Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No to nas poszczepili, Zuzia była dzielna jak zwykle 😁 waga w końcu ponad 9kg - 9160g, 77cm wzrostu. Tak się tylko zastanawiam czy przy tych upałach powinni szczepić, kazali od razu podać przeciwbólowe.
Rene też jestem za zlotem 😘 jesteśmy już w drodze do dziadków.
Jadwiś przesłodka 😍 a Wiktor ma super basen 🤩
U nas wczoraj wieczorem w mieszkaniu było ponad 30 stopni i zaliczyłam zjazd 😕Rene, aga_90 lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Nie mam termometru, nie wiem ile stopni. W nocy jest tak chłodno, ze uchylam rylko okno.
Możemy zorganizować zjazd i u mnie. Będzie dość ciekawie. Akurat może zdążymy zmontować płac zabaw. Niedługo będziemy zamawiać drewno na domek. Muszę w końcu zamówić huśtawkę co by ja przypiąć do czegokolwiek, ale u Nad zawsze jest coś. Ostatnio chodzę spać koło północy bo doby brakuje.
Super te baseniki. Ja nasz musze przestawić żeby było więcej cienia. No i pamiętajcie o wymianie wody żeby awam się żadne gady nie zaległy.
Aniu mogłaś przełożyć szczepienie bo te upały to masakra. Dorosły ledwo zipie, a co tu pisać o dziecku.
Moja w maju ważyła 9.5 i mierzyła 77 cm. Także są bardzo podobne do siebie.
Dajcie mi znać kiedy. Zawsze możemy się w więcej spotkać -
nick nieaktualnyPozdrawiam z pierwszego dnia pracy.
U nas sporo się działo, Zosia troche chorowala, schudla w tydzien pol kilo, co przy jej niespelna 9 robi roznoce. Dopiero od tygodnia chodzi do zlobka, a od wczoraj znowu ma katar... cały tydzień jesteśmy same, więc trochę mam roboty, żeby nas ogarnąć.
Z upalami nie dajemy rady, w mieszkaniu mamy tyle, ile na zewnatrz czyli 32 stopnie. Uroki ostatniego piętra i słonecznego mieszkania. Właśnie zaczyna się burza, to trochę się moze ochlodzi, tylko dobrze gdyby się skończyła zanim wyjdę z pracy
Też muszę zrobić kącik na balkonie.
Aniu, super wyglądasz no i współczuję Ci tych upałów w ciąży
Czy tylko moje dziecko jeszcze nie chodzi?? -
Pytałam jakieś 101 razy czy aby na pewno nie ma przeciwwskazań do szczepienia, dowiedziałam się jedynie aby od razu podać coś przeciwbólowego. Tak też zrobiłam, ale na szczęście mamy u dziadków już drugą burzę i temperatura na zewnątrz spadła do 22 stopni więc mam nadzieję, że już nie będziemy się niczym faszerować, poza pyszną drożdżówką babci
Natalia dziękuję :* cieszę się, że znalazłaś dla nas chwilę i powodzenia w pracy. A dla Zosi dużo zdrówkaIlona92 lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
Dziewczyny to trzeba by uzgodnić co i jak z tym zlotem żeby każdej pasowało fajnie by było się spotkać poznać:-*
Ilona ja jestem za będzie wesoło tyle dzieciaków:-)
Machirude mój pan też jeszcze nie chodzi
Aniu na wsi trochę odpoczniecie buziaki dla dzielnej Zuzi:-)APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
APrzybylska wrote:Pytałam jakieś 101 razy czy aby na pewno nie ma przeciwwskazań do szczepienia, dowiedziałam się jedynie aby od razu podać coś przeciwbólowego. Tak też zrobiłam, ale na szczęście mamy u dziadków już drugą burzę i temperatura na zewnątrz spadła do 22 stopni więc mam nadzieję, że już nie będziemy się niczym faszerować, poza pyszną drożdżówką babci
Natalia dziękuję :* cieszę się, że znalazłaś dla nas chwilę i powodzenia w pracy. A dla Zosi dużo zdrówka -
Dziewczyny fajne macie "strefy relaksu"
Ania bardzo ładnie wyglądasz!
