X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza za tydzień w czwartek.
    U mnie znajoma mówi że jej małej kolki przeszły w 3 miesiącu ale zaraz zaczęły iść zęby więc płacz i ból był dalej.:/
    Przecież kiedyś musi się to skończyć!

Piszecie o wyjściu na kolka godzin. Moim marzeniem jest jedna jedniuśka drzemka w ciągu dnia :D

Tusianka, ibishka lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas, choć żadnych poważniejszych problemów nie mieliśmy, z każdym dniem jest coraz lepiej. Także ja wierzę w ten magiczny 3-4 miesiąc :) w końcu brzuszek maluszka potrzebuje trochę czasu, żeby dojrzeć. U nas problemy ze zrobieniem kupki, ulewaniem itp się skończyły. Jasne, zdarzają się czasem gorsze dni, ale tych lepszych jest znacznie więcej. Także głowa do góry, dziewczyny! Miejmy nadzieję, że ząbki nie pojawią się tak wcześnie ;)

Wojtek przesypia w nocy 9-10 godzin (mam nadzieję, że nie braknie mu wkrótce mleka, jak robi takie długie przerwy...), jest coraz bardziej ogarnięty, gada jak szalony , chwyta wszystko, co znajdzie się w zasięgu jego rączek, uwielbia matę, ale najbardziej lubi jak się do niego mówi, robi dziwne miny i wydaje różne dziwne odgłosy - jest wniebowzięty :) Jeszcze się nie przekręca z brzuszka na plecy ani odwrotnie. Na razie przemieszcza się, gdy leży na plecach na łóżku czy na macie.
    Są dni, kiedy ewidentnie woli być na rękach - akceptuję to i noszę ten ciężar (snickersy robią swoje! ;)).
    Z każdym dniem kocham go coraz bardziej - i dziwię się, że to możliwe ;) wspaniale jest móc patrzeć, jak rośnie, rozwija się i odkrywa nowe rzeczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 09:52

Magdzia85F, aga_90, pomarańczka_33, grzanewino, APrzybylska, Monnn, Agiii37, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a próbowalyście odkladac maluchy do snu na brzuszku? U nas tylko tak potrafi spac, jak na plecach zostawie to sie po chwili wybudza przez spinanie brzucha :(

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Olciak Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć !
    Starałam się o dziecko od sierpnia 2016r.
    W kwietniu 2017r. poroniłam na samym początku.

5 czerwca 2018r zaczęłam nowy cykl.
    @ pojawia się u mnie ok 26 dnia cyklu..
    W poniedziałek 2 lipca zrobiłam test , druga kreska blada.
    Więc poszłam na betę.. beta 10,47 .
    Wizyta u gin w ten sam dzień widać ciałko żółte nic więcej nic mniej.

Środa powtórzona beta 21,41.

Dziś znowu zrobiłam rano test druga kreska już bardziej widoczna chociaż nadal troche mniej niż kontrolna.

Beta znowu powtórzona. - czekam na wynik .

Martwi mnie trochę tak niska beta - według miesiączki powinien to być 4 tydzień .

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja potwierdzam słowa Etoilki po 3 miesiącu jest lepiej dzieci są bardziej kumate i łatwiej z nimi obcować, takie mam wrażenie, jasne że są dni i noce gorsze ale jest lepiej.

U nas noc koszmar pobudki co pół godziny, myślałam że go rozszarpie ale co zrobić.
    Za to dzisiaj już dwie drzemki jedna po szczepieniu ponad 1,5 godziny i o dziwo zaciągnął smoczka po szczepieniu ja go do wózka i ten śpi aż w szoku byłam, płacz podczas szczepienia był ale to norma.

Później poszłam tex wózkiem do sklepu no i oczywiście było wiercenie w wozku i steki więc ja go na brzuch a ten minuta i zasnął pierwszy raz go tak położyłam do snu fakt pospal 30 minut ale to i tak dobrze. Może spróbuję tak jak Emily w nocy położyć chociaż się trochę boję.

Mój klocek waży 7350 czyli w miesiąc przybrał 950 g.

