X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nie muszę brać ubranek bo szpital zapewnia podobno :) tylko na wyjście ale to mąż przywiezie przed samym wyjściem :)
    Powiem wam że im bliżej tym bardziej się boję :( płakać mi się ciągle chce jak pomyślę o pobycie w szpitalu :/ boję się że trafię na jakieś wredne położne i będę miała tylko gorszego doła :(

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to 2 torby spakowane ale i tak mam wrażenie że o czymś zapomniałam. W razie czego to coś tam mi dowiozą;) wzięłam tylko małego jaska-poduchy do karmienia nie brałam :)

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia daj jutro znać jak Cię przyjmą :)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi będzie dobrze, położne przeważnie są miłe i starają się pomóc. Jakbys trafiła na jakąś su... to nie wahaj się być też dla niej niemiła, ja przekonałam się że jak sobie nie pozwolisz to Cie będą szanować, bo taki pacjent może skargę wysmarować a tego nikt nie chce :p z resztą ta uwaga też dla Was dziewczyny i już nie Raz to słyszałam od znajomych, że jak coś to nie dać się i wtedy inne podejście persolnelu jest :) Tysia czekamy na wieści. Z innej beczki, rozmawiałam z mężem i chyba nie pozwole na szczepienie w pierwszej dobie, tylko przed wypisem.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, ale dzis przezylam stresa... wyszlo ze wszystko ok, ale mnie nastraszyli...
    Bylam u innego ginekologa, by pobrac gbs I inne badania zrobic z pakietu w luxmed...babka przemila... powiedziala ze zerknie tylko na usg na serduszko dzidziusia przy okazji... no I zerknela... I od razu mowi, ze cos malo wod jest na pierwszy rzut oka... mine miala tak powazna nagle, ze o malo serce mi nie stanelo...I stwierdzila ze w tej syuacji pomierzy wszystko... pomierzyla I wyszlo ze wody jednak ok AFI 10... ale caly czas czuje strach...normalnie nie moge z tego wyjsc mimo ze mowila potem, ze jednak ok...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia, spokojnie spokojnie, wszystko jest ok. Ale rozumiem, ze sie niezle wystraszylas, ja bym juz miala pelno w gaciach.

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie taka dupa jestem że mi głupio na "kogoś starszego" wjechać albo zwrócić uwagę :/ ale nie mogę się dać ..

Kurde ja z tymi szczepieniami to nie wiem sama.. chce i nie chce.. boję się a jeszcze bardziej boję się nie dać :/ nie znam nikogo kto by się na tym dobrze znał i wytłumaczył wszystko

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia współczuję stresu, też bym chyba zawału prawie dostała. Najpierw straszą a później sprawdzają:0 wazne że ok wszystko :) Tripi, ja będę szczepić, ale zamierzam ciut do odwlec, bo wyników badań które robią w szpitalu, żeby mieć pewność że dziecko jest zdrowe w momencie podania szczepionki.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mnie przeraza temat szczepien... I chyba zdam sie na lekarzy I standardowy kalendarz szczepien... nie do konca ufam informacjom z netu, boje sie ogolnie wszystkich powiklan, ale jeszcze bardziej boje sie tych chorob... a najbardziej to by mnie chyba przerazalo wziecie odpowiedzialnosci za decyzje w tym temacie...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Magia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wam liczyli to AFI czyli ilosc wod?
    Ile u Was to wynosi?

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepic też będę.. byłabym się nie zaszczepić, tyle chorób wraca :( zastanawiam się jeszcze nad meninokokami bo mam przedszkolaka który ciągle coś przynosi :/

Magia nigdy nie miałam czegoś takiego O.o lekarz tylko mówił że wody ok.. nigdy nie słyszałam o afi :P

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też lekarza mówi, że ilość jest ok, ale parametrów nie podaje

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia jak tam? Nic się nie odzywasz :(
    Dziewczyny miewacie skurcze? Kurczę moja macica dziś ćwiczy intensywnie aż się stresuje :(

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia zalogowana;) wcześniej leżałam w sali 3 os teraz mam izolatke;) cały ten stres odsypialam pół dnia.
    Też miewam skurcze- chyba nie ma w tym nic dziwnego w końcu jesteśmy w zasadzie na finiszu:) ja też nie szczepie w pierwszej dobie, będę szczepic ale po upewnieniu się że mała jest całkowicie zdrowa.
    Kapelusz jakie konkretnie badania chcesz zrobić przed szczepieniem?

• Anakin Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chyba tez zdam na lekarzy, bo nie mam już sily zgłębiać tematu szczepien, za duzo napisano na ten temat i takie sprzecznosci, ze glowa mala. Wiec standardowy kalendarz i tyle.

Lipiec 2018 - synek ♥️
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jakie badania od razu po porodzie?
    A na podanie witaminy K i zabieg credego się zgadzacie? Bo one też chyba w pierwszej dobie.

Tysia a czy brzuch twardnieje Ci na dość długo? Mnie trzyma dość sporą chwile i nie jest to komfortowe :/ nawet dość bolesne bo jak siedzę to mam wrażenie że jest tak napięty że sięga do połowy żeber O.o

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi na zabieg credego się zgadzam podanie wit K też ale tylko doustnie (nie w zastrzyku). Też twardnieje jak chwile posiedzę i na troche dłużej wiec wiecej leze a jak juz musze gdzies usiasc to nie na krześle i raczej w pozycji takiej abym swobodnie mogła wyciągnąć nogi i pod plecy poduszki żeby było wygodnie. Czasem tak stwardnieje że mam wrażenie jakby mój brzuch był w ogóle poza moim ciałem bo to nie czuje....

• Anakin Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sue zgadzam na wit K i Credego tez, czyli na wszystko, co szpital zaoferuje...

Lipiec 2018 - synek ♥️
  • Magia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zgadzam na wszystko!!!! Niech tylko to wszystko sie dobrze zakonczy!

Ps. Ja mam zero skurczy... ale chyba sie tym akurat nie martwie bo chce dotrwac do wyznaczonej cc...
    Tylko te wody plodowe male mnie strasznie stresuja, bo ponic afi 10 to nie jest zbyt duzo (mimo ze niby jeszcze w normie)

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia będzie dobrze :) Musi być <3
    A co do tych wód to nie miałaś zalecenia pić więcej? Gdzieś czytałam kiedyś że przy małowodziu trzeba bardzo dużo pić.
    Może jutro wspomną coś o tym to zapytam ile powinno być na naszym etapie ;)

Mi brzy=uch zaczyna już coraz bardziej ciążyć.. jak siedzę to mam to tak wysoko że naprawdę mi wchodzi na żebra do tego ten dyskomfort u góry brzucha :/ mały się wypina :/ czasem mam dosłownie kwadratowy ten brzuch :/

Tysia a wiesz coś może więcej na temat wit K ? Bo właśnie słyszałam że coraz więcej szpitali daje w zastrzyku i że niby później nie trzeba suplementować..

atdcl6d85txjdq74.png
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