Oby Zuzia dobrze zniosła to szczepienie 💪🏼
Zazdroszczę tym, u których temperatura poniżej 30 stopni; Asia zasnęła w drodze od siostry do domu, wiec siedzimy w aucie na podwórku i się chłodzimy (na dworzu 37stopni 😱)
Asia tez nie chodzi, w ogóle straszny z niej cykor, chce żeby ja prowadzac, ale obowiązkowo za dwie raczki, inaczej nie ruszy z miejsca;)
-
Monn moja tez była chlorek i bardzo ostrożna, pewnego dnia wstanie i pójdzie, wtedy nie będziesz mogła jej złapać. Wszystko na spokojnie. Mi narazie pasuje każdy weekend , nie mam planów. Chyba, ze ogarnę tutaj wszystko i pojadę ogarnąć drugi dom.
Tez dostałam alert pogodowy, ale narazie pobrzmiewało, chmury były i się rozpłynęło. Z jednej strony dobrze, z drugiej katastrofa bardzo się schłodzilo. Nie wiadomo czy podlewać czy nie
Ania podjęłam decyzje o szczepieniu, wiec się ono odbyło. Oby Zuzia nie cierpiała po.
Od dziś zaczęłam mycie zebow( kolejny raz) znalazłam idealny sposób (chyba dla siebie) wyjmuje dziecko z wanienki, obrywam ręcznikiem i wtedy pięknie wszystko widać. Dziecko nie zadowolone, bo idą jej trzy czwórki wiec pewnie boki, ale jak usłyszałam od znajomego, ze ich niespełna 3 letnie dziecko ma próchnicę i pierwsze borowanie za sobą, wole żeby myło żeby. -
My ząbki myjemy rano i wieczorem już od dawna, dawna jak pojawiły się pierwsze 4 na raz. Rano nakładam pastę sobie i Zuzi, i razem myjemy, a wieczorem po kąpieli sama jej dokładnie myję, a Zuzia szczerzy się i śmieje 😁
Niestety małe ząbki są bardzo delikatne i nawet smoczek czy butelka mogą powodować próchnicę. Szkoda, tylko że nie do wszystkich rodziców to dociera. Chociaż potrafię zrozumieć, że niektórzy obawiają się zachłyśnięcia.
A u nas pierwsza tragedia 😢 Zuzia podeszła po garnek i babcia jej nakapała wrzątkiem na głowę, był ryk 15 minut, oj był... Poza tym od 14 non stop pada i grzmi.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
Biedna Zuzia
U nas pierwsza drzemka. Ale co chwila popłakuje, tak jak w nocy. Co do wymiarów to u nas 12kg pewnie i 80 cm. Rano myje sobie sama ząbki, wieczorem po mleku ja jej myję. Używamy elmex, chyba że nie da sobie nią umyć to ziaji bez fluoru.
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Tule Zuzię. Takie życie , nie uchronimy od wszystkiego niektóre rzeczy są czasem potrzebne jak upadki, dotknięcie gorącej szklanki, stłuczoną szklanka. U nas padało w nocy i grzmiali, ale raz tak trzasnęli, ze się zerkałam , podejrzewam ze to u mnie w wodę. Masakra. Teraz znów ukrop przez wilgoć
My byłyśmy z apteki, a teraz himalaya bez fluoru. Niektóre pasty są od6 r.z
L
Co do zlotu Dorota ma byc29lub 30.06. Może być i wtedy. Tylko ja wtedy wszystkich nie dam rady przenocować chyba, zew namiotach -
Ilona92 wrote:Tule Zuzię. Takie życie , nie uchronimy od wszystkiego niektóre rzeczy są czasem potrzebne jak upadki, dotknięcie gorącej szklanki, stłuczoną szklanka. U nas padało w nocy i grzmiali, ale raz tak trzasnęli, ze się zerkałam , podejrzewam ze to u mnie w wodę. Masakra. Teraz znów ukrop przez wilgoć
My byłyśmy z apteki, a teraz himalaya bez fluoru. Niektóre pasty są od6 r.z
L
Co do zlotu Dorota ma byc29lub 30.06. Może być i wtedy. Tylko ja wtedy wszystkich nie dam rady przenocować chyba, zew namiotach
Jak coś to bym przyjechała z Patrykiem i ewentualnie z córką reszta zostanie w domu z tatusiem
-
Najlepiej transport. Nawet nie wiem czy PKP do nas dojeżdża , w sensie do większego miasta , a ja mieszkań jednak na wsi.
