X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Rene Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania na którą macie ten bilans?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Ania na którą macie ten bilans?
    13:15

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim!

My juz wrocilismy z Pl, wiec poki co bede probowala odgruzowac dom ;)
    Max nadal z jedzeniem bywa na bakier ale czasem cos tam wciagnie :) najlepszego dla Patryka i zdrowka dla chorowitkow! Madzia, u nas tez po meningokokach byla goraczka i guzek na nozce, przeszki chyba dopiero po miesiacu. Ale nie bolalo - tylko pierwszy dzien chyba.
    Monn- zrstajcie sie szybko!
    Ania - powodzenia!!!!

Magdzia85F, Rene, Tusianka lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Dzien dobry wszystkim!

My juz wrocilismy z Pl, wiec poki co bede probowala odgruzowac dom ;)
    Max nadal z jedzeniem bywa na bakier ale czasem cos tam wciagnie :) najlepszego dla Patryka i zdrowka dla chorowitkow! Madzia, u nas tez po meningokokach byla goraczka i guzek na nozce, przeszki chyba dopiero po miesiacu. Ale nie bolalo - tylko pierwszy dzien chyba.
    Monn- zrstajcie sie szybko!
    Ania - powodzenia!!!!
    Dziękujemy :-)
    Dosyć długo się utrzymywał dobrze ze nie bolalo przez cały czas.Ciekawe jak będzie u mojego.jak minęła podróż

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 12:51

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8.5kg, 72 cm :) rośniemy.

Sandra witaj i dziękuję :)

Magdzia85F, aga_90, Tusianka, Rene, Etoilka lubią tę wiadomość

• Haana Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Również jestem kwietniówką 2018 i zdarzyło mi się często Was podczytywać w trakcie ciąży. :) Jednak nic nie pisałam, miałam wcześniej smutne doświadczenia i wolałam "być cicho", ale nie o tym chcę teraz pisać.
    Jak wygląda u Was rozszerzanie diety? Mój Kuba jest z 16.04 i właściwie często jemy słoiczkowe obiadki, głównie te po 8 ms, czyli papka z cząstkami warzyw/ryż/makaron. Ostatnimi czasy nie chce ich zbytnio jeść, chyba przeszkadza mu ta konsystencja. Ryż czy makaron zje, a uwielbia ostatnimi czasy jogurty. Strasznie jest aktywny podczas obiadku, wszystko go wokół interesuje i muszę się namęczyć aby zjadł od razu pół słoiczka. Czasem dam mu do rączki chrupki albo owoce w tym gryzaku do podawania pokarmu. Wydaje mi się, że jesteśmy mocno w tyle jeśli chodzi o jedzenie czegoś innego niż papka. Mam w sobie paniczny strach przed zadławieniem. Niby znam pierwszą pomoc, ostatnio dużo o tym wszystkim czytam, ale nie potrafię się przełamać. Wiem, że we mnie jest problem, a ja nie chcę zaburzać jego rozwoju. Rozwija się super, pięknie raczkuje, wstaje i powoli stawia pierwsze kroki. Chciałabym dać mu na próbę rozgotowany brokuł czy kalafior. Zamówiłam już sobie nawet książkę Bobas lubi wybór ;p Generalnie apetyt chłopak ma, ale głównie na mleko czy jogurt.
    Aaa i ma wrażenie, że kiedyś lepiej mu wchodziły te obiadki, jeszcze z ponad miesiąc temu. Teraz od pewnego czasu tak się zachowuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 17:01

APrzybylska, Rene, Tusianka lubią tę wiadomość

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia je. Może nie są to wielkie ilości, ale ma apetyt. Większość dostaje do ręki i to cudnie wygląda jak ona świetnie sobie radzi. Większe kawałki wypluwa. Dlatego warto się przełamać :)

Haana a próbowałaś karmić synka na kolanach lub dać coś do rączki? Czas karmienia dla malucha to "katorga", bo tyle czasu w jednym miejscu, a świat czeka.

Jaki macie rozkład posiłków?

Haana lubi tę wiadomość

• Haana Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie do rączki tylko wspomniane chrupki lub owoc w gryzaku. Odnośnie kolan to chyba tak spróbuję, bo naprawdę się kręci, a to też zbytnio bezpieczne nie jest.
    Po nocy wypije mleko, później drugie śniadanie, obiadek, mleko, podwieczorek i na noc znów mleko+dodatkowe karmienie w nocy (ale nie zawsze). Od czego zaczynaliście? Jakie bezpieczne przekąski?

17u9wn15caesulxa.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Właśnie do rączki tylko wspomniane chrupki lub owoc w gryzaku. Odnośnie kolan to chyba tak spróbuję, bo naprawdę się kręci, a to też zbytnio bezpieczne nie jest.
    Po nocy wypije mleko, później drugie śniadanie, obiadek, mleko, podwieczorek i na noc znów mleko+dodatkowe karmienie w nocy (ale nie zawsze). Od czego zaczynaliście? Jakie bezpieczne przekąski?
    Jakie dajesz mleko i ile przeważnie ml wypija?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 19:53

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    8.5kg, 72 cm :) rośniemy.

Sandra witaj i dziękuję :)
    Ładna waga:-)
    Kiedy mój będzie tyle ważył...

