X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia super wieści!
    Trzymany kciuki!
    Moja ma ciagle jakies drzemki w ciagu dnia :)
    Niw przekręca sie jeszcze sama, zmuszam ja na leżenie, na brzuchu, turlam ja, ale co ja moge poradzić?

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w sumie dobre wieści. I wydaje mi się ten lekarz taki konkretny z tego co piszesz. Trzymam kciuki za Grzesia w dalszym ciągu :) a bebilon pepti nasza Kira wcina jak szalona więc chyba nie jest jakiś obrzydliwy ;)
    No a cena tego puramino to mnie powaliła...

myszkaka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia super że bioderka coraz lepsze, ostatnia prosta Wam została i pozbedziecie sie tych szelek (czy jakbto się tam zwie) ;)
    No i oczywiście kciuki za jutro! :D

Kinga, dobre wieści! Czasem warto zmienić lekarza na takiego bardziej opanowanego :)

My sie cyckujemy na postoju, do domu jeszcze "tylko" 330km :d
    Kamila, tym razem Gdańsk nie był nam po drodze, ale może kiedyś ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 21:33

myszkaka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie cena jest hardcorowa, ale jeśli się ma na receptę to jest ryczałt i płaci się tylko 3,20zł za puszkę. Tylko nie wiem czy by mi pediatra wypisała na niego receptę skoro wcześniej dała ten zwykły. Na razie kupimy bebilon, bo się boję że a nuż puramino mu np. bardziej zasmakuje i hrabia nie będzie chciał już nic innego jeść.

Dzięki dziewczyny za kciuki, przydadzą się :)

Dostaliśmy jeszcze maść ze sterydem na najgorsze zmiany atopowe, bo pod paszkami i kolanami ma takie czerwone, napuchnięte podrażnienia i lekarz powiedział że to może pękać i boleć.

Kurcze, oby mu było lepiej ;( okropne to jest, że mleko matki może szkodzić dziecku. Niech mu jakieś MM zasmakuje.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czym się ratujecie zamiast kawy?
    Akurat dzis mialysmy ciezka noc...ledwo na oczy patrze...

nqtko7eswtot5kmm.png

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponoć guarana jest dobra ale nie wiem osobiście bo nie sprawdzałam, a kawy też już od jakiegoś czasu nie piję

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko super wiadomość! Bo tak naprawdę dużo Was lekarz uspokoił. No i nie jest aż tak źle jak wg wcześniejszego lekarza

Klaudia Ty w ogóle kawy nie pijesz? Zielona herbata, yerba.

Ilona Twoja Jadzia zapewne jak ruszy to będzie sporo umieć na raz. Bo tak zazwyczaj jest.

A u nas Ada po kiepskim tygodni znów wsuwa, dała się mamie wyspać i potrafi już sama wziąć zabawkę, i wpakować ją do buzi. Wczoraj siedzę obok a ona tak normalnie rączkę wyciągnęła, i złapała zyrafke jej ulubioną zabawkę. No i tam jest gryzak, jak wkładam jej do buzi to przygryza. A dwa dni wcześniej pluła nim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 10:43

Ilona92 lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 lipca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Wasze Dzieci też śpiewają/gadają przy kp? Kira ostatnio mnie tym rozbraja ;D wczoraj nawet coś na kształt "mmmaaammmaaa" jej wyszło i to do tego z zabójczym uśmiechem ;D

Tęskniąca, Magdzia85F, Etoilka, grzanewino lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko moja guga z cyckiem w buzi.

pomarańczka_33, grzanewino lubią tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga- to nawet dobrze, bo my w końcu wyjechani byliśmy też :)

Klaudia, ja piję kawę, nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez niej :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pijam kawę 2 dziennie, rano cappuccino a później latte.

Myszkaka cieszę się że już lepiej, mam nadzieję że znajdziecie odpowiednie mleko

U mnie cała pięść w buzi i paluchy też czasem tylko weźmie smoka, no i zaczął mnie strasznie gryźć w cycka, aż rano kilka razy mnie obudził, takie ma preferencje obawiam się że zęby mu idą, mój starszy miał 4,5 miesiąca więc już niedługo.

