X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszel, katar i temperatura, a od ryków na pewno boli ją gardło. Tak to bardzo rzadko płacze, ale jak już to OMG 😱

Z Zuzią można się super dogadać. Słów mówi dużo (poza mama), pokazuje co chce i wie wszystko 😘 tata, baba, dziadzia, dzidzia w odniesieniu do siebie i innych dzieci, pan, pani, ała, stopa, torba, herbata, buła, ciuciu, ciacio, dać, dzia jako dziękuję, pić, lala, jajo, dada, papa, tu, tam, bam, nie, tak, nie ma, mniam, kaka, miau, hau, koko, mu, tuptup, kuku, buju, opa znaczy na rączki, top czyli laptop, hi - gorące, bubu - zimne i niestety... dupa. Mogłam coś pominąć 😉 Poza tym po swojemu też nawija jak nakręcona.

Staram się wkładać jej do głowy, że jest delikatną dziewczynką i takie zabawy w bicie bardzo podnoszą mi ciśnienie. Nie rozumiem co w tym śmiesznego, to chyba na zasadzie uczenia dziecka przekleństw.

Poza tym, to też wstydziocha i potrzebuje czasu żeby się z kimś obyć.

Właśnie dziewczyny jakie zauważyłyście zmiany w swoich maluchach po żłobku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 09:35

aga_90, Rene lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania zdrowia dla Zuzi!

Zabawa głupia jak nie wiem co. U nas A Ti to robimy jak cos Ada zrobi i sie śmiejemy. Ona tak zaczepia ludzi. Mowi Aaa Tiii. Ale zeby uczyć bicia? Weź moze podejdź i rabnij teścia i teściową sama w łeb o powiedz a ty. Tylko niech Zuzia nie widzi.

Ale duzo juz umie. Wow. M9ja siostra to mi mowi, nie masz co sie spieszyć z gadaniem, bo potem sie dzieciom buzia nie zamyka. Na swoja córkę mowi radio Lena. Hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 09:57

APrzybylska, aga_90 lubią tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu lubię za zasób słownictwa Zuzi 😁 absolutnie nie lubię za chorobę. Zdrówka 😘

Zabawa w "Aty, Aty" 🤦‍♀️ ostatnio byłam świadkiem jak ciotka mojego męża instruowala Wiktora jak się robi aTy pieskowi.. Masakra, opieprzylam od razu. Wiktor tak robi i bez tego, czego mu ostro zabraniamy, a tu takie nauki 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ co ludzie mają w głowach..

Tata dostał suplementy diety Bodymax Plus z zenszeniem by miał zawsze siły na zabawy z synem 💪💪 (mój mąż to taki typ że efekt Placebo na niego działa 😁😁)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 10:19

APrzybylska lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ile Zuzia już słów umie!
    Ale fakt, potem będziemy błagać dzieci, żeby były przez chwilę cicho :D

Gabi się nikogo nie boi, do każdego się uśmiecha, na spacerach zaczepia. Jak jesteśmy pod blokiem, to probuje ganiać sąsiadów.

Zabawa przednia :/ też bym opieprzyła za naukę czegoś takiego.

Tata śpi, prezent dostał już dawno, kupił sobie jakieś karty do swojej kolekcji.

U nas właśnie drzemka, dziś wyjątkowo wstala przed 8, ale pół nocy się kręciła, jęczała i obudziła na mleko.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw odpowiem na to bo zapomnę. Niestety moja panna potrafi ściągać ni koszulkę przy wszystkich, także niestety tak dziecko to tez będzie robiło przy innych. W domu jej nie pozwalałam , śle jak mówię nie wolno to się śmieje ze mnie. Co do zębów to nie twoja wina. Wystarczyło, ze jej resztki mleka zostały na zębach i próchnica kozę się rozwinąć, niedomyte warzywa owoce, lub nawet twoja pierś czy smoczek. Może to nie próchnica, a błachostki. Znasz dobrego stomatologa dla dzieci. Ja się w końcu nisze wybrać, ale to raczej do Smile Center w łomiankach. Stomatologa dla dorosłych rewelacja
    Magdzia85F wrote:
    Was dzieciaki gryzą i szczypia?

