X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze drugiego szczepienia nie było.
    Wczoraj dałam Małemu polizac arbuza - krzywil sie śmiesznie jakby cytryne dostał. Dzisiaj dałam mu ociupinke banana na lyzeczce, zainteresował go smak, chętnie otwierał buziaka. Ale jakieś 20min później był rzyg, więc u nas chyba jeszcze za wcześnie. Doczekam z tydzień i spróbuję z marchewką :)

Rene my dajemy 800j Wit D, a ciemiaczko wolno zarasta i tak.

PS. 1min po bananie była kupa :d ale to raczej zbieg okoliczności. Banan aż tak szybko nie działa :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 16:09

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    U nas jeszcze drugiego szczepienia nie było.
    Wczoraj dałam Małemu polizac arbuza - krzywil sie śmiesznie jakby cytryne dostał. Dzisiaj dałam mu ociupinke banana na lyzeczce, zainteresował go smak, chętnie otwierał buziaka. Ale jakieś 20min później był rzyg, więc u nas chyba jeszcze za wcześnie. Doczekam z tydzień i spróbuję z marchewką :)

Rene my dajemy 800j Wit D, a ciemiaczko wolno zarasta i tak.

PS. 1min po bananie była kupa :d ale to raczej zbieg okoliczności. Banan aż tak szybko nie działa :d
    a pamiętasz jaki miał rozmiar ciemiączka jak się urodził?

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że nie mam tego zapisanego ale sprawdzę jak Młody skończy jeść ;)
    Ale 800j bierzemy przede wszystkim z powodu wczesniactwa. A u Was jakie wymiary ciemiaczka?

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Wydaje mi się że nie mam tego zapisanego ale sprawdzę jak Młody skończy jeść ;)
    Ale 800j bierzemy przede wszystkim z powodu wczesniactwa. A u Was jakie wymiary ciemiaczka?
    Ok
    Po porodzie miał 4x4cm teraz 3,5x3 cm

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam się poskarzyc że mi się dzieć popsuł... W nocy 4 pobudki, o 4rano już go nawet nie odkladalam do łóżeczka, jak marudzil to cyc do buzi i ja spałam dalej :d a w ciągu dnia ostatnio potrafił spać nawet 3h ciągiem, a dziś maks 1h a tak to śpi jak przy nim leżę.. A marudny od tygodnia strasznie. I tylko by się chciał nosić, ale czasem udaje się go przechytrzyć :d
    Naczytalam się o skoku 14-19tyg i by się mogło zgadzać. W pon kończymy 24tż, czyli 18t korygowane.

Oddajcie mi mojego aniołka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 16:45

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może u mojego tez skok a nie gorsze samopoczucie po szczepieniu albo jedno i drugie w najbliższym czasie sie przekonam

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam wpisanych wymiarów przy porodzie, ale może to wtedy było mniej istotne niż inne rzeczy :) mam zapisane przy wpisie (2,5tyg miał) obwód główki 32,5cm ciemiaczko 2x1. W 2 miesiące głową urosła nam o 10cm (urodził się z wymiarem 29,5) dlatego ciemiaczko duze 3x4. Z tego powodu mieliśmy kontrolę neurologa i usg główki, ale wszystko w porządku, taka jego uroda ;) a potem już nikt nie mierzył. Pediatra tylko dotyka na wizycie i nie komentuje. Widzę że jest mniejsze, porównania z innymi dziećmi nie mam, ale zmniejsza się na pewno, tylko powoli.

Edit: nie dopisalam- miał trochę ponad 2miesiace i główka mierzyła 39,5cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 17:11

Ilona92 lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene, moja Kira tak, po pierwszym tylko senna była przez pierwszy dzień i odczyn był tylko w postaci twardej gulki a teraz po drugim stan podgorączkowy utrzymywał się 2 dni i odczyn brzydki, czerwony i twardy.

Aga, może dopadł Was regres snu?
    https://www.wymagajace.pl/czwarty-miesiac-regres-snu/

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Rene Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dzieki za odp.Moj tez mial robione usg przezciemiaczkowe i tez wyszlo wszystko ok wtedy powiedzieli nam ze Patryk tak piprostu ma i ze ma miec kontrolowane zarastanie ciemiaczka.We wtorek mamy morfologie do zrobienia to moze przy okazji jednego pobrania zrobie mu poziom wit d

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    dziewczyny czy wasze maluchy też gorzej czuły się po drugim szczepieniu niż po pierwszym?

u nas było lepiej niż za 1. Podobno to normalne.

