X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Marta ja ten przepis to dla siebie chciałam :p :p :p

f2wl9vvje61wiuku.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie fair, ja znów chudnę :( już mam 57 i trochę :(

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla siebie znam przepis - mniej żreć, więcej się ruszać :D

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Ja kupiłam temperowki do warzyw w Lidlu za 12zl, ale jeszcze nie używałam, więc polecić nie mogę :d

Dorota ja w takich chwilach robię leczo z cukinią- szybko i zdrowo ;)

Magda skoro tyle sika i wyproznia to co jej się ma odkładać? Dziewczyna dba o linię! Mogłaby się podzielić tym przepisem na sukces by dużo jeść a mało tyc :p

Aga może :P hehehe
    Szkoda, że ja tak nie mam :P bo niestety mam jeszcze 10 kg do zrzucenia :( a waga już nie spada...

pomarańczka_33 wrote:
    To nie fair, ja znów chudnę :( już mam 57 i trochę :(

Oż Ty!!! Oddam kg, ile chesz???

Marta - znalazłam na all z certyfikatem z wysyłką 35 zł. Kupiłam :P (w sumie czego ja to nie kupiłam...)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 17:31

Tusianka lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, to daj mi tak z 5 kg ;D
    I co jeszcze kupiłaś? :)

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leje!! Ale jak, masakra. Przyszło upragnione ochlodzenie. Jak to niewiele człowiekowi do szczęścia trzeba :P

Edit: już po deszczu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 18:32

pomarańczka_33, Magdzia85F, ibishka lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Madzia, to daj mi tak z 5 kg ;D
    I co jeszcze kupiłaś? :)

Nawilżacz (bo ktoś zepsuł:/), wkładki laktacyjne z 300szt :P bo idą, piżamy na zimę Adzie, tego gryzaka...i książki (o BLW, zawitkowskiego i jeszcze o złości na dzieci)

Aga zazdroszczę!!!! tu w centrum masakra :(

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez leje, od 2 godzin non stop

xk81pfk.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozazdrościły i po deszczu.. Ech ;p

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal leje :P taka ulewa ze w gminie juz 10 zastepow strazy pozarnej w akcji...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 18:59

xk81pfk.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas się zbieralo ale obeszło się smakiem :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka, ja tez oddam, tylko w cycki nie bierz, bo będę zazdrosna ;p
    U nas popadało 20 min i tyle...
    Dziewczyny a propos książek, jak przeczytacie jakąś naprawdę wartościowa książkę o dzieciach to dajcie znać, bo rynek jest tak zawalony amerykańskimi poradnikami życia (czytaj szmelc dla małolatów) że ja nawet do księgarni nie zaglądam..póki co wierze intuicji ;)

nqtko7eswtot5kmm.png

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, rozbroiłaś mnie tymi cyckami hahaha ;D

Co do książek to mam podobnie, boję się je czytać i też ufam swojej intuicji choć obawiam się, że im dalej tym nie wystarczająca ona będzie, ale zobaczymy ;)

U nas dalej sucho ale się ochłodziło, jak poszłam do ogródka po zabawki Akiego to przywitało mnoe takie fajne rześkie powietrze :)

A co do zakupów to ja będę musiała dokupić jeszcze parę śpiworków do spania, w których jestem zakochana ;)

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Oj ja też cekam na deszcz i ochłodzenie ;) dzisiaj Misia mocno przytulaszcza jest a mi gorąco :P pomijam już ból głowy :P poszłabym na spacer ale bardzo parno jest

Macie jakiś pomysł na szybki obiad bezmięsny i bezrybny? :)
    tak, placki z cukini plus tzatziki, chłodnik, makaron z pesto, sadzone,

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zakup książek - BLW - bo przepisy są, a ja jestem jednak mało lotna w kuchni jeśli chodzi o gotowanie :/ zawitkowski mnie ciekawi, bo czytałam trochę...a ta złość - to ciekawa, jestem co to jest za książka (dużo nie kosztowała:P). Ogólnie szukam teraz trochę ksiażek Adzie - pięknie wydanych i żeby można byłlo poczytać (no i czegoś uczyły). Rodzicom nie zabiorę, bo moja siostra tam z córką mieszka - i są w użytku. Plus Mała siostry ma 3 lata i praktycznie 1 ksiażkę zna na pamięć (wiersze tam są i jak super recytuje, mój tata a Jej dziadek ciągle Jej czyta).

