Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMonnn no właśnie - ale mi to mówiła pediatra, do której na szczepienia chodziłam (w mojej przychodni to traf na kogo się umówi).
A w szpitalu mówili ok. Tylko jak ciągle ktoś gada, to działa niestety kiepsko.
I też uważam, że niektóre dzieci są takie z drobniejszych. Dorotki przecież też
Ale komentarze obcych ludzi...hm, no wg mnie nie na miejscu. -
Aniu sukienka w moim stylu lubię takie:-)
Ślicznie wyglądasz:-)mój jeszcze nie wykazuje chęci do siadania
Magda długo karmiłam coś około 3 miesięcy pierwsza córkę drugą dwa tygodnie.Patryk raz tylko dostał pierś z osłonka ale nie chciałMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć !
Magda dziekuje za pamięć
Iza jestes najlepsza! Szacunek za Twoja kreatywność i cierpliwości mogłabys uczyć! Wierze, ze wszystko sie wyjaśni!
Trzymam kciuki za wszystkie Wasze wyniki!
To, ze sa normy, nie znaczy ze wszyscy musza sie w nich znajdować najważniejsze, ze dziecko przybiera i nie ma niedowagi.
Jak ściągałam mleko laktatorem miałam i po 150 ml, mała butelkę , musiałam sie wyłączyć i myślec o czymś przyjemnym i niedopuszczalne mysli laktator.
U Nas normalnie. Pora dnia i nocy jak w zegarku, lubi spac, lubi sie bawić, zajmuje sie sama sobą w leżaczku lub na macie, kupa raz dziennie, składa raczki, chwyta zabawki, wkłada powili wszystko do buzi, śmieje sie, rozgląda, na brzuchu tez coraz lepiej sobie radzi, ostatnio dwa dąży z brzucha na plecy die przewróciła. Ja zbieram warzywa, przetwarzam, sortuje , ogarniam dookoła to co trzeba. A i Jadwiga podnosi głowę i jest juz praktycznie na maksa sztywna. Ja mam ciagle ochote na słodycze ... i śniło mi sie, ze znow jestem w ciazy! Masakra.
Pięknie Dziewczyny wyglądacie. Ja musze sobie załatwić dwie sukienki na wrzesień. We wrzesniu zaczynam karmić mała, lub jakos juz w sierpniu:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 11:03
Magdzia85F, machirude, Rene lubią tę wiadomość
-
Mam wynik lekarzem nie jestem ale coś jest nie tak tylko nie wiem co otóż ma obniżoną ilość erytrocytów ale żelazo ma bardzo dobre i hematokryt mu poleciał w dół płytki na górnej granicy hemoglobina na dolnej granicy.
Magda ze starszą córka odstawienie nakładek skończyło się kp:-( u mlodszej poszło w miarę sprawnie niemalże z dnia na dzień bez uszczerbku na kp karmiłam ja rok i 11 miesięcy:-) -
nick nieaktualnyIlona Twoja Jadzia ma już 3,5 miesiąca!!!! Oooo wow. Ale nieźle wątek mamy kwietniowy a różnica to nawet 2 miesiące.
Aga właśnie zobaczyłam, że Twój Niunio ma ponad 4!!!!
Super, że U was dobrze a kolejna ciąża...hm, planujesz jeszcze dziecko?Ilona92, aga_90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRene wrote:Mam wynik lekarzem nie jestem ale coś jest nie tak tylko nie wiem co otóż ma obniżoną ilość erytrocytów ale żelazo ma bardzo dobre i hematokryt mu poleciał w dół płytki na górnej granicy hemoglobina na dolnej granicy.
Magda ze starszą córka odstawienie nakładek skończyło się kp:-( u mlodszej poszło w miarę sprawnie niemalże z dnia na dzień bez uszczerbku na kp karmiłam ja rok i 11 miesięcy:-)
Rene poczekaj do wizyty. Ja też się martwiłam a okazało się, że ok, bo normy inaczej wyglądały dla niemowlaka a oni zazwyczaj wpisują te dla dorosłego człowieka! Jak jest coś na dolnej granicy to ok, ważne że się mieści.
Co do karmienia - muszę mieć siłę na odstawienie nakładek!Rene lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIlona92 wrote:Niby na odkłamanie piersi pomaga pozycja spod pachy
Ada i karmienie na siedząco gołą piersią? No way - tak mi mleko leci, że ta się wkurza i w ogóle cycka nie chce Ale co mi tam, dzisiaj wypróbuję - trochę z nich spompowała - niech się strzeże ten mój Króliczek doświadczalny -
nick nieaktualnyRene wrote:Magda a próbowałaś bez nakładek karmić
Tak. Ogólnie pierwsze 2 tygodnie pięknie jadła z cycków. Ale strasznie mnie sutki bolały, nawet z doradcą laktacyjnym i stwierdziła, że mam po prostu taka urodę. Bo prawidłowo przystawiałam, ładnie Mała łapała.
