X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc troszkę dziś była lepsza, za to w dzień snu jak na lekarstwo. O 19 już Maks maruda bo śpiący, więc szybka kąpiel, cycus i śpi, póki co na matce. Strach odkładać. Oby noc była znosna bo zwariuje...

Magda dzięki za link, w wolnej chwili poczytam o tym proszku i jak coś poproszę kogoś o zakup, bo dojście mam :)
    Agata a w razie czego czekam na rekomendacje ;)

Natalia współczuję akcji. Brawo za zimną krew :)

Kamila gratuluję. Wiem że dla Ciebie to super wygrana, chociaż i tak trzeba zapłacić :d jakby to powiedział mój mąż "za kawałek szmatki", ale jak ktoś się w tym lubuje to co innego ;)

A u nas po pierwszym obrocie z brzuszka na plecaki nastała cisza. Obraca się w obie strony ale z pomocą mamy, jak go do połowy przekrece :d

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka - gratulacje za pierwszego ząbka na forum !! :)
    Natalia współczuję akcji.

Pati nadrabia jak szalona - obrót z plecow na brzuszek po kilka razy dziennie ale tylko przy mnie, natomiast z brzuszka na placy tylko przy tatusiu...śmiejemy się , że równo nas obdziela ;)

Magdzia85F, Tusianka, Agiii37, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z obrotami cisza.. Czekam na nie jak na. Lekarstwo ale. Widzę. Efekty ćwiczeń i że brzuszek silniejszy i główka w próbie trakcyjnej coraz lepiej idzie
    :)

Magdzia85F, Tusianka, Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To było okropne. Oby się nie powtórzyło...

Klaudia, czy Ty prosiłaś o polecenie książek? Może coś z tego Cię zainteresuje:
    https://www.wymagajace.pl/ksiazki-o-rodzicielstwie-bliskosci/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przez te obroty to budzi się w nocy...

Od 0 zaczęła i musiałam się nakombinować, żeby przestała.

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj nocka już lepsza u nas, pobudka o 4 i o 7, i ta o 7 to już taka do wstania bo za dużo energii dziecko miało ;)

Misia się w ogóle nie obraca :P jedynie leżąc na pleckach to raz na jeden boczek a raz na drugi. Ze dwa razy się na brzuszek obróciła ale to na miękkiej kanapie to łatwiej, teraz urzęduje na macie, a mata jest super! :D

Szkoda mi żołnierzy, od początku tamtego tygodnia od samego rana (od 6 na pewno) są musztrowani na lotnisku koło nas, jak otworzę okno to słyszę :P i tak od rana: kampania baczność! Na ramię broń! Prezentuj broń! itd. itp. :P chyba na jutro trenują :P

Magdzia85F, aga_90, Sylwiaa95, Tusianka, Ilona92, Etoilka, BP 02 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wyspałam! Oddali mi moje dziecko, oby nie na 1 noc tylko :d pobudka po 3, po 7 i nadal śpi, a ja piję kawę na spokojnie :D
    Więc dobrego dnia Dziewczyny ;)

Dorota mieszkasz tak blisko, czy tak bardzo się niesie?

Magdzia85F, Tusianka, Ilona92, Etoilka, BP 02 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis pobudka na jedzenie 3:45 , 6:30 ale dostal smoczka i usnal jeszcze do 7:15 potem mleczko troche zabawy i wlasnie usnal :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Natalka za polecenie stronki o książkach.

Ja za to od kilku dni mam pod oknami, (od 5;30) :" miłość, miłość w Częstochowie " i " o Panie nasz" itd, itp ;) Mieszkam tylko 1,5 km od Jasnej Góry, więc "te dni" to dla mnie przekleństwo....nie mam nic do pielgrzymów, ale do ich organizacji już tak...

u nas dzis podubka o 2;30 i koniec spania, obrot na brzuszek i ogladanie swiat przed soba ;) ....zasnela troche nad ranem, ja ledwo zyje....to chyba po szczepieniu, bo normalnie jak sie budzi w nocy to pogada troche i idzie spac dalej...

dzis ma byc nie tak upalnie, to moze pojdziemy po szampana bezalkoholowego i wino ( na obronę i nie tylko ) ;) albo do ksiegarni po prezent dla kolegi na 30-stke ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2018, 09:04

Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj my też się super wysłaliśmy, wygonilam męża na górę i całe łóżko dla nas pamiętam tylko 3 że karmilam i trochę odciagalam laktatorem i wstalismy przed 7 teraz Łukaszek znowu zasnął.i jak wstanie jedziemy na rehabilitację i odebrać moje cudowne 3 letnie prawo jazdy, miesiąc jeździłam na nieważnym mam nadzieję że dojadę bez kontroli.

U nas gorączka spada maksymalnie do 37,5 dzisiaj idę do lekarza, moja pediatra na urlopie, nie ma wysypki co jedyne widzę kiedy ma gorączkę bo robią mu się bardzo chłodne stopy i dłonie dosłownie lodowate, nakladam skarpety i dzisiaj prawie sucha pielucha po nocy a wiem że to źle martwi mnie to bardzo, rano dałam już paracetamol żeby nie doczekać 39, wczoraj się spoznilam i musiałam robić okłady na głowę żeby mu trochę szybciej zeszlo, masakra z tą temperaturą nie wiem najgorzej od czego to.

