X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Z racji, że Pawełek zaczął eksplorację podłogi przerzuciliśmy się na nową matę :)

2a334cdae0b3ac8amed.jpg
    Piękna mata! Za miliony monet? :p

Agata zdrówka dla synka! Ale ta gorączka może jednak od zębów? Ależ jestem ciekawa tego proszku ;)

Agiii37 lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, to skip-hop bez tych szkodliwych substancji. Kosztowala w smyku 300 zl ale ja zaplacilam tylko 50 bo 250 mialam na karcie podarunkowej od dziewczyn z pracy. A i tak nie mialam pomyslu na co ze smyka to przeznaczyc :)

Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wracamy znad morza. Jeszcze 560 km... ale było super! :) Były upały i deszcze, plażowanie i zwiedzanie (Kamila, Gdańsk super miasto!). Nasze najlepsze wakacje - bo w trójkę! Wojtek, mimo kilku słabszych momentów, był bardzo dzielny. Celująco zdał egzamin na małego podróżnika :) kilka dni odpoczynku w domu i ruszamy w Beskidy!
    U nas obroty też już pełną parą. I codziennie śmieje się na głos - najlepsze chwile w ciągu dnia :)

Agata, zdrówka dla Łukaszka!
    Kamila, świetna mata. My też musimy coś zamówić.

aga_90, Magdzia85F, myszkaka, Agiii37, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Aga, to skip-hop bez tych szkodliwych substancji. Kosztowala w smyku 300 zl ale ja zaplacilam tylko 50 bo 250 mialam na karcie podarunkowej od dziewczyn z pracy. A i tak nie mialam pomyslu na co ze smyka to przeznaczyc :)
    A jest skip hop ze szkodliwymi substancjami? :p droga mata, kupić jej nie kupię, ale podziwiać mogę :D

Marysia super! Mówiłam że takie wakacje to super sprawa. Ja się śmieje że mam cyganskie dziecko. Nieważne gdzie, ważne żeby przebrać i nakarmić. Hulaj dusza :d

Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily też się nad nią zastanawiałam, akurat tych szkodliwych substancji to teraz raczej żadna mata dopuszczona w UE nie ma, od 2013 roku chyba. Niestety nie ma tej maty w świecie dziecka, a ja z kolei dostałam tam kartę podarunkową na 1200 zł i trochę nie wiem na co to wydam więc już tam wybrałam puzzle, a szkoda bo mi się bardzo podoba.

aga_90 lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, skrot myslowy xD
    Bo ja sie tyle naszukalam i naczytalam o tych matach ze juz mi sie mieni w oczach.
    A ostatecznie zaufalam kumpeli ktora ma bzika na punkcie eko-domu itp :)

aga_90 lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka-o to dziwne, bo w ofercie maja skip hopa... szkoda :( noooo 1200 to juz mkzna zaszalec xD moze spacerowke kupić?

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie 40 osób z mojego pionu się zrzuciło na prezent po narodzinach dziecka :D sama byłam w szoku, ale teraz muszę jakoś tą kasę wydać a praktycznie wszystko czego potrzebowaliśmy kupiliśmy wcześniej. Spacerówkę niby mam, bo wózek 2w1, no chyba że będę potrzebowała jakiejś mniejszej, chociaż do parasolek nie jestem przekonana bo wg mnie takie małe kółka to strasznie to dziecko wytelepią i się kiepsko prowadzi.
    Póki co kupiłam 32 puzzle :D właśnie sprawdzałam żeby nie było tych szkodliwych substancji.
    Może po prostu akurat w tym świecie dziecka w którym byłam jej nie mieli. Cała ściana różnych mat, a tej nie :(

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama super ta mata :) też chyba zaczne sie rozgldac za czyms takim, ale podlogi mi juz brakuje ;) a Pawełek wygląda już bardzo dorośle !!! i mega zaawansowany ruchowo juz jest.
    Moja tylko na brzuszek z plecków ale tylko po prawawym boku, z brzucha na plecy nie chce bo wali głową o podłoge zazwyczaj ;p

Agata, ta temp. bez przyczyny faktycznie dziwna..jutro 3 dzien? moze minie....

My dzisiaj poszłysmy w Aleje ( wiecie , te ktore prowadza do JG - kazdy chyba byl w Czestochowie...a jak nie, to zapraszam ;) ) i było glosno i tloczno, pielgrzymki konne, mundurowe itd...a Pati sie nie bala, 5 godzin wytrzymalysmy na dlugim spacerze i było ok ;)

Ilona92 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka trzymam kciuki, zeby ta gorączka minęła! Moze to 3 dniówka?
    Moje dziecko zaczęło wszystko dotykac, szczypać i piszczeć. Now chce sie obracać, juz nie wiem jak mam kombinować... za ro, po dwóch dniach spania zaczęła podnosić głowę z ramionami :O prędzej usiądzie niz sie przekręci
    Ja dzis 12 h przy przetworach i jestem tak zmęczona, ze jeszcze bym cos zrobiła :O

Agiii37 lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaa, Kamila, ależ on śmiga już!

