X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Luteina w ciąży
Odpowiedz

Luteina w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na poczatkuvtez latalam bo cos cieklo teraz sie przyzwyczailam. rano po aplikacji chwile leze ;)

6sutskjolve431gm.png
  • never give up Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zostało mi po zagrożonej ciąży sporo Luteiny 100 mg ( dopochwowej). Cena to 10 zł za 2 listki ( 30 tabletek). Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę o info na prv.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 13:25

relghdgenv7rm5nv.png
  • Fridakahlo Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Dziewczyny zostało mi po zagrożonej ciąży sporo Luteiny 100 mg ( dopochwowej). Cena to 10 zł za 2 listki ( 30 tabletek). Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę o info na prv.

nie polecam tej Pani. Nie wysyla i nie raczy nawet wyjasnic!

Frida

PCO
    Hyperprolaktynemia czynnościowa
    Hipoglikemia reaktywna
  • justi90 Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) Ja też biorę luteine dopochwową 2x1 po 100mg. Przepisano mi ją w 6tyg w szpitalu po tym jak miałam krwiaka i krawienie. Teraz jestem w 12 tyg , na ostatnim badaniu wyszło ,ze wszystko jest już ok i lekarka kazała mi wybrać do końca opakowanie luteiny i odstawić. Trochę się boję, zostało mi juz tylko 16 tabletek a wizyte mam dopiero 10 lipca.Jak radzicie wybrać po 2 tabletki do końca tyg a potem juz po 1 i skończyć czy jak?
    A drugie pytanie czy mozna kupić luteine bez recepty?

justi
  • SSunny' Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Ja bralam od 7 tygodnia do 16. Czyli do teraz☺lekarz mówił że nie muszę odstawiac stopniowo. Ale ja ostatni tydzień tak zrobiłam. Teraz jestem kilka dni bez i jest ok. I mnie się nic nie działo tylko lekarz dał profilaktycznie bo w 6 tyg w październiku poronilam. Tylko ja się naczyralam i spodziectwo u chlopcow. I ze w tym okresie tworzy się cewka moczowa i wogole zastanawiam się czy dobrze że bralam.Chociaż na luteinie pisze że można bezpiecznie stosować w I trymestrze.

ckaidqk3xa4elisy.png
  • SSunny' Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona jest tylko na receptę ( pracuje w aptece☺) Ale jak gdzieś masz apteke zaprzyjaźniona to mogą Ci wypożyczyć. I możesz donieść im receptę. Ale to zależy już od apteki czy prakrykuja takie coś.

ckaidqk3xa4elisy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi, lekarze różnie przepisują Luteinę, niektórzy każą ją brać do 12-tego tygodnia (wtedy łożysko przejmuje produkcję hormonów i "opiekę" nad dzieckiem) i odstawić nagle tak jak się kończy ilość tabletek, a niektórzy zalecają ją brać do 16-tego tygodnia i potem ją stopniowo odstawiać. Co lekarz to inna wizja. Ja brałam do 16-tego tygodnia, ale wcześniej zmniejszyłam dawkę, bo mnie od niej odrzucało. Luteina jest na receptę. Ostatnio Asiek2108 z innego wątku pisała, że zostały jej 2 nowe opakowania Luteiny 100 i chciała je komuś oddać. Spytaj, może jeszcze ma, ale ja bym się wcześniej dopytała lekarza czy mam to kontynuować.

• justi90 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi :) Lekarz kazał mi wybrać tylko do końca opakowania,ale własnie naczytałam się ,ze niektóre dziewczyny biorą do 16 tyg tak własnie jak piszecie. Posłucham chyba lekarza i odstawię.Akurat starczy mi do wizyty jeśli zmniejszę dawkę do 1 tabletki.Jak myślicie tą jedną tabletkę brać wieczorem czy w środku dnia?

justi
  • karola391 Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was ma do 'odstąpienia lutrijw albo duphaston?

• KEJTI_M Debiutantka

Wysłany: 9 lipca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BaskaW wrote:
    Ja biorę 100 rano i 100 wieczorem. Ale jestem na zwolnieniu, więc jak mąż wychodzi o 6.30 do pracy to sobie aplikuję i dalej idę spać;) rzeczywiście każdy lekarz mówi co innego, ale zawsze lepiej to brać, niż nie. Oczywiście luteina nie sprawi, że ciąża nie obumrze, ale jeśli poronienie wynikałoby z innych powodów to jest szansa, że jednak pomoże. Będzie dobrze!

Zgadzam się z BaskaW. Ja miałam niski progesteron i brązowe upławy z tego tytułu i braku owulacji. Jak zaszłam w ciąże (po stymulacji i monitoringu) od razu lekarz kazał mi brać 2x100mg. Powiedział, że na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc w przypadku niskiego progesteronu. Dopóki łożysko się nie wykształci mam brać. A upławy to normalna rzecz, idzie się przyzwyczaić:).

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola391 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was ma do 'odstąpienia lutrijw albo duphaston?
    Ja mam opakowanie Dupka.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też biorę luteinę 100 dopochwowo. Czy wiecie jak długo będę musiała ją brać? Jestem w 9 tyg

• Ania0306 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2019, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joe anna wrote:
    Dziewczyny też biorę luteinę 100 dopochwowo. Czy wiecie jak długo będę musiała ją brać? Jestem w 9 tyg
    To chyba zależy z jakich przyczyny. Ja na początku z powodu niskiego progesteronu brałam duphaston potem od 15 tygodnia do 28 luteinę 100 dopochwowo ze wzgdlędu na szyjkę. Jeśli bierzesz ją profilaktycznie to myślę, że do końca 1 trymestru wystarczy

joe anna lubi tę wiadomość

08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
    iv09jw4z1f5kql8q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Up up/ 210 tabl Luteiny 100- dop.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