X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana ;( zaniosłam dziś próbkę do badania i miałam wielką nadzieję, że już będzie dobrze skoro jestem na restrykcyjnej diecie i w ogóle. A później wróciliśmy do domu i pierwszy raz zrobił kupę w której normalnie zobaczyłam krew ;(
    Siedzę i płaczę co chwilę ;( on się do mnie śmieje, a ja płaczę :( jutro się pewnie okaże, że dostaniemy nutramigen i tyle z karmienia piersią ;( boję się, że nie będzie chciał tego jeść, bo słyszałam że jest obrzydliwe :(

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka bardzo mi przykro, mimo wszystko mam nadzieję że jakoś rozwiążą problem i życzę Wam żebyście jakoś dali radę, w szczególności Ty bo wiem jak musi być Ci teraz ciężko.

Aga ja też jak byłam na neonatologi to widziałam takie maluchy w inkubatorach i pielęgniarki karmiły je ze strzykawek z takimi małymi smoczkami, Boże jakie to musi być trudne dla mam wczesniakow, podziwiam.

U nas bioderka ok, jestem szczęśliwa, już kontroli nie trzeba, kciuki się przydały. Dziękuję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene odnośnie maty, to dostałam w spadku, do niedawna nie znosił.jej ale teraz 2 3 tygodnie to uwielbia na niej leżeć ale też nie.zawsze no i łapie już do rączek te zabawki co.zwisaja z niej.

machirude, Rene lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene, a masz w zaleceniach, czy skierowaniu w jakim terminie kontrola kardiologiczna? Bo nam też zaśpiewali na początku kwiecień 2019, ale mieliśmy wpisane że kontrola za 2 tygodnie i dostaliśmy termin bez problemu. Teraz też od razu po wizytach chodzimy się umawiać na kolejne i zapisują nas tak jak lekarz zaleca.

Tak dziewczyny, buty ubiorę te zywsze, one sa pomaranczowe. Muszę dodać trochę koloru bo jestem trochę za blada do tej sukienki ;)

Mnie początkowo do słodkiego ciągnęło, pewnie dlatego, że w ciąży nie mogłam. Więc były pączki, drozdzowki etc. Ale stwierdziłam że muszę zdrowo się odżywiać
    skoro karmię, więc staram się żeby było dużo warzyw. Ciągnie mnie za to teraz do owoców strasznie, czereśnie, mniam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 18:00

• Rene Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Machirude na skierowaniu nic nie było napisane więc potraktowali to jako przypad k stabilny.Mama podpowiedziała mi żebym poszła do oddziału NFZ i poprosiła o wykaz wszystkich placówek z danego miasta i okolic razem z czasem oczekiwania na wizytę i liczbe pacjentów,jutro się przejadę po ten wykaz tylko się zastanawiam czy muszę brać nowe skierowanie czy jechać po tamto przy okazji odwoływania wizyty.
    Agiii mój to chyba się boi tych plastikowych zabawek co tam wiszą jak mu potrząsam to jest wielki placz:"-(
    Cieszę się że z bioderkami wszystko ok,macie jeszcze się zgłaszać na kontrolę?
    Myszka współczuję wiem jak Ci jest trudno trzymam kciuki oby lekarz pomógł wam i żebyś jednak mogła dalej kp

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki za jutro!

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene już nie musimy kontrolować, noni miałam pieluchowac ale przyznam że nie robiłam tego, za to chusta dała radę i jest ok.

Kurcze teraz kapalam Łukaszka i na całym torsie i na brzuchu ma plamy takie wielkości 2 cm widać że to po moim jedzeniu wczoraj tego nie było tylko dzisiaj, jadłam fasolke szparagowa na parze, borówki amerykańskie 2 garści no i czereśnie ale te jadłam dużo wcześniej nic nie było teraz jadłam 3 dni pod rząd bo w Lidl są takie duże i bordowe i bardzo dobre, kurcze nie wiem co mu mogło zaszkodzić, pomidory jadłam wcześniej i ok ogórki i sałatę też, zjadłam też fete kozią ale dosłownie kilka kostek.

Od jutra tylko ryż i filet

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od poniedzialku w lidlu znow ciuszki dla dzieciaczkow :) chyba wybiore sie za bluza i sweterkiem dla malego bo na 68 nie mamy nic a jeszcze chwila i zacznie nosic ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 20:31

Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo a ja pajacyk, spodenki i piżama dla mnie ;)
    Dzięki za cynk :)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my potrzebujemy pieluszek w rozmiarze... 2,5 :P dwójki już zdecydowanie za małe a trójki jeszcze za duże :P właśnie tatuś zmienia Maleńkiej strój na noc gdyż się łobesrała koncertowo ;D

grzanewino, aga_90, Ilona92 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, sorki, ze dopiero teraz, ale jestem na działce z Młodym i teściową i średnio ogarniam internety :)

