LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bejb zazdroszczę! też już bym chciała być w swoim terminie. Tripi uśmiałam się sądzę że one chcą być po prostu potrzebne stąd te propozycje, ale warto wyznaczyć granice tej pomocy (mi wystarczy jak obiad dla nas ugotuje i zajmie się młodym jak o to poproszę sama, ale jak będzie to zobaczymy. Nie ukrywam że trochę się boję tej ciągłej obserwacji i patrzenia na ręce, ale kupujemy mieszkanie więc nie opłaca nami się dalej wynajmować, bo kasa się przyda na remont... a może będzie ok kto wie, tak sobie to tłumaczę :p)
-
Bejb to Ty na czerwiec w sumie masz termin?
Kapelusz moja to mi nic po porodzie nie ugotuje bo DIETAAAA. Woda i suchy chleb żeby mały wysypki nie dostał albo żeby brzuszek go nie bolał
I do tego pewnie jeszcze wody z cukrem trza będzie mu dać bo przecież w takie upały to dziecku pić się chce także ten.. będzie śmiesznie
Nie daj sobie wejść na głowe i od razu twoje zasady to jakoś przetrwasz
A co do wynajmu to rzeczywiście się nie opłaca
Anakin ja mam tak coraz częściej że bym chciała żeby siedział i siedział
Mojemu pokazywałam już tyle razy torbę ale stwierdził że to czarna dziura jak każda babska torebka mam nadzieję że to żarty i ogarnie co i jak
Co do dziecka to też się boję o takie sytuacje ale myślę że on będzie panikować jeszcze bardziej
w ogóle to mam pytanie trochę głupie.. wiecie może jak to jest po cc? Tatuś kanguruje podobno a mój mąż ma dość bujne owłosienie na klatce piersiowej (tak delikatnie mówiąc ).. czy on ma się ogolić? -
My już bo wizycie, wszystko dobrze na szczęście. Szyjka zamknięta, nie skraca się. Młody jak zwykle się zasłonił. Przez kolejne 3 tygodnie dalej mam niestety leżeć. Jak mus to mus. Tripi ja nie dotałam żadnych specjalnych badań, ważny jest gbs i Hbs w 3 trymestrze.
-
No to dobrze że tam na dole dobrze;) ale tak leżeć czy tylko się oszczędzać?
Wiesz może ile twoje dzieciątko waży? Bo nie wiem jakiej wagi mogę się spodziewać w przyszłym tygodniu .. od 30 tyg nie miałam usg:(
Jutro idę zrobić właśnie hbs a na gbs czekam
-
W przyszłą środę jadę do szpitala na konsultacje i wszystkie badania i pomiary. Ciekawa jestem jak z ta waga bo to będzie decydowało o moim porodzie.. A jak patrzę na te wagi u niektórych to nawet różnice ok kilograma są między dzieciami.
Dziwne bo już 35 tydzień masz jednak a tu taki nakaz leżenia:P w 38 tygodniu będą kazali biegać po schodach i dużo się ruszać haha a kiedy masz następna? -
Tripi wrote:
Robicie jakieś badania specjalne do porodu? Oprócz gbs?
Ja robię to, na co mnie kieruje moja gin i nic poza tym. Chociaż ostatnio na blogu mamaginekolog było, że np HIV trzeba pod koniec ciąży powtórzyć... Ale jeśli lekarka nie da mi skierowania, to nie będę sama prosić. Morfologię też prawdopodobnie będę mieć 'z zeszłego miesiąca' a nie jakąś najświeższą. Ale jakoś się tym nie przejmuję. Lipa tylko, że gbs mam dodatni zawsze to jeden 'problemik' więcej...
Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Tripi wrote:
w ogóle to mam pytanie trochę głupie.. wiecie może jak to jest po cc? Tatuś kanguruje podobno a mój mąż ma dość bujne owłosienie na klatce piersiowej (tak delikatnie mówiąc ).. czy on ma się ogolić?