No i pani doktor mu tak odciagnela napletek że pękła skóra w 5 miejscach dosłownie na siłę i mówi mi że może marudzić bo będzie go piekło, to ja odciagam wacikami pryskam delikatnie żeby nic nie bolało a ona na chama Jezu aż mi się gorąco zrobiło, na razie jest spokojny mam nadzieję że tak będzie w razie czego kupiłam czopki viburcol na noc dam jak trzeba będzie.

U nas kupy brak 3 dzień przez to niespokojny taki, tak to jedna dziennie, zmieniłam probiotyk na biogaja wcześniej acidolac i mam wrażenie że lepszy był.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia ja betę w 31 dniu miałam ponad 50 a miałam cykle 30 dniowe więc myślę że jest ok spokojnie urośnie jeszcze u mnie w 4 tygodniu nie było nic tylko sluzowka pogrubiona.

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia śpi teraz tylko na brzuszku, sama nawet się czasem przekręca na brzuch jak zasypia. Na plecach bardzo często się wybudzała. Też się bałam tak kłaść i pierwsze noce to było sprawdzanie co chwilę czy mała oddycha :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz mój też się wybudza często spróbuję go od dzisiaj tak kłaść może to będzie sposób na dłuższy sen. Dzisiaj to byłam w szoku że tak szybko zasnął, a czy dajesz Gabi od razu po jedzeniu, bo mój zasypia przy cycku i nie wiem czy mam go dawać od razu jak zaśnie na brzuch

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    Widzisz mój też się wybudza często spróbuję go od dzisiaj tak kłaść może to będzie sposób na dłuższy sen. Dzisiaj to byłam w szoku że tak szybko zasnął, a czy dajesz Gabi od razu po jedzeniu, bo mój zasypia przy cycku i nie wiem czy mam go dawać od razu jak zaśnie na brzuch
    Ja kładę od razu jak zaśnie na brzuch. Zuzia śpi już 2mce tylko na brzuszku.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojtek nie śpi na brzuchu. Czasem po zabawie sie tylko na chwilę zdrzemnie. W nocy zawsze na plecach z rękami do góry ;)

Agata, mamy podobne ciężary do dźwigania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 14:32

Ilona92, Agiii37 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    Ja potwierdzam słowa Etoilki po 3 miesiącu jest lepiej dzieci są bardziej kumate i łatwiej z nimi obcować, takie mam wrażenie, jasne że są dni i noce gorsze ale jest lepiej.

U nas noc koszmar pobudki co pół godziny, myślałam że go rozszarpie ale co zrobić.
    Za to dzisiaj już dwie drzemki jedna po szczepieniu ponad 1,5 godziny i o dziwo zaciągnął smoczka po szczepieniu ja go do wózka i ten śpi aż w szoku byłam, płacz podczas szczepienia był ale to norma.

Później poszłam tex wózkiem do sklepu no i oczywiście było wiercenie w wozku i steki więc ja go na brzuch a ten minuta i zasnął pierwszy raz go tak położyłam do snu fakt pospal 30 minut ale to i tak dobrze. Może spróbuję tak jak Emily w nocy położyć chociaż się trochę boję.

Mój klocek waży 7350 czyli w miesiąc przybrał 950 g.

No i pani doktor mu tak odciagnela napletek że pękła skóra w 5 miejscach dosłownie na siłę i mówi mi że może marudzić bo będzie go piekło, to ja odciagam wacikami pryskam delikatnie żeby nic nie bolało a ona na chama Jezu aż mi się gorąco zrobiło, na razie jest spokojny mam nadzieję że tak będzie w razie czego kupiłam czopki viburcol na noc dam jak trzeba będzie.

U nas kupy brak 3 dzień przez to niespokojny taki, tak to jedna dziennie, zmieniłam probiotyk na biogaja wcześniej acidolac i mam wrażenie że lepszy był.
    A po co doktorowa odciagnela? Czytałam że do pół roku nie powinno się ruszać tego

edwarda20 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O może my spróbujemy z Adą na brzuszek kłaść.

Dziś byłam u brafitterki i co? Mam rozmiar 70G/H a ja chodziłam teraz w 80!!! :/ A wcześniej w 75.

