.olgasmile.com/ciasto-szarlotka.html

Eklerki
    https://bezglutenowamama.pl/eklery-z-budyniem/

Orzechowy jagielnik
    400g kaszy jaglanej, 4 szklanki mleka roślinnego, 1 szklanka wody, 3 łyżki masła orzechowego, dowolny słodzik (ja dałam miód), orzechy włoskie (według uznania), garść daktyli, polewą czekoladowa. Kaszę gotujemy w wodzie i mleku że słodzikiem , po zakończeniu gotowania dodajemy masło orzechowe. Całość blendujemy, dorzucamy orzechy i daktyle. Wymieszaną masę wykładamy do formy, polewamy polewą i odstawiamy do lodówki na ok. 1 h. Po tym czasie wyjmujemy z lodówki, kroimy i wcinamy ;) smacznego ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 21:28

myszkaka lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    a Wasze Dzieci też śpiewają/gadają przy kp? Kira ostatnio mnie tym rozbraja ;D wczoraj nawet coś na kształt "mmmaaammmaaa" jej wyszło i to do tego z zabójczym uśmiechem ;D
    Ostatnio miałam Was pytać o to samo. Siedzimy w knajpce, czekamy na obiad, karmię syna a ten nagle z cyckiem w buzi do mnie gada. I to tak głośno że inni klienci też slyszeli :d zabawne to.

Kamila, to jednak dobrze się zgrałyśmy :d

Jejuu.. nie dałabym teraz juz rady bez kawy. Co prawda 1-2 dziennie i to rozpuszczalna, ale zawsze coś. Jest teraz taki nowy napój niby naturalna kofeina "Natural energy" dostępny w marketach. Ale na bank dosładzany.
    Klaudia gratulacje! Czy to oznacza że tytuł zdobyty? :D a Patusia stresowala sie razem z Tobą, dlatego odpuściła jak i z Ciebie stres zszedł. Zauważyłam ostatnio że dzieci chloną nasze emocje jak gąbka ;)

Dziewczyny, jak to moje dziecko nabrało masy na tych wczasach! Chyba mu jod służył, albo podłapał od synka Marysi i też nocami snikersy wcina :d przed wyjazdem koszulki 68 miał za duże, dziś lekko ciasnawe o.O aż się boję go ważyć :P

pomarańczka_33, Etoilka lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png

Wysłany: 10 lipca 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, jak nic to te snickersy ;D

a to gadanie z cyckiem w buzi jest mega ;D uwielbiam to! :D

Klaudia, my również gratulujemy ale wiedziałyśmy że tak będzie ;D

my w sobotę znów jedziemy na tydzień do babci Kiry bo u nas w klatce wykańczają mieszkanie przy okazji wykańczając sąsiadów :P nie, nie, nie narzekam bo my też przecież to robiliśmy ale jak mogę to uciekam ;)

dzisiaj "zmierzyłam" Kirę na przewijaku i ma już ok 62 cm! :D

aga_90, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to zaczęłam sie martwić.. :(
    Wyczułam w lewej piersi kulkę jakiś czas temu. Próbowałam jak przy zastoju się jej pozbyć, ale niewiele sie działo. Któregoś razu miałam wrażenie że jest trochę mniejsza po karmieniu.. ale dziś sie wzięłam za to konkretnie. Rozgrzalam mocno pod prysznicem, masowałam w trakcie, mąż też masował. Oproznilam piers laktatotem masujac w trakcie i nie ma różnicy. Załamka! Umowilam sie do gina na przyszly wtorek, ale sram w gacie ze strachu..

Ps. Nic mnie nie boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 00:33

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Agus, jeszcze nie. Obrona we wrześniu. Jeszcze muszę odpowiedzieć na recenzje, wydrukować streszczenie i zaproszenia , przygotować prezentacje, zająć się pierdolami typu catering itd. A piersią się nie martw póki co, daj sobie kilka dni . Mi się guzki robią w jednej piersi i w tym samym miejscu, tez potrafią być przez trzy dni mimo masowania a potem znikają i za jakiś czas znowu....P.S. Magister i profesor to tytuły naukowe, licencjat i doktor to stopnie naukowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 06:41

nqtko7eswtot5kmm.png

Wysłany: 11 lipca 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Klaudia dobrze pisze, nie stresuj się i odczekaj. Mi raz coś takiego prawie tydzień się utrzymywało i też już miałam stresa ale się rozeszło.