U nas Ada też się popsuła...tylko ręce. A dziś to takie wrzaski jak leżała, że szok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 17:31

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:

Raczej nie, zwłaszcza, że banan jest zaparciotwórczy :/

Ja teraz słucham webinarów o rozszerzaniu diety, o cukrze w diecie dziecka, wspólnych posiłkach itp.
    Już nie mogę się doczekać października <3

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, ciekawe z tym regresem snu. Właśnie od kilku dni zauważyłam, że Mały gorzej śpi, częściej się budzi, albo potrafi przez sen się strasznie rzucać. Macha głową na prawo i lewo, podrzuca nogi do góry, macha rączkami, aż się uderza o szczebelki w kołysce. Przez te jego wygibasy ja się ciągle budzę :/ nie jestem w stanie policzyć ile ostatnio mam pobudek w ciągu nocy, dziś karmiłam 4 razy, a budziłam się wiele więcej.

Ciemiączko od początku nam wpisują 2x1.

U nas odpukać po szczepieniach nie było do tej pory żadnej reakcji.

Byliśmy u dermatologa, zdiagnozowała łojotokowe zapalenie skóry, dała papkę z cynkiem, jakiś jeden steryd na takie "wypukłe" zmiany, co niby się mogą sączyć, kazała odstawić emolienty i najpierw kąpać w krochmalu, a jak skóra się poprawi to w zwykłym babydream, czy hipp. Mówi, że za 2-3 tygodnie powinno być lepiej. OBY. Nowa nadzieja we mnie wstąpiła.

Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota super artykuł, coś w tym musi być ;)

Kinga kciuki żeby to było to i kuracja przyniosła efekty :)

A jeśli chodzi o żelazo to jak tylko nowa pediatra wróci z urlopu to uderza o skierowanie na badanie krwi. Dziecko pół roku skończy a krew pobierana miało raz... w szpitalu :/ a jak pytałam poprzednia pania dr to mówiła że nie ma potrzeby..

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomaranczka ciekawy artykuł
    myszka kciuki za nową kurację
    a mój maruda poszedł spać ciekawe na jak długo...

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene moja Gabi to szczepienie gorzej znosi. Było w środę a my dalej co chwilę 37.5 i Maruda straszna..

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Rene moja Gabi to szczepienie gorzej znosi. Było w środę a my dalej co chwilę 37.5 i Maruda straszna..
    Współczuję:(
    U nas temperatura juz spadła ale nadal jest marudny.Jak on taki teraz jest to co to bedzie po kolejnym szczepieniu.Chce go jeszcze zaszczepić na meningokoki z gr b a po tej szczepionce jest wieksze ryzyko pojawienia sie nop...

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka a jak z jedzeniem u Gabi

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Je odciagany pokarm mój przez dzień a wieczór i w nocy dostaje mieszankę. Czasem jest tak że zje bez problemu a czasem jest ryk przy karmieniu. W czwartek ogóle jej tak dziwnie hałasuje w brzuchu jakby takie hmm burczenie jak zaczyna jeść jakby conajmniej tydzień nie jadła. Ale zdarzają się karmienia bez żadne darcia.

Ostatnio było o wiele lepiej.malo marudzila
    Niewiele histerii. Pierwszy sen w mocy 6-7godz później 3-4. Wstawala o 4 w nocy a potem po 8
    A ostatnio gorzej. Wydaje mi się że po szczepieniu.
    No i rano budzi się z płaczem przez baczki. Ale mam. Mały sukces
    Udało mi się osiągnąć że przez dzień śpi w łóżeczku a nie w wózku jak do tej pory :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    U mnie zakup książek - BLW - bo przepisy są, a ja jestem jednak mało lotna w kuchni jeśli chodzi o gotowanie :/ zawitkowski mnie ciekawi, bo czytałam trochę...a ta złość - to ciekawa, jestem co to jest za książka (dużo nie kosztowała:P). Ogólnie szukam teraz trochę ksiażek Adzie - pięknie wydanych i żeby można byłlo poczytać (no i czegoś uczyły). Rodzicom nie zabiorę, bo moja siostra tam z córką mieszka - i są w użytku. Plus Mała siostry ma 3 lata i praktycznie 1 ksiażkę zna na pamięć (wiersze tam są i jak super recytuje, mój tata a Jej dziadek ciągle Jej czyta).

Ada dzisiaj wystrzeliła turbo kupą...akurat miałam Jej pampersa zmienić, bo myślałam, że zakończyła...byłam w kupie ja, Ona i niestety łóżko (pranie prześcieradła i poszwy na materac).

A dziś deszcz. SMS z alertem to była jednak pomyłka, bo nic nie było...

Alert to rzad, jakos im nie wyszło. Trafiły prawie wszędzie. Miały chyba ostrzegać wojewodztwami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 22:31

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też mam wrażenie, że po drugim szczepieniu gorzej. Temperatura 38,3 a na ramieniu rumień i twardy guzek. Ten guzek, zgrubienie jest nadal, a minęły już 2 tygodnie.

Emily, polecasz jakiś dobry kanał nt. rozszerzania diety?

Dziewczyny, jak to jest z wodą dla niemowlaka? Jaką podawać? Butelkowana? Źródlana czy mineralna? Czy są jakieś normy składników mineralnych? A może kranowka przefiltrowana przez coś typu Brita, przegotowana będzie ok? Macie wiedzę na ten temat?

‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