X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nas poszczepili, Zuzia była dzielna jak zwykle 😁 waga w końcu ponad 9kg - 9160g, 77cm wzrostu. Tak się tylko zastanawiam czy przy tych upałach powinni szczepić, kazali od razu podać przeciwbólowe.

Rene też jestem za zlotem 😘 jesteśmy już w drodze do dziadków.

Jadwiś przesłodka 😍 a Wiktor ma super basen 🤩

U nas wczoraj wieczorem w mieszkaniu było ponad 30 stopni i zaliczyłam zjazd 😕

Rene, aga_90 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam termometru, nie wiem ile stopni. W nocy jest tak chłodno, ze uchylam rylko okno.
    Możemy zorganizować zjazd i u mnie. Będzie dość ciekawie. Akurat może zdążymy zmontować płac zabaw. Niedługo będziemy zamawiać drewno na domek. Muszę w końcu zamówić huśtawkę co by ja przypiąć do czegokolwiek, ale u Nad zawsze jest coś. Ostatnio chodzę spać koło północy bo doby brakuje.
    Super te baseniki. Ja nasz musze przestawić żeby było więcej cienia. No i pamiętajcie o wymianie wody żeby awam się żadne gady nie zaległy.
    Aniu mogłaś przełożyć szczepienie bo te upały to masakra. Dorosły ledwo zipie, a co tu pisać o dziecku.
    Moja w maju ważyła 9.5 i mierzyła 77 cm. Także są bardzo podobne do siebie.
    Dajcie mi znać kiedy. Zawsze możemy się w więcej spotkać :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z pierwszego dnia pracy.

U nas sporo się działo, Zosia troche chorowala, schudla w tydzien pol kilo, co przy jej niespelna 9 robi roznoce. Dopiero od tygodnia chodzi do zlobka, a od wczoraj znowu ma katar... cały tydzień jesteśmy same, więc trochę mam roboty, żeby nas ogarnąć.

Z upalami nie dajemy rady, w mieszkaniu mamy tyle, ile na zewnatrz czyli 32 stopnie. Uroki ostatniego piętra i słonecznego mieszkania. Właśnie zaczyna się burza, to trochę się moze ochlodzi, tylko dobrze gdyby się skończyła zanim wyjdę z pracy :)

Też muszę zrobić kącik na balkonie.

Aniu, super wyglądasz no i współczuję Ci tych upałów w ciąży :(

Czy tylko moje dziecko jeszcze nie chodzi?? :(

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam jakieś 101 razy czy aby na pewno nie ma przeciwwskazań do szczepienia, dowiedziałam się jedynie aby od razu podać coś przeciwbólowego. Tak też zrobiłam, ale na szczęście mamy u dziadków już drugą burzę i temperatura na zewnątrz spadła do 22 stopni :D więc mam nadzieję, że już nie będziemy się niczym faszerować, poza pyszną drożdżówką babci ;)

Natalia dziękuję :* cieszę się, że znalazłaś dla nas chwilę i powodzenia w pracy. A dla Zosi dużo zdrówka :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to trzeba by uzgodnić co i jak z tym zlotem żeby każdej pasowało fajnie by było się spotkać poznać:-*
    Ilona ja jestem za będzie wesoło tyle dzieciaków:-)

Machirude mój pan też jeszcze nie chodzi
    Aniu na wsi trochę odpoczniecie buziaki dla dzielnej Zuzi:-)

APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Pytałam jakieś 101 razy czy aby na pewno nie ma przeciwwskazań do szczepienia, dowiedziałam się jedynie aby od razu podać coś przeciwbólowego. Tak też zrobiłam, ale na szczęście mamy u dziadków już drugą burzę i temperatura na zewnątrz spadła do 22 stopni :D więc mam nadzieję, że już nie będziemy się niczym faszerować, poza pyszną drożdżówką babci ;)

Natalia dziękuję :* cieszę się, że znalazłaś dla nas chwilę i powodzenia w pracy. A dla Zosi dużo zdrówka :)
    Zazdroszczę burzy u mnie nawet się nie zanosi:-(

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny fajne macie "strefy relaksu":)

Ania bardzo ładnie wyglądasz!
    Oby Zuzia dobrze zniosła to szczepienie 💪🏼

Zazdroszczę tym, u których temperatura poniżej 30 stopni; Asia zasnęła w drodze od siostry do domu, wiec siedzimy w aucie na podwórku i się chłodzimy (na dworzu 37stopni 😱)

Asia tez nie chodzi, w ogóle straszny z niej cykor, chce żeby ja prowadzac, ale obowiązkowo za dwie raczki, inaczej nie ruszy z miejsca;)

