LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magia mój wczoraj wg usg miał 2900 więc całkiem podobnie a wiesz jak to usg.. może zaniżać, drugi lekarz badał mnie cm! i wyszło 3100 zobaczymy ile będzie ostatecznie nie stresuj się i daj jutro znać po ktg
Porozmawiam z położną o witaminach itp jak dotrwam bo ona wraca dopiero 9tego bardzo bym chciała wytrzymać bo nie chce innej zołzy w domu -
Magia za duże ubranka to nie problem, zawsze można podwinac rękawki a skarpetki podtrzymaja nogawki, tam naprawdę różniąca między 56 a 50 jest głównie na długości, nawet gołym okiem tego nie widać, sama sprawdzałam wczoraj, poza tym te mniejsze to naprawdę na chwilę bo dzieci szybko rosną. Ja bym zostawiła to co mam w torbie i nie zaprzatałam sobie terwz głowy już praniem i prasowaniem:)
-
Dzieki Kochane. Ze stresu dieta u mnie lezy... ale to juz ostatni tydzien to juz chyba nie nabroje jak troche pogrzesze
Co do wit D to zdam sie na wasze sugestie bo sie nie znam.
A...I zastanawiam sie jeszcze czy nie kupic wagi do wazenia malucha... zeby sie mniej stresowac I sprawdzac czy przybiera na wadze... co myslicie?
Magia -
Magia nie szalej, bo się zafiksujesz całkowicie i nie będziesz nawet spać tylko stać z lusterkiem nad buzia malucha sprawdzając czy oddycha :p po to są wizyty patronazowe położnej żeby sprawdziła a jak cos będzie Cie niepokoić to pójdziesz do pediatry
-
Magia wrote:
A...I zastanawiam sie jeszcze czy nie kupic wagi do wazenia malucha... zeby sie mniej stresowac I sprawdzac czy przybiera na wadze... co myslicie?
Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Moja zołzunia w poniedziałek wazyla 2800. Póki co leżymy i odpoczywamy. mam niski magnez(pomimo przyjmowania go 3 razy dziennie) dretwieją mi ręce i dostaje kroplowki to mam od czasu do czasu jakieś skurcze ale położna mówi że to normalne już w tym tyg bo macica przygotowuje się do porodu. Mam nadzieję jednak że do tego 10 tego nie zacznę rodzic!!! Bo chce doczekać do mojej cesarki. Poza tym wszystko ok.Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023 -
Magia nie swiruj będziesz po każdym karmieniu ją ważyła i czytała Internety i się tylko stresowała jak przybierze kilka gram za mało lub za dużo
Tysia to ładna waga doczekasz wszystkie mam nadzieję doczekamy potem będziemy prosić żeby chciały wyjść -
Ja nie plukam drugi raz w ogóle zobaczymy jak mały zareaguje, przy starszym też nie plukalam dwukrotnie i dość szybko przeszłam na zwykły proszek z tym że plukalam mu w białym lenorze.. nigdy nic mu nie było zobaczę jak będzie tym razem.
Prasowac również nie mam już więcej zamiaru bo wątpię że będę miała na to siły i czas -
Czyli teściowa miała rację że nie trzeba :p drugie pytanie, miewacie ból w dole brzucha po jednej stronie? Mnie dzis cały dzień cmi ale tylko po lewej stronie na dole i po nospie nie bardzo mi przeszło, chociaz jak leżę to tego nie czuje, może to dzidzia uciska...
-
Co do plukania to nie plucze dodatkowo, tylko to co w czasie prania. Przeprasowalam ciuszki I przez pierwszy miesiac chce prasowac, a potem sie zobaczy.
Kapelutek, miewalam rozna bole brzucha I podbrzusza. Mam czasto z jednej strony, odczuwalny jakby cos mi sie tam naciagnelo. Mozliwe ze dzidzka cos uciska, albo poprostu cos sie naciagnelo itd., a czasem przez gazy w jelitach mam bol, ktory wyglada jakby byl w macicy, a nie jest.
Na tym etapie chyba to normalne... niepokoic sie trzeba raczej jak bol jest silny I trwa bardzo dlugo.
Magia -
Dnia 27.06.2018r. Na świat przyszła moja kochana córeczka Lenka. Pozdrawiam Was dziewczyny
bejb, Anakin, Tysia11 lubią tę wiadomość
Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015
hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤ -
Kinga gratulacje !!! Dzięki dziewczyny za odp, jakoś mniejszy stres jak nie tylko ja coś odczuwam, tymbardziej że już sama nie wiem przez te pobyty w szpitalu czy panikowac już czy jeszcze nie :p dziś czuje się lepiej, więc może jakoś się wczoraj ułożył źle.
-
Magia wrote:Hej, mialam dzis wizyte. Mala wazy tylko 2700... martwie sie strasznie. To jest 22 centyl wiec nie ma jeszcze hipotrofii, ale malo rosnie (przez 3 tyg ledwo 500g). Jutro mam na ktg do szpitala sie stawic...
Wody AFI 9, wiec spadly mimo ze pije 4,5litra wody dziennie, ale wciaz w normie.
Stresuje sie... stresuje sie... stresuje sie...
Magia, mi w 35 tygodniu w USG wyszło, że mała ma 2100. Też się zaczęłam okropnie stresować. Gin powiedział, że to dolna granica normy. Ale zaczęłam rozmawiać z różnymi koleżankami, które rodziły i okazuje się, że naprawdę wiele dzieci ma poniżej 3 kg przy porodzie i to absolutnie nie ma wpływu na dalszy rozwój. Ważne, żeby było więcej niż 2500. Ty już masz Moja musi jeszcze dobić, a kolejna kontrola za 2 tygodnie. Trzymajcie kciuki -
Dziewczęta czy wy wiecie że w końcu producenci alko zlitowali się i zrobili piwo 0.0% a nie poniżej 0.5? cała ciąze marzyło mi się piwo i w końcu się doczekałam a smakuje tak samo ! Nie żebym miała problem alkoholowy ale jak czegoś nie wolno to się zawsze chce :p