X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj rzadko sie chowa ale zawsze wiem kiedy ta kupe robi xD

A lozko takie- https://aduu.pl/product/lozko-dzieciece/

Szukalam dlugo lozka ktore bedzie bardzo nisko ale bedzie mialo barierke i nie bedzie domkiem, bo takiego nie chcemy.
    I ma jeszcze idealny wymiar, bo zalezalo mi właśnie na 80x160 :)

No i jest 11 opcji do wyboru, w zaleznosci od tego ile barierek chcemy miec i w jakich miejscach :)

Tusianka, APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zamówiłam podnóżek do antilopa w tym aduu.pl, jutro odbierzemy.

Grześ robi gdzie popadnie, nie chowa się ;) I też zawsze wiem, bo robi przy tym śmieszną minę :D

Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Marysiu jesteś z nami? 17-19.02 będziemy w Krakowie. Może mała kawa? :) jeśli masz czas i ochotę.

Czy po tym CLO powinnam coś czuć? Podbrzusze, jajniki. Bo jak na razie kompletnie nic.

Iza jak Twój tata?

Jestem! Ale po walce z wirusami, walczymy z remontem, więc czasu na pisanie brak.
    Aniu, akurat na ten weekend planujemy przeprowadzkę, więc nie wiem, czy się uda :( ale będę się odzywać :)

Powtórzyliśmy Wojtkowi wszystkie badania i wyniki książkowe. Także wszystko było wynikiem trzydniówki. Odetchnęliśmy z ulgą :)

aga_90, Tusianka, APrzybylska, Ilona92, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś na kontroli u hematologa i na badaniach. Wg pani dr wyniki super (hemoglobina 11,5) i mamy dokończyć opakowanie innoferu i już nie dawać, na kontrolę w kwietniu dopiero :)
    Kinga pytałam o ten Innofer co Ty dajesz, ale ta babka jest tak zakręcona że w ogóle źle mnie zrozumiała, odpowiedziała mini wykładem ale na zupełnie inny temat, więc już nie pytałam drugi raz :d
    A właśnie, jak Wam idzie podawanie żelaza?

Kupiliśmy dziś Minikida. Pojechaliśmy do sklepu zobaczyć, przymierzyć, popytać, ale jak Pan już zamontował w aucie to z nim wróciliśmy :d mamy czerwony i w sumie taki chciałam, ale jako że czerwony to dał nam rabat i wyhaczylismy za 1549zl :D Kamila warto było?
    Takze ten.. Łupina w bagażniku. Chociaż z tego akurat się nie cieszę. Mówię do męża że wrócimy do niej, ale mówi że nie ma opcji. Mam takie dorosłe dziecko!! :d

Tusianka, Etoilka, APrzybylska, Ilona92, myszkaka lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Aga za pamięć :) Ja generalnie poczytałam ulotki i wszystko jest ok. Ten innofer baby ma mniej mg żelaza w 1 ml, a że Grześ ma przyjmować 40 mg to ten zwykły innofer lepiej wypada bo zamiast 4 ml mu podaję 2, więc łatwiej mu wmusić. Ostatnio trochę lepiej idzie podawanie, chyba się przyzwyczaił albo poddał..

Badaliście ferrytynę? Grześko miał tylko 3, co oznacza brak jakiejkolwiek rezerwy żelaza w organizmie. Myślę kiedy mu powtórzyć badania.. Mieliśmy w zeszłym tygodniu ale był chory, a teraz niby zdrowy ale pediatra mówiła że po chorobie na pewno ma słabsze wyniki i żeby poczekać.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga macie minikida 2.0? To w tej cenie to turboooo!!!!!
    Gratuluje!!! :)

My jutro jedziemy i mam nadzieje ze wrocimy z minikidem :D

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wiktor właśnie ostatnio ma bunt na to żelazo, dobrze że kończymy :)
    Ani poziomu żelaza ani ferrytyny nigdy nie badalismy. W sumie nie wiem czemu nikt nie zlecił, ale u nas twierdzą że to musi być z krwi żylnej i nie chcą z palca.

Tak, mamy Minikida 2.0 :) ale zajmuje spoooro miejsca w aucie. Nie spodziewałam się. Tylko że każdy rwf będzie zajmował go dużo więc nie wybrzydzalam :d nawet z mężem na randkę jak pojadę to będę siedzieć z tyłu bo lubię mieć miejsce na nogi :P
    3mam kciuki za dobrą cenę dla Was :D

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te do 18kg zajelyby mniej ale moim zdaniem warto kupic fotel do 25 kilo.

