X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo matko magia, współczuję :/ mnie coś zaczyna w gardle drapac, mąż coś przytachał chyba :/ trzymam kciuki żeby badania dobrze wyszły, netow nie czytaj bo zwariujesz z nerwów. Wiesz ja małego kapalam jeszcze niedawno co drugi dzień, ale teraz to już codziennie, dlatego że on kumam że po kąpieli idzie spać, taki rytuał mamy już. Jeśli pupę myjesz po każdej kupce i ja podmywasz, myjesz rączki codziennie to uważam że tragedii nie ma, kąpiele wysuszaja skórę, spróbuj może dodawać olej kokosowy albo masło Shea żeby został tłusty filtr po myciu. Ja chyba kąpałabym co chociaz 3 razy, bo mój młody się poci, a to u leje gdzieś. Może trzeba jej kosmetyki zmienić, czytaj etykiety bo większość ma fatalny skład, emoliemty niektóre też.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia trzymajcie się :* przytulam :*

My kąpiemy Jasia codziennie, ma już taki rytuał że kąpiel, cycus i spanie :)

M&M'K lubi tę wiadomość

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • M&M'K Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia trzymaj się mocno. Trzymamy kciuki za Was.

U nas tak samo rytuał. Kąpiel, karmienie i spać, i to codziennie staramy się o tej samej godzinie.

Starszak 04.01.2014
    Dzidziuś 06.07.2018
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia bedzie dobrze, a internetow to nie czytaj bo tam zazwyczaj pierdoly piszą.
    Moj pierwszy syn tez miał powazne problemy z napięciem ale ciagle ćwiczenia pomogły z czasem. Ale do roku byl "opozniony"

Kapiemy sie co dwa dni lub codziennie :)

My lecimy dzis do lekarza. Malego bardzo dusi. Pol godziny spalam bo ciągle na rekach :( mnie tez boli glowa i gardło.
    Mam nadzieję ze nie dostaniemy "biletu na ferie" :( mam czarne mysli od wczoraj..
    Jakis nastroj depresyjny

atdcl6d85txjdq74.png
  • M&M'K Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi trzymaj się dzielnie. Daj znać co z Wami.

Starszak 04.01.2014
    Dzidziuś 06.07.2018

Wysłany: 11 lutego 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi czekamy na info po wizycie. Mam nadzieję że to nic poważnego. My jutro do lekarza, bo młody nadal trochę skrzypi, innych objawów nie ma a jak to w poniedziałki full ludzi w przychodni, wiec idę jutro jako ostatnia w kolejce żeby nic gorszego nie załapał.

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy, nie ma zapalenie oskrzeli. Powiedziała że to dobrze jak odkrztusza no ale szkoda mi dziecka w nocy :( racje ma bo przynajmniej wydzielina nie zalega ;) w środe,czwartek mamy się pokazać no chyba że gorączka to od razu .

Dzieć mi chyba zaczyna przechodzić lęk separacyjny albo dobry z niego aktor :D nawet z ojcem jest ryk jak widzi że wychodzę :/

Kapeluszu to dobrze ze brak innych objawów ;) może sobie podrażnił tylko gardełko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 11:09

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie się z tymi chorobskami okropnymi.

U nas górna jedynka się przebiła a druga jedynka i dwie dwójki już tyle co tyle. Jestem od soboty u moich rodziców bo mój Luby wyjechał z pracy na kilka dni za granicę. I dobrze że tu jestem bo pomagają mi dużo, a Jaś dość marudny przez te zęby.

Czy któraś z Was daje dziecku jakaś kolację inną niż mleko? Jeśli tak to czy zauważyliście dłuższy sen po tym posiłku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 19:57

syy2h371nd1ygvmg.png

• Tripi Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb, ja dawalam kilka razy kaszke w butelce ale budzil sie tak samo po 2 godzinach takze wrocilam do piersi na dobranoc.
    Mysle ze u mnie to nie kwestia jedzenia tylko przeniesienia sie do mojego lozka hehe bo cyca doslownie dwa lyki o zawsze odplywa w blogi sen na mojej poduszce hehe

bejb lubi tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej widzę ze chorobska nas nie odstepuja! Trzymajcie sie dzielnie dziewczynki!

