X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień temu było 4890. A dziś 4650.
    A właśnie ostatnie dni dużo jadła.
    Fakt że wtorek środa to była walka z nutramigenem. Ale od czwartku zjadła zawsze trochę z cycka jak się wściekala to dawałam jej z butli odciagnietego z 30-40 a potem jeszcze potrafiła dojesc 90ml mm. Ttlko w nocy zaczęła dłużej spać. Pierwszy sen ma jakoś ponad 6 godzin. Drugi 4-5.

Ja mam jakiś spadek formy. Mi z kolei wysiadł nadgarstek który mnie już pod koniec ciąży bolał. Noszenie małej całymi dniami i ogólnie jej ciągły płacz rozdz brzuch się odbijaja na moim zdrowiu. Niedojadam, a to co jem szału nie robi. W ciąży przytyłam 15.5kg a na ten moment schudłam 21.5. Od kilku dni mam popołudniami zawroty głowy i mi słabo a tu nie ma zmiłuj i trzeba mała nosić bo popołudnia są najgorsze.
    Jestem zmęczona ogólnie. Kocham ją nad życie ale mam w sobie jakieś takie rozzalenie do życia że oczywiście na mnie trafiło że mam pod górkę. Wiem że każdy ma mniejsze lub większe próblemy,ale kilka dni temu moja znajoma widząc jak wygląda mój dzień i płacze małej to stwierdziła że widziała różne matki które miały ciężko przez kołki itp(jest położna z 20letnim stażem pracy) . Ale ze w całej swojej karierze nie widziała żeby ktoś miał cytuję '"tak przesrane jak ja''hehe.
    Także tego drogie Panie.. Trzymamy się jakoś! :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza życzę Wam aby teraz było tylko coraz lepiej. Jesteś wspaniała i podziwiam Cię, że tak dzielnie to znosisz :) Widzisz Gabi daje Ci czas na zregenerowanie :)

Madzia miałam już podobne myśli. W szpitalu jak leżałyśmy to nie ważne jaki problem zgłaszałam, to zaraz kazali mm dać. Dziwne, bo z jednej strony fanatycy kp, z drugiej mm. Ale chyba każdy powinien robić według własnego przekonania.

Ja dziś będę w końcu wyglądać jak człowiek, idę do fryzjera :)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Rene Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-)
    Aniu a co planujesz zrobić z włosami?
    My niedługo zbieramy się na pobranie krwi trzymajcie kciuki

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Dzień dobry:-)
    Aniu a co planujesz zrobić z włosami?
    My niedługo zbieramy się na pobranie krwi trzymajcie kciuki
    Muszę obciąć, bo mam "zapuszczone" ;) zazwyczaj noszę krótkie, a ostatnio byłam u fryzjera w grudniu, więc nie najlepiej to wygląda. A poza tym tak mi lecą, że dziwię się, że jeszcze łysa nie jestem.

Rene trzymam kciuki :) będzie dobrze.

Rene lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza to faktycznie kiepsko :-( oby ten magiczny 3 miesiąc Gabi odmienił. A Ty trochę odsapnela!
    Z tym nadgarstkiem to pewnie będzie problem, bo może to ta cieśń a wiem, że to potrafi dać w kość. Moja mama operację miała z tego powodu.
    A kg mogę Ci oddać, bo mam do zrzucenia jeszcze przynajmniej 12kg.

Aniu no mnie przestała pediatra wciskać mm, i doradcę laktacyjnego doradzala. Ale odkąd ona mi problem wcisnela to zaczęłam sama sie doszukiwać...
    Ja ostatnio też byłam u fryzjera i czuję się jak człowiek.

Rene kciuki!

Moja Ada odwala! Wczoraj zasnęła o 24! Cycka lewego to po nocy je. A w nim jest dużo mleka i w ciągu dnia foch na niego. Zaczęłam odciągnąć, bo szkoda towaru. Jak dziś w nocy 2 wkładki przemokły i od 5 kolejna. Nie wiem, co jest grane. Strasznie się tym dołuję. A mleko mam bo mi sika z piersi.

Ilona, Agiii co u Was?

• ibishka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to nie ciesc tylko przeciążenie ścięgna od kciuka. Jak się trochę uspokoi to się tym zajmę. Ja też proszę o kciuki bo dziś zaczynam tejpowac brzuszek małej. Może to coś da. Pochwalę się zdjęciem później :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza to powodzenia!

Czyli jak nie cieśń to lepiej?

• Rene Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Muszę obciąć, bo mam "zapuszczone" ;) zazwyczaj noszę krótkie, a ostatnio byłam u fryzjera w grudniu, więc nie najlepiej to wygląda. A poza tym tak mi lecą, że dziwię się, że jeszcze łysa nie jestem.

Rene trzymam kciuki :) będzie dobrze.
    mi też lecą a używasz coś na wzmocnienie włosów?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Madzia to nie ciesc tylko przeciążenie ścięgna od kciuka. Jak się trochę uspokoi to się tym zajmę. Ja też proszę o kciuki bo dziś zaczynam tejpowac brzuszek małej. Może to coś da. Pochwalę się zdjęciem później :)
    Kciuki zaciśnięte:-)
    My już po pobraniu jutro wyniki

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza kciuki :) pochwal się koniecznie.

Na włosy biorę vitapil mama. Zaczęłam miesiąc temu, ale na razie jest coraz gorzej.

