Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza za tydzień w czwartek.
U mnie znajoma mówi że jej małej kolki przeszły w 3 miesiącu ale zaraz zaczęły iść zęby więc płacz i ból był dalej.
Przecież kiedyś musi się to skończyć!
Piszecie o wyjściu na kolka godzin. Moim marzeniem jest jedna jedniuśka drzemka w ciągu dniaTusianka, ibishka lubią tę wiadomość
-
U nas, choć żadnych poważniejszych problemów nie mieliśmy, z każdym dniem jest coraz lepiej. Także ja wierzę w ten magiczny 3-4 miesiąc w końcu brzuszek maluszka potrzebuje trochę czasu, żeby dojrzeć. U nas problemy ze zrobieniem kupki, ulewaniem itp się skończyły. Jasne, zdarzają się czasem gorsze dni, ale tych lepszych jest znacznie więcej. Także głowa do góry, dziewczyny! Miejmy nadzieję, że ząbki nie pojawią się tak wcześnie
Wojtek przesypia w nocy 9-10 godzin (mam nadzieję, że nie braknie mu wkrótce mleka, jak robi takie długie przerwy...), jest coraz bardziej ogarnięty, gada jak szalony , chwyta wszystko, co znajdzie się w zasięgu jego rączek, uwielbia matę, ale najbardziej lubi jak się do niego mówi, robi dziwne miny i wydaje różne dziwne odgłosy - jest wniebowzięty Jeszcze się nie przekręca z brzuszka na plecy ani odwrotnie. Na razie przemieszcza się, gdy leży na plecach na łóżku czy na macie.
Są dni, kiedy ewidentnie woli być na rękach - akceptuję to i noszę ten ciężar (snickersy robią swoje! ).
Z każdym dniem kocham go coraz bardziej - i dziwię się, że to możliwe wspaniale jest móc patrzeć, jak rośnie, rozwija się i odkrywa nowe rzeczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 09:52
Magdzia85F, aga_90, pomarańczka_33, grzanewino, APrzybylska, Monnn, Agiii37, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Cześć !
Starałam się o dziecko od sierpnia 2016r.
W kwietniu 2017r. poroniłam na samym początku.
5 czerwca 2018r zaczęłam nowy cykl.
@ pojawia się u mnie ok 26 dnia cyklu..
W poniedziałek 2 lipca zrobiłam test , druga kreska blada.
Więc poszłam na betę.. beta 10,47 .
Wizyta u gin w ten sam dzień widać ciałko żółte nic więcej nic mniej.
Środa powtórzona beta 21,41.
Dziś znowu zrobiłam rano test druga kreska już bardziej widoczna chociaż nadal troche mniej niż kontrolna.
Beta znowu powtórzona. - czekam na wynik .
Martwi mnie trochę tak niska beta - według miesiączki powinien to być 4 tydzień .🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
nick nieaktualnyJa potwierdzam słowa Etoilki po 3 miesiącu jest lepiej dzieci są bardziej kumate i łatwiej z nimi obcować, takie mam wrażenie, jasne że są dni i noce gorsze ale jest lepiej.
U nas noc koszmar pobudki co pół godziny, myślałam że go rozszarpie ale co zrobić.
Za to dzisiaj już dwie drzemki jedna po szczepieniu ponad 1,5 godziny i o dziwo zaciągnął smoczka po szczepieniu ja go do wózka i ten śpi aż w szoku byłam, płacz podczas szczepienia był ale to norma.
Później poszłam tex wózkiem do sklepu no i oczywiście było wiercenie w wozku i steki więc ja go na brzuch a ten minuta i zasnął pierwszy raz go tak położyłam do snu fakt pospal 30 minut ale to i tak dobrze. Może spróbuję tak jak Emily w nocy położyć chociaż się trochę boję.
Mój klocek waży 7350 czyli w miesiąc przybrał 950 g.
No i pani doktor mu tak odciagnela napletek że pękła skóra w 5 miejscach dosłownie na siłę i mówi mi że może marudzić bo będzie go piekło, to ja odciagam wacikami pryskam delikatnie żeby nic nie bolało a ona na chama Jezu aż mi się gorąco zrobiło, na razie jest spokojny mam nadzieję że tak będzie w razie czego kupiłam czopki viburcol na noc dam jak trzeba będzie.
U nas kupy brak 3 dzień przez to niespokojny taki, tak to jedna dziennie, zmieniłam probiotyk na biogaja wcześniej acidolac i mam wrażenie że lepszy był. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWidzisz mój też się wybudza często spróbuję go od dzisiaj tak kłaść może to będzie sposób na dłuższy sen. Dzisiaj to byłam w szoku że tak szybko zasnął, a czy dajesz Gabi od razu po jedzeniu, bo mój zasypia przy cycku i nie wiem czy mam go dawać od razu jak zaśnie na brzuch
-
Agiii37 wrote:Widzisz mój też się wybudza często spróbuję go od dzisiaj tak kłaść może to będzie sposób na dłuższy sen. Dzisiaj to byłam w szoku że tak szybko zasnął, a czy dajesz Gabi od razu po jedzeniu, bo mój zasypia przy cycku i nie wiem czy mam go dawać od razu jak zaśnie na brzuch14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Wojtek nie śpi na brzuchu. Czasem po zabawie sie tylko na chwilę zdrzemnie. W nocy zawsze na plecach z rękami do góry
Agata, mamy podobne ciężary do dźwiganiaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 14:32
Ilona92, Agiii37 lubią tę wiadomość
-
Agiii37 wrote:Ja potwierdzam słowa Etoilki po 3 miesiącu jest lepiej dzieci są bardziej kumate i łatwiej z nimi obcować, takie mam wrażenie, jasne że są dni i noce gorsze ale jest lepiej.