A teraz jak próbuję, to bunt. Weźmie do buzi i zrobi minę, jakbym Jej coś obrzydliwego wkładała. Czasem coś zassie, ale rzadko kiedy, albo się zaczyna krztusić - prawym sutkiem, bo jest większy...
Dziwne jest to, że nakładkę ciumka a smoczka nie chceWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 11:34
-
Magdzia85F wrote:Ada i karmienie na siedząco gołą piersią? No way - tak mi mleko leci, że ta się wkurza i w ogóle cycka nie chce Ale co mi tam, dzisiaj wypróbuję - trochę z nich spompowała - niech się strzeże ten mój Króliczek doświadczalny
-
nick nieaktualnyIlona92 wrote:Nie karmisz wogole na siedząco?
Mało kiedy - jak jestem poza domem. Zawsze na leżąco, bo Mała po prostu jest wtedy tak rozkojarzona, że głowa Jej lata w każdą stronę. Z resztą nie jest mi wygodnie a ortopeda zakazał mi karmienia tak, przez kręgosłup.
Ilona92 wrote:Magda mnie tez cos koło dobrych dwóch tygodni bolały sutki, ze płakałam z bolu, ale to musi sów wszystko przystosować, teraz jak delikatnie zostaną „pozamykane” prawie tego nie czuje haha
No u mnie z nakładkami nawet się goiły długo...bo ze 3,5 tygodnia. Ale cóż mogłam zacisnąć zeby, bo teraz pluję sobie w brodę (choć z drugiej nie wiem, czemu tak sobie uryłam banię, tym że to złe)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 11:39
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Magdzia85F wrote:Mało kiedy - jak jestem poza domem. Zawsze na leżąco, bo Mała po prostu jest wtedy tak rozkojarzona, że głowa Jej lata w każdą stronę. Z resztą nie jest mi wygodnie a ortopeda zakazał mi karmienia tak, przez kręgosłup.
-
nick nieaktualnyIlona92 wrote:To wszystko teraz wyjaśnia, a jakbyś była w pozycji półleżącej i przystawiał ja rownolegle do siebie? Tak jak przystawia sie dzieci, ktore słabo piją lub sa wcześniakami ? Przodem do piersi ? Zrozumiałe to napisałam?
Muszę zobaczyć filmik. Bo mi łatwiej wtedy załapać zraz sprawdzę na youtube
A w ogóle dziewczyny, czy macie jakieś teraz zachcianki??? Bo ja od połtora miesiąca jem galaretki. Jakaś mania mnie opanowała. Może to po ciąży i organizm chce - po relaksynie mi się strasznie porozchodziło to i owoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 11:41
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIlona mam - tak jak na tym filmiku? https://www.youtube.com/watch?v=bGVrBZVon9s
To ja krzyżowo karmiłam.
Co do osłonek (naczytałam się, że zaburzają wyłapanie brodawkom czego Malec potrzebuje, jakich składników, no i nie musiałabym wszędzie nosić nakładek).
Bosh, ile ta Ada mi śpi dzisiaj :oWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 11:45
-
nick nieaktualnyIza, a u Was ten brzuszek to od urodzenia tak, czy pozniej sie zaczelo? Pocieszajace jest to, ze kiedys Mala musi wyrosnac z tych brzuszkowych problemow! trzymaj się dzielnie!
Magda, u nas też na początku był ból. Mała się tak rzucała na piers, że byłam cała pogryziona. Później się unormowało. Nie wiem czy to ja się zahartowalam czy Mała się nauczyła lepiej ssac. Polecam lanoline Lansinoh. No i trzymam kciuki żeby Mała zaczęła jeść bez osłonek:)
Agiii, nosidło piękne. Czy Ty zawodowo się szyciem zajmujesz?
Ilona, super, że się odezwałaś. Tak już się zastanawialam, że dawno nie pisałaś. U nas niestety piąstki zacisniete jeszcze...tzn. Mała łapie różne rzeczy ale nie potrafi ich jeszcze utrzymać w rączkach i jeszcze dwoma łapkami nie potrafi złapać zabawki.
Aniu, ślicznie! Sukienka bardzo w moim stylu. Kiedy macie Chrzest?
Też postawiłam na taką luzniejszą, żeby czuć się swobodnie. Zastanawiam się tylko czy długość ok, ale chyba ja już zostawię taka jaka jest.
Dotarła też sukieneczka dla Zosi. Jestem zachwycona!
Magdzia85F, Ilona92, pomarańczka_33, Agiii37, Etoilka, Tusianka, APrzybylska, ibishka lubią tę wiadomość