X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Magia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Mi tu kolezanka poleca eucerin ktory stosowala w ciazy I nie marozstepow...ale on troche drogi..56zl za 125ml...
    Heh...zaczynaja sie dylematy hehe

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wydaje mi się że to bardziej chyba kwestia genów albo czegoś.. ja w poprzedniej ciąży posmarowałam się dosłownie 2-3 razy oliwka ale za długo się wchłaniała i dlatego nie smarowałam się niczym i nie mam ani jednego :) teraz smaruję się jak sobie przypomnę ;) a są dziewczyny co fortunę wydają na specyfiki a rozstępy i tak są.. zobaczymy jak będzie na końcówce :D

atdcl6d85txjdq74.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:) jeszcze nie smaruje się niczym,ale już powinnam.Nie wiem,czy Wam znów piersi urosły? Wiecie co, na początku powiększyły się o jeden rozmiar,a przez 2 ostatnie tygodnie o następny rozmiar. Normalnie znów mnie swędzą,bolą, kłują. Zazwyczaj co drugi dzień mnie pachwiny bolą,ale czasem to tak,że jak wstaję to czuję jakbym już w ósmym najmniej miesiącu była. Zakupów na razie nie robię, dostałam ubrania dla Maleństwa od znajomych. Nawet ciążowe dla mnie też. Choć jak przeglądałam gazetkę z lidla to ma być poduszka dla nas za 59zł i myślę aby ją kupić. Chciałabym też kupić sobie fajny szlafrok taki długi, do kostek z satyny. W sobotę jadę do Niemiec na zakupy. Może tam będą przeceny i coś fajnego kupię. A tak wogóle to znów schizuję, tym bardziej,że mojego jedynaka wysłałam na obóz na tydzień. Ech...człowiek chce aby dziecko pojechało, zwiedziło coś, nauczyło się czegoś,a później tęskni i martwi się, jak głupi,bo dziecko pojechało. ech...matką być!!!

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochh półtorej godziny opóźnienia i dodatkowego stresu ale wszystko ok. Kanał szyjki macicy zamknął się. Szyjka dluga zamknięta :) dzidzia spała waży 211 g :)

bejb lubi tę wiadomość

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia super!:) ja zaczynam panikować bo dziś znów mi się macica spina, po południu częściej, na szczęście w czwartek mam wizytę to sprawdzę czy nadal wszystko ok.

Tysia11 lubi tę wiadomość

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dupie ci wleje kapelusiku-przestań się denerwować bo dziecku się to udziela. Poodpoczywaj może trochę więcej, pooszczedzaj się i zobaczysz czy wtedy nadal tak się dzieje.moze czas trochę zwolnić.
    Dziewczyny kiedy wybieracie się na połówkowe- w sensie zaraz po 20 tyg czy czekacie tak do 22 tyg ?

• Magia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mi polowkowe wypada w 21w1d ...tak mi lekarz wyznaczyl I tak mam... mam nadzieje ze tak jest ok...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Połówkowe mam 8 marca czyli to będzie 20w2d
    Tysia super wieści
    Dziewczyny ja ostatnio spać nie mogę. Myślę czy z moją dzidzią wszystko ok. Wydaje mi się że brzuszek nie rośnie. Znów się boję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 07:05

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :)

Kapelusz a bierzesz ten magnez? Masz już chyba l4?

Tysia dobre wieści :D oby nie otwarła się aż do porodu :D
    A prenatalne będę miała w 21t3d w dzień kobiet mi tak fajnie wypadło :D

Mena nie martw się :) rośnie na pewno aż się pewnie zdziwisz na usg ;)
    Mogłoby dać już matce znać że wszystko ok ;)

atdcl6d85txjdq74.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj Tripi Ty wiesz co ja chcę:))) jak byłam u lekarz 2 tyg.temu to mówiła,że ruchy dopiero za 4 tyg....zostało dwa,ale może moje Maleństwo nw tym nie posłucha się Pani doktor i będzie wcześniej...bo ja naprawdę mam schizy,że coś jest nie tak...
    fakt połówkowe mamy tego samego dnia, będziemy dzień kobiet obchodzić :)))