Dam znać jak trafimy do dentysty.

A pro po mleka. Ada zaczyna sobie sama wyjmować moją pierś z biustonosza. Jaka wtedy szczęśliwa. Gorzej jak mi ją wyjmie jak bedziemy poza domem

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow tyle naoisslyscie, ze tylko częściowo po pół posta czytałam. Jakoś nie mogę się skupić.
    Co do części ciała pępek i oko to non stop. Nic więcej nie chce pokazywać, a non stop tłumacze co gdzie jest. Ze słów mało ledwo mama tata coś Ala kropka i jakieś dziwne po swojemu. Za to ma fazę na kapsułki koreczki, butelki, kamyki itp.
    Zabawa w aty atyno tak wybaczcie za określenie , ale prostaki robiabo te dzieci później takie wredne się robią , zeszło. Wiem , ze dzieci same dużo łapią, ale moja kuzynka ostatnio nas takim tekstem uraczyła; Szymon ! Pokaz wujkowi jak sie z niego śmiejesz i śmiech ....
    Do do zaświadczenia to raczej maja prawo. Przecież na wymaz z kupy musisz mieć papier a co mówić o zwolnieniu z godziny pracy.
    Do do owoców. Dziewczyna w większości kraju powódź lub susza. Straszne starty w tym roku były. Przymrozki na koniec maja??
    Słońce to nie wszystko. Jak jest za ciepło to warzywa wybijają w kwiaty. To nie takie proste wszystko.
    Narta podziwiam za Twoja córkę. Ona jest tak żywiołowa, ze szok! Brawo dla ciebie ze robisz wszystko żeby nie ze świrować :)
    Co do zabawek popatrz na zabawy montesstori. Wkładanie wykładanie, ciało nieniutonoedkie itp. Bo te gotowe zabawki dla mnie w większości to szmelc i moje dziecko tego noe akceptuje wogole

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za debil ustawił obok wysij anuluj?

Tyle napisałam...wrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 14:01

• Rene Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Co za debil ustawił obok wysij anuluj?

Tyle napisałam...wrrr
    Znam ten ból :-(

Ilona92 lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo... dlatego teraz patrzę kilka razy nim kliknę wyślij :D

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Ja tak samo... dlatego teraz patrzę kilka razy nim kliknę wyślij :D
    Albo jak pisze ze słownikiem to ile razy mi zmienia słowo a potem musze edytować i zapisywać i czasem też i się usunie...
    Jest jeszcze coś co czasem denerwuje ze nie da się do kilku waszych wpisów odnieść w jednym poście. Tak aby Wasze wpisy były nad odpowiedzią.

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po obchodzie na ta chwile lekarz powiedział ze jest ładnie także może jutro wyjdziemy żyje już ta nadzieja:-)jeszcze niech mu to crp tak poniżej 5 spadnie i będzie super
    Dziś 5 doba pobytu oby jutro był ten dzień

Ilona92, APrzybylska lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki, żeby jutro (w sumie to dzisiaj) Was wypisali!

My walczymy od 2. Kręcenie, kwęki. Niby zasypia, a za chwilę znowu się budzi.

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • Rene Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    Trzymam kciuki, żeby jutro (w sumie to dzisiaj) Was wypisali!

My walczymy od 2. Kręcenie, kwęki. Niby zasypia, a za chwilę znowu się budzi.
    Może zęby?
    Kawunia wypita mama wykapana dziecko najedzone bawi się w łóżeczku :-)
    Normalnie pełen relaks szkoda ze nie w domu
    Po wczorajszym dniu zmieniam zdanie ze życie szpitalne jest monotonne jedni kłócą się o to ze płacz jednego dziecka budzi drugie, drudzy domagają się osobnej sali żeby dziecko nie złapalo jakiejś choroby.:-D

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene daj znać jak crp i czy idziecie do domu.

