X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko u mnie szczepią dzieci w nóżki ? :P

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, nie. My mieliśmy 4 wklucia, więc oba ramiona i nóżki.

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude wrote:
    Emily, polecasz jakiś dobry kanał nt. rozszerzania diety?

Dziewczyny, jak to jest z wodą dla niemowlaka? Jaką podawać? Butelkowana? Źródlana czy mineralna? Czy są jakieś normy składników mineralnych? A może kranowka przefiltrowana przez coś typu Brita, przegotowana będzie ok? Macie wiedzę na ten temat?
    Polecam bloga i fb SZPINAK ROBI BLEE i ALAANTKOWE BLW. Szpinak prowadzi psycholog i dietetyk, to jej webinary ogladalam (o slodyczach byl platny, ale niewiele bo cos okolo 25 zl). Ale na blogu jest masa wiedzy :)

A alaantkowe maja fajne przepisy - chce kupic ich ksiazke :)

A co do wody- na sr mowili ze moze byc butelkowana zrodlana, ale wiekszosc mam wokol daje kranowke/przefiltrowana kranowke :)

machirude lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    U mnie tylko w nóżki. Na 4 wklucia-2 w prawa, 2 w lewą:)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Polecam bloga i fb SZPINAK ROBI BLEE i ALAANTKOWE BLW. Szpinak prowadzi psycholog i dietetyk, to jej webinary ogladalam (o slodyczach byl platny, ale niewiele bo cos okolo 25 zl). Ale na blogu jest masa wiedzy :)

A alaantkowe maja fajne przepisy - chce kupic ich ksiazke :)

A co do wody- na sr mowili ze moze byc butelkowana zrodlana, ale wiekszosc mam wokol daje kranowke/przefiltrowana kranowke :)

ja kupiłam :-)

Ilona te alerty mają być na powiaty. Mąż w tv słyszał.

Moja Ada znów źle śpi. Stwierdzam, że najlepiej spała w 1 mż. Teraz pobudki w nocy. Noszenie po 2h. Cyc co chwila. Jak Ona może potem tak funkcjonować?
    Na brzuszek obroty coraz lepiej wychodzą. I nauka wrzeszczenia też.

U nas w nóżki wkłucie. I tak mamy 1 na wizytę, więc na przemian są.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 07:49

• ibishka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 1x lewe Ramie, 2x lewa nóżka i 1xprawa nóżka :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też tylko w nóżki szczepią. A ciemiączko mamy wpisane 1x1 od początku. Ze snem to też wygląda na regres, ale trwa to już jakieś 3 tygodnie, że się wybudza z płaczem. Dzisiaj to już było jakieś apogeum, po 3 zaczęła tak płakać i krzyczeć, że ciężko było ją uspokoić :/

Od wczoraj pyza, jak jest w łóżeczku, leżąc na brzuchu tak prostuje ręce, że jedną chwyta się za górną obręcz łóżka. Niedługo będę musiała chyba obniżyć materac.

Ostatnio zdjęcia i filmy zamieszczam jedynie na instagramie, tak żeby rodzina miała możliwość pooglądania. Czasem w sekundę po dodaniu mam komunikat, że ktoś polubił - wchodzę a tam jakiś facet ok. 40 lat z Ameryki - od razu blokuję takie profile.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka, bo jeśli masz profil "ogólny" to wszyscy mogą oglądać, a jak jeszcze dodajesz hasztagi to powiększasz zasięg zdjęcia. Ja mam zablokowany profil i zdjęcia mogą oglądać tylko te osoby, które sama obserwuję.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    u nas też w nóżki,my mieliśmy dwa wkłucia

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    u nas też tylko w nóżki szczepienie.
    Z mojej skromnej wiedzy o immunologii wynika, że każda kolejna dawka konkretnego szczpienia moze byc gorzej przyjeta przez dzieci, bo podczas pierwszej dzieci nie maja zadnych przeciwcial to tych patogenow ktore sa wprowadzane, dopiero je tworza po tej pierwszej dawce, po drugiej juz je maja i one zaczynaja pracowac, czyli normalna akcja walki z patogenem sie zaczyna przy drugim szczepieniu, wiec logiczne mi sie wydaje, ze najgorzej dzieci znosza trzecia dawke - co zgadza sie z tym co slysze i czytam.

Ja w ogole nie zamieszczem zdjec na internecie Pati. Na moim fb mam jedna fotkę z nia na kolanach na Dzien Matki. Moja mama tez wrzucila ze dwa zdjecia na fb i tu na forum sa moze ze 3 i tyle.

A ciemiaczka nikt u nas nigdy nie sprawdzal, ale chyba ok, skoro pediatra na wizytach nic nie mowi.

Dziewczyny podziwiam Was za to ze gotujecie i to jeszcze takie rarytasy...ja zmywam raz na trzy dni, bo mala mi nie pozwala jej odlozyc na dluzsza chwile. poki co jem co mi w reke wpadnie ;p

nqtko7eswtot5kmm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Hej,
    u nas też tylko w nóżki szczepienie.
    Z mojej skromnej wiedzy o immunologii wynika, że każda kolejna dawka konkretnego szczpienia moze byc gorzej przyjeta przez dzieci, bo podczas pierwszej dzieci nie maja zadnych przeciwcial to tych patogenow ktore sa wprowadzane, dopiero je tworza po tej pierwszej dawce, po drugiej juz je maja i one zaczynaja pracowac, czyli normalna akcja walki z patogenem sie zaczyna przy drugim szczepieniu, wiec logiczne mi sie wydaje, ze najgorzej dzieci znosza trzecia dawke - co zgadza sie z tym co slysze i czytam.