Ja jestem jakas ostatnio bez życia jakoś nie mam sily na nic i nic mi się nie chce.

Łukaszek też gada z cyckiem w buzi i wogole dużo gada, uśmiecha się, lubi jak mu pierdze w policzki i szyjke i w brzuch i udka wogole taki pieszczoch z niego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem jak tam Iza czy już coś wiadomo, nie pisze czy są w szpitalu.

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grześ to samo, sutek w buzi i się cieszy i gada :D strasznie słodko to wygląda :D ale zamiast jeść to się śmieje :P

Ja kawy nie piję, bo z tym mlekiem roślinnym to mi tylko mrożona smakuje, na ciepło to nie podchodzi, zresztą i tak piłam bezkofeinową.
    Mam już trochę schizę, wielu rzeczy nie jem bo się boję że coś wyskoczy. Schudłam do 48kg i sukienki co kupiłam po porodzie na mnie wiszą :/ jednak jedzenie słodyczy trzymało mi trochę wyższą wagę, boję się żeby jeszcze nie zlecieć. Niby wcinam dużo owoców ale one nie są kaloryczne, obiady i zupy bez śmietany, sera itp. też dietetyczne.

f2wli09k0vt5rkls.png

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, są pyszności słodkości bezmleczne ;) np. muffiny albo sernik z kaszy jaglanej - pyyycha ;D

Etoilka lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, Kinga bardzo się cieszę z dobrych wiadomości. Wszystko się układa :) mam nadzieję, że Iza też napisze same dobre rzeczy.

Zuzia dziś miała kiepską noc i w dzień odsypia. A tak to też wpycha dwie piąstki na raz do buzi. Slina wtedy płynie jak wodospad. Jak to Madzia ładnie napisała również guga z piersią w buźce. Przygryza dziąsłami i robi "buuuu" :)

Ja kawę piję, ale raz na jakiś czas i przeważnie rozpuszczalną z mlekiem.

A u mnie kalendarz na następne dni: 11.07 - 9 rocznica ślubu; 12.07 - moje 32 urodziny. Życzę sobie spania w nocy ;)

Magdzia85F, pomarańczka_33, Etoilka, grzanewino lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Kinga, są pyszności słodkości bezmleczne ;) np. muffiny albo sernik z kaszy jaglanej - pyyycha ;D

Masz jakiś przepis? Ja nigdy nic z kaszy jaglanej nie jadłam i w sumie nie szukałam przepisów, po prostu wycięłam wszystko z diety :/

f2wli09k0vt5rkls.png

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, podeślę Ci parę wieczorem jak położę Małą :)

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, na mojewypieki.com jest sporo przepisów na desery bezmleczne. Musisz sobie znaleźć jakieś zamienniki, bo się biedna wykończysz... a sił teraz potrzeba dużo :) trzymam za Was mocno kciuki!

Ja kawy nie piję. I nie piłam nigdy. Nie smakuje mi :)

Wojtek też gada przy karmieniu. Przerywa na chwilę, rzuca słodkie spojrzenie i uśmiech i je znowu. Zawsze się śmieję, że podrywać to on już umie świetnie :)

Agata, ja też mam wrażenie, że u nas wkrótce też będą ząbki... wydaje mi się, że dziąsła są już rozpulchnione. I od kilku dni zasysa sobie raz górną, raz dolną wargę - pewnie coś go tam już swędzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 16:59

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije do 3 kaw dziennie. Moja jak je to nic wiecej nie wchodzi w rachubę, robi to szybko także wtedy mamy czas na pieszczoty. Moja „pierdzenia” sie boi, za to lubi samoloty, tańczenie, turlanie, całusy, sama łapie mnie za policzek, ale to jej smakuje chyba :)
    Kinga , a wiesz na co Grześ ma alergie? Bo jak schudłaś tak to zużywasz całe swoje zapasu i nic fo tego to nie przyniesie.
    Iza jak u Was?

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga-polecam jadlonomie - to blog weganski wiec nic odzwierzecego tam nie uswiadczysz :) ja polecam budyn jaglany i deser z mleka kokosowego i chia :)

myszkaka lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