Negatywne Testy a jednak Ciąża!!! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny,
Przeglądam forum od kilku miesięcy, staramy się z mężem o rodzeństwo dla syna. Piszę do was ponieważ pierwszy raz zdarzyła mi się taka sytuacja i nie wiem co myśleć.
Za 5 dni powinnam mieć okres, więc z racji dobiegającego cyklu kupiłam wczoraj popołudniu kilka testów ciążowych żeby mieć w zapasie. I przy okazji stwierdziłam że zrobię jeden, wiedziałam że jest stanowczo za wcześnie i będzie negatywny. Jakie bylo moje zdziwienie gdy od razu pojawiła się druga blada kreska. I to nie jakiś cień tylko jasna różowa kreska. Radość ogromna, ale stwierdziłam że potwierdzę to jeszcze rano. I dziś test, taki sam, z porannego moczu negatywny. Żadnego cienia, totalna biel. Czy w takim razie jest jeszcze jakakolwiek szansa że to jednak jest ciąża? A może biochem i od razu powinnam porzucić nadzieję? Beta niestety wchodzi w grę dopiero za kilka dni a pierwszy raz w życiu mam taką sytuację. -
Hej, w trakcie owulacji, śluz miałam delikatnie zabarwiony na taki lekko brązowy może różowawy kolor i to dosłownie trochę, nigdy mi
Się to nie zdarzyło. brzuch zaczął boleć mnie już dobry tydzień przed datą miesiączki bywały dni, czy wieczory że bolał intensywnie ale tak jak na @. Cykle
W miarę regularne ale już 5 dni spóźnia mi sie @, testy negatywne, piersi lekko powiększone ale to tyle bez żadnych dolegliwości. I skoro testy negatywne to
Ok ale czemu od tak dłuższego czasu dokuczają mi te bóle na @ a wcale jej nie mam? -
nick nieaktualnyA jakiej czulosci robilas test?25? Te co pisza ze wykrywaja ciaze 6 dni wczesniej sa bardziej czule,nuestety czasem cos pokaza cien jakis po czasie ktorego juz nie nalezy interpretowac. Te testy o mniejszej czulosci powinny lekka kreske tez juz pokazac po kilku dniach. Okres moze opoznic sie z roznych powodow,najczestszy to stres, w okolicach owulacji lub przed. Moga tez byc zaburzenia hormonalne.Szalona_93 wrote:Hej, w trakcie owulacji, śluz miałam delikatnie zabarwiony na taki lekko brązowy może różowawy kolor i to dosłownie trochę, nigdy mi
Się to nie zdarzyło. brzuch zaczął boleć mnie już dobry tydzień przed datą miesiączki bywały dni, czy wieczory że bolał intensywnie ale tak jak na @. Cykle
W miarę regularne ale już 5 dni spóźnia mi sie @, testy negatywne, piersi lekko powiększone ale to tyle bez żadnych dolegliwości. I skoro testy negatywne to
Ok ale czemu od tak dłuższego czasu dokuczają mi te bóle na @ a wcale jej nie mam? -
Hej !
Witajcie wspaniale kobiety. Powinnam mieć miesiączkę 16.03 nie ma nic nawet kropeczki. Podbrzusze boli jem więcej piersi pięknie urosły. Zachwyt bo normalnie mam malutkie Rano mdłości małe i ogólnie po jedzeniu. Stosunek był wiele razy przerywany.
Miałam grypę typu A. W lutym ( mogła wpłynąć na cykl). Testy 3 zrobione z porannego moczu negatywne. Miesiączki brak. Jak pójdę jutro na Betę z krwi to już coś wykryje ? Ale by była heca 🤯🤭. W 1 ciąży test wykrył nadzieję już w 1 dniu spodziewanej miesiączki. Jak tam wasze przeczucia ? -
Cześć dziewczyny, tydzień temu zrobiłam test ciążowy wyszedł pozytywny, powtórzyłam po kilku dniach i również pozytywny. Od tamtej pory mam mdłości, bóle podbrzusza (jak i stylu na dole pleców) ciągnięcie na dole brzucha i czuję taką pełność w brzuchu, zachwiania temperatury. Od wczoraj objawy się zaokrągliły i jest mi jeszcze bardziej niedobrze. Zrobiłam dziś rano test negatywny. Zrobiłam dziś z rana również betę, czekam na wyniki… oby to było to! Jutro niby mam dostać miesiączkę, ale czuje się zupełnie inaczej niż zawsze przed miesiączka… Czy któraś z was też tak miała? Test domowy po jakimś czasie negatywny, a i tak była ciąża ??Cześć dziewczyny, mam mały dylemat. Od kilku dni źle się czuję, a od wczoraj mam mdłości, zawroty głowy, bóle w podbrzuszu czy też ciągnięcie oraz częstomocz. Zrobiłam dwa testy z firmy BOBO-test, wyszedł pozytywny, powtórzyłam kolejny ale z firmy pink i też wyszedł negatywny. Czy to może oznaczać wczesną ciążę? I dlatego ten test z innej firmy wyszedł negatywny?
