X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam właśnie gbs..ujemny O.o
    I w końcu morfologia się podniosła! :D i to dużo bo z 10 na 11.5 w ciągu 10 dni :D to chyba zasługa wit.c bo żelazo zmniejszyłam nawet ale chyba przez witaminę lepiej się wchłania :) także polecam anemiczkom ;)
    Ktg Ok, czynność skurczowa na etapie 0 oby tak pozostało przez dwa tyg bo moja położna idzie na urlop a innej w domu nie chce :(

atdcl6d85txjdq74.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi wrote:
    Anakin a rano jak wstaniesz to też masz opuchnięte kończyny? Bo ja nawet bardziej niż w ciągu dnia :/ nie wiem czy to normalne :/ ale ciśnienie mam niskie więc chociaż tyle dobrze :)
    Rece mam opuchniete nawet rano i w ogole przez całą noc i jak sie budzę to mam skurcze/mrowienie/nie czuje dloni. Za dlugo w jednej pozycji chyba. Ja mam tez z natury b niskie cisnienie wiec się jakos bardzo tymi "niedogodnosciami" nie przejmuje...

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi super wiadomości! :) tak trzymaj :)! Ja gbs będę powtarzać na początku lipca, bo gin mowił że wyszedł w szpitalu na plusie ale nieduzo, więc może zniknie... Kurcze współczuję Wam tej opuchlizny, ja nie wiem co to jest, ani teraz ani wcześniej, ale za to z innymi przypadłosciami się borykam :/

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby zniknął :D A na kiedy Ty masz termin? Bo chyba ostatnia planowo będziesz ;)
    Mój mąż oczywiście panikuje że teraz ujemny a co będzie jak do czasu porodu "zrobi się" dodatni i nie podadzą antybiotyku.. chyba się już nie zrobi? Bo przez niego też zaczynam o tym myśleć XD
    Dziś nawet położna się zdziwiła i współczuła no ale ciśnienie w normie i białka w moczu nie mam bo wtedy by podejrzewała stan przedrzucawkowy ale wszystko ok także musimy przeczekać tą końcówkę :/
    Wszystkim nam się coś przyplątuje ;) ale i tak wole to niż np cukrzyce czy nadciśnienie

U Was też tak gorąco i parno? U mnie tragedia :/ ale teraz coś się chmurzy i powiewa :D liczę na deszcz :D jak spadnie od razu wyjdę na spacer :D

A jeszcze chciałam Was zapytać czy przy zapisie ktg jak maluszek się rusza to przyspiesza jego tętno? Kilka razy dziś tak miałam

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 21 czerwca 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi termin mam na 30.07 ale mój młody tak się pacha na świat że ciekawe czy nie będzie to wcześniej, chociaz lekarz się śmiał że często podtrzymuja a potem trzeba wywoływać. Jak masz ujemny to już dodatni nie będzie, chyba że byś się gdzieś zaraziła nim, ale nie wiem gdzie miałabyś to zrobić :) co do ktg, to mój jak się ruszał to też mu tętno skakało do gory:)

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 21 czerwca 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiliście HIV i HCV w tym trymestrze?? Patrze ze szpital tego wymaga a mi gin dał tylko na Hbs :/ upominek się o to, ale dziwne że obaj lekarze to przegapili...

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoc nie trzeba powtarzac HIV I HCV, chyba ze np pracuje sie w miejscu wysokiego ryzyka...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja hiv powtarzałam bo dostałam darmowe skierowanie od położnej(w pierwszym trymestrze robiłam prywatnie) choć ginekolog nic nie mówił że jest potrzeba. HCV i WR nie powtarzałam. Tylko hbs kazali :) A dziś mi położna powiedziała że jak coś będą potrzebować to oni sobie zrobią w szpitalu i wyniki mają od razu ;)
    Mi jeszcze została krzepliwość krwi i koniec. Morfologii i moczu już robić nie będę bo i tak sobie wezmą w szpitalu ;)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla uspokojenia... nosilam dzis wkladke badajaca saczenie wod, bo od kilku dni mam (tak jak pisalam) wilgotne uplawy, przezroczyste... I wkladka nie pokazala saczenia ani zakazenia...
    Wiadomo, ze jest to kwestia indywidualna, ale pociesza mimo wszystko, zwlaszcza ze kilka z nas zauwazylo podobne uplawy ostatnio

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 21 czerwca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie wiem czemu na stronie szpitala jest że mają być to wyniki z 3 trymestru :/ Magia to dobrze, że nic się nie saczy, jeszcze nie czas :)

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 21 czerwca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłyscie parasolki do wózka? Ja odkryłam i zamówiłam daszek, osłonke montowana na budke:) podobno lepiej się sprawdza niż parasolka no i ładne wzory maja, zawsze można trochę wózek odpicowac:p

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapeluszu Pokaż prosze zdjęcie tej osłonki na budkę :) albo link bo jestem ciekawa jak to wygląda.

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Magia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelutek, link link! Bo tez mysle o parasolce ale ponoc roznie sie sprawdzaja...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chętnie zobaczę:) choć zakupiłam parasol uv
    Magia ja też ciągle sprawdzam choć stwierdzam że to bardziej pot niż uplawy.. W domu chodzę w sukience bez majtek :D o niebo lepiej haha

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 21 czerwca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam taki, impregnowany (nie bawełniany) z myślą o jesieni i zimie też, jakby zaczęło padać na spacerze http://allegro.pl/babylux-oslonka-daszek-do-wozka-filtr-uv-druk-i6747356873.html

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super jest ten daszek. Podejrzewam ze sprawdza sie 100 razy lepiej niz parasolka. Tez taki kupie jupi!
    Nie wiedzialam ze takie cos jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 20:20

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne to :D też zamówię :D zobaczymy co się lepiej sprawdzi :)
    Będzie z tym widać dzidziusia czy boczkami trzeba zaglądać?
    Kolory są super :D w moich szarościach udekorowało by wózek :D

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się podoba i zamówię zwłaszcza że kosztuje grosze :)
    Dzięki Kapeluszu :*

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.

Wysłany: 22 czerwca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że też Wam się podoba:) miałam zamówić parasolke, ale się naczytałam na forum że się wygina przy wietrze i lepiej sprawdza się właśnie takie coś :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piecze was brzuch? Mnie bardzo na samej górze, uczucie takie jak po oparzeniu :/

atdcl6d85txjdq74.png
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: