Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHello.
Ada dziś po MMR. Bidulka tak płakała.
Wazy 9kg w ciuchach i ma 76cm.
No i w czerwcu meningokoki a lipcu pneumokoki. Masakra.
Kamila spóźnione wszystkiego naj. 3 z przodu różnicy nie robi.
U nas tata jest od zabawy i dawania jedzenia, którego mama nie pozwala. Czytaj lody. Na których widok Ada od razu mowi mniam, mniam.
Pogoda w końcu piękna, choć wizja upałów w przyszłym mnie przeraża.
Od wczoraj nocki znów do kitu. Wstaje po 6, w nocy płacze, domaga sie cyca duzo. Znów mam arbuzy...heh
Ogólnie Ada ma teraz czas marudy. I wyraża to minka z krzywym nosem i "mimimi " albo "bibibibi ".
-
Mamuśki przepraszam, że tak z doskoku zmieniam temat, ale mam poważne pytanie i muszę dość szybko się zdecydować: czy któraś z Was ma i używa mopa parowego? Możecie coś polecić?
Będę wdzięczna za każdą radę.
Madzia kciuki żeby tylko na tym płaczu się skończyło i późnej Ada czuła się dobrze po MMR ♥️
Rene jak u Was? Mam nadzieję, że już lepiej.
Zuzia buziaki też daje. Zazwyczaj po kilka mamie i tacie. A jak czytamy "Świat dzidziusia" i jest obrazek, na którym dzidziuś się przytula, to Zuzia przytula mnie i leci do taty 😻Magdzia85F lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualny
-
Aniu, my mamy Karcher SC 3 EasyFix i u nas się sprawdza. Po remoncie myłam nim całą armaturę, kafelki na ścianach i podłogi. Tylko trochę duży jest.
Kinga, u nas też były krzyki i płacze, i całe badanie u mnie na rękach, bo nie sposób było ją odkleić. My na pneumo idziemy 25 czerwca.
U nas tata jest do głupich zabaw i dawania czekolady. Do wszystkiego innego mama. Podczas usypiania, jak mąż jest w domu, to musi wyjść z pokoju, bo się nie da. Widzi tatę i adhd wraca, mimo że nogi już nie dają rady. U męża usnęła z 3 czy 4 razy, ale to już była tak wymęczona, że bez różnicy było kto i gdzie.
Buziaki to u nas rzadkość. Ale jeżeli już komuś da, to mi. A jak słyszy, że czegoś nie wolno, to najpierw się śmieje, a po kolejnym nie jest histeria. Jak jej trochę przejdzie, to przychodzi sama się przytulić.
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Hej, nam milion Waszych postów do przeczytania, mam nadzieję że jutro mi się uda nadrobić zaległości. Teraz Wam tylko podam newsa last minut...
Wręczyli mi dzisiaj wypowiedzenie...
Mam trzy miesiące na znalezienie czegoś innego...
Jestem przerażona ale staram się pozytywnie nastawiać...
Także ten... Trzymajcie kciuki proszę!Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Dorota 😮😮😮 brak słów. Współczuję sytuacji, ale może tak Ci to wyjdzie na lepsze. Na pewno coś znajdziesz ciekawego i za lepszą kasę. Trzymam mocno kciuki 😉
Aniu mam mopa parowego z Ariete (7 albo 10 w 1,nie pamiętam) jeśli chcesz to rano sprawdzę model. Używałam kilka razy. Najgorzej się zabrać za to mycie. Jak już go wyciągam to myje sprawnie i szybko. Tylko para bardzo ogrzewa powietrze w mieszkaniu. Do okien nie używałam, wolę tradycyjne metody 😋 ale jak się kiedyś zalapalam za końcówkę do fug to pół dnia zleciało 😂😂😂 ciężko mi stwierdzić czy polecam, bo faktycznie myje fajnie podłogę, nie zostawia smug i myje bez żadnych detergentów, a domywa i zaschniete plamy, ale tak po prawdzie nie jest to niezbędny przedmiot, przynajmniej u mnie 😁 wyciągam od czasu do czasu. Mamy w domu panele i płytki.
Co do buziakow to Wiktor obsypuje nimi wszystkich. Aż mnie coś czasem bierze, bo to jednak spora wymiana bakterii 🤯
Ale wciąż niezmiennie budzi mnie buziakiem rano 😍
-
nick nieaktualny
-
Drogie Dzieciaki z okazji Waszego święta miliony buziaków 💕 cudownego świętowania 🤩🎁
Dziękuję za Wasze opinie. Też jestem zdania, że nie jest to niezbędne, ale czy lepsze od standardowego mopa i wiadra?
Dorotka bardzo mi przykro ☹️ serio, jak tak można i dlaczego prawo nie chroni młodych mam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 08:16
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich! Dużo radości w tym dniu!
