X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jakaś dziwna kobieta :/ i co zrobisz?

Moja Zuzia też jest lekka. W tej chwili waży 5.6kg. Wygląda dobrze, zachowuje się normalnie, jest radosna i bawi się. Nie płacze z głodu. Zjada kiedy chce i ile chce. O centylach nie mam pojęcia, bo dla mnie one nie są istotne. Madziu słuchaj swojego instynktu i Adusi. A na ilość pieluszek zwracałaś uwagę?

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Jest metoda kpi więc i cyc, i butla bez szkody dla kp.
    Potwierdzam! ;) ale nie wiedziałam że wtedy nie powinnam karmić butlą :d myślę że teoria teorią, a kazde dziecko jest inne i co innego na nie działa :) moim zdaniem żeby karmic mieszanie to jedynie trzeba zwrócić uwagę żeby z butli nie leciało szybciej niż z piersi :)

A o tesciowych to można księgę napisać i byłaby co najmniej wielkosci tej "Jak zrozumieć kobiety" :D
    4f60ceb4b984d6c0med.jpg

Ps. My już prawie jestesmy na miejscu! :D

Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny nie panikujcie z tym przybieraniem na wadze bo i ja zaczne, moja wazy 4900 (porod 3320) wiec tez szalu nie ma a je regularnie i tez widze kiedy jej leci a kiedy nie, glodna nie chodzi. Widocznie taki jej urok, jest drobna i tyle - i tego sie bede trzymac ;)

Egzamin...rany jaki stress...oczywiscie Pati nie spała, ryk jak chciałam ją do wózka odłożyć....całe szczęście u brata na rękach nie płakała. Jak byłam "w środku" nie mogłam się skupić cały czas myślałam co u niej , jak sobie dają radę, brat ją pierwszy raz na ręce wziął. Raz usłyszałam jak płacze, ale szybko przestała, wiec chyba brat opanował sytuacje. No i oczywiście o 9.56 (o 10 egz.) zawołała cyca.....jeszcze 2 egzaminy zostały , z nerwów chyba strace te ciążowe kilogramy, haha....jestem wykończona, dzień na straty bo nie mam juz na nic siły.
    Z egz. jest 5 ;)

Magdzia85F, aga_90, APrzybylska, Tusianka, grzanewino, Etoilka, pomarańczka_33, machirude, Sylwiaa95, ibishka, Agiii37 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu - Mąż mi zaimponował :) powiedział, że nigdzie nie jedziemy, i niech dadzą znać, czy będą czy nie. I tyle ;) w końcu się postawił.

Hm, mnie pediatra sprawdziła siatkę centylową (ciekawe, czy dobrą, bo są dla kp i mm ;).
    Wcześniej nie zwracałam na to uwagi, teraz po prostu co wizyta mi pierdzieli o tej wadze!!! W szpitali mi powiedzieli, że ładnie przybrała i dziecko nie bedzie przybierać co tydzień tyle samo. Że to nie robot.

Aga hahaha :P ja butlę podałam pierwszy raz dzisiaj. Żeby nie było w niedzielę zdziwka, ale znajać moja Adę, to będzie - chyba, że tata będzie Ją trzymał :D
    Jak podróż???

Klaudia!!! Wow super!!! gratki za 5 !!!
    I mozesz brata częściej jako nianię brać :D
    Co do wagi to widzę, że Twoja podobnie do mojej przybiera. W ogóle to upały często było, to przecież też dziecko nie będzie się jak świnka opychać :)

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia gratulacje! :)

Podróż bardzo w porządku. Wiktor całą drogę spał, zrobilismy 2 przerwy po 1h na przebranie i cycusia, także ogolnie bardzo pozytywnie. Słonko wyszło, ciepło sie robi, więc jak tylko dojedziemy to biegusiem na plażę :d

APrzybylska, Magdzia85F, Tusianka, Etoilka, machirude, Rene, ibishka, Agiii37 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, gratulacje!