U nas słabo z obrotami. Coś tam kombinuje, ale zatrzymuje się na boczku. I póki co na razie tylko na prawą stronę próbuje.

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas plac zabaw wygląda tak.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/387956597718.jpg

Uznałam że jak będzie starszy to sobie dodatkowo będzie mógł układać zwierzątka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 07:30

Tusianka, Tęskniąca, aga_90, Etoilka, BP 02, Agiii37, Ilona92, pomarańczka_33, APrzybylska lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, meldujemy sue juz z domu :) wczoraj wrocilismy wieczorkiem :)
    Jak cudownie byc we wlasnym lozku :D

Podroz na szczescie minela calkiem spokojnie- chwilami trocne marudzil no i oczywiscie nie bardzo chcial spac ale dalismy rade :) za to jak przyjechalismy to juz bardzo chcial spac i wdzieczna jestem mezowi ze sie mamie postawil- o przyjechala po nas i tak bardzo chciala sie z nim bawic, potrzymac itp... a maz jej na to ze dziecko jest juz zbyt zmeczone i jutro moze przyjsc sie bawic :)
    Taaaaka dumna jestem :)
    Jutro szczepienia u w sobote kolejna wyprawa- tym razem na weekend dluzszy na zachod :)
    Agii - gratuluje zeba :) oby jak najmnien bolalo
    Natalia- wspolczuje nerwow! Mam nadzieje ze sie to juz nie powtorzy
    Emily- gratuluje wygranej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 10:32

myszkaka, Agiii37, Ilona92, Etoilka, aga_90, Tusianka, Magdzia85F, pomarańczka_33, grzanewino lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP, brawa dla męża.

Też mnie denerwuje jak ktoś traktuje dziecko jak zabawkę, czy rozrywkę i nie patrzy na jego potrzeby. Specjalistka jest moja mama. Też coraz częściej mowie: nie, dość, idziemy.

BP 02 lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra brawo dla męża ;)

czy Wasze dzieci łapią już za stópki? Moja w ogóle nie ma takich zapędów.

A dzis ktoś mi podmienił dziecko na gorsze...całe popołudnie i wieczór marudny płacz...nie wiem o co jej chodziło. Jak ją kładłam to obracała sie na brzuszek i płacz jeszcze większy a jak chciałam ja na plecy przewrócic z powrotem to płacz jeszcze większy...naprawdę nie wiem o co jej chodziło....Mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej

nqtko7eswtot5kmm.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, trzymam kciuki, żeby Pati się humorek polepszył.
    Kira też nie łapie za stópki, łapie za kolanka, uda i ku mojej rozpaczy zaczęła wkładać łapki między nogi jak tylko zdejmuję jej pieluszkę :P nie muszę chyba mówić czym to skutkuje przy dwójeczce :P

a mnie na koniec dnia M wkurzył i będę strajkować, przez tydzień zamierzam nie gotować obiadów...

olKaczucha lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max juz lapie od chyba dwoch tygodni- i pakuje stopy do buzi :D
    Ale za kolana nigdy nie zaobserwowalam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 21:52

Ilona92 lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka pełza po podłodze na plecach jak szalona :D
    za kolanka łapie, za stopki dopiero jak jej podsunę bliżej ;)

a tak w ogóle, to mam teraz dwoje małych dzieci, bo mężu po operacji kolana nie może się ruszać, tylko leży i narzeka ;p

3i49l6d8vill3k1j.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grześ się zaczął łapać za stopy dokładnie jak miał 3 miesiące i 3 tygodnie, trochę mu zajęło zanim się nauczył trafiać do buzi stopą, a nie ręką którą tę stopę przyciągnął :D Ale ogarnął temat i dziś sobie np. ssał duży paluch :D

Co do traktowania dziecka jak zabawkę to mnie z kolei trochę siostra irytuje, bo ona ma prawie 5-letnią córkę która strasznie pieje za Grzesiem i właśnie jej go "daje" jak zabawkę. Ostatnio jej go posadziła na kolanach, ale tak właśnie na siedząco a nie leżąco, jak ja to robię, albo Lenka koniecznie chce iść z Grzesiem na spacer to mi pisze kiedy idziemy itp. Ona się bardzo długo starała o dziecko i teraz mam wrażenie, że robi wszystko co tylko dziecko chce. Za to moja matka mnie miło zaskoczyła, bo właśnie kiedyś bawiły się, że babcia jest lekarzem i że bada Grzesia (stetoskop i te sprawy), skończyła badanie, a Lenka że od nowa, to jej twardo powiedziała że to nie zabawka, że raz go zbadała, jest zdrowy i nie będzie tego powtarzać. Nie musiałam interweniować.

Magdzia85F, pomarańczka_33, BP 02, Tusianka, aga_90, Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?id=865&week=2
    od 25.08. :)

Magdzia85F, Sylwiaa95, Tusianka lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
‹‹ 664 665 666 667 668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