X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co się dzieje z Adą. Wczoraj temperatura 37,5-38, prawie cały dzień marudziła. W nocy od 0:30 do 3 to samo. Musiałam Ją nosić i po 6 pobudka. Skąd te dzieciaczki mają tyle sił?

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak zaśnie wieczorem to pobudka o 1,3,4 I ok 5.30 wstaje.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ok 5 zazwyczaj...bo kupa

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ok 6 kupa :p Z tym że później już nie zasypia:( A matka by jeszcze posypała...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Nie wiem co się dzieje z Adą. Wczoraj temperatura 37,5-38, prawie cały dzień marudziła. W nocy od 0:30 do 3 to samo. Musiałam Ją nosić i po 6 pobudka. Skąd te dzieciaczki mają tyle sił?
    Moze zeby zaczynaja ruszać? Albo pogoda i dziecko sie przegrzewa? A szczepienie było? Normalnie pije? Gardło nie boli lub uszy?

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od kilku dni ok 20 jest cyrk. Nie wiem co mu się dzieje, chyba ma dosyć tych upałów jak każdy z nas. Po kąpieli je i zasypia.
    Pobudka u nas też zazwyczaj ok 5, ja śpiąca, syn niekoniecznie :p ale leży sobie w łóżku między nami i gada, a my dosypiamy :p jak się mu znudzi to dostaje znowu cycusia, pociumka i zasypia :) (oczywiście nie zawsze jest tak fajnie, czasem zaczynam dzień o 7)

A teraz od jakiejś godziny lezakujemy - synu śpi z cycusiem w buzi i co jakiś czas ciągnie. Wyleczenia się na tym macierzyńskim porządnie. No ale przecież to urlop :D

Edit: słownik wie lepiej :d miało być "wyleże się na tym macierzyńskim" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 11:24

Ilona92 lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    U nas od kilku dni ok 20 jest cyrk. Nie wiem co mu się dzieje, chyba ma dosyć tych upałów jak każdy z nas. Po kąpieli je i zasypia.
    Pobudka u nas też zazwyczaj ok 5, ja śpiąca, syn niekoniecznie :p ale leży sobie w łóżku między nami i gada, a my dosypiamy :p jak się mu znudzi to dostaje znowu cycusia, pociumka i zasypia :) (oczywiście nie zawsze jest tak fajnie, czasem zaczynam dzień o 7)

A teraz od jakiejś godziny lezakujemy - synu śpi z cycusiem w buzi i co jakiś czas ciągnie. Wyleczenia się na tym macierzyńskim porządnie. No ale przecież to urlop :D
    Zazdroszczę i leży między wami i gada bo Gabryś leży i krzyczy albo marudzi i tak i tak nici że snu ;p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Moze zeby zaczynaja ruszać? Albo pogoda i dziecko sie przegrzewa? A szczepienie było? Normalnie pije? Gardło nie boli lub uszy?

uszy nie bolą
    Pcha strasznie ręce do buzi...Ale nie wiem czy wiecej
    Gardło chyba też nie.
    Przegrzania też nie

Judyta my kp nie mnm

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byslismy na szczepieniu. W rowne 2 tyg Staś przybrał 600 gr :-/ masakra :p chyba na diete musimy przejsc :D tylko ja tu nie dac jesc jak sie przetrzymac nie da bo glodny to krzyczy az uszy i glowa bola ;p za 3 tyg kolejne zobaczymy ile przybierze, jak duzo to wtedy zapytam Pania doktor czy to ok ze tyle przybiera bo dzis zapomnialam zapytac czy waga ok jest :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 11:59

xk81pfk.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    uszy nie bolą
    Pcha strasznie ręce do buzi...Ale nie wiem czy wiecej
    Gardło chyba też nie.
    Przegrzania też nie

Judyta my kp nie mnm
    Ja wiem wiem z tym że to bez różnicy. Chodzi mi o to że u Was gada A u nas marudzi albo krzyczy:D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj dostałam skierowanie do szpitala na usunięcie torbieli. Dzisiaj byłam u ordynator bo trzeba umówić wizytę. A ordynator mówi że spokojnie mogę karmić jeszcze parę miesięcy, a dopiero jak skończę i się to samo nie wchłonie to wtedy będziemy się umawiać na usuwanie! Tylko do kontroli mam się zgłosić w listopadzie, a tak ogólnie kamień z serca. Boże ile ja się stresu najadlam..
    Ale się cieszę!!! :D

Magdzia85F, Sylwiaa95, myszkaka, Tusianka, pomarańczka_33, Agiii37, grzanewino, Etoilka, Ilona92, Monnn lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga cudownie!

aga_90 lubi tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, super wieści :)

Magda, u nas też jest masakra z wkładaniem rąk do buzi, non stop je ciamka. Mam nadzieję, że zęby mu jeszcze nie wyjdą bo ponoć im później tym lepiej, tak mi zaprzyjaźniona dentystka mówiła.