Dorotko, współczuję sytuacji, ale wierzę że w ciągu tych trzech miesięcy znajdziesz coś lepszego!
My ledwo co wróciłyśmy do domu. Ostatnio mamy stałą trasę - plac zabaw w parku, sklep i piaskownica przed blokiem. Mała się chociaż wyszaleje. Wczoraj udało się jeszcze pod wieczór wyjść i w planach mam tak codziennie. Jak się wybiega, to chociaż takich cyrków z zasypianiem nie powinno być.
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Aniu to zależy jakie masz podłogi. Jeśli drewno/panele to nie powinnaś używać mopa parowego bo drzewo puchnie, chyba ze masz mega dobrze zabezpieczone, ale wiadomo ze drewno i woda nie idą w patrzę. Ja mam vielede. Na kamieniu wszystko ok. Wiadomo, żeglugi i inne trzeba dobywać lub czasem zaschnięte , ale taki bezprzewodowy na pewno lepszy niż mop zwykły. Dla każdego co innego. U Nas jakastragedia dziś myślałam, ze oddam swoje dziecko ... ryk, ryk i jeszcze raz ryk... stoję obok ryk ona chce na ręce, śle to pewnie przez nianie bo brakuje jej mnie ;/
Dorota trzymam kciuki żebyś znalazła to o czym marzysz !
Kochane dzieci samych dobroci w dniu Waszego święta.
Ja jestem padnięta ostatnio.
Co do prawa dla matek. Jeśli popatrzy się ze strony pracodawcy to ja to wszystko rozumiem, tylko najgorsze jest to, żeli urlopie zawsze jest pytanie czy oby na pewno wrócę? tu nie chodzi o dyskryminacje kobiet , tylko bilans przedsiębiorstwa i czy to będzie kobieta czy mężczyzna właściciel zachowuje się tak samo. -
dzięki Dziewczyny za słowa wsparcia.
Dzisiaj rozesłałam pierwsze cv, zobaczymy...
Kinga, nie zwolnili mnie ze świadczenia pracy, niestety...
Wcześniej pytałaś jak się przystosowałam do pracy zostawiając Małą, powiem Ci, że bez problemu. Nie tęsknię za nią pracując, ale cieszę się jak ją odbieram, tutaj świetnie działa mój racjonalny umysł
jeśli chodzi o prawo to jest do d...y. a ja nie rozumiem pracodawców, bo nie ponoszą kosztów za pracownicę na urlopie macierzyńskim. Zasiłek płaci ZUS, a składki finansuje państwo.
Wszystkiego Naj dla Wszystkich Dzieciaczków rośnijcie zdrowo!
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualnyNo i państwu chyba zalezy na to, by nie żyło w nim stare społeczeństwo... A takie podejście pracodawcy, czesto powoduje, ze kobiety nie chcą mieć dzieci.
Albo decduja sie na późniejsze macierzyństwo.
Ilona albo mamoza taka. A na ile zostawisz Małą?
Moja ryczy w nocy.
Wkurza mnie to. Na serio. Bo to taki lament ze cyc. Dam to mogłaby nie wypuszczać. Ech
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2019, 07:25
-
Tusianka, my odkąd jest w miarę ładna pogoda robimy dwa spacery dziennie. Rano wychodzimy koło 9,zakupy, plac zabaw, wracamy na 10 na drugie śniadanie i drzemkę. Potem idzie spać na 2-3h, wstaje to je zupę koło 13-14 i znowu wychodzimy na jakieś 2h. Czasem jak za późno się położy i wstanie po 14 to idziemy jeszcze 3 raz przed kąpielą już tylko na patio koło bloku żeby się zmęczył. Całkiem nieźle to działa.
Dorota dawaj znać jak idzie szukanie. Ty jako kadrowa powinnaś mieć w miarę dobrą sytuację, bo jednak w każdej firmie jest dział hr. Ciekawa jestem jak to wygląda w praktyce.
Magda, a jak trening snu? Kontynuujecie czy uznaliscie że to jednak nie dla Was?
-
nick nieaktualny
-
Mamy w domu parkiet i płytki, około 35m2 i się zastanawiam czy warto.
My wczoraj byliśmy prawie cały dzień na dworze, najpierw u moich rodziców potem na działce grill i spodziewałam się, że może to jakoś zmotywuje moje dziecię do spania, niestety nic bardziej mylnego zasnęła przed 21, budziła się co godzinę, z nami w łóżku rzucała się jak szalona. Od 4 do 7 rzucała się z płaczem.
Dziś za to byliśmy w ogrodzie zoobotanicznym i było super, może trochę za gorąco, ale zwierzątka były fajne. Zuzia odpadła już w drodze do domu.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]