X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Magia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, nic nie kazali wiecej pic, ale ja sama ze strachu pije od wczoraj 3 litry wody plus herbatki. Jak masz mozliwosc zapytac czy wody 10 afi to juz bardzo malo byloby super...

I pamietajcie dziewczynki zeby wit. D miec w domku do podawania maluszkowi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 15:28

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi jestes już w terminie to normalne że macica ćwiczy, jak będzie mocno szaleć to można wziąść nospe, bo dobrze dotrwac do do końca 37 tygodnia. Ja na zakraplanie oczu i witaminę K też się zgadzam (ale raczej na zastrzyk, bo jak uleje to będą musieli powtarzać). Co do badań to szpital robi badania i ja do ich wyników poczekam żeby mieć pewność że mały zdrowy.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja ze swojej strony doradzam się zgodzić na badania maluszka - pobieranie krwi z pięty. Mam w rodzinie dwulatka z fenyloketonurią wykrytą właśnie dzięki temu badaniu. Maluszek jest zdrowy i super się rozwija ale gdyby nie zostało to wykryte to już na tym etapie byłby niepełnosprawny umysłowo i cofnięty w rozwoju.

A co do nospy to od 38 tygodnia nie powinno się brać bo ona wycisza skurcze macicy.

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po konsultacjach :) mały waży ok 3kg, szyjka całkiem skrócona. Na ktg pisały się skurcze.. także bliżej niż dalej, jestem przerażona :P

bejb lubi tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 27 czerwca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się spakowałam do szpitala że się okazało, nie mam ubrań dla młodego, bo te które mam moga być małe, gdyż po przeanalizowaniu metki to 50 tki :o! Nie mam pajacykow, bo większość dostaliśmy, ale nie byłam świadoma że to taki rozmiar :o! Pędze na zakupy :p

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi wrote:
    Ja już po konsultacjach :) mały waży ok 3kg, szyjka całkiem skrócona. Na ktg pisały się skurcze.. także bliżej niż dalej, jestem przerażona :P

Kochana coś mi się wydaje że pierwsza z nas urodzisz :)
    Trzymam kciuki :*

syy2h371nd1ygvmg.png

Wysłany: 27 czerwca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woo Tripi to coś się dzieje :) będzie dobrze :) odzywaj się :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym żeby wytrzymał jeszcze trochę ;) chociaż z tydzień :D
    Te twardnienia jednak okazały się skurczami ale położne powiedziały że to nie porodowe tylko macica bardzo intensywnie ćwiczy bo w sumie to mam je cały dzień :/ nospa pomogła na godzinę.
    Pytałam o to pieczenie brzucha to doktor powiedział że macica i powinno być coraz lepiej bo się obniżyła a skrócona szyjka jeszcze o niczym nie świadczy bo są przypadki że przenoszą aczkolwiek wątpi żeby w moim przypadku tak było.
    Zaciskam nogi :D
    Tyle dziś dzidziusiów widziałam że doszłam do wniosku że muszę na nowo naszykować ubranka bo one były tak maleńkie i głowki miały jak pięść. Serio <3

Magia co do wód to pytałam lekarza bo usłyszałam tylko że w normie i powiedział że ilość wód od 36 tyg maleje i jest źle jak jest ok 5 :)
    także u Ciebie wszystko dobrze :)

Bejb Ty musisz być pierwsza :P już Ci dużo nie zostało <3

bejb lubi tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi- jutro mam wizytę... Ale u mnie naprawdę nic się nie dzieje. Żadnych skurczy, bóli. Tylko po prostu już mi ciężko i młody mnie ciśnienie na pęcherz non stop.

Zobaczymy co lekarz jutro powie:)

Tripi lubi tę wiadomość

syy2h371nd1ygvmg.png

• Magia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, bardzo Ci dziekuje kochana za informacje. Od razu mi lepiej.
    Oj jeszcze chwilke mysle posiedzi ten Twoj maluszek w brzuszku. Spokojnie

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 27 czerwca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi to dobrze, że to jednak jeszcze nie to, niech posiedzi jeszcze troszkę - pewnie :) u mnie panika bo się zorientowałam że mam za mało ubrań i nie tylko do szpitala ale wogole, nie wiem jak ja ta wyprawkę robiłam :p Tysia jak tam u Ciebie?