Btw te przodem tez zajmuja duzo miejsca tylko zazwyczaj nikt nie zachowuje bezpiecznej odleglosci od fotela fwf do fotela pasażera...

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, u nas normalnie z żyły babka pobierała, inaczej nawet nie chciała próbować.
    Super że wynik hemoglobiny się poprawił i możecie skończyć suplementację :-) mam nadzieję że u nas też jest poprawa.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no morfologię u nas robią z paluszka.
    Na pewno jest u Was poprawa, ten Innofer jest bardzo dobry. Wyprowadził nas z hemoglobiny 6,5, gdzie normalnie powinniśmy zostać w szpitalu i dostać podpiętą krew ;)

Kamila te do 18kg wychodzą podobnie cenowo co te do 25kg, dla mnie bezsensu. Poza tym Wiktor jest długi, to za szybko by mi wyrósł, a na pewno nie byłby gotowy na ten następny fotelik i pas już samochodowy.

Co tu taka cisza ostatnio?? A jak w jakiś dzień mnie nie ma to dyskusje na kilka stron idą :d
    Jak tam zdrowie Chorowitków? :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, no dokladnie, czasem sa troche tansze, ale moim zdaniem sie nie oplaca!
    Minikid love ♡

Ja ostatnio malo uzywam telefonu bo Mlody sie nim mocno interesuje. Wiec na forum malo pisze :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jakaś paranoja ze wszystkim nadal. Weekend też zapowiada się aktywnie. Dopiero w pon pewnie usiądę i sprawdzę co mnie ominęło.

Dziś nie dostałam się do lekarza. Nie wiem na czym stoimy :/

A Zuzia zjadła ze smakiem barszcz ukraiński, po czym pięknie go zwymiotowała.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a kiedy planujecie podawać dzieciom sól? Po roku, później, już podajecie?

Kamila, ten podnóżek nie do końca mi się podoba. Po pierwsze tam są ostre elementy, które nawet mimo rurek termokurczliwych nie są wg mnie odpowiednio zabezpieczone, bo jak uderzy głową to masakra. Do tego dzieć mi zaczął od razu na tym stawać i chce wychodzić z krzesełka..

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche soli pewnie wiecej dostanie po roku, ale nie jakos drastycznie. Ja juz o wiele mniej sole dzieki gotowaniu dla Mlodego :)

Ooo to suabo :( naszego podnozka jeszcze nie mam - bedzie pn/wt pewnie... ciekawa jestem jak Mlody zareaguje...

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, alaantkowe maja jeszcze podnozek na pewno.

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, widziałam. Tą metalową obejmę jeszcze czymś okleimy albo damy dodatkowe rurki termokurczliwe. Generalnie nie ma tragedii, ale po prostu się boję że się akurat w pobliżu potknie i wyrżnie w to głową, a niestety w obecnej wersji by pewnie oprócz guza było rozcięcie.
    W ogóle może jestem przewrażliwiona ale kupiliśmy takie piankowe taśmy na narożniki. Grześ uznał, że on już tak "świetnie" chodzi, że zaczął biegać. Oczywiście ręce w górze plus go mega znosi na boki i się potrafi koncertowo wywalić, a jak na złość ciągle go znosi w okolicy stołu i rogu szafki.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga musisz z jednej strony mieć oczy dookoła głowy, a z drugiej pamiętaj, że nie dasz rady zabezpieczyć całego mieszkania :) niestety upadków się nie uniknie. Chociaż wiem, że to przykre. Jak np Marta pisała. Właśnie jak tam po upadku?

Zuzia na szczęście porusza się już bardzo sprawnie i upadki czy zderzenia rzadko jej się zdarzają. Ale przez jakiś czas też chodziłam non stop z wyrzutami, że nie zdążyłam jej złapać tu czy tam. Więc rozumiem.

Co więcej panna również biega i to dość szybko oraz próbuje podskakiwać.

Iza co u Was?

Madzia gdzie jesteś?

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wolnej chwili rzućcie okiem na pierwszą stronę :)

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, u nas data narodzin to 4/04 :)

Kupilismy Minikida! Jaki to jest ogromnybfotel :o no i skończyło sie dla mnie siedzenie z przodu :) trudno - jakos to przeboleje do nastepnej ciazy :)

Tusianka lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Ania, u nas data narodzin to 4/04 :)

Kupilismy Minikida! Jaki to jest ogromnybfotel :o no i skończyło sie dla mnie siedzenie z przodu :) trudno - jakos to przeboleje do nastepnej ciazy :)
    Przepraszam, poprawione :)

‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