A u nas się zaczynają wędrówki po łóżeczku level hard, pewnego dnia się obudzę, zerknę na monitor i padnę na zawał bo dziecka nie będzie :P
    Mój kochany podróżnik <3
    nf1ttv.jpg

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, bardzo dziękuję za przepisy!

Kurcze, nie wiem co jest z tym forum, ale na telefonie nawet nie mogę kliknąć "lubię to", bo mi wywala stronę :/

Pochwalę się fotką, bo mąż nam zrobił sesję :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/60344bf2c9f2.jpg

edit: o kurcze, dopiero teraz widzę że miałam jeszcze zaproszenie, od Magdy, mi się w ogóle powiadomienia o wiadomościach nie pokazują O_o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 07:57

APrzybylska, Etoilka, Tęskniąca, pomarańczka_33, aga_90, Magdzia85F, Tusianka, grzanewino, Agiii37, machirude lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga - przeurocze zdjęcie :)

Moja też zaczyna "wędrować" . Jak tylko ściągnę jej szelki to potrafi obracac się jak wskazówki zegara , głowe zostawia w jednym miejscu a nogi i tułów przekreca do około głowy. Juz nie moge sie doczekac kiedy uwolnie ja z tego narzedziea tortur i zaczniemy dzialac cokolwiek bo poki co jest w tyle bardzo z rozwojem ruchowym.

pomarańczka_33, myszkaka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, nie ma za co :) i smacznego :D

Klaudia, już niedługo ;) Pati szybko nadrobi "zaległości", ja mam wrażenie, że Kira jest w tyle na tle innych dzieci ale nie przejmuję się tym, widać takie ma tempo i nie ma sensu tego zmieniać na siłę :)

coś Wam jeszcze pokażę bo jak to zobaczyłam to nie mogłam przestać się śmiać ;D
    wybaczcie że bez twarzy, ale nie chcę wrzucać do neta Małej, zresztą tu bardziej chodzi o nogi ;D
    2myrvk5.jpg

aga_90, Tęskniąca, Tusianka, grzanewino lubią tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas piekny sloneczny dzien ;) pojechalismy do parku Oliwskiego na warsztaty chustowe z okazji 10lecia Lenny Lamb :) bedziemy szkolic plecak prosty :) super jest to wiazanie, zwłaszcza gdy chce sie gotowac czy sprzatac :)

Tusianka lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko to śpiworek?:P

Emily u mnie paskudna pogoda ;/

Myszko, ale cudne foto <3 Ja już zapomniałam o tym zaproszeniu :P haha

Trzymajcie kciuki, żeby udało się umówić z doradcą laktacyjnym!!!

Ada oszalała na macie bright stars :P hahaha ten słoń na serio to wow dla dziecka :P ona jeszcze lubi szeleszczące zabawki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 10:50

aga_90, Ilona92 lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia dostała cały worek zabawek Lamaze :) są mega kolorowe i szeleszczą. Będzie ubaw :)

U nas kolejna noc taka sobie. I pogoda też brzydka. Ciśnienie jakieś nie takie, bo głowa mi pęka.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, tak, to śpiworek ;D
    ja się cieszę z tego deszczu i lekkiego ochłodzenia - mogę posiedzieć przy otwartym oknie :D
    kciuki trzymamy mocno :)

Kinga, fota przecudna! muszę namówić też mojego M na jakąś sesję, w końcu fotograf z zamiłowania ;)

dziewczyny, które macie już starsze dzieci, do jakiego wieku sprawdzała się karuzelka na łóżeczko? nasza się popsuła i się zastanawiam czy kupować drugą czy zainwestować bardziej w matę albo coś innego?

Magdzia85F, myszkaka lubią tę wiadomość

‹‹ 628 629 630 631 632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