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusz nie przesadzaj z ubrankami bo zapewne kto przyjdzie Was odwiedzić przyniesie coś ze sobą ;) u nas jest właśnie taki zwyczaj i są to zawsze pampersy lub właśnie ubranka :D

Oglądałam pogodę długoterminową i dupy nie urywa O.o zastanawiam się czy nie zabrać małemu kocyka do szpitala i naszukuję coś ciepłego na wyjście.. no właśnie tylko w co ciepłego ubrać taką kruszynkę?

Bejb daj znać po wizycie :) Jaś chyba już grubo ponad 4 kg będzie ważył :D

Magia pisałaś o wit D. Masz już jakąś konkretną? Ja zawsze młodemu podaje twist-off a teraz zastanawiam się nad wit w pompce ale chyba poczekam na zalecenia za szpitala najpierw :)

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi ja nie przesadzam, zrobiłam przegląd w rozmiarze 56 mam 8 pajacykow o 6 bodziakow :/ w rozmiarze 62 ubrań jeszcze mniej :p koleżanka ma mi coś dowieść w niedzielę po swoim małym. Co do witaminy D, położna na szkole mówiła że lepiej ta twist off właśnie, bo tej w pomoce można podać więcej niż trzeba a tamta ma optymalna dawkę i taka ja też kupiła, jakoś dla niemowląt po prostu :) jak będzie zimno to ja swojemu sweterek nałoże i kocykiem przykryje

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    My po wizycie. Wszystko w porządku, przepływy i ilość wody płodowych ok. Młody waży ok. 4200. Szyjka twarda, zamknięta. Na razie nic się nie dzieje :/
    Jak tak dalej pójdzie to jak ja urodzę to małe słoniątko?

Jeśli chodzi o Wit D to położna doradzała mi te twist off. I cena jest bardzo przystępna.

syy2h371nd1ygvmg.png

• Tripi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to twist-off mam zawsze w domu ;)
    A będziecie podawać jeszcze jakieś witaminy/probiotyki ?

Bejb to Ty działaj z mężem ;D bo jak jeszcze z dwa tygodnie poczekasz do mały dobije do 4500 albo i więcej XD

Kurcze ja już sama nie wiem co naszykować na wyjście :(

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę podawać tylko tą wit. D.
    Położna i na szkole rodzenia mówili że nic więcej nie trzeba. Będę brać witaminy i resztę przekazywać z mlekiem (mam nadzieję:)

syy2h371nd1ygvmg.png

• Magia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mialam dzis wizyte. Mala wazy tylko 2700... martwie sie strasznie. To jest 22 centyl wiec nie ma jeszcze hipotrofii, ale malo rosnie (przez 3 tyg ledwo 500g). Jutro mam na ktg do szpitala sie stawic...
    Wody AFI 9, wiec spadly mimo ze pije 4,5litra wody dziennie, ale wciaz w normie.
    Stresuje sie... stresuje sie... stresuje sie...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • bejb Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia, waga nie jest chyba taka zła. 22 centyl to jest w normie. I 500g przez 3tyg to nie jest źle.
    Tak czy inaczej trzymam kciuki, jesteś już w 38 tygodniu więc w razie czego dzieciątko da sobie ładnie radę.

Dawaj znać jak ktg jutro :*

syy2h371nd1ygvmg.png

Wysłany: 28 czerwca 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia mi aplikacja podaje że dziecko w tym czasie, tzn. na początku 38 tyg waży ok 3 kg, wiec raczej jest ok (mojego małego waga na badaniach też pokrywa się z waga z aplikacji). Tripi probiotyki podaje się po cc, po SN nie ma potrzeby z tego co położna mówiła, witaminy będe łykac dla mam karmiących i tyle. Bejb, Twój mały rośnie zdrowo widzę, kawał mężczyzny :) chociaż koleżanka teraz urodziła to jej coraz 4600 :p

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb, Kapelutek, dziekuje Wam za slowa otuchy.
    Nie wiem co bym bez Was forumowiczek moich zrobila...

Tak sie zastanawiam... moze powinnam miec mniejsze ubranka w tej sytuacji do szpitala? Mam tylko 56 rozmiar...a cc juz za tydzien!

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