To często tak się dzieje, możliwe, że nie dociągnęłaś odpowiednio chusty :) zawsze mozesz to sciągnąć jedną rękę wkładając między dziecko a chustę a drugą ściągając nadmiar chusty :)

Ale poza tym to bardzo ładnie Wam idzie :)

aga_90 lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Rene Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    A my potrzebujemy pieluszek w rozmiarze... 2,5 :P dwójki już zdecydowanie za małe a trójki jeszcze za duże :P właśnie tatuś zmienia Maleńkiej strój na noc gdyż się łobesrała koncertowo ;D
    U nas też by się przydaly w takim rozmiarze;-) wagowo mieścimy się jeszcze w rozmiarze nr 2 ale na nóżkach już mu się zaczynają te dwójki odbijać trójki zaś są za luźne
    Uwielbiam promocje mam nadzieję że będzie do czego jechać ostatnio tak było wszystko poprzebierane że nie było z czego wybrać

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Aga, sorki, ze dopiero teraz, ale jestem na działce z Młodym i teściową i średnio ogarniam internety :)

To często tak się dzieje, możliwe, że nie dociągnęłaś odpowiednio chusty :) zawsze mozesz to sciągnąć jedną rękę wkładając między dziecko a chustę a drugą ściągając nadmiar chusty :)

Ale poza tym to bardzo ładnie Wam idzie :)
    Czyli nie ma jakiegos super patentu :d no jakoś sobie radzimy, ale wiercipięta z tego mojego syna straszny :d

Wam powoli pampersy 2 za małe, a ja bym potrzebowala 3+ bo mam wrażenie że zwykle 3 też już maławe, a 4 są chyba od 9kg :d

A mnie te serie w Lidlu przerażają.. nie wiem jak to się dzieje ale zazwyczaj wykupuję wszystko co wpadnie mi w ręce w odpowiednim rozmiarze :p

Kinga, dużo sił dla Ciebie! Nie płacz, spróbuj pogodzić sie z tym co dał los, ciesz się z tego że synek się do Ciebie uśmiecha ;)

Agata super że bioderka ok. Szkoda tylko tej alergii.. a nie zmienialas jakiegos plynu do kapieli, do prania, oliwki? Może to jednak ten ser kozi? Szkoda tych czereśni gdyby to nie były one ;)

Ilona92, Agiii37, myszkaka lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia od początku były mniejsze lub większe problemy z brzuchem. Ale nasilenie przyszło od ok 6 tygodnia małej.

Kinga kciuki! Wszystko będzie dobrze!
    My na nutramigenie byliśmy 2 dni i faktycznie jest okropny ale oszukiwaniem małej jakoś udało się wnuszac w nią. Końcówki to nieraz zakraplaczem jej wpychalisny. A może bebilon pepti będzie opcja zamiast nutramigenu? On też jest bezlaktozowy i częściowo strawiony.

myszkaka lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jak nowa ;) pazurki zrobione, henna też :) ale Zuzia nie chciała butelki i była trochę awantura. Na szczęście zdążyłam wrócić.

Noc dzisiaj super. 2 pobudki tylko.

Agata cieszę się, że jest lepiej z bioderkami. A może owoce były czymś pryskane? Kurcze, oby dieta pomogła.

Rene, Agiii37 lubią tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania pochwal się pazurkami

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Ania pochwal się pazurkami
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8cd0f2b4d1c.jpg
    Bardzo proszę :) uwielbiam różowe paznokcie :)

ibishka, Tęskniąca, Tusianka, Magdzia85F, Agiii37, Rene lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko współczuję Ci bardzo! :-( mam nadzieję, że jednak z Maleństwem będzie dobrze. Też bym się podłamała na myśl o zaprzestaniu kp. Jednak tu musi dobro dziecka mieć priorytet a bliskość przecież też zachować można przy mm.
    Życzę Ci wytrwałości i poprawy nastroju. Bo biedna tylko się męczysz.

Aniu też uwielbiam róż na paznokciach. Super masz te pazurki <3

Zauważyłam, że 2 pampers dry a Premium ma nawet różne wielkości, my kupujemy teraz Premium 2 i zapasu jest dużo a w dry mało.

Agiii może to krzyzowo wystąpiło? Jak dziś?

A ja czytam o tych osłonkach i wszędzie piszą, że przez nie jest mały przyrost wagi. Wrr

Dorotko no to kupa mega. Ada wczoraj przed kąpielą, ha brałam prysznic, zrobiła kupę na przewijak... Tata miał co robić hehe

Agiii37, pomarańczka_33, myszkaka lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj testujemy pielucho-majty. Dostałam przy zakupach w Cocordilo 2szt. Powoem Wam, że to całkiem fajna sprawa. Aczkolwiek nadal numer 1 u nas to Pampers Premium Care. My już używamy 3.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałam, ale Mąż do mnie, co zrobi jak kupa będzie, jak te majty zdjąć?

‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