Marta piątka za koszmarną noc, współczuję. Ja dziś doszłam do wniosku, że Zuzia mnie nie lubi. Od 22 do 2 był ryk, próbowałam ją uspokajać, to jeszcze głośniej i więcej krzyczała, wyrywała mi się, ale przy tatusiu to co innego... Mam doła i zaczynam analizować co jej takiego zrobiłam.

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli cyrk na kółkach, ach ci rodzice :D

Zęby na 1000%, wierzchołek jednej trójki już przebity, druga się szyjuje.

Dostała mleko, ale i tak się kręciła, to dostała czopka, żeby się nie męczyła. Myślałam, że coś pośpi dłużej, ale gdzie tam. Tata ledwo wrócił do domu, to już go wyczuła i pobudka. Teraz już widać, że zmęczona, ale będzie cudować zanim uśnie.

Aniu, chyba mają nas za dużo i wiedzą, że mogą sobie pozwolić na więcej. U nas też u taty jest lepiej niż ze mna, ale szybko pokazuje swój charakter.

Tak mi się przypomniało apropo głupich zabaw uczonych przez dziadków. Moja mama pokazała kiedyś małej garnuszek z wodą, że można wsadzić rękę i się bawić tą wodą. I tak się kończy, jak tylko widzi kubek z czymś. Chce tam pchać paluchy i się bawić. To samo przy próbach picia z kubka.

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • Rene Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu mocno tule.A jak z temperatura?
    A może ona wyczuwa Twoj nastrój i dlatego jest niespokojna. Mój to jak się wyrywa to na całego nieważne u kogo na rekach jest:-(
    Damy znać mam nadzieje ze obchod będzie w miarę o czasie

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    Czyli cyrk na kółkach, ach ci rodzice :D

Zęby na 1000%, wierzchołek jednej trójki już przebity, druga się szyjuje.

Dostała mleko, ale i tak się kręciła, to dostała czopka, żeby się nie męczyła. Myślałam, że coś pośpi dłużej, ale gdzie tam. Tata ledwo wrócił do domu, to już go wyczuła i pobudka. Teraz już widać, że zmęczona, ale będzie cudować zanim uśnie.

Aniu, chyba mają nas za dużo i wiedzą, że mogą sobie pozwolić na więcej. U nas też u taty jest lepiej niż ze mna, ale szybko pokazuje swój charakter.

Tak mi się przypomniało apropo głupich zabaw uczonych przez dziadków. Moja mama pokazała kiedyś małej garnuszek z wodą, że można wsadzić rękę i się bawić tą wodą. I tak się kończy, jak tylko widzi kubek z czymś. Chce tam pchać paluchy i się bawić. To samo przy próbach picia z kubka.
    Rozrywkę nam przynajmniej :-D
    Oj ciężki czas teraz mają nasze dzieci jak nie ząbki to infekcje :-(ile musimy mieć w sobie siły i cierpliwości. Dobrze ze jest to forum i można się wygadac.

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I właśnie tu jest szkopuł, że gdy jesteśmy same jest grzeczna, odkłada rzeczy na miejsce, pomaga, słucha co do niej mówię, a jak jest mąż to lata po sufitach pomimo, że w nakazach czy zakazach się zgadzamy.

Zawsze podchodząc do niej jestem spokojna, emocje trzymam na wodzy i jeżeli jestem smutna, to i tak myślę tylko o tym jak bardzo ją kocham żeby nie okazywać tego smutku. Nie wiem może to nie działa.

Temperatury już nie ma, został katar i kaszel.

Marta super zabawa 😕 a może babci tak rękę do wrzątku żeby takie głupoty wybić z głowy. Skąd takie pomysły? Potem dziecko krzywdę może sobie zrobić.

• Rene Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po obchodzie i po 6 dobach wychodzimy do domu :-):-)

APrzybylska, Magdzia85F, Tusianka, Ilona92, ibishka lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że wychodzicie!

Czyli jeden wniosek, nie wiadomo co siedzi w głowach naszych dzieci.

No i nie usnęła, to poszłyśmy na spacer, póki jeszcze się da. Wróciłyśmy i dalej szaleństwa, mimo że prawie na chodniku usnęła

Ilona92, Rene lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
‹‹ 846 847 848 849 850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