X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene super, ze idziecie do domu. Tak zauważyłam, ze ten czas jest na skraju wytrzymania dla Nas wszystkich. Jazda ma jakieś problemy z którymi się zmaga, ale czasem mam ochotę zamknąć dziecko i wyjść. No tak buduje, ze masakra. Wzięła szklankę, stłukłaś ja i oczywiście musiałam się skaleczyć, a to odkurzone wywala suche liście z doniczki, wszystko musi wbić wyjęte i Saną nie usiądzie tylko trzeba na ręce.
    Aniu współczuje nocy, u Nas jak się kręci to popłakuje , ale soi dalej. Od 20-8 rano. U Nas na noce nie narzekam na prawdę pomimo cyca.
    Aniu wiem, ze niektóre dzieci jak widza mamę przy kimś to stają się diabłami , serio. Ona poprostu tak reaguje na ciebie w towarzystwie taty. To takie popisówka, musicie zobaczyć co na Ania najlepiej działa żeby się uspokoiła , no niestety kara musi być. Bo wiecie jak to szybko dziecko się uczy. Pamiętajcie konsekwencja i nie nagradzanie za złe zachowanie nawet przekupstwem bo złe się to kończy.
    Co do ręki wkładanej do kubka. Moja sama się tego nauczyła. Noe mamy dziadków którzy nam pomagają , wiec niektóre głupoty mamy z głowy. Chociaż sami czasami nie ogarniemy, ze złe robimy. Dzieci są na prawdę wielkim znakiem zapytania. A mnie najbardziej wykańcza kwilenie , o Boże!

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene extra!

Aniu nie rozmyslaj, nie obwiniaj sie. Ja swoja musztruje i to czasem ostro. Ale jak mi biega po kanapie, gdzie setki razy mowi sie, ze nie wolno. To grrr. Raz juz zleciala. Tak to raczej strachliwa.

Marta wspolczuje nocy. I Aniu Tobie tez. U nas dziś wyjątkowo ok.

W środę dentysta. Prosimy o kciuki.

Ilona mnie tez jojczenie wkurza. Z tatą tego nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 12:33

Ilona92, Rene lubią tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bieganie po kanapie u nas też najlepsze. I próbuje z niej skakać. Jeszcze nic sobie nie zrobiła, ale to pewnie kwestia czasu.

Za długo nie pospała, bo przyszli wodomierze wymieniać. Jak usłyszała obce głosy, to trzeba było od razu sprawdzić, co się dzieje. A potem był lament, że zabrali jej nowe zabawki, w sensie skrzynkę ze starymi wodomierzami.

Kciuki za dentystę! Daj znać!

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas nie biega po kanapie, ale chodzi dość „ostrożnie”. Za to najlepsza zabawę ma w garażu ze śrubkami o innymi. Pokazuje jej co jak boli, a ta powtarza. Takie dzieci. Dopóki nie zrobią sobie czegoś porządnie to będzie dalej to robić. Dlatego jeśli łapie za gorące przedmioty warto złapać rękę do gorącej szklanki tak żeby nie poparzyć i wiem ze to na pewno poskutkuje, ale w granicach rozsądku.
    Kciuki za dentystę.
    U Nas tata nie pomaga, a jeśli tak to nie za długo :/
    Posłałam jakieś 200 l wody w tunelu i low power z cukrem. Nienawidzę tego :/ masakra.
    Marta Twoja Gabi jest poprostu Szalona, ale wiem ile Coebie kosztuje to nerwów , i ile radości :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cud!

Czarna plamka zniknęła! Chyba to bylo jakieś mikrouszkodzenie. Szok. Ale się cieszę ! Ale na przegląd idziemy.

A ja od rana wkurzona. Majster klepka od łazienki w kulki leci. Opr taki dostał, ze zdziwiony aż był.

Jak nocki? U nas dziś do bani.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 10:03

Monnn, Ilona92, Tusianka, Rene lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona awatarek piękny 😻

Madzia bardzo się cieszę, że plamka zniknęła. A majster niech sobie w kulki nie leci!

Marta jak nocka?

