Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
To jakaś dziwna kobieta i co zrobisz?
Moja Zuzia też jest lekka. W tej chwili waży 5.6kg. Wygląda dobrze, zachowuje się normalnie, jest radosna i bawi się. Nie płacze z głodu. Zjada kiedy chce i ile chce. O centylach nie mam pojęcia, bo dla mnie one nie są istotne. Madziu słuchaj swojego instynktu i Adusi. A na ilość pieluszek zwracałaś uwagę?14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Magdzia85F wrote:Jest metoda kpi więc i cyc, i butla bez szkody dla kp.
A o tesciowych to można księgę napisać i byłaby co najmniej wielkosci tej "Jak zrozumieć kobiety"
Ps. My już prawie jestesmy na miejscu!Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość
-
Ej dziewczyny nie panikujcie z tym przybieraniem na wadze bo i ja zaczne, moja wazy 4900 (porod 3320) wiec tez szalu nie ma a je regularnie i tez widze kiedy jej leci a kiedy nie, glodna nie chodzi. Widocznie taki jej urok, jest drobna i tyle - i tego sie bede trzymac
Egzamin...rany jaki stress...oczywiscie Pati nie spała, ryk jak chciałam ją do wózka odłożyć....całe szczęście u brata na rękach nie płakała. Jak byłam "w środku" nie mogłam się skupić cały czas myślałam co u niej , jak sobie dają radę, brat ją pierwszy raz na ręce wziął. Raz usłyszałam jak płacze, ale szybko przestała, wiec chyba brat opanował sytuacje. No i oczywiście o 9.56 (o 10 egz.) zawołała cyca.....jeszcze 2 egzaminy zostały , z nerwów chyba strace te ciążowe kilogramy, haha....jestem wykończona, dzień na straty bo nie mam juz na nic siły.
Z egz. jest 5Magdzia85F, aga_90, APrzybylska, Tusianka, grzanewino, Etoilka, pomarańczka_33, machirude, Sylwiaa95, ibishka, Agiii37 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAniu - Mąż mi zaimponował powiedział, że nigdzie nie jedziemy, i niech dadzą znać, czy będą czy nie. I tyle w końcu się postawił.
Hm, mnie pediatra sprawdziła siatkę centylową (ciekawe, czy dobrą, bo są dla kp i mm .
Wcześniej nie zwracałam na to uwagi, teraz po prostu co wizyta mi pierdzieli o tej wadze!!! W szpitali mi powiedzieli, że ładnie przybrała i dziecko nie bedzie przybierać co tydzień tyle samo. Że to nie robot.
Aga hahaha ja butlę podałam pierwszy raz dzisiaj. Żeby nie było w niedzielę zdziwka, ale znajać moja Adę, to będzie - chyba, że tata będzie Ją trzymał
Jak podróż???
Klaudia!!! Wow super!!! gratki za 5 !!!
I mozesz brata częściej jako nianię brać
Co do wagi to widzę, że Twoja podobnie do mojej przybiera. W ogóle to upały często było, to przecież też dziecko nie będzie się jak świnka opychać -
Klaudia gratulacje!
Podróż bardzo w porządku. Wiktor całą drogę spał, zrobilismy 2 przerwy po 1h na przebranie i cycusia, także ogolnie bardzo pozytywnie. Słonko wyszło, ciepło sie robi, więc jak tylko dojedziemy to biegusiem na plażę :dAPrzybylska, Magdzia85F, Tusianka, Etoilka, machirude, Rene, ibishka, Agiii37 lubią tę wiadomość
-
Klaudia, gratulacje!
Aga, udanych wczasów! Bawcie się dobrze
Mój grubasek ewidentnie od kilku dni zainteresowany jedzeniem. Patrzy się tak na to, co jem i jak jem, że aż mi głupio, że nie mogę się podzielić :p
Dziewczyny kp, liczyłyście kiedyś, ile razy (oczywiście średnio) karmicie na dobę? U nas 7-8. To nie mało? Mój syn chyba dojada jakieś snicersy w łóżeczku w nocy :pmachirude, Magdzia85F, aga_90, Agiii37 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKlaudia, super, gratulacje!
Ja pisałam o smoczku, mamy dynamiczny z Lovi i zmieniliśmy teraz na wiekszy: 3-6 mc. Dzisiaj na spacerze wyprobowalysmy i rzeczywiście chyba lepiej leży, chociaż też się troche zgrywala i bawiła się nim
Magda, u nas waga z piątku 5400, czyli od porodu 2,5 kg na plusie, a widzę że Ada młodsza jest, więc spokojnie. Lekarka rzuciła tekstem, że co jak co ale na wagę narzekać nie można
Marysia, u nas zainteresowanie gotowaniem jest, lubi patrzeć jak się kroi, miesza etc. Ale podejrzewam że jakby jej pokazać jak ktoś np. kopie w ogródku, to też by ja zaciekawilo
Mam jakąś broszurę i tam podają że 2-4 mc 6 razy na dobę po 120-140 ml. Lub odpowiednio częściej jeśli zjada mniej.Etoilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAga to super. A od jutra poprawa pogody.