Ada dzisiaj wystrzeliła turbo kupą...akurat miałam Jej pampersa zmienić, bo myślałam, że zakończyła...byłam w kupie ja, Ona i niestety łóżko (pranie prześcieradła i poszwy na materac).

A dziś deszcz. SMS z alertem to była jednak pomyłka, bo nic nie było...

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, te alerty pogodowe to województwami wysłali, a na pd mazowieckiego była masakra... U nas tylko deszcz, ale nie taka niszczycielska ulewa tylko jednostajny długotrwały życiodajny deszcz <3 na taki czekałam całe lato <3

Magdzia85F, aga_90, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za przygoda z rana :) nam raz coś takiego się zdarzyło. Naprzeciwko przewijaka mamy szafe...polecialo aż tam :) u nas ostatnio kupki są rzadziej, były codziennie, teraz ostatnio nie było 3 dni, a aktualnie też 3 dzień bez kupki. Mam nadzieję, że to normalne, nadal jest tylko na mleku z piersi.

Magda, ja proszę o cynk jak znajdziesz godne polecenia książki dla Ady.

Ja dużo wzięłam od mamy teraz, bo opróżnia swoje mieszkanie. Bajki Perrault, baśnie przeróżne, masę przygodowych. Niektóre w niezłym stanie, inne chyba oddam do introligatora. Mam na liście jeszcze parę, które chciałabym żeby były w naszej biblioteczce.

Teraz szukam czegoś na teraz, z ładnymi ilustracjami i grubymi kartami, bo mamy tylko kontrasty i "Pierwszą książkę mojego dziecka".

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczyny :)

Normalnie napisac sie nie da, bo co usiade z telefonem moja mama natychmiast cos chce ;) ona chyba tak specjalnie ;)
    Agi gratulacje!
    Klaudia- u mnie tez byla rocznica testowanka w czeartek :) dziwne uczucie :) byla kreska a teraz jest kluska :D
    Tu w Sopocie sie wczpraj ladnie schlodzilo, pppadalo i od razu przyjemniej.
    Ciekawa jestem ile Maxio wazy po pobycie u dziadkow, niestety wagi tu nie mamy a w przychodni nie chcieli nam pozwolic- bo nie ich pacjent o.O
    No ale we wtorek wieczorem juz bedziemy u siebie wiec sprawdzimy jak sytuacja. Jak to szybko zlecialo- prawie caly miesiac w domu i juz znpwu sie trzeba pakowac :(
    Maxio konczy 4 miesiace w czwartek i kusi mnie troche czy mu nie dac czegos dodatkowo - marchewki czy jablka ale poczekam jeszcze :)
    Ja nie wiem jak my sie zabierzemy :D tyle ubranek i zabawek dostalismy ze walizka to chyba z gumy musiala by byc :D
    No i kupilam spacerowke- ostatecznie zdecydowalam sie na easygo minima- poki co jestem zachwycona ale zobaczymy jak bedziemy uzywac :)

Magdzia85F, Rene, Tusianka, aga_90, Ilona92 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy się po dłuższej przerwie
    u nas wszystko ok wczoraj Patryk skończył 4 miesiące:-)byliśmy też na szczepieniu.Synek waży 5800g.Mamy też zwiększoną dawkę wit D z 400 na 600 jednostek z powodu wolnego zarastania się ciemiączka.
    BP też mnie kusiło żeby mu coś dać ale zrezygnowałam,może po 5 miesiącu zaczniemy rozszerzać dietę

Tusianka, aga_90, Agiii37, Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy wasze maluchy też gorzej czuły się po drugim szczepieniu niż po pierwszym?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