Aga, udanych wczasów! Bawcie się dobrze :)

Mój grubasek ewidentnie od kilku dni zainteresowany jedzeniem. Patrzy się tak na to, co jem i jak jem, że aż mi głupio, że nie mogę się podzielić :p

Dziewczyny kp, liczyłyście kiedyś, ile razy (oczywiście średnio) karmicie na dobę? U nas 7-8. To nie mało? Mój syn chyba dojada jakieś snicersy w łóżeczku w nocy :p

machirude, Magdzia85F, aga_90, Agiii37 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która tam pisała, że smoczek za krótki? Ja wlasnie odkryłam ze sa dwa rodzaje, dynamiczny i uspakajajacy. ten pierwszy jest krotki ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, super, gratulacje!

Ja pisałam o smoczku, mamy dynamiczny z Lovi i zmieniliśmy teraz na wiekszy: 3-6 mc. Dzisiaj na spacerze wyprobowalysmy i rzeczywiście chyba lepiej leży, chociaż też się troche zgrywala i bawiła się nim :)

Magda, u nas waga z piątku 5400, czyli od porodu 2,5 kg na plusie, a widzę że Ada młodsza jest, więc spokojnie. Lekarka rzuciła tekstem, że co jak co ale na wagę narzekać nie można :)

Marysia, u nas zainteresowanie gotowaniem jest, lubi patrzeć jak się kroi, miesza etc. Ale podejrzewam że jakby jej pokazać jak ktoś np. kopie w ogródku, to też by ja zaciekawilo :)

Mam jakąś broszurę i tam podają że 2-4 mc 6 razy na dobę po 120-140 ml. Lub odpowiednio częściej jeśli zjada mniej.

Etoilka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to super. A od jutra poprawa pogody.

Marysiu dobre to ze snickersami ;-)
    moja je, dobre pytanie. Nie liczyłam, ale średnio co 1-1,5h a w nocy to ze 3,4 razy.

Machirude no mnie się wydaje, że waga ok. Tylko t już prawie terror
    Jak ba bilansie 2latka będzie za dużo, to będzie gadanie

My mamy lovi dynamiczny ale ten mniejszy i jeszcze 3 inne, których nie lubi... Cóż. Czasem tylko zalapie w foteliku jak jest wściek, bo wolno się jedzie i by coś wrzuciła na dziąsło i raz jak brzuch bolał
    A tak nim gardzi

Ach i przy cycku to 90% że utnie drzemkę choćby na 10 minut

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 17:11

Etoilka, aga_90 lubią tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Ej dziewczyny nie panikujcie z tym przybieraniem na wadze bo i ja zaczne, moja wazy 4900 (porod 3320) wiec tez szalu nie ma a je regularnie i tez widze kiedy jej leci a kiedy nie, glodna nie chodzi. Widocznie taki jej urok, jest drobna i tyle - i tego sie bede trzymac ;)

Egzamin...rany jaki stress...oczywiscie Pati nie spała, ryk jak chciałam ją do wózka odłożyć....całe szczęście u brata na rękach nie płakała. Jak byłam "w środku" nie mogłam się skupić cały czas myślałam co u niej , jak sobie dają radę, brat ją pierwszy raz na ręce wziął. Raz usłyszałam jak płacze, ale szybko przestała, wiec chyba brat opanował sytuacje. No i oczywiście o 9.56 (o 10 egz.) zawołała cyca.....jeszcze 2 egzaminy zostały , z nerwów chyba strace te ciążowe kilogramy, haha....jestem wykończona, dzień na straty bo nie mam juz na nic siły.
    Z egz. jest 5 ;)
    Super gratulacje:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Klaudia, gratulacje!

