X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam dzieci robią takie długie przerwy między posiłkami? 4,5h? Moja w ciągu dnia tak ma.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak. Nawet po 5-6 h. Szczególnie podczas upalow

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Czy Wam dzieci robią takie długie przerwy między posiłkami? 4,5h? Moja w ciągu dnia tak ma.
    Wiktor w nocy potrafi sobie zrobić przerwę nawet 8-9h, raz sie zdarzyło 10h ale to po intensywnym dniu. Za to nadrabia potem w dzień. A w ciągu dnia tyle Ci śpi ze nie je czy po prostu nie woła?

Iza, Kinga, trzymamy z Wiktorem mocno kciuki za Was, niech sie juz skończą Wasze problemy! Buziaki ;*

myszkaka, ibishka lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zdarzają sie dłuższe przerwy. Zalezy od humoru, pogody i snu. Jak zasypia max 20.20 , tak budzi sie na pierwsze jedzenie minimalnie o polnocy, czasem 1, 2.30. Ważne, zw dziecko nie marudzi i nie płacze :) na pewno juz wiesz kiedy i jaki ma humor

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada w nocy je częściej niż w dzień. Choć dziś widzę poprawę. Może chrzest podziałał. W ogóle to przespała pół mszy. Mąż dał mleko. Bo się rano wydoiłam i wypiła 70ml. Na Nią z butli to dużo.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jeszcze teoche i sie wszystko unormuje. Dopiero od niedawna czuje, ze koja laktacja sie unormowała, ale w nocy sie ciagle zalewam :/
    Chrzest mieliście dzis?

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona tak :-)

u mnie teraz w nocy cycki ok a w dzień bomby
    I Ada była ostatnio nieswoja. Nie chciała mi jeść. Obstawiam szczepionkę na rota

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, Kinga, kciuki. Sama jestem ciekawa co sie okaze, z czego te problemy wynikają.

U nas 5 noc spania na klinie. I chyba ostatnia. W ogóle mnie to nie przekonuje. I wydaje mi się że to zabójstwo dla kręgosłupa. Ale kazali stosować "ułożenie wyzsze" więc przynajmniej sprobowalismy żeby nie było...

Ostatnio jakieś cyrki przy karmieniu się odbywają. Mała je jakby krócej. Odwraca się po paru minutach i albo zaczyna płakać, albo "zagaduje", śmieje się do mnie, gada, a potem nagle płacz... nie wiem czy to ten refluks, cos ja boli, czy o co chodzi.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude wrote:
    Iza, Kinga, kciuki. Sama jestem ciekawa co sie okaze, z czego te problemy wynikają.

U nas 5 noc spania na klinie. I chyba ostatnia. W ogóle mnie to nie przekonuje. I wydaje mi się że to zabójstwo dla kręgosłupa. Ale kazali stosować "ułożenie wyzsze" więc przynajmniej sprobowalismy żeby nie było...

Ostatnio jakieś cyrki przy karmieniu się odbywają. Mała je jakby krócej. Odwraca się po paru minutach i albo zaczyna płakać, albo "zagaduje", śmieje się do mnie, gada, a potem nagle płacz... nie wiem czy to ten refluks, cos ja boli, czy o co chodzi.
    U nas ten klin też zupełnie się nie sprawdził. Zuzia z niego zjeżdżała i tak spała na płasko. Jak będzie starsza to może zamiast podusi jej dam ten klin.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Ania, Mała z tego zjeżdża, i to jeszcze krzywo jakoś.

A jak się Chrzty udały?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas super. Przespała większość.
    A teraz wracamy z zoo. Wypad się udał. Ada grzeczniutka.

pomarańczka_33, Ilona92, Etoilka, machirude, Tusianka lubią tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzisiaj nie dość że Misia poszła sama na drzemkę i to bez marudzenia, po prostu ją położyłam i dałam smoczek a ona najpierw sobie leżała a potem zasnęła, to jeszcze potem sama zmieniła sobie pozycję na boczek a zaraz potem na brzuszek <3 ale na brzuszku już się nie podobało oczywiście ;)
    21k02sx.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 15:21

APrzybylska, Magdzia85F, Etoilka, ibishka, machirude, aga_90, Tusianka lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zdziwiłam się gdy Zuzia pierwszy raz zasnęła sama :)

A dziś przed 14.00 Zuzia zaczęła płakać, zabrałam ją do sypialni na zmianę pieluchy, wydawało mi się, że zrobiła kupę. Ale nic nie było, cały czas marudziła, to się z nią położyłam z cycem i tak zasnęła. Przed chwilą trochę poćmokała i dalej śpi. Martwić się czy cieszyć?