U nas spanie w dużą miarę, bo bywało gorzej. Nawet trochę u siebie łóżeczku. Dziś bardzo dokładnie widać po niej, że równie dobrze mógłby tu jej pilnować manekin, ale no cóż, widocznie jeszcze za mało dla niej zrobiłam. A teraz relaks przy basenie, więc jest czas coś naklikać. Oczywiście nie za długo, bo po 5 minutach już z dupą nie może usiedzieć.

Ilona92 lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu wybacz, ale ten manekin...hehe. Dobrze, ze nocka lepsza.

Moja wczoraj uczyła się biegać, po czym tyle zjadła, ze oboje byliśmy w szoku. Potem znów biegała i padła w 5 minut.

A ja sie nie dam. Bedzie robił aż mnie sie spodoba. A to nie jest łatwe

APrzybylska lubi tę wiadomość

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    My na pewno się nie pokażemy na zlocie bo mieszkam jakieś 3 h od Płocka.... :(
    U nas ok, z wyjątkiem tego że chyba mamy ospe. Nie zdążyłam jej zaszczepić..
    Ale dopiero dzisiaj wizyta u lekarza która Iga właśnie przesypia bo miałyśmy być na 11 a od 10 śpi :p

iv09mg7yklmn388j.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, ze plamka minęła.
    Każdy robotnik leci w kulki. Czy to stawianie czy remontowanie.
    Aniu z manekinem przesadzasz :) przecież po 5 min musisz ja zaasekurował ze zmiana miejsca :)
    Ona Ciebie kocha i nie wyobraża sobie zycia, może obazabiega o Twoja uwagę inaczej. Każdy człowiek inny.
    Boże jest tak gorąco, ze nie wiem co mogę robić na zewnątrz. Pielenie już rzygam, na dodatek jest tak sucho, ze Gracja ledwo wchodzi. Chyba wezmę się za wilki u pomidorów. Albo przerwę znów botwinę, zerwałem koszyk wiśni, jeszcze ciut zostało. Będę miała co dla Was do picia na złocie :P
    Przynajmniej mam już podwórze ogarnięte. Prawie nie ma sprzętów wiec wstydu nie będzie ;) dobra tyłki wszystkiego na pewno nie wystrzegam żebyście się nie zdziwiły, ze jakieś sprzęty ogrodowe lub duperele miga leżeć.
    Olkaczucha to Iga tak średnio znosi podróże? Szkoda

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona no przy tych upalach to za duzo nie podzialasz. A jutro ma być gorzej.

Co do robotników, facet zupełnie inaczej jak powiedziałam gdzie pracuje i ze jego podejście jest olewackie... Niech dojdzie do rozliczenia :-D

O kurczę współczuję ospy! Oby Szybko i łagodnie przeszła córeczka?

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola współczuję ospy :/ Szkoda, że Was nie będzie.

Madzia, Iza, Kamila, Marta i reszta Was też chętnie bym poznała, szkoda że nie tym razem :(

Ilona Zuzia żyje własnym życiem, przemieszcza się według uznania, nie chodzę za nią. Wiem, że na swój sposób mnie kocha i jestem jej potrzebna, ale chwilowo jest to dla mnie bardzo zakamuflowane. Poza tym zostaw trochę grzebania w ogródku dla mnie, ja to bardzo lubię, a nie mam możliwości się w tym realizować ;)

Ogólnie to przepraszam za mój depresyjny nastrój, postaram się ogarnąć i Was tym nie zadręczać.

Madzia, a to pan majster od początku nie miał pojęcia z kim ma do czynienia? Oby teraz było lepiej, może go zdopinguj, że cała Polska trzyma za niego kciuki!

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a może Zuzia podświadomie czuje już zazdrość o siostrzyczkę? I tak sobie z tym radzi 🤔

Co do ospy to historia świeża zaslyszana u mojej mamy w pracy: rodzice pojechali z ok 2 letnią córką na wczasy do Grecji. Po 3 dniach córce wyskoczyła ospa. Cały pobyt musieli spędzić w pokoju, jedzenie im donosili. Pobyt musieli przełożyć o 4 dni na własny koszt, dopóki lekarz dał pozwolenie na wylot. Masakra! 😱😱😱

Ola ospy współczuję. Oby przeszła bez większych akcji 😉
    Odległość do Ilony mamy podobną. Zamierzamy wyjechać w porze drzemki, wkładka antypotowa zamówiona 💪 damy radę chyba 😋

