X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr LIPCOWE niespodzianki:)
Odpowiedz

LIPCOWE niespodzianki:)

Oceń ten wątek:
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusik i coooo ? Czekamy na wieści <3

Tysia też się wybieram tylko nie wiem czy coś dostanę ;) u mnie zawsze jest tyle ludzi i rzucają się jakby za darmo dawali haha

Tysia11 lubi tę wiadomość

atdcl6d85txjdq74.png
  • Czerwony Kapelusz Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam, na szczęście wszystko jest dobrze i nie mam wskazań do badań inwazyjnych, kamień z serca... Trzymam teraz kciuki za Wasze połówkowe, a jutro umawiam się na swoje :)

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak dobrze <3 cieszę się bardzo <3

Boże dziewczyny już zaraz połowa za nami <3 a dopiero czekałyśmy wszystkie na serduszka :D

Magia a czy Ty masz jakiś kontakt z Monamis? Martwię się o nią :( znikła tak nagle

atdcl6d85txjdq74.png
  • mena29 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapelusiku super wieści:)
    Tripi wiesz,że dzis też o tym myslałam,że niedawno były początki,a to już połówkowe...czas płynie
    Dziewczyny tak myslę,że nasze dzieci to będą geniusze skoro Nam tak rozum odbiera:))
    A co z Ciocią Jolą?? Ciotka odezwij się,co z Tobą?

oar8rjjg8x7ekuph.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje połówkowe już w piątek i to będzie 20t5d.
    A wczoraj poczułam dzidzie jak trzymałam rękę na brzuchu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 20:10

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • bejb Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wybieram się do Lidla. Tylko problem w tym że otwarty jest od 7:00 a ja mam kawałek drogi.

Obawiam się że jak przyjadę później to nic już nie będzie...

Dziewczyny trzymam kciuki za wasze połówkowe :) ja mam za sobą już i nawet nie było takie stresujące.

syy2h371nd1ygvmg.png

Jaś- urodzony sn - 06.07.18. g 20:20. 3800g, 58cm, 10pkt.
  • Magia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi wrote:

Magia a czy Ty masz jakiś kontakt z Monamis? Martwię się o nią :( znikła tak nagle
    Niestety nie bardzo mam kontakt. Tez sie o nia martwie. Kiedys dawno zostawila mi telefon, ale nigdy z niego nie korzystalysmy. A poniewaz sama sie tu nie odzywa nie chce sie narzucac I wypisywac do niej... Czasem jest taki czas, ze potrzeba ciszy...sama nie wiem...

Dziewczyny, a czy to nie czas zapisywac sie do szkoly rodzenia? Bedziecie chodzic?

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Niestety nie bardzo mam kontakt. Tez sie o nia martwie. Kiedys dawno zostawila mi telefon, ale nigdy z niego nie korzystalysmy. A poniewaz sama sie tu nie odzywa nie chce sie narzucac I wypisywac do niej... Czasem jest taki czas, ze potrzeba ciszy...sama nie wiem...

Dziewczyny, a czy to nie czas zapisywac sie do szkoly rodzenia? Bedziecie chodzic?
    Myślę , że faktycznie trzeba dać czas.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Tripi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że wszystko dobrze u niej :)

A u mnie za to nie zaciekawie :( wróciłam od lekarza i jednak te twardnienia (nawet te boczne i miejscowe) to skurcze :( i podczas badania powiedzieli że w ogóle spięty ten brzuch :/
    Dostałam magnez, luteine i nospe doraźnie no i obserwować.
    Morfologia też nie fajna dostałam żelazo i w sumie teraz to będę brała 3 różne żelaza.
    Za dwa tyg usg i sprawdzimy szyjkę.
    Dzidziuś ruchliwy bardzo :) ciągle uciekał przy sprawdzaniu tętna :) ale się udało <3

atdcl6d85txjdq74.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, uszka do gory kochana. Z tego co widze to sporo dziewczyn ma twardnienie brzuszka, leki pomagaja.
    Ja szyjke juz badam od miesiaca bo mam z nia problemy.

