Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Emily89 wrote:Btw pracodawca nie ma prawa wymagać takiego zaświadczenia - tak jakby co
Pracodawca ma dowolność jeśli chodzi o sposób udokumentowania czy pracownica faktycznie karmi. Jednemu wystarczy oświadczenie pracownicy drugi będzie chciał zaświadczenie od lekarza i ma do tego pełne prawo.Magdzia85F, APrzybylska, aga_90, Rene, ibishka lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Wiktor nie gryzie, ani nie szczypie. Bije za to z liścia 🙄 my zabraniamy stanowczo, tesciowie mądrzy się wtedy śmieją 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ i nie dociera do nich że źle robią.
Magda mój syn ciągnie mnie za dekolt tak mocno że moje cycki widziało już sporo ludzi 🤷♀️ -
O mamo, moi teście też uważają, że zabawa w 'Aty, aty' jest taaaaka zabawna... 🤦♀️
Na szczęście Zuzia tego nie łapie, bo w domu nie stosujemy takich zabaw.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualny
-
U nas etap szczypania, mam nadzieję, minął. Za to potrafi walić dwiema rękoma po głowie czy twarzy i oczywiście myśli, że to super śmieszne. Mimo naszych nie wolno.
Próbowałam ją angażować w robienie mleko, to tylko rzuca zamknięciem butelki i wrzask, że już. To jak ma wrzeszczeć, to niech to robi przy bramce a nie mi nad głową.
Magda, łączę się w bólu, mój znowu nocki ciągnie.
Właśnie była histeria, bo tata zabronił zjeść ze śmietnika
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualnyAniu a co to za zabawa?
Marta a dalej Pyza ma tatozę?
Ale Ona ma pomysły, wow.
Moja zaczęła płakać jak tata wychodzi z domu.
A jak u Was z komunikacją z Maluszkami?
Moja Ada to paluszek i kiwanie głową. Ogólnie ostatnio zobaczyła owada na szybie i tyle czasu krzyczała i palcem pokazywała aż podeszłam i go "sprzątnęłam ". A Na taka zadowolona, ze mama zrozumiała.
Ja Jej cos smakuje to mowi mniam mniam dobre! I faza na słowo auto.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 19:15
Rene lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magdzia85F wrote:Rzadko tam wchodzę, bo teściowa mnie nagabuje
Moja tez często korzysta z mesengera akurat jak jestem w szpitalu to mam czas i z nią pisze dziś cały dzień siedziała wczoraj to samo ale jak wrócimy do domu to się skończy -
Chodzi wszędzie za tatą, jak wstaje i go nie ma, to muszę wejść z nią do pokoju i pokazać, że tata śpi.
U nas też głównie palec, jakieś tam da się wyłapać pojedyncze słowa, ale większość czasu gada po swojemu (a nawija jak katarynka). Za to nic nie chce powtarzać i pokazywać o co się ją prosi, jak części ciała czy w książeczkach.
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Wiki pokazuje paluszkiem wołając po swojemu tak długo aż nie nazwie się tego co pokazuje lub nie da mu do rączek 🙉
W ksiazeczkach pokazuje paluszkiem sporo obrazków, części ciała nie wszystkie. Nie powtarza dźwięków, nie naśladuje zwierząt, mimo że od samego początku nazywam zwierzę i mówię jak robi 😉 Za to repertuar słów zrozumiałych ostatnio okroil się do "tata" 🤦♀️ każdy Pan na ulicy to też tata 😂😂😂 fajnie sobie muszą ludzie o mnie myśleć xD
Na wszystko przyjdzie czas ☺️
Gabi ma zabójcze pomysły xD
Mój mąż miał nocki tylko parę razy i powiem Wam że najlepiej nam się wtedy spało! Wiktor się zdecydowanie rzadziej wtedy budził xD ale zawsze miałam stracha żeby mi z łóżka nie spadł mimo zabezpieczeń.
Co do rozmów to jak pytam "kochasz mamusię?" odpowiada "ta" (czasem po rusku "da" 😂, "wiesz ze mamusia Cię kocha najmocniej na świecie?" "ta", "jesteś Łobuzem?" - cisza xD "nie" jeszcze nie ogarnął 😂
I jak Gabi nawija non stop, ale w sobie tylko zrozumiałym języku 😉Rene, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
pomarańczka_33 wrote:Według pisma Ministra Spraw Wewnętrznych z dnia 29 stycznia 2018 roku do Biura Rzecznika Praw Obywatelskich, pracodawca ma prawo domagać się od pracownicy składającej wniosek o przerwę na karmienie zaświadczenia lekarskiego potwierdzającego fakt karmienia.
Pracodawca ma dowolność jeśli chodzi o sposób udokumentowania czy pracownica faktycznie karmi. Jednemu wystarczy oświadczenie pracownicy drugi będzie chciał zaświadczenie od lekarza i ma do tego pełne prawo.
-
nick nieaktualnyMoje dziecko właśnie się śmieje przez sen słodkie, ciekawe co się jej śni
Aniu, piękne łóżeczko! Czy pod materacem jest stelaż?
Gratulujemy pierwszych kroczkow a chorowitkom życzymy zdrowia!
Macie jakieś patenty na oczyszczanie nosa? Bo był czas kiedy nie było z tym problemu, a teraz Zosia nie da sobie ani psiknąc wodą morską ani oczyścić fridą i w ogóle zrobić jej coś przy twarzy albo uczesac, zrobić kitka to jest wyczyn, podobnie jak zmiana pieluchy.
