LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Odebrałam właśnie gbs..ujemny
I w końcu morfologia się podniosła! i to dużo bo z 10 na 11.5 w ciągu 10 dni to chyba zasługa wit.c bo żelazo zmniejszyłam nawet ale chyba przez witaminę lepiej się wchłania także polecam anemiczkom
Ktg Ok, czynność skurczowa na etapie 0 oby tak pozostało przez dwa tyg bo moja położna idzie na urlop a innej w domu nie chce -
Tripi wrote:Anakin a rano jak wstaniesz to też masz opuchnięte kończyny? Bo ja nawet bardziej niż w ciągu dnia nie wiem czy to normalne ale ciśnienie mam niskie więc chociaż tyle dobrzeLipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Tripi super wiadomości! tak trzymaj ! Ja gbs będę powtarzać na początku lipca, bo gin mowił że wyszedł w szpitalu na plusie ale nieduzo, więc może zniknie... Kurcze współczuję Wam tej opuchlizny, ja nie wiem co to jest, ani teraz ani wcześniej, ale za to z innymi przypadłosciami się borykam
-
Oby zniknął A na kiedy Ty masz termin? Bo chyba ostatnia planowo będziesz
Mój mąż oczywiście panikuje że teraz ujemny a co będzie jak do czasu porodu "zrobi się" dodatni i nie podadzą antybiotyku.. chyba się już nie zrobi? Bo przez niego też zaczynam o tym myśleć
Dziś nawet położna się zdziwiła i współczuła no ale ciśnienie w normie i białka w moczu nie mam bo wtedy by podejrzewała stan przedrzucawkowy ale wszystko ok także musimy przeczekać tą końcówkę
Wszystkim nam się coś przyplątuje ale i tak wole to niż np cukrzyce czy nadciśnienie
U Was też tak gorąco i parno? U mnie tragedia ale teraz coś się chmurzy i powiewa liczę na deszcz jak spadnie od razu wyjdę na spacer
A jeszcze chciałam Was zapytać czy przy zapisie ktg jak maluszek się rusza to przyspiesza jego tętno? Kilka razy dziś tak miałam -
Tripi termin mam na 30.07 ale mój młody tak się pacha na świat że ciekawe czy nie będzie to wcześniej, chociaz lekarz się śmiał że często podtrzymuja a potem trzeba wywoływać. Jak masz ujemny to już dodatni nie będzie, chyba że byś się gdzieś zaraziła nim, ale nie wiem gdzie miałabyś to zrobić co do ktg, to mój jak się ruszał to też mu tętno skakało do gory:)
-
Ja hiv powtarzałam bo dostałam darmowe skierowanie od położnej(w pierwszym trymestrze robiłam prywatnie) choć ginekolog nic nie mówił że jest potrzeba. HCV i WR nie powtarzałam. Tylko hbs kazali A dziś mi położna powiedziała że jak coś będą potrzebować to oni sobie zrobią w szpitalu i wyniki mają od razu
Mi jeszcze została krzepliwość krwi i koniec. Morfologii i moczu już robić nie będę bo i tak sobie wezmą w szpitalu -
Dla uspokojenia... nosilam dzis wkladke badajaca saczenie wod, bo od kilku dni mam (tak jak pisalam) wilgotne uplawy, przezroczyste... I wkladka nie pokazala saczenia ani zakazenia...
Wiadomo, ze jest to kwestia indywidualna, ale pociesza mimo wszystko, zwlaszcza ze kilka z nas zauwazylo podobne uplawy ostatnio
Magia