A tak przy okazji...przeraza mnie moj brzuch...w tydzien mi tak urosl ze to nie jest mozliwe!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 11:52

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi kochanie ja tez biore luteine i to od poczatku ciąży, morfologia od poczatku tez do d... i biore zelazo. I biorę jeszcze garść innych leków i zastrzyk co dzień już teraz w uda bo na brzuchu za duże zrosty już od zastrzykow. Ale to wszystko nic, najważniejsze że dzidziuś rośnie i że wszystko ok, niczym innym sie nie zamartwiaj bo i tak nie masz na to wpływu. Zrób sobie dzisiaj jakąś przyjemność :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 14:37

Hana 10.07.2018. 3300 gram, 53 cm , godz. 8:42 ❤
    Czekałam na Ciebie całe życie! ❤
    Porod bliźniaczek ja dniach-wrzesien 2023
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia to tylko się cieszyć!!!!! :)

Wysłany: 21 lutego 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi nie zamartwiaj się, ja też przez te twardnienia sobie włosy z głowy wygrywałam i nawet stwierdziłam, że pójdę na konsultacje dziś do lekarza, ale od czwartku jak biorę magnez 3x2 to wczoraj już ostatni raz miałam to spiecie brzuszka i narazie cisza, więc konsultacje odpuściłam, bo magnez zaczął działać jak widać. Spokojnie, bo nerwy też wpływają na to:/

mhsvhdgefzux6fnw.png

Wysłany: 21 lutego 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi ja też na jakiś czas zaprzestałam wcierania olejków czy balsamów w brzuch, żeby nie pobudzać go do skurczy, ogólnie lepiej go nie tykać z tego co czytałam, jak takie niespodzianki robi :/

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tripi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny <3 zawsze podniesiecie na duchu <3

Boję się powtórki :( nie mogę sobie teraz pozwolić na szpital :(
    Ale dam rade :) zobaczę jeszcze jak ta szyjka :) najwyżej się zaszyje haha

Magia super że rośnie :) ja też się już nieźle zaokrągliłam :)

Aaa i pytałam jeszcze co do wagi to powiedziała pani że jak nie tyję dużo to ino się cieszyć :) mam zdrowo jeść i nie objadać się bo to nie zdrowe :) a swoje i tak przytyje ;)

atdcl6d85txjdq74.png

Wysłany: 21 lutego 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chyba od wczoraj czuję ruchy!! Moje dziecko lubi (lub właśnie nie) jeździć samochodem :p, bo właśnie wczoraj w samochodzie i dziś poczułam w dole brzucha dwa razy pod rząd coś takiego jakby mi bańka pękła lub pęcherzyka powietrza, dziwne uczucie nieporównywalne do niczego innego :) jak dziś znów to poczułam to chyba musi być to :)

muminka83, bejb, Tysia11, Tripi lubią tę wiadomość

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • monamis Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tripi, zabraniam się martwić, bo w ucho dostaniesz ! W ciąży nie wolno ! ;)

Jak się czujecie dziewczęta ? Jak tam wasze maluszki ? :)
    Ciotka Monamis czule głaszcze wszystkie brzuszki, które już z całą pewnością urosły ! ;)

Ja od 17.02 czuję wyraźne ruchy, i to również przez brzuch. :) Widać też, jak w momencie kopniaczków, brzuch tak jakby lekko faluje. :) Niesamowite uczucie i wiem już, że po ciąży będę za tym tęsknić. :) 12.02 miałam USG, ale niestety malutka nie chciała współpracować i jedyne co nam pokazała to czubek głowy :P Najważniejsze jednak, że jest zdrowa :) Teraz kolejna wizyta 12.03 i od razu zrobi mi lekarz USG połówkowe, do którego podchodzę na luzie, bo odkąd czuję małą, jestem zdecydowanie spokojniejsza. :) Poza tym u mnie bardzo dużo się działo i totalnie nie miałam czasu wchodzić na forum :(, ale teraz postaram się to nadrobić. :)

Victoria czekamy na Ciebie <3
    TP:18.07.2018
    dev198prs__.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monamis!!!!!!!!!! Nie rób nam tak więcej!!! Super że czujecie ruchy.
    Widzisz kapelusik a tak się martwilas! ;)

monamis lubi tę wiadomość

Wysłany: 22 lutego 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monamis no w końcu dałaś znak życia! My się tu wszystkie martwimy o Ciebie! Uprzedz następnym razem gdybyś miała w planach dłuższą przerwę :p

mhsvhdgefzux6fnw.png
  • Tysia11 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Co taka cisza? Wszystkie buszuja w Lidlu? ;) Ja byłam w zasadzie kupiłam co chciałam ale body 50/56 już się rozeszły zostały tylko chłopięce więc wzięłam 62/68 - no trudno będą na jesień;) sukienek dzinsowych było może 5 szt po jednym rozmiarze- Boże co tam się działo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 10:44

‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