Marysiu dobre to ze snickersami
moja je, dobre pytanie. Nie liczyłam, ale średnio co 1-1,5h a w nocy to ze 3,4 razy.
Machirude no mnie się wydaje, że waga ok. Tylko t już prawie terror
Jak ba bilansie 2latka będzie za dużo, to będzie gadanie
My mamy lovi dynamiczny ale ten mniejszy i jeszcze 3 inne, których nie lubi... Cóż. Czasem tylko zalapie w foteliku jak jest wściek, bo wolno się jedzie i by coś wrzuciła na dziąsło i raz jak brzuch bolał
A tak nim gardzi
Ach i przy cycku to 90% że utnie drzemkę choćby na 10 minutWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 17:11
Etoilka, aga_90 lubią tę wiadomość
-
Tęskniąca wrote:Ej dziewczyny nie panikujcie z tym przybieraniem na wadze bo i ja zaczne, moja wazy 4900 (porod 3320) wiec tez szalu nie ma a je regularnie i tez widze kiedy jej leci a kiedy nie, glodna nie chodzi. Widocznie taki jej urok, jest drobna i tyle - i tego sie bede trzymac
Egzamin...rany jaki stress...oczywiscie Pati nie spała, ryk jak chciałam ją do wózka odłożyć....całe szczęście u brata na rękach nie płakała. Jak byłam "w środku" nie mogłam się skupić cały czas myślałam co u niej , jak sobie dają radę, brat ją pierwszy raz na ręce wziął. Raz usłyszałam jak płacze, ale szybko przestała, wiec chyba brat opanował sytuacje. No i oczywiście o 9.56 (o 10 egz.) zawołała cyca.....jeszcze 2 egzaminy zostały , z nerwów chyba strace te ciążowe kilogramy, haha....jestem wykończona, dzień na straty bo nie mam juz na nic siły.
Z egz. jest 5 -
Etoilka wrote:Klaudia, gratulacje!
Aga, udanych wczasów! Bawcie się dobrze
Mój grubasek ewidentnie od kilku dni zainteresowany jedzeniem. Patrzy się tak na to, co jem i jak jem, że aż mi głupio, że nie mogę się podzielić :p
Dziewczyny kp, liczyłyście kiedyś, ile razy (oczywiście średnio) karmicie na dobę? U nas 7-8. To nie mało? Mój syn chyba dojada jakieś snicersy w łóżeczku w nocy :p
Dziś byliśmy się ważyć waga dziś pokazała 5410g w piątek ważył 5290g od dziś już nie musimy się tak często ważyć przyrost ok:-) teraz tylko ważyć bedziemy przy okazji szczepień.Jutro morfologia krwi kontrolna i być może odstawimy żelazo.Mamy jeszcze zmianę w wypróżnianiu synek robił przeważnie raz na dwa dni teraz robi 3-4 razy dziennie lekarka powiedziała że to efekt szczepionki na rota i może się to utrzymywać przez miesiąc.Etoilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypomarańczka_33 wrote:Madzia, a te plastry to gdzie się kupuje i czy można je samemu czy to trzeba z kimś konsultować? Zielona jestem w tym temacie...
Dorotko - Iza w tym temacie jest obeznana ja kiedyś na allegro kupiłam, w aptece też można.
Możesz skonsultować z fizjoterapeutą. Albo z youtube.pomarańczka_33 lubi tę wiadomość
-
u nas Misia jak je z butelki to tak średnio co 2-3 godziny ale jak jest na samej piersi to też chce co 1-1,5 aż w końcu się buntuje i chce butle karmię ją na żądanie bo sama też tak jem no dobra, jadłam teraz to jak się uda
snikersy rulez!Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Magdzia85F wrote:Nie wiem, co te Maluchy. Upał źle, chłodno też...
Jeszcze mam schizę, że się nie najada. -
pomarańczka_33 wrote:Dzięki Madzia
Izaaa! Pomocyyy!
Otóż Dorotko najlepiej zamówic plastry na allegro. Wychodzą najtaniej. Weź szerokość 5cm. Kolor nie gra roli kwestia gustu. Najlepiej jakby Ci to nakleil fizjoterapeuta ale myślę że razem z mężem dacie radę. Zaraz Ci dokleje do posta jak wygląda aplikacja która sprawdzi się na większość dolegliwości przeciazeniowych barku
Edit.
Ja bym proponowała połączyć te dwie aplikacje
https://youtu.be/NR6H4YgwA-c i do tego
https://youtu.be/7pTigT-NMiQ
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 19:34
pomarańczka_33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyibishka wrote:Madzia ja to samo! Jeszcze się dziś dowiedziałam że mała spadła z wagi w ciągu tygodnia o 30g zamiast coś przybyć.. Za 2 - 3dni kontrola wagi i się okaże czy to zawirowania przy próbie z nutramigenem czy jakiś większy problem
A ile Gabi waży? U nas Ada 30gr schudła w 2 dni i waga była 5110 a w domu od 3 dni 5200. Choć tak się teraz juz wierci, że ciężko zważyć dokładnie. Nawet przez sen dziś Jej cycka wsadzalam.
Mam wrażenie że t gadanie pediatrow jest specjalnie po to, żeby przejść na mm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 20:04