U nas noc koszmar pobudki co pół godziny, myślałam że go rozszarpie ale co zrobić.
Za to dzisiaj już dwie drzemki jedna po szczepieniu ponad 1,5 godziny i o dziwo zaciągnął smoczka po szczepieniu ja go do wózka i ten śpi aż w szoku byłam, płacz podczas szczepienia był ale to norma.
Później poszłam tex wózkiem do sklepu no i oczywiście było wiercenie w wozku i steki więc ja go na brzuch a ten minuta i zasnął pierwszy raz go tak położyłam do snu fakt pospal 30 minut ale to i tak dobrze. Może spróbuję tak jak Emily w nocy położyć chociaż się trochę boję.
Mój klocek waży 7350 czyli w miesiąc przybrał 950 g.
No i pani doktor mu tak odciagnela napletek że pękła skóra w 5 miejscach dosłownie na siłę i mówi mi że może marudzić bo będzie go piekło, to ja odciagam wacikami pryskam delikatnie żeby nic nie bolało a ona na chama Jezu aż mi się gorąco zrobiło, na razie jest spokojny mam nadzieję że tak będzie w razie czego kupiłam czopki viburcol na noc dam jak trzeba będzie.
U nas kupy brak 3 dzień przez to niespokojny taki, tak to jedna dziennie, zmieniłam probiotyk na biogaja wcześniej acidolac i mam wrażenie że lepszy był.edwarda20 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO może my spróbujemy z Adą na brzuszek kłaść.
Dziś byłam u brafitterki i co? Mam rozmiar 70G/H a ja chodziłam teraz w 80!!! A wcześniej w 75.
Agiii to co przeczytałam o tym napletku, to pomimo że jestem kobieta, to mnie aż wzdrygnęło!!!
Ooo ale waga wow
I u mnie z Adą noc też taka kiepska, najpierw co 1,5 h pobudki na cycka potem co 40 minut. Wstałam jak zombie. A potem padła po 10 i spała do 13. Wzięliśmy Ją na zakupy spała całe w dzień mi mniej je a nocą nadrabia! Z butli nie chce pić mleka mojego - Mąż Jej dawał. Ciumka tak smoka z butli i widać, że średnio to potrafi.
Marysiu Ty to z Maleństwem masz luzik widzę ja w sumie nie mam co narzekać, ale jakieś zmartwienia są, że mało je...w nocy mi nie śpi dobrze. Ważne, że nie płacze!
-
Agiii37 wrote:Widzisz mój też się wybudza często spróbuję go od dzisiaj tak kłaść może to będzie sposób na dłuższy sen. Dzisiaj to byłam w szoku że tak szybko zasnął, a czy dajesz Gabi od razu po jedzeniu, bo mój zasypia przy cycku i nie wiem czy mam go dawać od razu jak zaśnie na brzuch
Od razu po jedzeniu nie, staram się odczekać tak minimum kwadrans. Jak zaśnie po jedzeniu, to daję najpierw na boczek, a potem dopiero na brzuszek obracam.
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
hej ja tylko na chwilę, bo szaleję w kuchni a tatuś zabrał Malutką na spacer ale zrobiłam sobie przerwę na kanapkę
Moja Kira na brzuchu bardzo szybko się wybudza, w ogóle nie lubi tej pozycji, ani jak śpi ani jak nie śpi. W nocy zawsze śpi na wznak (zaczyna wędrówki po łóżeczku ) a w dzień albo na wznak albo na boczku albo... na mnie
Jeśli chodzi o problemy brzuszkowe to niestety różnie to bywa, niektóre dzieciątka męczą się z tym nawet do pół roku wszystko to kwestia indywidualna.
my, odpukać, też bez większych problemów się chowamy ale jakbym dawała jej normalne mleko to był by problem, stwierdziłam, że skoro jest opcja to nie ma sensu męczyć i jej i siebie.
A ja jakoś nie mam problemu z zostawianiem Małej z kimś albo wysyłaniem gdzieś wiadomo, z obcym bym nie zostawiła ale z tatusiem albo teściową to bez problemu choć tej ostatniej wolę nie za często ale to zupełnie z innego powodu
ok, wracam do kuchni, powymyślałam jakieś niestandardowe sałatki to teraz idę je zrealizowaćEtoilka lubi tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualnySweetmalenka napletek ruszyła bo poprosiłam żeby zobaczyła czy wszystko jest ok, a ona tak na całego, ale mój mąż mówi że to dobrze że nie będzie miał problemów, kazała już nic nie odciagac, mówiła że powtórzy to podczas kolejnej wizyty przed szczepionka, na razie młody ok, zmieniam tylko częściej pieluche bo mam schizy jakieś.
Etoilko widzę że Twój Wojtuś to też kawał chłopa, no i dobrze niech rosną chłopaki.
Madzia zazdroszczę rozmiaru ja teraz c a wrócę pewnie do b.
Ja nie poznaje mojego dziecka dzisiaj, teraz udało mi się go uśpić ze smokiem, śpi już 15 min, wcześniej potrafił też spać ponad godzinę ale z cyckiem w buzi, teraz udało mi się smoka wcisnąć, matko jak się cieszę będę miała trochę wytchnienia, mam nadzieję że powoli się nauczy bo ma dużą potrzebę ssania a mój cycek to dla niego był smoczek do tej pory.Etoilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kamila Gabi śpi tulko ma brzuchu. Żadne z rad jak dostaliśmy na przełomie ostatnich 2 miesięcy się nie sprawdziło.
Jestem załamana. Byłam na wazeniu. Gabi przez 2 tyg nie przybrała ani grama. W niedzielę lub pon znajoma ordynator pediatrii bierze nas na 2 dni na oddział żeby porobić badania i ustalić możliwa przyczynę -
nick nieaktualny