Ja ostatnio mojego 'oświeciłam', że jak ja nie będę mogła, to on będzie musiał dzieciaka przytulić od razu po urodzeniu. Mąż był w ciężkim szoku, że takie rzeczy się dzieją :o) i powiedział, że musi się ogolić z tej okazji, ale powiedziałam, że lepiej nie :o) bardziej kłujące są takie ogolone/odrastające włoski niż takie naturalne :o)
Lipiec 2018 - synek ♥️
-
Tak, właśnie z tego powodu, bo już dwa razy miałam zagrożenie porodem przedwcześnym, bo skurcze były teraz też mi obaj lekarze powiedzieli ze macica reaguje i jest trochę za twarda, daleko mam leżeć, nospa i magnez. 35 to ciut za wcześnie na poród dlatego do skończonego 37 tyg to zalecenie leżakowania. Wizyta za 2 tyg. Tripi dowiesz się wszystkiego w przyszłą środę, daj znać jak tam pomiary wyszły
-
Anakin ja też pewnie będę miała dodatni.. w poprzedniej ciąży miałam. A że było rozwiązanie przez cc to nie jestem pewna czy dostałam antybiotyk. A nie pamiętam na wypisie też nie pisze więc całkiem możliwe że nie..
Dam znać z jednej strony chcę już jechać i nie mogę się doczekać a z drugiej się boję, to już będzie takie realne i tak blisko a jak jeszcze mnie zostawią?
Macie zwiększoną wydzielinę? Ja mam ciągłe uczucie wilgotności, śluz raczej mleczny nie za gęsty
Magia jak te Twoje bóle? Przeszły? -
Tripi,
Bole przeszly po nocy...obstawiam mega wzdecie...
Co do badania gbs I antybiotyku przy cc... moj doktor twierdzi ze nie jest potrzebne ani badanie ani antybiotyk bo dziecko nie przechodzi przez kanal rodny... no zobaczymy...ja bym jednak wolala zrobic gbs zeby w szpitalu na mnie nie krzyczeli...
Wydzieline mam zwiekszona od 2 dni, nawet sie martwilam czy aby nie wody...ale chyba nie...jak bedzie mnie niepokoic to spradze ta niby super wkladka, choc boje sie bo mocz moze pokazac wynik podobny do saczacych sie wod I bedzie panika... obserwujeWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 20:23
Magia -
Mnie ostatnio coraz częściej nachodzą takie bóle czasem już nie wiem czy coś się zaczyna czy po prostu odwiedzić toalete
Teraz to już jestem pewna że mi również nie podali antybiotyku skoro planowane cięcie było a to paskudztwo samo raczej nie znika?
Wydzielinę sprawdzam codziennie papierkami, nie zmieniają koloru za to mocz ciągle mi farbuje dalej ph ok 7 a wody podobno farbują na ciemny kolor
Ale jak wszystkie mamy tego więcej to może tak musi być przed porodem
Belly pokazuje 26 dni -
Wyczytałam w aplikacji że właśnie przed porodem ilość wydzieliny wzrasta, więc tak ma być co do gbs, to on zasiedla też układ pokarmowy i ciężko się go pozbyć, generalnie nie jest groźny dla kobiety, jedynie dla maluszka jesli rodzi się Sn dlatego przy cc nie podają antybiotykow. Wasze dzieci też Was budzą w nocy i nie dają Wam spać? Mój dziś tak szalał o 2 że już myślałam że nie zasnę wcale.
-
Oj tak mój ma pory 19-20,22 Potem koło 1-2 I o 5 jak mąż wstaje.. później koło 8:30 I dopiero koło 14-15. Ciekawa jestem czy mu tak zostanie bo już od ok miesiąca mniej więcej są takie same
Dziewczyny tak mi spuchły dłonie że nie umie nawet wody odkręcić kiedy to się skończy -
Tripi wrote:Dziewczyny tak mi spuchły dłonie że nie umie nawet wody odkręcić kiedy to się skończy
Lipiec 2018 - synek ♥️