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menuś ruchy dziecka zależą od wielu czynników więc nie martw się na zapas masz jeszcze czas. Ja poczułam w 17 ale ja jestem szczupła -pomijając bobsleja który się pojawił ;) - lekarz wczoraj mowil ze dosc szybko poczulsm ruchy sle u szczuplych osob mozna sie tego spodziewać. Czasem kobiety czuja dopiero w 22tyg. Zresztą przecież sama wiesz że masz jeszcze czas. NIE MARTYW SIĘ NA ZAPAS :*

• Tripi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jeszcze masz czas :) tym bardziej że łożysko z przodu ;)

A ja odebrałam wyniki i wyszły mi podwyższone czerwone krwinki w moczu no i hemoglobina też do dupy, muszę iść jutro na konsultacje bo może to jakaś infekcja :(

atdcl6d85txjdq74.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam polowkowe w dzień kobiet:)

• mena29 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny:) troszkę jestem spokojniejsza...
    Tysia fajnie,że mamy połówkowe razem. Będziemy na gorąco relacjonować:)
    Tripi Twoja pamięć mnie zaskakuje(dziękuję to naprawdę miłe:)) a co do badań,to nie myśl za dużo,bo ja miałam też kilka ponad normę lub poniżej normy,ale jak lekarz zobaczyła to powiedziała,że bardzo ładne wyniki... to już więcej nie wnikałam, ale oczywiście konsultacja wskazana.

oar8rjjg8x7ekuph.png

Wysłany: 20 lutego 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi zapytaj lekarza, ale tak jak mówi Mena, nie ma co bardzo panikować, mi ostania morfologia też słabiej wyszła a lekarz powiedział że to normalne w ciąży i nic takiego się nie dzieje. Mena spokojnie masz czas, chociaż ja też swiruje czy wszystko ok napewno. Lekarz mi też powiedział że pierwszych ruchów mam się doszukiwać dopiero ok 20 tyg. dlatego narazie tym się nie martwię, poczekam z panika do tego 20go :p

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całkiem możliwe że nic takiego bo nie czuję się jakoś na zapalenie pęcherza :P jutro zobaczę co powie :)

Mena też mam w ten dzień hehe to jest nas 3 :D to będzie mój najlepszy dzień kobiet <3

Wybieracie się w czwartek na łowy do lidla? :D

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wynikow morfologii to tez mam rozjechane maksymalnie, bylam mega wystraszona a doktor na to ze wyniki sa dobre hehe w ciazy takie sa ok

Menus, rozumiem Cie z tymi nerwami. Ja to jestem juz mistrz nerwunku I panikarz maksymalny ale po akcji na genetycznych I 4 tyg czekania na amnio postanowilam o niczym nie myslec, nic nie czytac I zdac sie na lekarza...ja on mowi ze jest ok to tak przyjmuje ... bez kitu...
    I w tajemnicy Wam powiem ze chodze do psychologa od 3 tygodni bo nie cisnelam z nerwow wszystkiego...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia, morfologia się w sumie nie przejmuje, bardziej martwi mnie ta obecność czerwonych krwinek w moczu. No ale zobaczy się jutro ;) nie czytam już googla bo dowiedziałam się jak zwykle że mam menopauze albo raka pęcherza haha

Bardzo dobrze zrobiłaś że poszłaś do psychologa :) taki specjalista może zdziałać cuda z naszą psychiką :)

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 20 lutego 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia dobra decyzja, Twoje zdrowie i dobre samopoczucie jest najważniejsze teraz. Ja czekam na konsultacje genetyczna i wynika testu Papa, chyba osiwieje z nerwów przez te pół godziny :/

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie kapelusiku będzie dobrze wrzuć luz.
    Magia ja w tej ciąży co 2 dni też mam wrażenie że powinnam pójść do psychologa, naprawdę! Potrafię mieć takie doły że aż sama nie dowierzam.
    Tripi oczywiście że się wybieram do Lidla;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 16:32

‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