X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, piękne fotki! I super brzuszek :)

Co do odstawienia, to czuję się świetnie. Wydaje mi się, że to dobry czas na to i dla mnie i dla Wojtka. Odstawialiśmy się stopniowo, więc nikomu nie jest nadmiernie przykro ;) Jestem dumna z tego, że karmiłam ponad 14 miesięcy. Bardzo to lubiłam i mam nadzieję, że z drugim maluchem kiedyś też się uda.
    I jak miło móc bezkarnie napić się wieczorem z mężem winka <3

Aga, dzięki, zerknę na te Emelki. Muszę coś kupić, bo Wojtek biega w te upały w pólbutach. Aż mi go żal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 22:53

aga_90, APrzybylska lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu dokładnie mamy te:
    https://m.ceneo.pl/60581745

U nas odstawienie to nadal bardzo odległy temat 🙄 ale za to w sytuacjach gdy widzę że głodny a wszystkim po chwili pluje (przez dziąsła raczej) to się cieszę że jeszcze kp 😉

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się jutro wybieramy po sandały, bo mąż ma wolne. A tak to chodzi na podwórku w kapciach :D

Wysypka już minęła małej, nie mam pojęcia co to było. I przebiła się kolejna czwórka. Samo przebijanie się znosi super, cyrki są jak te zęby schodzą do dziąseł. Bo nawet nocki są super. Mogłoby tylko być chłodniej, bo mamy chyba z 26 stopni, mimo otwartego okna balkonowego. Uroki czwartego piętra.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga zgadzam się - pomimo że ciężko fizycznie to wszystko połączyć to mi dobrze na głowę zrobiło pójście do pracy. Jest czas na kawę w ciszy i spokoju xD

Ilona92 lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też musimy kupić sandałki jakieś bo ciągle biega w skórzanych paputkach :(

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też musimy kupić sandałki jakieś bo ciągle biega w skórzanych paputkach :(

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam emelki, pomimo, ze profilaktyczne, ale stopa układa się tak hak trzeba i te części stopę które potrzeba są wzmocnione. Później dziecko może mieć problem wiec lepiej zabezpieczyć przed nieprzyjemnościami.
    My jesteśmy spod Płocka.
    Coś mi się z okiem stało. Boli i jakby mnie coś coagnelo. Będę po recepty to podpytań, może poprostu jęczmień mi się robi.
    Kamila taki urok Twojego dziecka, ze się poci. Z jednej strony to dobrze bo na dobry system samoregulacji. Tak powinno być. Nie wyobrażam sobie się nie pocić.
    My się jeszcze karmimy. Starań się robić 1 w ciągu dnia , na noc i w nocy. Narazie mi to wogole nie lrzeszkadza. Dziś na służbie opiekunka, dziecko najedzone , przebrane, nasmarowane na zewnątrz.
    Co do jedzenia moje dziecko nie lubi jeść w upały. Je jak tata, kefirek, owoce, coś lekkiego. Nie przejmujcie się tym w upał. Pamiętajcie o wodzie, kremie z filtrem i nakryciu głowy :)
    Udanego dnia. Ja pędzę do pomidorków :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu śliczne wygladacie :-)brzuszek jaki zgrabny jest :-)
    Wczoraj odebrałam wyniki są w porzo żelazo ma 50 norma od 50-120 hematokryt nieznacznie poniżej normy cukier waha się w granicach 98-110 mamy w domu mierzyć ,czekamy na lipaze i ferrytyne. Dziś dzwoniłam do szpitala wyniki które nie były od ręki będą dopiero jak lekarz wróci z urlopu czekamy do 16.06
    Sylwia jak tam Staś ma już jakieś ząbki?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie kochane dziękuję za komplementy 😍 na żywo wygląda to zupełnie inaczej 😘

Nie mam siły myśleć ani oddychać, poważnie duszę się z tego gorąca, w mieszkaniu mamy 29 stopni.

Jutro mamy drugą dawkę pneumokoków, a po szczepieniu wyjeżdżamy z Zuzią na kilka dni do dziadków na wieś.

Ilonka, a może być początek lipca? Serio, chętnie bym Was odwiedziła 🙂

Jak się dzisiaj czujecie?

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łączę się w bólu, bo u nas też 29 w nocy. W tym momencie 31. Ratujemy się ile możemy wiatrakami.

Ja to w ogóle z innej strony Polski jestem :P zapowiadają u nas znowu gwałtowne burze z gradem. Wczoraj u rodziców padał grad, kulki o średnicy 10 cm.

Dzisiaj kupiliśmy małej piłkę, bo na placu zabaw się jej spodobała. Już w sklepie były piski radości i nią rzucała :D

APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • Rene Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Mamusie kochane dziękuję za komplementy 😍 na żywo wygląda to zupełnie inaczej 😘

Nie mam siły myśleć ani oddychać, poważnie duszę się z tego gorąca, w mieszkaniu mamy 29 stopni.

