X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia mój wczoraj wg usg miał 2900 więc całkiem podobnie :) a wiesz jak to usg.. może zaniżać, drugi lekarz badał mnie cm! i wyszło 3100 zobaczymy ile będzie ostatecznie ;D nie stresuj się :) i daj jutro znać po ktg <3

Porozmawiam z położną o witaminach itp jak dotrwam bo ona wraca dopiero 9tego :( bardzo bym chciała wytrzymać bo nie chce innej zołzy w domu XD

atdcl6d85txjdq74.png
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia za duże ubranka to nie problem, zawsze można podwinac rękawki a skarpetki podtrzymaja nogawki, tam naprawdę różniąca między 56 a 50 jest głównie na długości, nawet gołym okiem tego nie widać, sama sprawdzałam wczoraj, poza tym te mniejsze to naprawdę na chwilę bo dzieci szybko rosną. Ja bym zostawiła to co mam w torbie i nie zaprzatałam sobie terwz głowy już praniem i prasowaniem:)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kochane. Ze stresu dieta u mnie lezy... ale to juz ostatni tydzien to juz chyba nie nabroje jak troche pogrzesze

Co do wit D to zdam sie na wasze sugestie bo sie nie znam.

A...I zastanawiam sie jeszcze czy nie kupic wagi do wazenia malucha... zeby sie mniej stresowac I sprawdzac czy przybiera na wadze... co myslicie?

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 28 czerwca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia nie szalej, bo się zafiksujesz całkowicie i nie będziesz nawet spać tylko stać z lusterkiem nad buzia malucha sprawdzając czy oddycha :p po to są wizyty patronazowe położnej żeby sprawdziła a jak cos będzie Cie niepokoić to pójdziesz do pediatry :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:

A...I zastanawiam sie jeszcze czy nie kupic wagi do wazenia malucha... zeby sie mniej stresowac I sprawdzac czy przybiera na wadze... co myslicie?
    Ja sobie takie gadzety bym darowala. Położna przyjdzie z wlasna waga i zwazy, a potem juz będziesz sama widziala, ze rosnie.

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zołzunia w poniedziałek wazyla 2800. Póki co leżymy i odpoczywamy. mam niski magnez(pomimo przyjmowania go 3 razy dziennie) dretwieją mi ręce i dostaje kroplowki to mam od czasu do czasu jakieś skurcze ale położna mówi że to normalne już w tym tyg bo macica przygotowuje się do porodu. Mam nadzieję jednak że do tego 10 tego nie zacznę rodzic!!! Bo chce doczekać do mojej cesarki. Poza tym wszystko ok.

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia nie swiruj XD będziesz po każdym karmieniu ją ważyła i czytała Internety i się tylko stresowała jak przybierze kilka gram za mało lub za dużo ;)

Tysia to ładna waga :) doczekasz ;) wszystkie mam nadzieję doczekamy :) potem będziemy prosić żeby chciały wyjść XD

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyska, bedziemy rodzily tego samego dnia, zgodnie z planem! I juz!

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 28 czerwca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś wie jak długo trzeba drugi raz płakać ubranka?

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie plukam drugi raz w ogóle ;) zobaczymy jak mały zareaguje, przy starszym też nie plukalam dwukrotnie i dość szybko przeszłam na zwykły proszek z tym że plukalam mu w białym lenorze.. nigdy nic mu nie było ;D zobaczę jak będzie tym razem.
    Prasowac również nie mam już więcej zamiaru bo wątpię że będę miała na to siły i czas ;D

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli teściowa miała rację że nie trzeba :p drugie pytanie, miewacie ból w dole brzucha po jednej stronie? Mnie dzis cały dzień cmi ale tylko po lewej stronie na dole i po nospie nie bardzo mi przeszło, chociaz jak leżę to tego nie czuje, może to dzidzia uciska...

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do plukania to nie plucze dodatkowo, tylko to co w czasie prania. Przeprasowalam ciuszki I przez pierwszy miesiac chce prasowac, a potem sie zobaczy.

Kapelutek, miewalam rozna bole brzucha I podbrzusza. Mam czasto z jednej strony, odczuwalny jakby cos mi sie tam naciagnelo. Mozliwe ze dzidzka cos uciska, albo poprostu cos sie naciagnelo itd., a czasem przez gazy w jelitach mam bol, ktory wyglada jakby byl w macicy, a nie jest.
    Na tym etapie chyba to normalne... niepokoic sie trzeba raczej jak bol jest silny I trwa bardzo dlugo.

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę Magia, bo to nie jest ból który wcześniej zwiastował kłopoty (skurczowa taki) i nie jest też mocny tyle że cały dzień to czuję :/

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelutek na naszym etapie ciąży to już co chwilę będzie coś bolało, ćmiło itp ;) ja odczuwam często kolkę w lewej pachwinie ;) ale wydaję mi się że młody gdzieś uciska :)

Magia odezwij się po ktg ;)

atdcl6d85txjdq74.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dnia 27.06.2018r. Na świat przyszła moja kochana córeczka Lenka. Pozdrawiam Was dziewczyny

bejb, Anakin, Tysia11 lubią tę wiadomość

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia gratulacje !!! <3 Jak będziesz na siłach opowiedz coś więcej :)

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga gratulacje :) ale super!

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga gratulacje :)!!! Dzięki dziewczyny za odp, jakoś mniejszy stres jak nie tylko ja coś odczuwam, tymbardziej że już sama nie wiem przez te pobyty w szpitalu czy panikowac już czy jeszcze nie :p dziś czuje się lepiej, więc może jakoś się wczoraj ułożył źle.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • karen657 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Hej, mialam dzis wizyte. Mala wazy tylko 2700... martwie sie strasznie. To jest 22 centyl wiec nie ma jeszcze hipotrofii, ale malo rosnie (przez 3 tyg ledwo 500g). Jutro mam na ktg do szpitala sie stawic...
    Wody AFI 9, wiec spadly mimo ze pije 4,5litra wody dziennie, ale wciaz w normie.
    Stresuje sie... stresuje sie... stresuje sie...

Magia, mi w 35 tygodniu w USG wyszło, że mała ma 2100. Też się zaczęłam okropnie stresować. Gin powiedział, że to dolna granica normy. Ale zaczęłam rozmawiać z różnymi koleżankami, które rodziły i okazuje się, że naprawdę wiele dzieci ma poniżej 3 kg przy porodzie i to absolutnie nie ma wpływu na dalszy rozwój. Ważne, żeby było więcej niż 2500. Ty już masz :) Moja musi jeszcze dobić, a kolejna kontrola za 2 tygodnie. Trzymajcie kciuki :)

tb73mg7ynzddudc6.png

tb73zbmh5ajb03hr.png

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta czy wy wiecie że w końcu producenci alko zlitowali się i zrobili piwo 0.0% a nie poniżej 0.5? :) cała ciąze marzyło mi się piwo i w końcu się doczekałam a smakuje tak samo :)! Nie żebym miała problem alkoholowy ale jak czegoś nie wolno to się zawsze chce :p

mhsvhdgefzux6fnw.png
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