Magda widzisz, może to przyprawa z obiadu była 😁 a matka siebie już linczowac chciała 😁😚

Rene super że wracacie do domu. Teraz już się tylko regenerujcie żeby być w pełni sił na szaleństwa 6.07 😁😁😁

Ilona92, Rene lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Aniu zapraszam Ciebie już dziś. Dwie redliny dyni i 22 art truskawek czekają na Ciebie.
    Współczuje Ospy o tym zapomniałam. A i wogole ponoć jakisdziwny wirus panuje cosala bostonka :/
    Aniu każdy ma kiedyś zły humor:) nie przejmuje się. Ja tez generalnie jestem w dołku. Każda ma jakieś problemy lub coś ja dognita. Czas goi rany ;*

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga masakra z tymi wakacjami. Dlatego my jak jeździliśmy to tylko samochód, wtedy migli by się jakoś ratować. Generalnie makabra będą pamiętać wakacje przez całe życie haha
    Co do robienia Magda. Byłam już w dyni, oberwałam pół wiśni i oglądnęłam z grubsza wybieg kur. Zaraz się zmotywuje na pomidory bo Pani Grażynka wychodzi dziś o 17. U Nas jest duży wiatr, wiec to nas ratuje.
    Dziś ruszyła produkcja małej piaskownicy. Belki leżą, trzeba teraz okorowac i skręcić. Piasek przesiać i gotowe :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję ospy, mam nadzieję że przejdzie łagodnie.

Super, że to tylko jakiś poproch na ząbku! A z majstrami to urwanie głowy, nam kuchnię robił ponad 3 tygodnie (klitka 2,8 x 3,2,jak to w bloku) i jeszcze kończył w sobotę przed Bożym Narodzeniem.

U nas nocka znośna, ale dostała na noc viburcol, bo nie mogła znowu zasnąć. Obudziła się o 7, czyli standardowo swoje 9 godzin pospała. W autobusie usnęła, ale tylko do ośrodka zdrowia wjechałyśmy to była pobudka. Oczywiście przy badaniu krzyk, już nawet przy mierzeniu. Uspokoiła się dopiero, jak dostała chrupki po szczepieniu. A tak to zwiedziła całe piętro, przestałam liczyć ile razy przeszła cały korytarz. Dopiero przed chwilą usnęła w domu, wróciła cała zmarnowana. Weszła do domu, to zaraz poszła do łazienki i że chce do wanny. A u nas 34 niby na termometrze, ale jest tak duszno i słońce daje, że się żyć nie chce.

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie to nie paproch. Bo próbowałam to zdrapac.
    Ada rąbnęła o podłogę o krew leciała, wiec moze to z tym związane.

Opuścił nam 400 zl. Wsiadlam na majstra tak, ze Maz się śmieje.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta widać Twoja panna taka sama chętna do spania jak moja Zuzia 😕 ale dobrze, że chociaż w nocy ładnie śpi, bo 9h to całkiem spoko.

Madzia brawo Ty! 🤩

Ilona dziś nie da rady, bo pod koniec tygodnia mamy spotkanie z notariuszem, kupujemy drugie mieszkanie po dziadkach 😁

Magdzia85F, Kala, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to u nas noce dłuższe tfu tfu. Od 19 do 6. Z pobudkami. A jak jest ciemniej to śpi do 7.

Ooo Aniu a duże to mieszkanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 19:31

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noce dobre, ale krótkie. Gdzie się podziało to spanie do 9? Właśnie "bawimy" się w usypianie już 1,5 godziny. Co już się oczy przymykają, to schodzi z łóżka i znosi mi zabawki.

Przebiła się kolejna trójka, więc wychodzą obie i jeszcze jedna czwórka musi wyjść do końca.

Pokazywałam jej dzisiaj Pucia (kolejne podejście), opowiadam a ta przewraca po swojemu kartki, nagle "gówno" i zaczęła gryźć grzbiet. Ech, z wyglądu to cała ja, ale charakter i zachowanie tata.

km5stv73sw35n5tw.png
    3990g, 56cm
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas od około 20 do czasami 8, także ja nie narzekam. Tylko js chodzę później spać teraz i dziecko czeka na mnie aż się obudzę i dopiero wstaje :D
    Gratulacje Aniu :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
‹‹ 847 848 849 850 851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