Ja w ogole nie zamieszczem zdjec na internecie Pati. Na moim fb mam jedna fotkę z nia na kolanach na Dzien Matki. Moja mama tez wrzucila ze dwa zdjecia na fb i tu na forum sa moze ze 3 i tyle.

A ciemiaczka nikt u nas nigdy nie sprawdzal, ale chyba ok, skoro pediatra na wizytach nic nie mowi.

Dziewczyny podziwiam Was za to ze gotujecie i to jeszcze takie rarytasy...ja zmywam raz na trzy dni, bo mala mi nie pozwala jej odlozyc na dluzsza chwile. poki co jem co mi w reke wpadnie ;p
    Dokładnie tak samo mam:)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś od rana do kuchni.. Naszło mnie na brownie i pierogi ruskie, więc brownie już w piekarniku, zaraz sie biorę za farsz.
    Ostatnio mi się marzylo burrito z knajpy meksykańskiej w krakowie na florianskiej.. Mm.
    I zauważyłam że jak ostatnio jem na co mam ochotę to że często mam wyrzuty sumienia heh. 3miesiace diety bez smaku zrobiło swoje..:)

Ilona92 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szczepia na zmianę raz nóżka, raz rączka.

Co do wody to z tego co wiem to albo butelkowana surową (bo gotowana metnieje), albo filtrowania przegotowana. Mam w domu dzbanek filtrujący, więc ja wybieram na początek opcje nr 2.

Ja nie gotuję codziennie. Czasem wykorzystuje dzień kiedy mąż ma na popołudnie, a czasami gotuję na szybko jak dziecko śpi. Jak nie śpi za bardzo, to na spacerze kupuję gotowca :) a naczynia wrzucam do zmywarki, a jak coś trzeba ręcznie to nocą jak dzieć śpi :p

Matko jaka jestem nieprzytomna... Pobudki w nocy co 1,5-2h :/ i potem impreza bo książę nie śpi. Dobrze że przynajmniej nie płacze. Ale zostawiłam chłopaków w nocy po karmieniu i uciekam na 2h na kanapę spać. Oni się wtedy bawili :d

f2wl9vvje61wiuku.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o zdjęcia Małej to ja założyłam fotobloga z hasłem dla rodziny i najbliższych więc nikt nie powołany ich nie zobaczy :)

Ja Małej daję wodę przegotowaną kranówkę. Na pewno nie można podawać mineralnej. Źródlana chyba jest ok.

Powiem Wam, że jestem przerażona, tester dotarł a ja zaczęłam spr żywność. Na dole zamieszczam jedno zdjęcie, pierś z kurczaka z ponoć bardzo dobrego mięsnego... :( to straszne co my musimy jeść :( już Wam nie będę tym tu spamować ale to jeszcze chciałam Wam pokazać...
    10rmvrt.jpg

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jakby z takiej zabitej kury pokazał.

Aga u nas druga noc fatalna, też pobudki i karmienie i co chwila odkładanie do łóżka, tragedia głowa mi pęka,

Te zęby nas wykonczą, gorączka od 3 dni ponad 38, dzisiaj prawie 39, jeden już na wierzchu drugi nie może się przebić nie wiem ile to jeszcze potrwa, ale już jestem wykończona i nie wiem jak mu pomóc, daje mu Viburcol ale jakoś nie widzę różnicy.

Miałam zrobić zdjęcie ale zęba widać jak płacze tylko inaczej język wystawia, na razie nie mam do tego głowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii a masz kogoś kto mieszka w wielkiej brytanii? Tam jest taki extra proszek na zęby.

• Rene Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Jeśli chodzi o zdjęcia Małej to ja założyłam fotobloga z hasłem dla rodziny i najbliższych więc nikt nie powołany ich nie zobaczy :)

Ja Małej daję wodę przegotowaną kranówkę. Na pewno nie można podawać mineralnej. Źródlana chyba jest ok.

Powiem Wam, że jestem przerażona, tester dotarł a ja zaczęłam spr żywność. Na dole zamieszczam jedno zdjęcie, pierś z kurczaka z ponoć bardzo dobrego mięsnego... :( to straszne co my musimy jeść :( już Wam nie będę tym tu spamować ale to jeszcze chciałam Wam pokazać...
    10rmvrt.jpg
    Napisz co jeszcze sprawdzalas

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene, na razie tylko warzywa z ogródka mojej mamy, dla nas wszystko ok, dla dziecka też oprócz ziemniaków. Kupne pomidory z żabki, dla nas ok dla dziecka się nie nadają. Jutro idę na bazar na zakupy, kupię więcej i więcej sprawdzę

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Rene Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Rene, na razie tylko warzywa z ogródka mojej mamy, dla nas wszystko ok, dla dziecka też oprócz ziemniaków. Kupne pomidory z żabki, dla nas ok dla dziecka się nie nadają. Jutro idę na bazar na zakupy, kupię więcej i więcej sprawdzę
    to jak będziesz miała chwilkę to napisz co wyszło jestem ciekawa

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Agiii a masz kogoś kto mieszka w wielkiej brytanii? Tam jest taki extra proszek na zęby.

Nie mam nikogo.

Byliśmy w Gliwicach na ostrym dyżurze bo młody po 16 gorączka 39,6 Pani doktor zbadala wszystko ok, kazała.obserwowac, zrobiła analizę moczu wszystko dobrze, sama nie wiem co mu jest taka maruda, mówiła.ze może to być 3 dniowka po trzech dniach gorączki wychodzi wysypka, zobaczymy, to co miał na torsie już znika oglądała to nic nie mówiła.
    Martwię się strasznie i boję następnej takiej nocy.

‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