Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magdzia85F wrote:Nie wiem co się dzieje z Adą. Wczoraj temperatura 37,5-38, prawie cały dzień marudziła. W nocy od 0:30 do 3 to samo. Musiałam Ją nosić i po 6 pobudka. Skąd te dzieciaczki mają tyle sił?
-
U nas od kilku dni ok 20 jest cyrk. Nie wiem co mu się dzieje, chyba ma dosyć tych upałów jak każdy z nas. Po kąpieli je i zasypia.
Pobudka u nas też zazwyczaj ok 5, ja śpiąca, syn niekoniecznie :p ale leży sobie w łóżku między nami i gada, a my dosypiamy :p jak się mu znudzi to dostaje znowu cycusia, pociumka i zasypia (oczywiście nie zawsze jest tak fajnie, czasem zaczynam dzień o 7)
A teraz od jakiejś godziny lezakujemy - synu śpi z cycusiem w buzi i co jakiś czas ciągnie. Wyleczenia się na tym macierzyńskim porządnie. No ale przecież to urlop
Edit: słownik wie lepiej :d miało być "wyleże się na tym macierzyńskim"Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 11:24
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
aga_90 wrote:U nas od kilku dni ok 20 jest cyrk. Nie wiem co mu się dzieje, chyba ma dosyć tych upałów jak każdy z nas. Po kąpieli je i zasypia.
Pobudka u nas też zazwyczaj ok 5, ja śpiąca, syn niekoniecznie :p ale leży sobie w łóżku między nami i gada, a my dosypiamy :p jak się mu znudzi to dostaje znowu cycusia, pociumka i zasypia (oczywiście nie zawsze jest tak fajnie, czasem zaczynam dzień o 7)
A teraz od jakiejś godziny lezakujemy - synu śpi z cycusiem w buzi i co jakiś czas ciągnie. Wyleczenia się na tym macierzyńskim porządnie. No ale przecież to urlop
-
nick nieaktualnyIlona92 wrote:Moze zeby zaczynaja ruszać? Albo pogoda i dziecko sie przegrzewa? A szczepienie było? Normalnie pije? Gardło nie boli lub uszy?
uszy nie bolą
Pcha strasznie ręce do buzi...Ale nie wiem czy wiecej
Gardło chyba też nie.
Przegrzania też nie
Judyta my kp nie mnm -
My dziś byslismy na szczepieniu. W rowne 2 tyg Staś przybrał 600 gr masakra :p chyba na diete musimy przejsc tylko ja tu nie dac jesc jak sie przetrzymac nie da bo glodny to krzyczy az uszy i glowa bola ;p za 3 tyg kolejne zobaczymy ile przybierze, jak duzo to wtedy zapytam Pania doktor czy to ok ze tyle przybiera bo dzis zapomnialam zapytac czy waga ok jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 11:59
-
Magdzia85F wrote:uszy nie bolą
Pcha strasznie ręce do buzi...Ale nie wiem czy wiecej
Gardło chyba też nie.
Przegrzania też nie
Judyta my kp nie mnm
-
Wczoraj dostałam skierowanie do szpitala na usunięcie torbieli. Dzisiaj byłam u ordynator bo trzeba umówić wizytę. A ordynator mówi że spokojnie mogę karmić jeszcze parę miesięcy, a dopiero jak skończę i się to samo nie wchłonie to wtedy będziemy się umawiać na usuwanie! Tylko do kontroli mam się zgłosić w listopadzie, a tak ogólnie kamień z serca. Boże ile ja się stresu najadlam..
Ale się cieszę!!!Magdzia85F, Sylwiaa95, myszkaka, Tusianka, pomarańczka_33, Agiii37, grzanewino, Etoilka, Ilona92, Monnn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aga, super wieści
Magda, u nas też jest masakra z wkładaniem rąk do buzi, non stop je ciamka. Mam nadzieję, że zęby mu jeszcze nie wyjdą bo ponoć im później tym lepiej, tak mi zaprzyjaźniona dentystka mówiła.
No i teraz non stop się przekręca na brzuch, większość czasu tak leży, nauczył się obracać w obie strony i teraz mam problem ze zmianą pieluchy bo mi się na przewijaku też próbuje przekręcić
Zapisałam nas do dermatologa.. nie mogę patrzeć na tą jego skórę, a jak jeszcze dziewczyny piszą że dostały jakąś maść to już w ogóle.aga_90, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Hej, ja dzisiaj od 5 rano męczę się znów z bólem głowy z prawej strony Misia na szczęście łaskawa i niezbyt marudna, właśnie poszła na drzemkę. Zamówiłam jej dzisiaj matę na podłogę bo już na kanapie się niebezpiecznie zrobiło a pies złapał focha że mu dywanik zachachmęciłyśmy
Misia nadal nie lubi pozycji na brzuszku ale główkę już pięknie trzyma tylko po kilku minutach rączki się jej rozjeżdżają i się wkurza
Aga, super! Bardzo się cieszę!
Zamówiłam też to urządzenie do sprawdzania żywności, przyjdzie jakoś na dniach, ale znalazłam niższą i tańszą ale dla nas wystarczającą wersję
Madzia, może zęby idą Adusi, mojej siostry córka przy każdym choruje niestety...
Agiii37, Magdzia85F, aga_90, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualny
-
Agiii, 3 stówki mniej, spr tylko żywność i wodę, tamten spr jeszcze promieniowanie jonizujące i elektromagnetyczne ale dla nas to nieistotne dlatego wzięłam ten tańszy bo najbardziej zależy mi właśnie na żywności i wodzie
https://www.srtech.pl/sklep/tester-soeks-ecovisor-f2/Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 17:17
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualnySuper muszę o tym pomyśleć.
Chciałam się podzielić nowiną że Łukaszkowi dzisiaj wyszedł pierwszy ząbek lewy, dzisiaj też pierwszy raz od urodzenia jak poszedł spać o 21 to spał do 6 i tylko jedna pobudka o 1 40, no bajka, ale wątpię żeby to się powtórzyło.
No i dzisiaj mamy z mężem 15 rocznicę ślubu, matko jak to minęło.machirude, pomarańczka_33, aga_90, Magdzia85F, Tusianka, BP 02, grzanewino, Etoilka, ibishka, Ilona92, Monnn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas też tryb maruda, i temp. 37.5, wydaje mi sie, ze to te upaly, albo taki okres po prostu. Zeby raczej nie, bo nic tam nie czuje, nie widzę.
Oprocz tego wszystko do buzi, dłonie prawie cale sobie wepchnac potrafi i ogólnie dużo pracuje ustami i językiem, cmoka, parska, robi bąble, wysuwa język. Z przewrotami jeszcze słabo ale coś tam kombinuje.
Też zamawiałam dzisiaj mate piankowa. Chyba się bez niej nie obejdzie na tym etapie przewrotow, nauki siadania, czworakowania.Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Agata pokaż zęba!
3mam kciuki żeby to spanie już mu takie zostało
I gratuluję rocznicy, oby Wam się zdublowała, a potem jeszcze raz i jeszcze
Tryb maruda to na pewno przez upały. Gorzej że te tak szybko się nie skończą
A my dziś kończymy korygowane 4 miesiące :dWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 20:34
Agiii37, Magdzia85F, grzanewino, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość