Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Spróbuj poczekać az będzie bardziej głodna i wtedy daj pierś bez osłonki. U mnie tak Wiktor zassał, na mega głodzieMagdzia85F wrote:No to może mi nie dojada?
A ja Ady nie umiem oduczyć teraz tych oslonek i przy drugim dziecku ich nie będę używać! Bo teraz mu z tym źle.
Hm, może masz jakiś kopniety model?
Jezzuuu.. podmienili mi dziecko na wczasach! Albo zaczęła go parzyć gondola.. drze się w niej niemożliwie.. na rekach jest ok
a w nocy spał ze mną w łóżku bo jednak turystyczne łóżeczko to inne niż jego własne i nakarmilam na spiocha, wiec spał w sumie całą noc
musimy spacery zacząć robić w foteliku
cos czuję że me dziecię jest z tych ciekawycj świata, ktore dosyć szybko przechodzą na spacerówkę 
Iza te tejpy mogą pomóc na kolki? Czy u Was przepuklina wyszła? Nie pamiętam niestety, ale trzymam kciuki żeby pomogło!
Włosy mi tez lecą na potęgę! Ale w ciąży nie wypadaly prawie wcale, wiec teraz zdwojona siła. Biore caly czas Prenatal duo, nie wiem czy branie czegos jeszcze cokolwiek zmieni.
Ja u fryzjera bylam w listopadzie. Teraz mam juz tak dlugie ze stwierdzilam ze jeszcze sie troche pomecze i oddam na peruke :d
Agata kciuki za bioderka
Agiii37, Magdzia85F lubią tę wiadomość

-
Aga jesteś żyleta łaska!
Madzia wiercenie było niemiłosierne więc łatwo nie było.
Aga nie ma przepukliny w pępku tylko lekki rozstep mięśni brzucha. Daje jej czas do skończenia 3 miesiąca. Potem pakuję do auta i jadę do Krakowa do osteopaty dziecięcego.
Czy tejpy pomogą na te kołki nie wiem. Ale jsk nie spróbuję to sie nie przekonam
Agi cudni Ci Twoi chłopcy
Agiii37 lubi tę wiadomość
-
Agiii a nie za wcześnie jeszcze na nosidło? Jak czytałam to wszędzie piszą że maluch powinien samodzielnie siedzieć?
My wróciliśmy ze spaceru. Zabrałam M na lody i kupiłam mu tartę z owocami ale niestety nie pomogę mu w konsumpcji bo od wczoraj jestem na półrocznej diecie eliminacyjnej i lodów też nie mogłam
ale najważniejsze, że spędziliśmy razem we trójkę fajnie czas 
Teraz niestety leżę już z bólem prawej głowy - świeże powietrze mi zaszkodziło
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka
-
Aga (grzanewino) - super wyglądasz

Agata - super synowie !!! i nosidło
Iza - podziwiam i współczuję..trzymaj się dziewczyno !!!
Aga-90 - moja tez ma dosc sufitu w gondoli
dlatego przerzucamy sie coraz czesciej na chuste, spokojnie do 2 h w niej wytrzymuje, pozniej juz sama sie chce wyprostowac 
Ja znalazłam sposób na moją egzaminacyjną suszę w cyckach - karmie z dwóch, jeden po drugim, zamiast na zmianę.
Ja dziś jestem mega dumna z mojego dziecka - wytrzymała godzine na angielskim, pozniej poszlysmy na uczelnie i tam jeszcze na konsultacjach z ekonomii (w pt. egzamin - bbrrr) a w drodze powrotnej kupilysmy pampersy - juz "3"
Z ciekawości ja dziś zważyłam - 5360 g.
aga_90, Rene, APrzybylska, Magdzia85F, Etoilka, Agiii37 lubią tę wiadomość

