LIPCOWE niespodzianki:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cieszę ze usg dobrze wyszło. Tripi trzymam kciuki za dobre wieści po wizycie u lekarza. U nas podbnie, anaftin się nie sprawdził, jedynie masc na lidokainie działa. Mój też mamozy łapie, glownie przed spaniem. Wczoraj wyszliśmy z mężem na randkę, na całą godzinę aż, bo potem młody się zorientował że rodziców nie ma w domu i zrobił babci koncert :p poza tym infekcja nam się rozwija, doszedł katar i kaszel i temperatura trochę rośnie na 16 znowu do lekarza.
-
Bejb, gratulacje ! Pewnie wirus, niby nic nie słychać w płucach narazie, na kaszel nic nie dostał, psikac nos, wapno, clemastinum, wit c I obserwować. Jak przez weekend nie będzie gorzej to ma być już lepiej. Jakby coś mnie niepokoiło to od razu na dyżur na IP. Oby mu przeszło przez weekend. Sama się kiepsko czuje mimo, że nic poza katarem mi nie dolega.
-
Bejb super gratulacje
Kapelusz bedzie lepiej, mojego w 3 dzien tak dusilo ze bylam pewna szpitala. Jak kaszle to dobrze mokry ten kaszel?
Mnie bierze od kilku dni i wziac nie umie, gardlo niby boli ale jak psikne to juz nie haha kaszel ino rano albo jak mi za sucho
Gdzie ta wiosna ???! -
Wiosna juz juz!
Bejb gratulacje! Kapelutek I Tripi zdrowka dla Was I dzieciaczkow! To juz ostatnie chorobska w tym roku!
Anakin, Ty jestes ciocia od nowinek... jak to jest z tym kubeczkiem doidy? Uzywacie go czy za wczesnie?
Dziewczyny, jak ogolnie nauczyc dziecko pic wode... robicie juz cos?
Magia -
Tripi właśnie nie wiem czy to suchy czy mokry, nigdy nie umiałam tego odróżnić. Jak samopoczucie u Ciebie? U mnie średnio, ani gorzej ani nie lepiej. Mój pije z kubeczka, bidonu nie łapie, żałuję że dałam mu go do zabawy że się oswoił, za pierwszym razem zaczął ciągnąć z niego na sucho, a teraz to już tylko rurkę gryzie.
-
Moj tez popija czasem z tej zakretki ale teraz kupiłam mu kubek niekapek z raczkami i jest szal bo sam hehe nawet woda posmakowala
Kapelusz jak ze zdrowkiem u was ? Mi maly zaczal znow kaslac w nocy, jestem na skraju zalamania plakac mi sie chce.
Obserwuje go i inhaluje dzis i jak co to jutro do lekarza -
Kochane, mimo że u mamy jestem to czasu zero!!
Doidy-daje malemu pic wode, jak najbardziej! Nalewam po troszku by uniknac zalania, sadzam go na kolanach i pytam "chcesz pic?". Czasem otwiera dziubek i "zasysa" napoj a czasem odpycha lapkami. Ale co jakiś czas mu proponuje. Idzie powoli ale dobrze imo. Żadnych bidonow czy niekapkow nie daje.bejb lubi tę wiadomość
Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Ja sie nie przejmuje, ze on tylko lyczka wypije. To i tak sukces.Lipiec 2018 - synek ♥️
-
Ja tez z kp wkrecona a zaklinalam ze tylko 6m hehe. Ale chcialabym skonczyc nim wrócę do pracy. A ze planuje pobyt w domu troche wydluzyc (m.in. ze wzgledu na azs...) to mam jeszcze ok 1,5roku...Oby sie sam odstawil! Bo serce by mi peklo gdybym musiala mu odmowic...
bejb lubi tę wiadomość
Lipiec 2018 - synek ♥️
-
Tripi no właśnie też kiepsko i też idę do lekarza po popołudniu, bo kaszel się nasilił i boję się żeby nie zeszło na oskrzela. Inhalator Chyba też dziś kupię właśnie. Kupiłam mu jak lekarka zapisała isonasin septo i powiem Ci ze ulgę poczuł od razu, nie to co po wodzie morskiej.
-
Kapelusz a plukasz tym zatoki czy tylko zakrapiasz? Tez to kiedys mieliśmy:)
Inhalator polecam pneumatyczno-tlokowy dobrze i szybko rozprzestrzenia pare, kupilismy taki wlasnie ptzy wyjściu ze szpitala bo nasz stary niestety to sie chowal przy tych szpitalnych.
Anakin tez sobie nie wyobrażam odmowic hehe maz mi mowi ze daje mu sie terroryzowac no ale trudno.
Czytam twoj pamiętniki bardzo współczuję Emilowi problemow ze skora plakac sie czasem chce jak czytam.
Dziewczyny u nas lek seperacyjny level hard oszaleje -
Anakin wrote:Ja tez z kp wkrecona a zaklinalam ze tylko 6m hehe. Ale chcialabym skonczyc nim wrócę do pracy. A ze planuje pobyt w domu troche wydluzyc (m.in. ze wzgledu na azs...) to mam jeszcze ok 1,5roku...Oby sie sam odstawil! Bo serce by mi peklo gdybym musiala mu odmowic...
Hej dawno Cię nie było Kochana!
Ja też chciałabym karmić do samoodstawienia. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Do pracy nie wracam również na razie. Mam ten komfort że mąż ma dobrą pracę i damy radę z jednej wypłaty.
Dziewczyny ja wam bardzo współczuję z tymi chorobami :* buziaki dla Was, jesteście Złote Mamy :* :* -
Tripi jaki masz model dokładnie? Ehh muszę jechać do szpitala, bo pediatry nie było, lekarz się nie zna na malychach i dał nam skierowanie do szpitala. Jak u Was sytuacja? Fajnie, że macie opcje zostać dłużej w domu, ja we wrześniu do pracy i już mi serce pęka że będę musiała go w żłobku zostawić... Karmie jak najdłużej! kuzynka mi d, is opowiadala, że jej córeczka jak miała 1.5 roku to pewnego dnia powiedziala że nie chce cycka i już nigdy go nie chciała od tej pory, samo przyszłym, choć jako matka nie była wcale na to gotowa ( mój mi to oświadczył w drugim miesiącu życia swoją drogą :p)
-
https://www.euro.com.pl/inhalatory/tech-med-tm-neb-ultra.bhtml?gclid=EAIaIQobChMIyLn_gIHG4AIVBomyCh2IMw1VEAQYASABEgJe8PD_BwE&gclsrc=aw.ds
Tego mam i szczerze polecam, choć głośny to jedyny minus
Daj znać co w szpitalu powiedzieli, ja nie wiem co mam robić w dzień może ze 3 razy zakaszlał i teraz raz na śnie.. zobaczę noc i jutro zadecyduje. U mnie w mieście panuje grypa i nie chcę ciągle w przychodni siedzieć
Za twoje karmienie to Ci sie oskar nalezy
Ja podobnie jak bejb zostaje z chłopcami w domu przynajmniej do czasu przedszkola, złobek odpada bo się nam to nie opłaca.. drogo u nas a doliczając koszty paliwa i brak opieki popoludniami wyszłabym na zero pracując