Jakie plany na Dzień Ojca?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 05:38
Rene lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMachirude o ludu o której Ty piszesz!
U nas planow brak. Bo tata wlasnie sie kładzie po nocy.
Co do nosa. Dalej czyścimy jak wcześniej. Włosy trochę gorzej ale dajemy radę.
Rene wejdę z kompa. I dam Ci drugie konto. Ok?
Ada udaje psa, kota i krowa Jej najlepiej wychodzi. Części ciała pokazuje u siebie u u nas. Ale to jakoś tak nagle sczaila bo długo nie mogła.
Ogólnie jest wstydzioch. A jak sie rozkręci do obcej osoby to jest upierdliwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 06:49
-
Hej hej
My planów na dzień taty nie mamy,ale pomyślimy o tym jak wyjdziemy:-)
Chciałam mu wysłać w ramach prezentu filmik z pierwszymi samodzielnym kroczkami Patryka ale nawet nie będzie miał jak odebrać laptop w naprawie z tel tez nie obejrzy.
Z czyszczeniem noska nie mamy większych problemów chyba już się przyzwyczaił
Magda ok
Pomaranczka jak się czujesz?
Ibishka co tam u was? -
nick nieaktualnyMagda, po powrocie do pracy mniej więcej o tej porze muszę wstawać, zeby sie wyrobic w miarę spokojnie az strach pomyslec co by bylo gdybym miala gdzies dojezdzac Zosia też zazwyczaj budzi sie przed 6 ostatnio, chyba, że się spieszymy to wtedy nie można jej dobudzic.
Zosia chyba się nie może doczekać poniedziałku, jak pójdzie do żłobka, bo co rano przez ten dlugi weekend pierwsze co, to pokazuje na drzwi. Chyba jej nudno ze starymi, woli swoją zlobkowa bandę
U mnie w pracy zaświadczenia od lekarza nie chcieli, ale miałam na wszelki wypadek od pediatry. Choć jak bylam w hr i nie było akurat dziewczyny, która się tym zajmuje, to między sobą inne się zastanawiamy czy w związku z rodo mogą zbierać zaświadczenia lekarskie.
U nas jeśli chodzi o komunikację, to z mowieniem prawdziwych wyrazów jeszcze słabo. Zosia głównie mówi mama, na tatę tez zazwyczaj mowi mama, choć czasami powie tata, dada albo dedi, mama czasami przekształca się w ama, także czasami trudno mi stwierdzić o co chodzi. Mówi mniam mniam, nenene, nie ma, maumau (miauczenie), mu (krowa), dida (dzidzia, lalka), cos a la "co to?", baba, ale raczej nie jako babcia, bo nie ma jej wtedy w pobliżu, chyba, że sobie może coś przypomina, ale widuje babcie na tyle rzadko, że wątpię. No i gada po swojemu, pięknie intonuje przy tym, czasami pokrzykuje i ustawia wszystkich smiesznie to wyglada, bo taka mala, chuda, rozczochrana i rzadzi wszystkimi. W ogole jest bardzo zabawna. Wczoraj probowała powtarzać samogłoski z tej małej książeczki z Puciem, nawet jej to wychodziło, a usta jak przy tym pieknie układała natomiast rozumie moim zdaniem bardzo dużo, ale wiadomo, trudno to obiektywnie ocenić. Jak ja poproszę o zrobienie czegoś, to zazwyczaj wie o co chodzi, pokazuje rzeczy, części ciała, twarzy, ktore sie nazwie zazwyczaj też poprawnie, pokazuje gdzie jest mama, tata, Zosia.
A no i też traktuje moje piersi jak swoje i się przy nich panoszy i robi co chce. Teraz ma trochę trudniej, bo do pracy noszę normalne staniki, haha no i praktycznie do 16 jest bez cycka, ale w weekendy to sobie odrabia.
My mamy dla taty koszulkę, laurke ze żłobka i chyba zabierzemy go na ciacho. Taki jest plan.Rene lubi tę wiadomość
-
Madzia 'aty, aty' to zabawa w walenie Zuzi ręka przez babcię w głowę dziadka lub odwrotnie, ewentualnie w psa 😢 proszę, upominam, zabraniam - jak do ściany. Już kilka razy dostałam ja.
Natalia tak, pod materacem jest stelaż z desek.
A Zuzia chora i za nami koszmarna noc, walka o przetrwanie, ryki rodem z egzorcysty. Ledwo patrzę na oczy. Jak panna pójdzie na drzemkę, to poczytam.
Udanego dnia ojca dla tatusiów 💕14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
APrzybylska wrote:Madzia 'aty, aty' to zabawa w walenie Zuzi ręka przez babcię w głowę dziadka lub odwrotnie, ewentualnie w psa 😢 proszę, upominam, zabraniam - jak do ściany. Już kilka razy dostałam ja.
Natalia tak, pod materacem jest stelaż z desek.
A Zuzia chora i za nami koszmarna noc, walka o przetrwanie, ryki rodem z egzorcysty. Ledwo patrzę na oczy. Jak panna pójdzie na drzemkę, to poczytam.
Udanego dnia ojca dla tatusiów 💕
A co jej jest ?
Dziwna zabawa tez gdzieś słyszałam że jest taka zabawa ale nie widziałam .