-
A u nas dwa cudowne zdarzenia. Bolała mnie bardzo głowa więc M powiedział żebym się położyła. Zdrzemnęłam się trochę ale ból tylko się nasilił więc wstałam i wzięłam tabletkę a potem poszłam do M i Kiry. Mała była już marudna bo to już czas kąpieli się zbliżał a na mój widok uśmiech od ucha do ucha i zaczęła machać rączkami i nóżkami. Jak jej nie brałam to uśmiech zmienił się w podkówkę, wyciągnęłam więc ręce i znów pojawił się uśmiech
w kąpieli humor cudowny a po niej musiałam obciąć jej pazurki. Poprosiłam Marcina żeby przytrzymał jej smoczek i dała sobie bez problemu obciąć
a na koniec usypianie odbyło się tylko za pomocą piersi i smoczka bez butelki
co prawda nie wiem ile pośpi, na ile jej to starczy ale cieszę się z samego faktu że się obyło bez butelki
aga_90, Tęskniąca, grzanewino, Etoilka, machirude, Tusianka, Rene, APrzybylska, Magdzia85F, Agiii37 lubią tę wiadomość
-
Kamila, ratuj!
to my z rana:
.
Jak to zrobić żeby przy uszach nie było nadmiaru chusty? Przy wiazaniu go nie ma, a potem synek tak sie wierci, ze spod dupki mu sie wyslizguje i marszczy przy głowie
A to popołudniu
pozdrawiamy z Wiktorkiem 
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 22:33
pomarańczka_33, Tęskniąca, Etoilka, ibishka, machirude, Tusianka, Rene, APrzybylska, Monnn, Magdzia85F, Ilona92, Agiii37 lubią tę wiadomość

-
Aga - jaki on już duży...a pamiętam jego pierwsze zdjęcie..taka mała rybka był
Z chustą mam podobny problem - też się wierci i wyłazi z pod pupy...
Jakie Wiktor ma buty zajefajne
EDIT : "nienawidzę " Cię za tą figurę ..haha ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 21:35
aga_90 lubi tę wiadomość

-
Dziękuję dziewczyny za komplementy
Faktycznie jakoś nieźle na zdjęciach wyglądam, a to 10kg jak się mnie uczepiło tak nie chce ani drgnąć.
U nas wszystko dobrze, martwiłam się, że kupki nie było 2 dni, ale czytałam, że to normalne przy kp, więc wyluzowałam i dziś wieczorem już kupa była
Ważymy tylko przy wizytach kontrolnych i ostatnio (czyli 2 tyg temu) było równiutko 60cm i 5,5kg więc niunia bardzo ładnie przybiera
aga_90, pomarańczka_33, Etoilka lubią tę wiadomość
-
Aga, super wyglądacie!
no i udanego wypoczynku, kocham morze ale w tym roku nie ma szans na wyjazd
Klaudia, hahaha ja już też słyszałam podobne teksty w moją stronę - jedna “pani” nawet stwierdziła że nie rodziłam, nie wiem tylko w takim razie skąd się moja córka wzięła
I widzę że moja drobniutka już z wagą do Waszych się zbliża (niektórych oczywiście
) bo mamy już ponad 5200
aga_90, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Mój też nie umiał za to córka szybko załapała i dosyć długo ją karmiłam przez te osłonkiAPrzybylska wrote:Ja pokarm mam, bo Zuzia ściąga ładnie. Mój laktator jest do d...
nie czuję żeby w ogóle ciągnął.
A co do piwka to ja ostatnio odkryłam Heinekena 0%
Czytałam, że osłonki zaburzają laktację, ale ile w tym prawdy. W końcu babki ich używają. Ja też próbowałam na początku, ale Zuzia nie umiała z nich jeść. A na początku to czego my nie próbowaliśmy
Magda 120 ml to sporo:-)
Grzanewino świetnie wyglądasz:-)ps.super ściany podobają mi się
Agiii kciuki za bioderkami
Ty to masz talent nosidło rewelacja:-)widzę że masz matę edukacyjną mam podobną powiedz czy synek chętnie w niej leży
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
Tęskniąca trzymam kciuki za kolejny egzamin:-)
Aga Ty też świetnie wyglądasz:-)
Pomarańczka u nas też się udało bez butelki i ładnie przespał noc,z pazurkami już nie jest tak kolorowo.
aga_90 lubi tę wiadomość
-
Iza na pewno niedługo zaświeci u Was słońce! Podziwiam Cię, trzymajcie się

Klaudia gratuluje 5
fajnie że dajesz radę to wszystko ogarnąć z Pati.
Aga zazdroszczę- uwielbiam morze
i młody jaki już duży!
Grzane wino w ogóle tych 10kg noe widać
Magda ja ściągnęłam 40ml i jakże się ucieszyłam
także ponad 100 to wow!
Tez muszę się rozejrzeć za jakaś kiecka ale czekam na cud (mam jeszcze 5kg do zrzucenia). My czekamy na wyniki z posiewu moczu i wtedy decyzja czy wprowadzamy antybiotyk.
Asiula wreszcie przekroczyła 5kg i wazy 5,05
Magdzia85F, aga_90, Agiii37 lubią tę wiadomość