No i teraz non stop się przekręca na brzuch, większość czasu tak leży, nauczył się obracać w obie strony i teraz mam problem ze zmianą pieluchy bo mi się na przewijaku też próbuje przekręcić :D

Zapisałam nas do dermatologa.. nie mogę patrzeć na tą jego skórę, a jak jeszcze dziewczyny piszą że dostały jakąś maść to już w ogóle.

aga_90, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dzisiaj od 5 rano męczę się znów z bólem głowy z prawej strony :( Misia na szczęście łaskawa i niezbyt marudna, właśnie poszła na drzemkę. Zamówiłam jej dzisiaj matę na podłogę bo już na kanapie się niebezpiecznie zrobiło a pies złapał focha że mu dywanik zachachmęciłyśmy :P
    Misia nadal nie lubi pozycji na brzuszku ale główkę już pięknie trzyma tylko po kilku minutach rączki się jej rozjeżdżają i się wkurza ;)

Aga, super! Bardzo się cieszę! :)

Zamówiłam też to urządzenie do sprawdzania żywności, przyjdzie jakoś na dniach, ale znalazłam niższą i tańszą ale dla nas wystarczającą wersję :)

Madzia, może zęby idą Adusi, mojej siostry córka przy każdym choruje niestety...
    2mxjxj9.jpg

Agiii37, Magdzia85F, aga_90, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Dziecko mi na głowie stanęło :P
    Ja nie wiem czemu te zdjęcia się odwracają...

Magdzia85F, aga_90, grzanewino lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko pochwal się tym urządzeniem, tamta cena co podsyłałas linka to trochę duża, możesz coś innego polecić.

Kira super główkę trzyma.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii, 3 stówki mniej, spr tylko żywność i wodę, tamten spr jeszcze promieniowanie jonizujące i elektromagnetyczne ale dla nas to nieistotne dlatego wzięłam ten tańszy bo najbardziej zależy mi właśnie na żywności i wodzie
    https://www.srtech.pl/sklep/tester-soeks-ecovisor-f2/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 17:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super muszę o tym pomyśleć.

Chciałam się podzielić nowiną że Łukaszkowi dzisiaj wyszedł pierwszy ząbek lewy, dzisiaj też pierwszy raz od urodzenia jak poszedł spać o 21 to spał do 6 i tylko jedna pobudka o 1 40, no bajka, ale wątpię żeby to się powtórzyło.

No i dzisiaj mamy z mężem 15 rocznicę ślubu, matko jak to minęło.

machirude, pomarańczka_33, aga_90, Magdzia85F, Tusianka, BP 02, grzanewino, Etoilka, ibishka, Ilona92, Monnn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też tryb maruda, i temp. 37.5, wydaje mi sie, ze to te upaly, albo taki okres po prostu. Zeby raczej nie, bo nic tam nie czuje, nie widzę.

Oprocz tego wszystko do buzi, dłonie prawie cale sobie wepchnac potrafi ;) i ogólnie dużo pracuje ustami i językiem, cmoka, parska, robi bąble, wysuwa język. Z przewrotami jeszcze słabo ale coś tam kombinuje.

Też zamawiałam dzisiaj mate piankowa. Chyba się bez niej nie obejdzie na tym etapie przewrotow, nauki siadania, czworakowania.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata pokaż zęba! :D
    3mam kciuki żeby to spanie już mu takie zostało ;)
    I gratuluję rocznicy, oby Wam się zdublowała, a potem jeszcze raz i jeszcze ;)

Tryb maruda to na pewno przez upały. Gorzej że te tak szybko się nie skończą :/

A my dziś kończymy korygowane 4 miesiące :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 20:34

Agiii37, Magdzia85F, grzanewino, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