• ibishka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko powiedzieć. Wg mnie problem może mieć podłoże reumatyczne a to już trochę gorzej. Ale póki co będę przykładem zasady że szewc w dziurawych butach chodzi.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/259691df5c8d.jpg

Ufff udało się ale zdecydowanie z dorosłymi pacjentami się lepiej współpracuje :)

Magdzia85F, machirude, Agiii37, Rene lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, podziwiam Cię za tą siłę co masz w sobie i przykro mi, że tyle musisz znosić ale to się chyba nazywa macierzyństwo, pewnie każda z nas by to znosiła gdyby musiała. Mam nadzieję, że już niebawem Wasze kłopoty się skończą a przynajmniej zmniejszą i będziesz mogła bardziej cieszyć się z bycia Mamą :)

Madzia, moja Kira przez jakiś czas też miała bunt na pierś i to w dzień. W nocy jadła. W dzień był krzyk, bunt, prężenie się i odwracanie. Teraz wszystko minęło. Je ładnie a nawet przekonała się do lewej piersi (od urodzenia jadła tylko z prawej i o dziwo laktacja nie zanikła w lewej). No i ja miałam trochę łatwiej bo jak był bunt to po prostu dawałam jej butelkę.

Rene, kciuki za wyniki :)

Ja jutro też idę do fryzjera ;) ale jeszcze nie iem jak chcę się obciąć, chyba znów zaufam fryzjerce ;)

Dzisiaj mój M ma urodziny i intensywnie myślę nad jakąś niespodzianką ale coś mam pustkę w głowie - dziury po ciąży jeszcze nie zarosły :P

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9e6466fcd26f.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d28e5c3de3f.jpg

obiecane foto ;)

APrzybylska, Magdzia85F, Tusianka, Agiii37, aga_90, ibishka, Etoilka, Rene lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka ale Ty laska! Sukienka spoko na Tobie :-)
    I tło fajne na łóżku :-)

Iza pewnie Gabi ostra wierciucha była przy tym? A jak zareagowała?
    Z nadgarstkiem mam nadzieję, że to tylko przeciążenie.

Dorotko może mojej przejdzie bunt. Co do butli. Zaczęłam ściągać i dziś 120ml. Metodą 7-5-3. Z lewej ciurkiem leciało z prawej kapało. Ale może wydojona. Z butli ćwiczenia z moim mlekiem zaczynamy od czwartku.

Sto lat Mężowi!
    Powodzenia u fryzjera!

pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia Ty masz laktator Tommee Tippee, dobrze pamiętam? Jak ściągasz to czujesz, że jest zassany na piersi jak podczas karmienia?

Wow 120ml. Ja dziś wymęczyłam 40ml.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu tak 4letni albo nawet 5 i t używany. I tak, lewa zassana, prawa mocniej przez Małą gnebiona, to chyba dopiero odkurzacz na maxa bym dopiero poczuła. Ale prawą też zasysa, bo mam później problem z jej wyciągnięciem.
    Kurczę to jak mi tyle zasysa to nie wina braku pokarmu. Może jednak tych osłonek i przez to nieefektywne ssanie.

A ja popijam warkę radler 0% może spróbuj?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 14:36

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pokarm mam, bo Zuzia ściąga ładnie. Mój laktator jest do d... :/ nie czuję żeby w ogóle ciągnął.

A co do piwka to ja ostatnio odkryłam Heinekena 0% :D

Czytałam, że osłonki zaburzają laktację, ale ile w tym prawdy. W końcu babki ich używają. Ja też próbowałam na początku, ale Zuzia nie umiała z nich jeść. A na początku to czego my nie próbowaliśmy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 14:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to może mi nie dojada?

A ja Ady nie umiem oduczyć teraz tych oslonek i przy drugim dziecku ich nie będę używać! Bo teraz mu z tym źle.

Hm, może masz jakiś kopniety model?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia gratuluję egzaminu, bardzo się cieszę że dalyscie radę.

Grzanewino zdjęcie obłęd, myślałam że to lalka na łóżku, piękne tło i sukienka ekstra.

Iza super zrobiłaś ten brzuszek mam nadzieje że pomoże, cały czas jestem z Wami żeby było Ci trochę lżej, na pocieszenie mój pierwszy syn to był diabełek wcielony, nie miał co prawda takich problemów z brzuszkiem ale płakał też ciągle miałam wrażenie.

Madzia ja bym chciała ściągać tyle co Ty,niestety nie daje rady tyle odciagac, jak liczyłam ilość czasu ile je mój syn w ciągu dnia i nocy to łącznie ponad 8 godzin karmienia.

Łukaszek już jest mniej zainteresowany cyckiem, odkrył dwa dni temu swoje dłonie ma je złączone i gapi się na nie jak go przylapie na tym to taki jakby zazenowany, Etoilka pisała że jej synek tak patrzy na to co je, mój też tak obserwuje co robię.

Odkryliśmy leżaczek, lubi na nim być ja wtedy gotuje i gadam bez ustanku i jest ok, nosimy się ciągle w chuscie i nosidle.
    W ciągu dnia są takie fajne momenty że potrafi polezec ponad godzinę sam i pod karuzelka na macie itp.
    Noce jednak nadal pobudki 3 co 3 godziny ale źle nie jest,ogólnie uspokoił się i wyciszyl.

Jutro mam kontrolę bioderek trzymajcie kciuki

Magdzia85F, Etoilka, machirude, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/db7c324075ed.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1bc4078afe94.jpg

A to moje chłopaki, pochwalę się jakie uszyłam nosidlo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 15:43

aga_90, ibishka, Magdzia85F, Etoilka, machirude, Rene, Ilona92 lubią tę wiadomość

‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