Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry wszystkim!
My juz wrocilismy z Pl, wiec poki co bede probowala odgruzowac dom
Max nadal z jedzeniem bywa na bakier ale czasem cos tam wciagnie najlepszego dla Patryka i zdrowka dla chorowitkow! Madzia, u nas tez po meningokokach byla goraczka i guzek na nozce, przeszki chyba dopiero po miesiacu. Ale nie bolalo - tylko pierwszy dzien chyba.
Monn- zrstajcie sie szybko!
Ania - powodzenia!!!!Magdzia85F, Rene, Tusianka lubią tę wiadomość
-
BP 02 wrote:Dzien dobry wszystkim!
My juz wrocilismy z Pl, wiec poki co bede probowala odgruzowac dom
Max nadal z jedzeniem bywa na bakier ale czasem cos tam wciagnie najlepszego dla Patryka i zdrowka dla chorowitkow! Madzia, u nas tez po meningokokach byla goraczka i guzek na nozce, przeszki chyba dopiero po miesiacu. Ale nie bolalo - tylko pierwszy dzien chyba.
Monn- zrstajcie sie szybko!
Ania - powodzenia!!!!
Dosyć długo się utrzymywał dobrze ze nie bolalo przez cały czas.Ciekawe jak będzie u mojego.jak minęła podróżWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 12:51
-
Hej dziewczyny Również jestem kwietniówką 2018 i zdarzyło mi się często Was podczytywać w trakcie ciąży. Jednak nic nie pisałam, miałam wcześniej smutne doświadczenia i wolałam "być cicho", ale nie o tym chcę teraz pisać.
Jak wygląda u Was rozszerzanie diety? Mój Kuba jest z 16.04 i właściwie często jemy słoiczkowe obiadki, głównie te po 8 ms, czyli papka z cząstkami warzyw/ryż/makaron. Ostatnimi czasy nie chce ich zbytnio jeść, chyba przeszkadza mu ta konsystencja. Ryż czy makaron zje, a uwielbia ostatnimi czasy jogurty. Strasznie jest aktywny podczas obiadku, wszystko go wokół interesuje i muszę się namęczyć aby zjadł od razu pół słoiczka. Czasem dam mu do rączki chrupki albo owoce w tym gryzaku do podawania pokarmu. Wydaje mi się, że jesteśmy mocno w tyle jeśli chodzi o jedzenie czegoś innego niż papka. Mam w sobie paniczny strach przed zadławieniem. Niby znam pierwszą pomoc, ostatnio dużo o tym wszystkim czytam, ale nie potrafię się przełamać. Wiem, że we mnie jest problem, a ja nie chcę zaburzać jego rozwoju. Rozwija się super, pięknie raczkuje, wstaje i powoli stawia pierwsze kroki. Chciałabym dać mu na próbę rozgotowany brokuł czy kalafior. Zamówiłam już sobie nawet książkę Bobas lubi wybór ;p Generalnie apetyt chłopak ma, ale głównie na mleko czy jogurt.
Aaa i ma wrażenie, że kiedyś lepiej mu wchodziły te obiadki, jeszcze z ponad miesiąc temu. Teraz od pewnego czasu tak się zachowuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 17:01
APrzybylska, Rene, Tusianka lubią tę wiadomość
-
Zuzia je. Może nie są to wielkie ilości, ale ma apetyt. Większość dostaje do ręki i to cudnie wygląda jak ona świetnie sobie radzi. Większe kawałki wypluwa. Dlatego warto się przełamać
Haana a próbowałaś karmić synka na kolanach lub dać coś do rączki? Czas karmienia dla malucha to "katorga", bo tyle czasu w jednym miejscu, a świat czeka.
Jaki macie rozkład posiłków?Haana lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Właśnie do rączki tylko wspomniane chrupki lub owoc w gryzaku. Odnośnie kolan to chyba tak spróbuję, bo naprawdę się kręci, a to też zbytnio bezpieczne nie jest.
Po nocy wypije mleko, później drugie śniadanie, obiadek, mleko, podwieczorek i na noc znów mleko+dodatkowe karmienie w nocy (ale nie zawsze). Od czego zaczynaliście? Jakie bezpieczne przekąski? -
Haana wrote:Właśnie do rączki tylko wspomniane chrupki lub owoc w gryzaku. Odnośnie kolan to chyba tak spróbuję, bo naprawdę się kręci, a to też zbytnio bezpieczne nie jest.
Po nocy wypije mleko, później drugie śniadanie, obiadek, mleko, podwieczorek i na noc znów mleko+dodatkowe karmienie w nocy (ale nie zawsze). Od czego zaczynaliście? Jakie bezpieczne przekąski?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 19:53
-
Rene wrote:Jakie dajesz mleko i ile przeważnie ml wypija?
Kuba u nas jest długi, a waży teraz już pewnie ok. 10 kg. W grudniu było 9,5 kg.