Jutro mamy drugą dawkę pneumokoków, a po szczepieniu wyjeżdżamy z Zuzią na kilka dni do dziadków na wieś.

Ilonka, a może być początek lipca? Serio, chętnie bym Was odwiedziła 🙂

Jak się dzisiaj czujecie?
    Powodzenia na szczepieniu
    Daleko musicie jechać na ta wieś do dziadków ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 15:41

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Powodzenia na szczepieniu
    Daleko musicie jechać na ta wieś do dziadków ?
    Dziękujemy :) mamy około 80km, jedziemy lekko ponad godzinę, na szczęście auto ma klimę :D Oby reszta wyników była w porządku, do 16.06 już niedługo.

Marta lubię za piłkę ;) Zuzia ma 4 w różnych rozmiarach, ale najbardziej lubi piłeczki do tenisa stołowego, bo robią "bam, bam" wysoko nad podłogę :) Nie lubię za grad 10cm :/ Jak noce?

Ilona92, Rene lubią tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nie tylko u nas takie tropiki w mieszkaniu 🤦‍♀️🤦‍♀️ gdyby nie to że jestem już na wychowawczym i to że mamy trochę wydatków w najbliższym czasie to montowałabym klimatyzację. Myślałam o niej już w zeszłym roku. No nic, innym razem 😉

Piłek mamy niezliczoną ilość,wszystkie są ulubione 🤷‍♀️😂
    Ilona trochę mam daleko do Ciebie, ale zapraszasz w formie agroturystyki? Czy tylko do siebie w odwiedziny przy okazji bycia w pobliżu? Bo możemy się jakoś zorganizować :D wszystko do przemyślenia ☺️

Wiktor przechodzi skoko-zębo-gorąco-marudząco-jęcząco- COŚ. Nie wiem co, ani nie mam siły opisywać co się u nas dzieje, ale ja mam dosyć. Obecnie trwa druga drzemka, mimo że pierwsze trwała 2h 😮
    Kiedyś wróci moje słodkie dzieciątko 😍😂 dam radę 💪💪💪

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu jasne , ze tak :) zapraszamy wszystkich haha. Nie ni ja zapraszam do siebie miejsca noclegowe na pewno zapewnię. Materace , łóżeczka są. Na agroturystykę to ja się narazie nie nadaje haha
    No ewentualnie mamy jeszcze dom w Beskidzie wyspowym tan tez możemy coś organizować :)
    Współczuje gorąca w mieszkaniu. My dajemy radę , zamknięte okna i rolety faja radę.
    Aga moje dziecko tez jest okropne. Idą jej jeszcze 3 sztuki czwórek :/ jęczy, ręce i sama nie wie czego chce. Wczoraj rozłożyliśmy duży basen dla Jadzi. Fajnie się dziś sprawdził. Piłkami moje dziecko gardzi. Teraz faza wszystko na podwórku i klocki i generalnie chodzenie, a no i elektryk z niej pierwsza klasa
    Tusianka to skąd Ty jesteś? Śląsk? Czy gdzie takie masakry? Współczuje gradu , boje się żeby i u Nas nic takiego nie wyszło. Rośliny poprostu płoną :/ botwinką leży, ogórki jak poparzone , masakra ... aż się boje. Dziś nam przyszło nawodnienie. Jutro będziemy rozkładać i łac wszystko woda bo nic nie będzie.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5e24223771b21f12med.jpg

APrzybylska, Tusianka, aga_90, Etoilka, Rene lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu nasza strefa relaksu 😉

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f40cbc94ffd.jpg

Ilona musimy później ustalić szczegóły, ale już się cieszę na spotkanie 😁

Ilona92, Tusianka, aga_90, Etoilka, Rene lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisz do mnie priv podam telefon :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona Góra, już przyszedł do nas alert RCB.

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasz aquapark na balkonie 😁😎😁
    655cd4a5ed946676med.jpg

Ilona mąż mój chętny, także nic nie stoi na przeszkodzie by Was odwiedzić 😉 nie wiem tylko kiedy, ja tam mam wolne całe wakacje 😋
    U nas burze zapowiadają na jutro. Deszcz by się przydał..
    W sypialni mamy 29stopni!!!😱😱🤯🤯

Tusianka, Etoilka, APrzybylska, Rene, Ilona92 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne że się spotkacie
    Może kiedyś zorganizujemy sobie taki nasz kwietniowy zlot:-)Aniu dzięki daj znać jak dotrzecie na wieś.
    Magda jesteś co tam u was słychać?ostatnio mało jestem na FB a pewnie tam jestes częściej
    Ibishka a co u was jak tata się czuję?

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
‹‹ 837 838 839 840 841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: