LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tripi, nic nie kazali wiecej pic, ale ja sama ze strachu pije od wczoraj 3 litry wody plus herbatki. Jak masz mozliwosc zapytac czy wody 10 afi to juz bardzo malo byloby super...
I pamietajcie dziewczynki zeby wit. D miec w domku do podawania maluszkowiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 15:28
Magia -
Tripi jestes już w terminie to normalne że macica ćwiczy, jak będzie mocno szaleć to można wziąść nospe, bo dobrze dotrwac do do końca 37 tygodnia. Ja na zakraplanie oczu i witaminę K też się zgadzam (ale raczej na zastrzyk, bo jak uleje to będą musieli powtarzać). Co do badań to szpital robi badania i ja do ich wyników poczekam żeby mieć pewność że mały zdrowy.
-
Dziewczyny ja ze swojej strony doradzam się zgodzić na badania maluszka - pobieranie krwi z pięty. Mam w rodzinie dwulatka z fenyloketonurią wykrytą właśnie dzięki temu badaniu. Maluszek jest zdrowy i super się rozwija ale gdyby nie zostało to wykryte to już na tym etapie byłby niepełnosprawny umysłowo i cofnięty w rozwoju.
A co do nospy to od 38 tygodnia nie powinno się brać bo ona wycisza skurcze macicy. -
Tak się spakowałam do szpitala że się okazało, nie mam ubrań dla młodego, bo te które mam moga być małe, gdyż po przeanalizowaniu metki to 50 tki :o! Nie mam pajacykow, bo większość dostaliśmy, ale nie byłam świadoma że to taki rozmiar :o! Pędze na zakupy :p
-
Tripi wrote:Ja już po konsultacjach mały waży ok 3kg, szyjka całkiem skrócona. Na ktg pisały się skurcze.. także bliżej niż dalej, jestem przerażona
Kochana coś mi się wydaje że pierwsza z nas urodzisz
Trzymam kciuki :* -
Chciałabym żeby wytrzymał jeszcze trochę chociaż z tydzień
Te twardnienia jednak okazały się skurczami ale położne powiedziały że to nie porodowe tylko macica bardzo intensywnie ćwiczy bo w sumie to mam je cały dzień nospa pomogła na godzinę.
Pytałam o to pieczenie brzucha to doktor powiedział że macica i powinno być coraz lepiej bo się obniżyła a skrócona szyjka jeszcze o niczym nie świadczy bo są przypadki że przenoszą aczkolwiek wątpi żeby w moim przypadku tak było.
Zaciskam nogi
Tyle dziś dzidziusiów widziałam że doszłam do wniosku że muszę na nowo naszykować ubranka bo one były tak maleńkie i głowki miały jak pięść. Serio
Magia co do wód to pytałam lekarza bo usłyszałam tylko że w normie i powiedział że ilość wód od 36 tyg maleje i jest źle jak jest ok 5
także u Ciebie wszystko dobrze
Bejb Ty musisz być pierwsza już Ci dużo nie zostałobejb lubi tę wiadomość
-
Tripi- jutro mam wizytę... Ale u mnie naprawdę nic się nie dzieje. Żadnych skurczy, bóli. Tylko po prostu już mi ciężko i młody mnie ciśnienie na pęcherz non stop.
Zobaczymy co lekarz jutro powie:)
Tripi lubi tę wiadomość
-
Kapelusz nie przesadzaj z ubrankami bo zapewne kto przyjdzie Was odwiedzić przyniesie coś ze sobą u nas jest właśnie taki zwyczaj i są to zawsze pampersy lub właśnie ubranka
Oglądałam pogodę długoterminową i dupy nie urywa zastanawiam się czy nie zabrać małemu kocyka do szpitala i naszukuję coś ciepłego na wyjście.. no właśnie tylko w co ciepłego ubrać taką kruszynkę?
Bejb daj znać po wizycie Jaś chyba już grubo ponad 4 kg będzie ważył
Magia pisałaś o wit D. Masz już jakąś konkretną? Ja zawsze młodemu podaje twist-off a teraz zastanawiam się nad wit w pompce ale chyba poczekam na zalecenia za szpitala najpierw
-
Tripi ja nie przesadzam, zrobiłam przegląd w rozmiarze 56 mam 8 pajacykow o 6 bodziakow w rozmiarze 62 ubrań jeszcze mniej :p koleżanka ma mi coś dowieść w niedzielę po swoim małym. Co do witaminy D, położna na szkole mówiła że lepiej ta twist off właśnie, bo tej w pomoce można podać więcej niż trzeba a tamta ma optymalna dawkę i taka ja też kupiła, jakoś dla niemowląt po prostu jak będzie zimno to ja swojemu sweterek nałoże i kocykiem przykryje
-
Hejo,
My po wizycie. Wszystko w porządku, przepływy i ilość wody płodowych ok. Młody waży ok. 4200. Szyjka twarda, zamknięta. Na razie nic się nie dzieje
Jak tak dalej pójdzie to jak ja urodzę to małe słoniątko?
Jeśli chodzi o Wit D to położna doradzała mi te twist off. I cena jest bardzo przystępna. -
No to twist-off mam zawsze w domu
A będziecie podawać jeszcze jakieś witaminy/probiotyki ?
Bejb to Ty działaj z mężem bo jak jeszcze z dwa tygodnie poczekasz do mały dobije do 4500 albo i więcej
Kurcze ja już sama nie wiem co naszykować na wyjście
-
Hej, mialam dzis wizyte. Mala wazy tylko 2700... martwie sie strasznie. To jest 22 centyl wiec nie ma jeszcze hipotrofii, ale malo rosnie (przez 3 tyg ledwo 500g). Jutro mam na ktg do szpitala sie stawic...
Wody AFI 9, wiec spadly mimo ze pije 4,5litra wody dziennie, ale wciaz w normie.
Stresuje sie... stresuje sie... stresuje sie...
Magia -
Magia, waga nie jest chyba taka zła. 22 centyl to jest w normie. I 500g przez 3tyg to nie jest źle.
Tak czy inaczej trzymam kciuki, jesteś już w 38 tygodniu więc w razie czego dzieciątko da sobie ładnie radę.
Dawaj znać jak ktg jutro :* -
Magia mi aplikacja podaje że dziecko w tym czasie, tzn. na początku 38 tyg waży ok 3 kg, wiec raczej jest ok (mojego małego waga na badaniach też pokrywa się z waga z aplikacji). Tripi probiotyki podaje się po cc, po SN nie ma potrzeby z tego co położna mówiła, witaminy będe łykac dla mam karmiących i tyle. Bejb, Twój mały rośnie zdrowo widzę, kawał mężczyzny chociaż koleżanka teraz urodziła to jej coraz 4600 :p