Magdzia85F lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]

Wysłany: 9 lipca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, cieszyć :)
    Kira dzisiaj spała prawie 2,5 h :) i też się cieszyłam ;)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    moja też ma teraz popołudniową drzemkę. Wróciłyśmy dziś z wizyty u ortopedy, Pati już ma A2, jeszcze tylko dwa tygodnie w szelkach a za miesiąc kontrola (najprawdopodobniej ostatnia). W sumie 9 km na piechotę, trochę w wózku, trochę w chuście - jestem wykończona...;)

Ale Kirunia się duża na tym zdjęciu wydaje
    Iza, Kinga - kciuki mocne.

A moja dla odmiaty teraz jada ca 2 i pół godz, w nocy też tak ;(

Jutro egzamin (ostatni !!!! ) trzymajcie kciuki proszę.

APrzybylska, grzanewino, ibishka, machirude, Magdzia85F, aga_90, Etoilka, Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co widziałam, matka z dzieckiem przy kasie , miało 3 miesiące (kasjerka pytała) i marudziło, matka sięgnęła po lizaka, zdjeła papierek, polizała i dała temu dziecku...uspokoiło się a mi szczęka opadła do podłogi.....

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Wiecie co widziałam, matka z dzieckiem przy kasie , miało 3 miesiące (kasjerka pytała) i marudziło, matka sięgnęła po lizaka, zdjeła papierek, polizała i dała temu dziecku...uspokoiło się a mi szczęka opadła do podłogi.....

wtf? :|

Kciuki za egzamin!

Dorotko fajnie jak sama zasnęła. Oby więcej takich dni.

Aniu oczywiście, że cieszyć.

Wysłany: 9 lipca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, bo Kira naprawdę jest już duża ;) oczywiście jak na nią bo są większe dzidzie w jej wieku ;) ale wczoraj waga nam pokazała 5450g :)

Co do matki, dziecka i lizaka... To ja chyba tego nie będę komentować...

A kciuki będziemy ściskać mocno :) na pewno będzie kolejna 5 ;D

Wysłany: 9 lipca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, jak po wizycie u innego pediatry??

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

dzięki Dorota że pytasz :)

Drugi pediatra był bardziej stonowany i nie panikował. Po pierwsze uznał, że jak 3 miesięczne dziecko waży ponad 6kg (6130 dzisiaj u niego), to nie można mówić że źle przybiera. Ponadto, że jego skóra nie wygląda źle, ma trochę zmian takich atopowych ale łagodnych i że jeśli nie ma krwi takiej żywej w pieluszce to że on by nie rezygnował z karmienia piersią, ale obserwował i jeśli się zacznie pogarszać to wtedy przejść na mieszankę. Powiedział, że skoro zwykły nutramigen mu nie smakuje to żeby spróbować innych mlek, że może bebilon pepti, albo nutramigen puramino. Tego puramino nam dał całą puszkę, a że on kosztuje 150zł za 400g to się śmiejemy, że kupiliśmy sobie mleko a konsultacja lekarska gratis.
    Ten lekarz pracuje w szpitalu i powiedział, że jeśli byśmy na niego trafili to by nas odesłał. Mam nadzieję, że się nie pogorszy, a za jakiś czas zrobię znowu badanie tej krwi utajonej.

Odpukać, nam Grześ dość często usypia sam. Przeważnie jak go odkładamy po kąpieli i zawsze w nocy. W dzień też czasem mu się zdarza, ale nie jest to regułą.

pomarańczka_33, aga_90, Etoilka, Tusianka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