Domek mam mokrych rozmiarów ze względu innych planów. Do dyspozycji mam dwupokojowe o łącznej powierzchni 34 m2, plus łazienka, góra jest nasza bo tam tylko jeden pokój. Nie mam tyle łóżek. Mam jeden materac no powiedzmy na 3 osoby, łóżeczko z którego nie musze korzystać i jeden tapczanik 1 osobowy. A z dziećmi to wiecie, ze trochę własnego miejsca potrzeba. Jeszcze pytanie czy ktoś by chciał zostać na noc , na dłużej itp. Bo jedli coś to mogę turaj postarać się o domek na przeciwko mnie bo jest remontowany, ale w stanie do zamieszkania, ale Ala surowym i tam ze dwie rodziny wejdą, u mnie jedna i jakoś da się to rozwiązać, albo poprostu tani hotel żeby się nie kosztować. Pytanie jak to widzicie. Bo ze spędzaniem całego dnia, nocy do noclegu nie ma żadnego problemu. -
Byliśmy wczoraj nad jeziorem, pojechaliśmy na chwilę bo miało później padać, a zrobiła się taka pogoda że spaliło mi plecy 😮 dziecko smarowalam, siebie niby też, ale bez pleców 😂 Wiktor to by z wody najchętniej w ogóle nie wychodził. A spróbuj go wziąć na koc do cienia, awantura taka że cała plaża słyszy 🤷♀️😂
Wodę w basenie wymieniam codziennie ostatnio nawet zmieniałam w trakcie dnia bo zdjelam pantsa i nie widziałam że kupa 🙉 sama siebie przeklinałam w duchu 😋
Też bylibyśmy chętni na zjazd. Tylko ja mogę dotrzeć jedynie w pakiecie z dwoma mężczyznami 😋 Najlepiej w lipcu, to mąż grafik ustawi. Ilona a gdzieś w pobliżu Ciebie znajdą się jakieś noclegi?
Zęby myjemy Elmexem dla dzieci. Ostatnio ciężko to idzie ale walczę 💪 dobry patent z owinieciem szoguna 😂 wypróbuję😂
U nas straszyli burzami, a wszystko bokiem przeszło, w domu się wytrzymać nie da, na dworze jeszcze gorzej 🤦♀️
Wiktor też jest cykor. Chodzi pięknie i za 1 i za 2 rączki. Jak go puszczę to całą długość pokoju przejdzie bez problemu, ale sam się nie puszcza. A w ogóle non stop by chodził. Najlepiej po schodach. Kręgosłup mi siada 🤦♀️😂
Natalia powodzenia w pracy 😉
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Mój syn postanowił przespać te upały 🤦♀️ śpi już ponad 3,5h 😱 budził się już ze 3 razy, domagał cycy i śpi nadal.
Edit:ostateczny wynik 4h 😱 ale przynajmniej wstał w dobrym humorze 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 16:51
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Mieszkam 15km od Płocka, wybór noclegów do woli przyjeżdżajcie z mężami i dzieciakami. Tylko dajcie znać ile osób bo musze jakieś siedzenia załatwić i w końcu chociaż bujaczek zamówić haha. Basen jest z palma, zabawkami wiec będzie ok. Przygotuje piasek, co by mogły się bawić. Niedaleko jest skansen w Sierpcu, super zoo i w zakrzewie są kucyki. Także pare atrakcji dla maluchów jest , a i niedaleko w lacju jest stadnina ogierów. To takie chyba najpopularniejsze w okolicy. Chyba, ze coś pominęłam.
Możecie wpadać co jakiś czas, ja wiem ze mojej Jadzi takie spotkania dziecięco dorosłe bardzo pasują. Ze starszymi potrafi się fajnie „bawić”.
Ja narazie jestem w Donu nigdzie się nie wybieram. Bo zaraz będą gotowe czereśnie i maliny. Musze przerwać botwinę, dosadzić trochę rzeczy, wiec jak się wyrobie do sierpnia będzie dobrze, żeby mieć chwile oddechu. Zaraz idę rozkładać linie nawadniające.Rene, APrzybylska, aga_90 lubią tę wiadomość