-
Wow dziewczyny, jakie figury!
My jedziemy w niedzielę pociągiem. Jedyne czego się boję to tego, jak się do niego załadujemy ze wszystkim. Udało nam się znaleźć późniejsze połączenie, ale z przedziałem dla podróżnych z dziećmi
Gabrysia odkąd śpi na brzuchu to daje się przykryć pieluszką czy kocykiem, bo jak spała na plecach to zaraz się rozkopywała. Ostatnio coraz częściej chce być na rączkach i noszona. Chyba też przez te zęby, bo jak nie ma nic w buzi to iest płacz, mimo że nie widzę żeby tam coś się przebijało. Ratuje się nosidłem (a w zasadzie to chustonosidło), bo ręce by mi odpadły. Z zasypianiem też ostatnio różnie, zdarza jej sie zrobić awanture, bo zmęczona ale spać nie chce, więc musi być tulona i głaskana. Na brzuchu potrafi już dłużej wytrzymać, ale i tak trzeba kombinować z pozycjami, bo szybko się nudzi. No i dziś kończy 3 miesiące, nie wiem kiedy to zleciało
Magdzia85F, grzanewino, aga_90, Agiii37 lubią tę wiadomość

04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Monnn kciuki za wynik.Nasz wynik do odbioru o 10 mam nadzieję że morfologia jest ok i odstawimy żelazo
Tusinka gratuluję ukończonego 3 miesiąca:-)
Monnn lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/46ab5885f701.jpg
Oto moja suknia na chrzciny.
Za nami wspaniała noc, tylko 3 razy się budziła. Ja podniosłam w gondoli zagłówek, bo też już były awantury. U mnie 7kg uczepiło się i nie chce zejść.
Czy Wasze maluchy próbują "siadać"? Zuzia gdy złapie ją za rączki ciągnie się do góry jak szalona. To chyba jeszcze za wcześnie
Gabrysiu wszystkiego najlepszego
pomarańczka_33, Magdzia85F, Monnn, machirude, Etoilka, Ilona92, Tusianka, aga_90, Agiii37 lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Ania! Sukienka cudo! I Ty też super wyglądasz

U nas noc zaskakująco dobrze
zasnęła tuż przed 21, pierwsza pobudka 24:45, druga przed 4 i teraz po 9 się obudziła ale została już sama z tatusiem bo ja właśnie do fryzjera jadę, mam tylko nadzieję że mi cycki nie eksplodują w międzyczasie 
Udanego dnia!
APrzybylska, Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhEJ!
Mąż mi wczoraj zalulał Adę (pierwszy raz zasnęła snem głębokim, Boże jaki On dumny był
) i spała jak zaczarowana z pobudkami na cyca (piła dużo
) i dziś z rana też cycusia chciała, bo sobie pobudki godzinne porobiła - eee jedną przespałam, obudziłam się a Ona obrocona o 180 stopni i się wkurza:P to do cyca i śpi.
Dorotko takie pozytywne i optymistyczne informacje z rana są super
I fajnie, ze się udało bez butelki
czyli jest szansa!!!
Rene a długo karmiłaś z osłonkami??? Kciuki za wyniki!!!!
Aga ooo jaaaa ale Ty masz figurę!!! Kobieto!!! w bikini było Nam dac foto!!!
Ale synuś to kawał chłopa 
Aniu ślicznie i romantycznie
Klaudia powodzenia!!! (i jak karmisz to po ile minut z jedenj i z drugiej?
pomarańczka_33, APrzybylska, grzanewino, aga_90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak, karmie tylko piersią. Dwóch pediatrów mówi, ze waga jest ok, żeby się nie przejmować bo po prostu jest z drobniejszych dzieci a przybiera spoko. Wszyscy jak widza Asie mówią "ojej jaka ona drobniutka" do tego stopnia, ze obca kobieta w sklepie pyta "a co dziecko nie chce jeść że takie drobne?". Jest drobna ale dla mnie wyglada dobrze:) dlatego dziwie się Magda że Wam lekarz takie rzeczy mówi.