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, mieszkam blisko, tak naprawdę to dzieli mnie tylko ulica od lotniska ;) gdyby nie hangary to bym je z okna widziała ;)

Klaudia, współczuję ale to na szczęście tylko kilka dni i potem spokój ;)

Agiii, trzymam kciuki za zdrówko Łukaszka!

U nas od wczoraj niestety znów upały :(

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_90 - wiem, że to może niemało jak za szmatkę, ale nawet jeśli sprzedam, to jestem w stanie zarobić drugie 350 zł :O więc opłacało się :)

Agii - rób okłady na karku lub w pachwinach/pod pachami - podobno działają lepiej... Niech już ta gorączka sobie pójdzie!

U nas cały dzień ma lać, więc nie wiem czy nawet na spacer pójdziemy :(
    A młody dziś stwierdził, że mata jest nudna i zaczął raczkować po mieszkaniu :O

aga_90, APrzybylska, Tusianka, Tęskniąca, Magdzia85F, Etoilka, grzanewino lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Aga_90 - wiem, że to może niemało jak za szmatkę, ale nawet jeśli sprzedam, to jestem w stanie zarobić drugie 350 zł :O więc opłacało się :)

Agii - rób okłady na karku lub w pachwinach/pod pachami - podobno działają lepiej... Niech już ta gorączka sobie pójdzie!

U nas cały dzień ma lać, więc nie wiem czy nawet na spacer pójdziemy :(
    A młody dziś stwierdził, że mata jest nudna i zaczął raczkować po mieszkaniu :O
    To Twoje dziecko juz raczkuje? <szok> :p

iv09mg7yklmn388j.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli myslisz o czworakowaniu to jeszcze nie. Dziś mnie kumpela uswiadomila, ze raczkowanie to to "pelzanie do tylu" i on to robi :))

Laski jest opcja zakupu chusty ehawee za 350 zl plus kw a chusta o wartosci od 800 do 2200 zl. Tak samo jak u mnie wzor nieznany no i tu wysylka po 15 wrzesnia dopiero. Chetna ktoras?

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To do tyłu u nas też pełza :D I zaczęła się przewracać z pleców na brzuch też przez lewe ramię (do tej pory tylko przez prawe) i z brzucha na plecy. Unosi już też pupkę jak do czworaków, ale nie wie co dalej i się rozjeżdża do przodu.

No i ewidentnie nie pasuje jej brokuł :D Bo się krzywi i nie chce go próbować więcej niż łyżeczkę :D Za to owoce mogłaby pochłonąć ile jej dam :D

Mała dzisiaj strasznie senna :/ W ogóle ma dużo drzemek w ciągu dnia, a dzisiaj to już w ogóle najchętniej by tylko spała - jedno oczko ma takie półprzymknięte prawie cały czas. Żadnych innych objawów na razie nie zauważyłam.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czekamy u laryngologa, dostałam skierowanie na pilne ludzi masa, może nas puszczą, gorączka niestety dalej z nami nie wiem ile ale ciepły mocno jestem w drodze od 10 mam już dość, całe szczęście że cycka mam przy sobie

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, widzę że u nas to samo! Grzesiek też się budzi w nocy bo się próbuje przekręcać! :/ w wózku to samo, od razu na brzuch i tak jeździ. Spać ostatnio wcale nie chce. Masakra jakaś. Za to mam wrażenie jakby zapomniał obrotów z brzucha na plecy. Sporadycznie je robi.

U nas jest pełzanie ale do przodu. Strasznie przy tym sapie i się męczy ale potrafi spory kawałek się tak przemieścić.

Noce ostatnio są kiepskie. Wybudza się z płaczem, nie daje odłożyć. Tylko czuje kołyskę od razu się budzi. Wczoraj usnął o 19:30 ale później do północy się z nim bujaliśmy bo spał po pół godziny i płakał na zmianę. Nie wiem czy to żeby czy co. Jeszcze te nieszczęsne obroty go budzą.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie u nas drzemka nr 4.. cos senny dzien dzis moj syn ma :)

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Łukaszek też ciągle dzisiaj śpi.

U laryngologa ok wszystko czyste, wróciłam do domu i znowu temp 38,7 dałam czopka, teraz leżę i patrze na moje dziecko jak śpi i widzę że ma krople potu na skroniach, nie wiem co mu jest.
    Jak nie będzie jutro lepiej pojadę znowu do lekarza. Dzisiaj już nie zdążyłam.

Przyszedł proszek na zęby, dałam pół saszetki na język ale płakał popil cyckiem i śpi, dam rano kolejne pół zobaczę jak działa.

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z racji, że Pawełek zaczął eksplorację podłogi przerzuciliśmy się na nową matę :)

2a334cdae0b3ac8amed.jpg

aga_90, Magdzia85F, Tusianka, Etoilka, APrzybylska, Agiii37, Tęskniąca lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