Agiii to co przeczytałam o tym napletku, to pomimo że jestem kobieta, to mnie aż wzdrygnęło!!!
    Ooo ale waga :D wow
    I u mnie z Adą noc też taka kiepska, najpierw co 1,5 h pobudki na cycka potem co 40 minut. Wstałam jak zombie. A potem padła po 10 i spała do 13. Wzięliśmy Ją na zakupy spała całe :P w dzień mi mniej je a nocą nadrabia! Z butli nie chce pić mleka mojego - Mąż Jej dawał. Ciumka tak smoka z butli i widać, że średnio to potrafi.

Marysiu Ty to z Maleństwem masz luzik widzę :D ja w sumie nie mam co narzekać, ale jakieś zmartwienia są, że mało je...w nocy mi nie śpi dobrze. Ważne, że nie płacze!

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:

Od razu po jedzeniu nie, staram się odczekać tak minimum kwadrans. Jak zaśnie po jedzeniu, to daję najpierw na boczek, a potem dopiero na brzuszek obracam.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) ja tylko na chwilę, bo szaleję w kuchni a tatuś zabrał Malutką na spacer :) ale zrobiłam sobie przerwę na kanapkę ;)

Moja Kira na brzuchu bardzo szybko się wybudza, w ogóle nie lubi tej pozycji, ani jak śpi ani jak nie śpi. W nocy zawsze śpi na wznak (zaczyna wędrówki po łóżeczku ;D ) a w dzień albo na wznak albo na boczku albo... na mnie ;)

Jeśli chodzi o problemy brzuszkowe to niestety różnie to bywa, niektóre dzieciątka męczą się z tym nawet do pół roku :( wszystko to kwestia indywidualna.

my, odpukać, też bez większych problemów się chowamy ale jakbym dawała jej normalne mleko to był by problem, stwierdziłam, że skoro jest opcja to nie ma sensu męczyć i jej i siebie.

A ja jakoś nie mam problemu z zostawianiem Małej z kimś albo wysyłaniem gdzieś ;) wiadomo, z obcym bym nie zostawiła ale z tatusiem albo teściową to bez problemu choć tej ostatniej wolę nie za często ale to zupełnie z innego powodu :P

ok, wracam do kuchni, powymyślałam jakieś niestandardowe sałatki to teraz idę je zrealizować ;D

Etoilka lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka napletek ruszyła bo poprosiłam żeby zobaczyła czy wszystko jest ok, a ona tak na całego, ale mój mąż mówi że to dobrze że nie będzie miał problemów, kazała już nic nie odciagac, mówiła że powtórzy to podczas kolejnej wizyty przed szczepionka, na razie młody ok, zmieniam tylko częściej pieluche bo mam schizy jakieś.

Etoilko widzę że Twój Wojtuś to też kawał chłopa, no i dobrze niech rosną chłopaki.

Madzia zazdroszczę rozmiaru ja teraz c a wrócę pewnie do b.

Ja nie poznaje mojego dziecka dzisiaj, teraz udało mi się go uśpić ze smokiem, śpi już 15 min, wcześniej potrafił też spać ponad godzinę ale z cyckiem w buzi, teraz udało mi się smoka wcisnąć, matko jak się cieszę będę miała trochę wytchnienia, mam nadzieję że powoli się nauczy bo ma dużą potrzebę ssania a mój cycek to dla niego był smoczek do tej pory.

Etoilka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy będę próbowała brxuszkowych pozycji

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii, moja Kira też od niedawna się przekonała do smoczka, może po prostu musieli do tego dojrzeć ;D

Agiii37 lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila Gabi śpi tulko ma brzuchu. Żadne z rad jak dostaliśmy na przełomie ostatnich 2 miesięcy się nie sprawdziło.

Jestem załamana. Byłam na wazeniu. Gabi przez 2 tyg nie przybrała ani grama. W niedzielę lub pon znajoma ordynator pediatrii bierze nas na 2 dni na oddział żeby porobić badania i ustalić możliwa przyczynę :(

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, dobrze, że działacie. Bardzo mocno trzymam kciuki za jak najszybsze ustalenie przyczyny!

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza jestem z Wami trzymaj się, dobrze że pójdziecie do szpitala tam pewnie znajdą przyczynę.

‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