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monn moja tez była chlorek i bardzo ostrożna, pewnego dnia wstanie i pójdzie, wtedy nie będziesz mogła jej złapać. Wszystko na spokojnie. Mi narazie pasuje każdy weekend , nie mam planów. Chyba, ze ogarnę tutaj wszystko i pojadę ogarnąć drugi dom.
    Tez dostałam alert pogodowy, ale narazie pobrzmiewało, chmury były i się rozpłynęło. Z jednej strony dobrze, z drugiej katastrofa :/ bardzo się schłodzilo. Nie wiadomo czy podlewać czy nie :/
    Ania podjęłam decyzje o szczepieniu, wiec się ono odbyło. Oby Zuzia nie cierpiała po.
    Od dziś zaczęłam mycie zebow( kolejny raz) znalazłam idealny sposób (chyba dla siebie) wyjmuje dziecko z wanienki, obrywam ręcznikiem i wtedy pięknie wszystko widać. Dziecko nie zadowolone, bo idą jej trzy czwórki wiec pewnie boki, ale jak usłyszałam od znajomego, ze ich niespełna 3 letnie dziecko ma próchnicę i pierwsze borowanie za sobą, wole żeby myło żeby.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ząbki myjemy rano i wieczorem już od dawna, dawna jak pojawiły się pierwsze 4 na raz. Rano nakładam pastę sobie i Zuzi, i razem myjemy, a wieczorem po kąpieli sama jej dokładnie myję, a Zuzia szczerzy się i śmieje 😁

Niestety małe ząbki są bardzo delikatne i nawet smoczek czy butelka mogą powodować próchnicę. Szkoda, tylko że nie do wszystkich rodziców to dociera. Chociaż potrafię zrozumieć, że niektórzy obawiają się zachłyśnięcia.

A u nas pierwsza tragedia 😢 Zuzia podeszła po garnek i babcia jej nakapała wrzątkiem na głowę, był ryk 15 minut, oj był... Poza tym od 14 non stop pada i grzmi.

• Rene Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiej pasty dla maluchów używacie?
    Zuzia tule mocno
    Co do zlotu to mi pasuje od 25.06 do 7.07
    U nas wieczorem i w nocy burza na dworze jest fajnie chłodno w domu nadal duszno...

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Zuzia :(

U nas pierwsza drzemka. Ale co chwila popłakuje, tak jak w nocy. Co do wymiarów to u nas 12kg pewnie i 80 cm. Rano myje sobie sama ząbki, wieczorem po mleku ja jej myję. Używamy elmex, chyba że nie da sobie nią umyć to ziaji bez fluoru.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tule Zuzię. Takie życie , nie uchronimy od wszystkiego niektóre rzeczy są czasem potrzebne jak upadki, dotknięcie gorącej szklanki, stłuczoną szklanka. U nas padało w nocy i grzmiali, ale raz tak trzasnęli, ze się zerkałam , podejrzewam ze to u mnie w wodę. Masakra. Teraz znów ukrop przez wilgoć :/
    My byłyśmy z apteki, a teraz himalaya bez fluoru. Niektóre pasty są od6 r.z
    L
    Co do zlotu Dorota ma byc29lub 30.06. Może być i wtedy. Tylko ja wtedy wszystkich nie dam rady przenocować chyba, zew namiotach

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Tule Zuzię. Takie życie , nie uchronimy od wszystkiego niektóre rzeczy są czasem potrzebne jak upadki, dotknięcie gorącej szklanki, stłuczoną szklanka. U nas padało w nocy i grzmiali, ale raz tak trzasnęli, ze się zerkałam , podejrzewam ze to u mnie w wodę. Masakra. Teraz znów ukrop przez wilgoć :/
    My byłyśmy z apteki, a teraz himalaya bez fluoru. Niektóre pasty są od6 r.z
    L
    Co do zlotu Dorota ma byc29lub 30.06. Może być i wtedy. Tylko ja wtedy wszystkich nie dam rady przenocować chyba, zew namiotach
    A ile max osób dałabyś radę pomieścić? I kto z naszej grupy jeszcze jedzie oprócz Doroty i Ani

Jak coś to bym przyjechała z Patrykiem i ewentualnie z córką reszta zostanie w domu z tatusiem

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ewentualnie, czyli tylko ja i Zuzia, 03.07 byśmy chciały. 02.07 mam wizytę i wypadało by być 😘