Waga urodzeniowa prawie 4 kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 20:06
-
3 x dziennie po 200ml? To już wiesz czym się najada
My zaczynaliśmy od marchewki, ziemniaków i potem jakoś poszło. A z przekąsek chrupki te długie, ile zje to zje, ale to na pewno super zabawa.
Spróbuj owoce bez gryzaka. Banany są miekkie, na pewno Kuba sobie poradzi. Chyba, że ma alergię.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualnyHaana, spróbuj z bardzo miękkimi warzywami. Tak jak piszesz, ugotowany na bardzo miękko brokuł, kalafior. Tak, że nawet jak weźmie większy kawałek to sobie z tym poradzi i będziesz spokojna, że się nie zadlawi. A zobaczysz jaka to radość patrzeć jak dziecko samo je
U nas jedzenie to aktualnie kolejna zabawa. I cwiczenie. Zoska uwielbia grzebać, brać do rączki, ugniatać. Najlepszy jest groszek z marchewką-chwyt pesetkowy i do buzi po kolei musi mieć kawałki, poza kaszka na sniadanie i musem z tubki innych papek nie toleruje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 22:58
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Polecam ebooki od mamalekarz. Moja corka je wszystko to co my. Nie ma gotowania kilku obiadów. Chybkapisty, grzybow na razie nie jemy wiec nie ma czego zabraniać. Tak a branie groszku chwytem szczypcoeym wymiata, u Nas jest to samo. Jadwinia w sumie sama je wszystko no chyba, ze jest to kasza albo zupa.
Ania temp tez mierzysz? Magda moja po pneumokokach miała starszna gule i to dwa razy. Bolała ja niga przez to i gorączka tez była to takie cholerstwo.
Monn współczuje Wam, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Kazdy ma jakies przeciwności losu. Dobrze, ze Asia nie daje w kość!Haana wrote:Właśnie do rączki tylko wspomniane chrupki lub owoc w gryzaku. Odnośnie kolan to chyba tak spróbuję, bo naprawdę się kręci, a to też zbytnio bezpieczne nie jest.
Po nocy wypije mleko, później drugie śniadanie, obiadek, mleko, podwieczorek i na noc znów mleko+dodatkowe karmienie w nocy (ale nie zawsze). Od czego zaczynaliście? Jakie bezpieczne przekąski? -
nick nieaktualnyU mnie Ada aktualnie niee bardzo jedzeniowa. Ale wczoraj, bo dawno zupy nie robiłam, zjadła całą swoją porcję i jeszcze chciała. Do tego popila mleczkiem.
Machirude moja też teraz groszkiem sie bawi. Do tego uwielbia pieczonego kuraka i małe kawałki Jej daje to wybiera sobie i zjada.
Podobnie jak Zuzia Ani, jak kawałek zbyt duży to wypluwa.
Aniu Zuzia wylata swoje, to i waga nie jest duza.
Moja ma 70 cm (dziwne, w domu jak mierzyłam miała 71/72, a jak ost mierzyli w 6 msc miała wg pielęgniarki 67 a w domu 65) i 7,7kg.
My wczoraj byliśmy na echo serca. I szmery nadal będą, bo ma jakiś kawałeczek co jej "lata' i dziurkę, ktora pozostała po ciąży. Ale to do kontroli, i lekarz mówił, zeby sie nie przejmować, bo to nic takiego.
Dziś usg brzuszka.
Rene lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny
Magda, najważniejsze ze lekarz mówi, że to nic groźnego!
Ania aktualnie 20 dc i pierwszy cykl starań
Odnośnie gipsu to teraz wizyta 25 lutego i mam nadzieje, ze już się go pozbędę! Lekarz coś wspominał ze może zamienimy wtedy na stabilizator bo u mnie dodatkowo jeszcze skręcony staw skokowy. Lepszy stabilizator niż gips
U Asi waga tez coś koło 8,5kg ale długa na 78cm. Z podawaniem jedzenia "do rączki" to u nas tez różnie bywa, nadal to bardziej zabawa niż jedzenie, ale myśle że jakaś 1/3 trafia do buzi, więc nie jest źle.
Dziewczyny czy może któraś polecić jakaś fajna spacerówkę? Lekka, zwrotną i taka która po złożeniu nie zajmuje miejsca? My jeździmy nadal w gondoli mamy spacerówkę od 2w1 ale póki zasypia mi na spacerze niemalże natychmiast, to gondola jest spoko:)Magdzia85F, Rene, APrzybylska, Etoilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmily89 wrote:Monnn jezeli nie ogranicza Cie budzet to ja polecam Baby Jogger. Ja mam city mini a kumpela city mini zip i ta druga jest jeszcze lzejsza niz ta pierwsza ( pierwsza 9kg druga 7kg).
Ktos tutaj ma kinderkrafta i tez byl zadowolony
My właśnie w baby jogger celujemy. Ale cos ciezko z % .
Monn ale długa Asia!
Kciuki za stabilizator!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 11:02