Aga, udanych wczasów! Bawcie się dobrze :)

Mój grubasek ewidentnie od kilku dni zainteresowany jedzeniem. Patrzy się tak na to, co jem i jak jem, że aż mi głupio, że nie mogę się podzielić :p

Dziewczyny kp, liczyłyście kiedyś, ile razy (oczywiście średnio) karmicie na dobę? U nas 7-8. To nie mało? Mój syn chyba dojada jakieś snicersy w łóżeczku w nocy :p
    U nas średnio 9 kp plus dwie butelki mm po 40-70 ml
    Dziś byliśmy się ważyć waga dziś pokazała 5410g w piątek ważył 5290g od dziś już nie musimy się tak często ważyć przyrost ok:-) teraz tylko ważyć bedziemy przy okazji szczepień.Jutro morfologia krwi kontrolna i być może odstawimy żelazo.Mamy jeszcze zmianę w wypróżnianiu synek robił przeważnie raz na dwa dni teraz robi 3-4 razy dziennie lekarka powiedziała że to efekt szczepionki na rota i może się to utrzymywać przez miesiąc.

Etoilka lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, a te plastry to gdzie się kupuje i czy można je samemu czy to trzeba z kimś konsultować? Zielona jestem w tym temacie...

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Madzia, a te plastry to gdzie się kupuje i czy można je samemu czy to trzeba z kimś konsultować? Zielona jestem w tym temacie...

Dorotko - Iza w tym temacie jest obeznana :) ja kiedyś na allegro kupiłam, w aptece też można.
    Możesz skonsultować z fizjoterapeutą. Albo z youtube.

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Madzia :D

Izaaa! Pomocyyy! ;D

Magdzia85F, ibishka lubią tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Marysiu dobre to ze snickersami ;-)
    moja je, dobre pytanie. Nie liczyłam, ale średnio co 1-1,5h a w nocy to ze 3,4 razy.

Mój właśnie coraz częściej co 3 godziny. Tylko wieczorem częściej. Może dorasta... ;)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas Misia jak je z butelki to tak średnio co 2-3 godziny ale jak jest na samej piersi to też chce co 1-1,5 aż w końcu się buntuje i chce butle ;) karmię ją na żądanie bo sama też tak jem ;) no dobra, jadłam :P teraz to jak się uda ;D

snikersy rulez! ;D

• ibishka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Nie wiem, co te Maluchy. Upał źle, chłodno też...
    Jeszcze mam schizę, że się nie najada.
    Madzia ja to samo! Jeszcze się dziś dowiedziałam że mała spadła z wagi w ciągu tygodnia o 30g zamiast coś przybyć.. Za 2 - 3dni kontrola wagi i się okaże czy to zawirowania przy próbie z nutramigenem czy jakiś większy problem :(

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Dzięki Madzia :D

Izaaa! Pomocyyy! ;D
    Melduję się!
    Otóż Dorotko najlepiej zamówic plastry na allegro. Wychodzą najtaniej. Weź szerokość 5cm. Kolor nie gra roli kwestia gustu. Najlepiej jakby Ci to nakleil fizjoterapeuta ale myślę że razem z mężem dacie radę. Zaraz Ci dokleje do posta jak wygląda aplikacja która sprawdzi się na większość dolegliwości przeciazeniowych barku :)
    Edit.
    Ja bym proponowała połączyć te dwie aplikacje
    https://youtu.be/NR6H4YgwA-c i do tego
    https://youtu.be/7pTigT-NMiQ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 19:34

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Baardzo Ci dziękuję :) :*
    Dzisiaj zamówię plastry :)

ibishka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Madzia ja to samo! Jeszcze się dziś dowiedziałam że mała spadła z wagi w ciągu tygodnia o 30g zamiast coś przybyć.. Za 2 - 3dni kontrola wagi i się okaże czy to zawirowania przy próbie z nutramigenem czy jakiś większy problem :(

A ile Gabi waży? U nas Ada 30gr schudła w 2 dni i waga była 5110 a w domu od 3 dni 5200. Choć tak się teraz juz wierci, że ciężko zważyć dokładnie. Nawet przez sen dziś Jej cycka wsadzalam.

Mam wrażenie że t gadanie pediatrow jest specjalnie po to, żeby przejść na mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 20:04

‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