• Rene Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    My ewentualnie, czyli tylko ja i Zuzia, 03.07 byśmy chciały. 02.07 mam wizytę i wypadało by być 😘
    Ten termin mi też by pasował:-)
    Ilona mam pytanko o transport czy PKP bym do Ciebie dojechała?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej transport. Nawet nie wiem czy PKP do nas dojeżdża , w sensie do większego miasta , a ja mieszkań jednak na wsi.
    Domek mam mokrych rozmiarów ze względu innych planów. Do dyspozycji mam dwupokojowe o łącznej powierzchni 34 m2, plus łazienka, góra jest nasza bo tam tylko jeden pokój. Nie mam tyle łóżek. Mam jeden materac no powiedzmy na 3 osoby, łóżeczko z którego nie musze korzystać i jeden tapczanik 1 osobowy. A z dziećmi to wiecie, ze trochę własnego miejsca potrzeba. Jeszcze pytanie czy ktoś by chciał zostać na noc , na dłużej itp. Bo jedli coś to mogę turaj postarać się o domek na przeciwko mnie bo jest remontowany, ale w stanie do zamieszkania, ale Ala surowym i tam ze dwie rodziny wejdą, u mnie jedna i jakoś da się to rozwiązać, albo poprostu tani hotel żeby się nie kosztować. Pytanie jak to widzicie. Bo ze spędzaniem całego dnia, nocy do noclegu nie ma żadnego problemu.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy wczoraj nad jeziorem, pojechaliśmy na chwilę bo miało później padać, a zrobiła się taka pogoda że spaliło mi plecy 😮 dziecko smarowalam, siebie niby też, ale bez pleców 😂 Wiktor to by z wody najchętniej w ogóle nie wychodził. A spróbuj go wziąć na koc do cienia, awantura taka że cała plaża słyszy 🤷‍♀️😂
    Wodę w basenie wymieniam codziennie ostatnio nawet zmieniałam w trakcie dnia bo zdjelam pantsa i nie widziałam że kupa 🙉 sama siebie przeklinałam w duchu 😋

Też bylibyśmy chętni na zjazd. Tylko ja mogę dotrzeć jedynie w pakiecie z dwoma mężczyznami 😋 Najlepiej w lipcu, to mąż grafik ustawi. Ilona a gdzieś w pobliżu Ciebie znajdą się jakieś noclegi?

Zęby myjemy Elmexem dla dzieci. Ostatnio ciężko to idzie ale walczę 💪 dobry patent z owinieciem szoguna 😂 wypróbuję😂

U nas straszyli burzami, a wszystko bokiem przeszło, w domu się wytrzymać nie da, na dworze jeszcze gorzej 🤦‍♀️

Wiktor też jest cykor. Chodzi pięknie i za 1 i za 2 rączki. Jak go puszczę to całą długość pokoju przejdzie bez problemu, ale sam się nie puszcza. A w ogóle non stop by chodził. Najlepiej po schodach. Kręgosłup mi siada 🤦‍♀️😂

Natalia powodzenia w pracy 😉

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chętnie się z Wami spotkam, jeśli oczywiście można :) Ilona do Ciebie mam względnie blisko, wiec przyjadę z Asią i sobie pojedziemy 😜

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn postanowił przespać te upały 🤦‍♀️ śpi już ponad 3,5h 😱 budził się już ze 3 razy, domagał cycy i śpi nadal.

Edit:ostateczny wynik 4h 😱 ale przynajmniej wstał w dobrym humorze 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 16:51

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam 15km od Płocka, wybór noclegów do woli :) przyjeżdżajcie z mężami i dzieciakami. Tylko dajcie znać ile osób bo musze jakieś siedzenia załatwić i w końcu chociaż bujaczek zamówić haha. Basen jest z palma, zabawkami wiec będzie ok. Przygotuje piasek, co by mogły się bawić. Niedaleko jest skansen w Sierpcu, super zoo i w zakrzewie są kucyki. Także pare atrakcji dla maluchów jest , a i niedaleko w lacju jest stadnina ogierów. To takie chyba najpopularniejsze w okolicy. Chyba, ze coś pominęłam.
    Możecie wpadać co jakiś czas, ja wiem ze mojej Jadzi takie spotkania dziecięco dorosłe bardzo pasują. Ze starszymi potrafi się fajnie „bawić”.
    Ja narazie jestem w Donu nigdzie się nie wybieram. Bo zaraz będą gotowe czereśnie i maliny. Musze przerwać botwinę, dosadzić trochę rzeczy, wiec jak się wyrobie do sierpnia będzie dobrze, żeby mieć chwile oddechu. Zaraz idę rozkładać linie nawadniające.

Rene, APrzybylska, aga_90 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
‹‹ 838 839 840 841 842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