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Haana Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Jakie dajesz mleko i ile przeważnie ml wypija?
    Bebilon :) Średnio 200 ml porcja.
    Kuba u nas jest długi, a waży teraz już pewnie ok. 10 kg. W grudniu było 9,5 kg.
    Waga urodzeniowa prawie 4 kg. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 20:06

17u9wn15caesulxa.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 x dziennie po 200ml? To już wiesz czym się najada ;)

My zaczynaliśmy od marchewki, ziemniaków i potem jakoś poszło. A z przekąsek chrupki te długie, ile zje to zje, ale to na pewno super zabawa.

Spróbuj owoce bez gryzaka. Banany są miekkie, na pewno Kuba sobie poradzi. Chyba, że ma alergię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana, spróbuj z bardzo miękkimi warzywami. Tak jak piszesz, ugotowany na bardzo miękko brokuł, kalafior. Tak, że nawet jak weźmie większy kawałek to sobie z tym poradzi i będziesz spokojna, że się nie zadlawi. A zobaczysz jaka to radość patrzeć jak dziecko samo je :)

U nas jedzenie to aktualnie kolejna zabawa. I cwiczenie. Zoska uwielbia grzebać, brać do rączki, ugniatać. Najlepszy jest groszek z marchewką-chwyt pesetkowy i do buzi po kolei :) musi mieć kawałki, poza kaszka na sniadanie i musem z tubki innych papek nie toleruje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 22:58

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam ebooki od mamalekarz. Moja corka je wszystko to co my. Nie ma gotowania kilku obiadów. Chybkapisty, grzybow na razie nie jemy wiec nie ma czego zabraniać. Tak a branie groszku chwytem szczypcoeym wymiata, u Nas jest to samo. Jadwinia w sumie sama je wszystko no chyba, ze jest to kasza albo zupa.
    Ania temp tez mierzysz? Magda moja po pneumokokach miała starszna gule i to dwa razy. Bolała ja niga przez to i gorączka tez była :/ to takie cholerstwo.
    Monn współczuje Wam, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Kazdy ma jakies przeciwności losu. Dobrze, ze Asia nie daje w kość!
    Haana wrote:

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Ada aktualnie niee bardzo jedzeniowa. Ale wczoraj, bo dawno zupy nie robiłam, zjadła całą swoją porcję i jeszcze chciała. Do tego popila mleczkiem.

Machirude moja też teraz groszkiem sie bawi. Do tego uwielbia pieczonego kuraka i małe kawałki Jej daje to wybiera sobie i zjada.

Podobnie jak Zuzia Ani, jak kawałek zbyt duży to wypluwa.

Aniu Zuzia wylata swoje, to i waga nie jest duza.
    Moja ma 70 cm (dziwne, w domu jak mierzyłam miała 71/72, a jak ost mierzyli w 6 msc miała wg pielęgniarki 67 a w domu 65) i 7,7kg.

My wczoraj byliśmy na echo serca. I szmery nadal będą, bo ma jakiś kawałeczek co jej "lata' i dziurkę, ktora pozostała po ciąży. Ale to do kontroli, i lekarz mówił, zeby sie nie przejmować, bo to nic takiego.

Dziś usg brzuszka.

Rene lubi tę wiadomość

• Monnn Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    Magda, najważniejsze ze lekarz mówi, że to nic groźnego!
    Ania aktualnie 20 dc i pierwszy cykl starań :)
    Odnośnie gipsu to teraz wizyta 25 lutego i mam nadzieje, ze już się go pozbędę! Lekarz coś wspominał ze może zamienimy wtedy na stabilizator bo u mnie dodatkowo jeszcze skręcony staw skokowy. Lepszy stabilizator niż gips :)

U Asi waga tez coś koło 8,5kg ale długa na 78cm. Z podawaniem jedzenia "do rączki" to u nas tez różnie bywa, nadal to bardziej zabawa niż jedzenie, ale myśle że jakaś 1/3 trafia do buzi, więc nie jest źle.

Dziewczyny czy może któraś polecić jakaś fajna spacerówkę? Lekka, zwrotną i taka która po złożeniu nie zajmuje miejsca?;) My jeździmy nadal w gondoli :) mamy spacerówkę od 2w1 ale póki zasypia mi na spacerze niemalże natychmiast, to gondola jest spoko:)

Magdzia85F, Rene, APrzybylska, Etoilka lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn jezeli nie ogranicza Cie budzet to ja polecam Baby Jogger. Ja mam city mini a kumpela city mini zip i ta druga jest jeszcze lzejsza niz ta pierwsza ( pierwsza 9kg druga 7kg).
    Ktos tutaj ma kinderkrafta i tez byl zadowolony :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Monnn jezeli nie ogranicza Cie budzet to ja polecam Baby Jogger. Ja mam city mini a kumpela city mini zip i ta druga jest jeszcze lzejsza niz ta pierwsza ( pierwsza 9kg druga 7kg).
    Ktos tutaj ma kinderkrafta i tez byl zadowolony :)

My właśnie w baby jogger celujemy. Ale cos ciezko z % .

Monn ale długa Asia!
    Kciuki za stabilizator!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 11:02

• Rene Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda kciuki za usg brzucha:-)u nas tez są te szmery niedługo mamy wizytę u kardio i tez mam nadzieje ze to nie jest nic poważnego
    My też jesteśmy aktualnie na etapie szukania dobrej spacerówki

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za tydz w piatek usg brzucholka a dokladniej nerek. A w ten czwartek na bilans , ostatnia szansa bo w kolejny czwartek juz bedzie 10 mies a nie 9 :D

APrzybylska lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
‹‹ 777 778 779 780 781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