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 12 lutego 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane kasza na dobranoc nie zapewni lepszego snu, to ściema. Bejb nie daj się nabrać. U nas efekt był nawet w drugą stronę, co chwilę się budził jak raz mu podałam na kolacje. Fajnie nie jestes u rodziny, odpoczywaj i korzystaj z pomocy :)

bejb lubi tę wiadomość

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kapeluszu. Czytałam wlasnie że odwrotnie może być bo kasza jest dość ciężkostrawna. I może maluszka po prostu brzuszek boleć w nocy.
    Nie dam się nabrać, na wieczór tylko mleczko :)

syy2h371nd1ygvmg.png

• Tripi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejb, z tego co wiem to dzieci cyckowe wstaja w nocy nawet jak sa duze ;)

Mnie choroba nie odpuszcza :( a do tego chyba jakis spozniony baby blues mnie dopadl :|

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy wczoraj u lekarza, bo mały nadal skrzeczy, niby nic nie widać takiego, wiec dostał wapno i clemastinum (na alergie??). Dietę kazała nam rozszerzac ostrożnie, tak jak mówiłaś Tripi, jednej produkt na dwa dni i obserwować, bo potem jak na coś zareaguje to nie będzie wiadomo na co konkretnie. Opowiadała mi że jak zaczynała pracę to przyszła do niej mama, która 2.5 miesięczna córkę karmiła zupą ze stołówki i o dziwo dziecko przeżylo i miało się dobrze :o ale nie zapomni tego do końca życia. Pytałam o otwarta buzię podczas spania, mówi że może to być 3 migdał :/

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapeluszu wczoraj rozczytałam się w internetach na temat naszego chrumkania ktore dalej nie przeszło :/ i tez doczytałam że może to być 3 migdałek. Starszy syn też ma przerośnięty, chrapie w nocy często i zdarza się że też chrumka i oczywiście oboje zazwyczaj śpią z otwarta buzią :/ czekam aż mały podrośnie żeby iść na zabieg ze starszym.
    Jak byliśmy w szpitalu to był z nami 8miesieczny chłopczyk który wcinał zupe ogórkową i schabowego z ziemniakami haha i od 6 miesiąca pił krowie mleko zamiast mm :D kawał chłopa, 13 kg prawie XD

My mamy problem z jedzeniem, nie chce nic. Wróciliśmy do małych słoików, których i tak nie dojada :(

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 13 lutego 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też nie chce, nic mu specjalnie nie smakuje, pomemła łyżeczke, dwie z czego jesCze cześć wypluje. Tripi na spokojnie oni się uczą smaków dopiero. Podawaj mu pierś częściej jak nie chce jeść a jedzenie po piersi, tak żeby nie był głodny ani bardzo najedzony :) dziecko samo decyduje ile zje, nie ma co się fiksowac. Kuzynki mała już jadła kluski ziemniaczane i parówke w wieku 6 mcy, mój narazie że 4 warzywa spróbował :p

bejb lubi tę wiadomość

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapeluszu podzielam w pełni twoje podejście :*

Jak u Was kochane? U nas jako tako, ząbki na półmetku (dwa się przebiły, kolejne dwa są w akcji).

syy2h371nd1ygvmg.png

• Magia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, beby blus to przez te chorowanie nawraca... mi tez tak sie dzieje... to minie Kochana

Co do kaszki na noc...podaje od tygodnia zeby podtuczyc mala... ale w nocy nadal budzi sie na mleczko 1-2 razy... a nie jest cyckowa hehe...

Co do rozszerzania diety... Julka je wszystko w zasadzie ( my na sloiczkach)... krzywi sie zawsze, nawet na jabluszko...ale zjada 190g na obiadek...za to mleczko jest bleee tak jak bylo od urodzenia... poprostu to jest miesozerca...

Ps. Mialysmy dzis usg glowki. Wszystko ok. Uffff... wiecie ze u malej juz prawie ciemiaczko zaroslo I ledwo mozna bylo cos zobaczyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 13:39

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia u nas rowniez zrosniete juz od 2-3 miesiecy.. mamy za miesiąc neurochirurga w tej sprawie..
    Dobrze ze usg wyszlo dobrze:) wszystko bedzie ok <3
    Bylismy na kontroli i maly juz ok, za to mam zalecenie zeby czesciej go zostawiać heh nie dalo sie ukryc ze maly zrobil sie bardzo mamusiowy :/
    Mamy tez dwie kreseczki na dolnych dziaselkach :) moze w koncu sie przebija. Wczoraj w desperacji kupilam vibrucol na czarna godzine

bejb lubi tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png
  • bejb Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ząbkowanie mogę polecić anaftin z takim aplikatorem że szczoteczką.
    Nie ma jakiś substancji znieczulających typu lidokaina. Tylko naturalne składniki.

A działać to chyba działa bo jak Mały bardzo płacze to wyciągam ten lek, Jasiu go tylko zobaczy a już przestaje płakać i sam szczerzy dziąsła żeby mu smarować :)

syy2h371nd1ygvmg.png

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