-
Hej, i jak tam beta?👧30 👦31
starania od 01/2025
Od 5-6 miesiączki AH 🙈
🤒Endometrioza IV st, adenomioza
💉Badania/ zabiegi:
AMH: 6.8 ✅
Histeroskopia (polipy macicy): 2015r, 2017 🚩
FSH, LH, Prolaktyna ✅
Progesteron (8dc)= 6.2 🚩, 13.2 oraz 10.5
Nasienie męża ✅
💊Leki:
Pueria Uno
NAC, kurkumina, olej TRIO GLA, olej z wiesiołka, ashwaganda, koenzym Q10, magnez, selen
Progesteron (od 2-10dpo)
⭐️08.10.2025 ⏸️, betaHCG=234
⭐️10.10.2025 betaHCG=633

-
Podzielę się swoją historią bo daje nadzieje - jeszcze karmię piersią ale już bardzo niewiele. Ciężko mi określić kiedy była owulacja ale wszystko wskazuje na to że bardzo się opóźniła. Testy robione w 27, 29, 31 dc - wszystkie negatywne. W 36 trochę na zasadzie sprawdze zanim zacznę szukać pomocy u ginekologa z opóźniającą się miesiączką sprawdzę czy a może jednak to ciąża i tak o to pojawiły się dwie kreski, do tego beta 81,80
Ananabanana lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, mam pytanie bo dziwna jest dla mnie cała ta sytuacja. Nie zabezpieczamy się, stosujemy stosunek przerywany, raczej na zasadzie co będzie to będzie. Cykle mam średnio 27-29. Teraz 31 dzień, mam bardzo nabrzmiałe piersi, ale tak poza tym to nic mi nie jest dosłownie. Nie boli mnie brzuch jak zawsze, a pms miewam od 10dp. I właśnie dziś 31 dnia pojawiło się plamienie ok. 12 godziny. Dosłownie 3 kropki brązowe, no i byłam pewna że @ się rozkręca, tyle że już 22 a nic się nie zmieniło, cisza, zero bólu nic. Nie wiem co myśleć
-
Hej, jest tu ktoś jeszcze?
Zrobiłam test 1-2 dni przed okresem, niestety negatyw, czy to już na 100% cykl stracony?
Moje cykle mają 29 dni. Dni płodne wypadały mniej więcej 6.11.-11.11. od 6 czułam ból jajnika, 8 zauważyłam trochę śluzu, ale 11.11. to chyba był szczyt śluzowy, było dużo ciągnącego się śluzu.
❤️ bylo 6, 8, 11. Nie wiem kiedy mogła być owulacja bo nie prowadzę monitoringu, obserwuje tylko swoje ciało i zawsze wiedziałam kiedy mniej więcej to się dzieje. U ginekologa byłam we wtorek i wiem tyle, że owulacja miała miejsce. Generalnie czuję bardzo nabrzmiałe piersi, jakby miały wybuchnąć, aż tak mocno przed okresem nie puchły, wczoraj od połowy dnia czułam ból miesiączkowy, więc dzisiaj test i nic. Dziś też czuję się jakbym miała okres dostać i mam wrażenie, że coś mi leci ale jak idę do WC to nic nie ma. Wydaje mi się, że mam dużo wodnistego śluzu. Co sądzicie? Chyba już nie ma co się łudzić skoro test negatywny?Ona 32 l.
On 32 l .
22.05.2022 synek Jasiu 🥰
06.2023 9tc 💔👼
12.2024 9tc 💔👼 -
Karolina93 wrote:Hej, jest tu ktoś jeszcze?
Zrobiłam test 1-2 dni przed okresem, niestety negatyw, czy to już na 100% cykl stracony?
Moje cykle mają 29 dni. Dni płodne wypadały mniej więcej 6.11.-11.11. od 6 czułam ból jajnika, 8 zauważyłam trochę śluzu, ale 11.11. to chyba był szczyt śluzowy, było dużo ciągnącego się śluzu.
❤️ bylo 6, 8, 11. Nie wiem kiedy mogła być owulacja bo nie prowadzę monitoringu, obserwuje tylko swoje ciało i zawsze wiedziałam kiedy mniej więcej to się dzieje. U ginekologa byłam we wtorek i wiem tyle, że owulacja miała miejsce. Generalnie czuję bardzo nabrzmiałe piersi, jakby miały wybuchnąć, aż tak mocno przed okresem nie puchły, wczoraj od połowy dnia czułam ból miesiączkowy, więc dzisiaj test i nic. Dziś też czuję się jakbym miała okres dostać i mam wrażenie, że coś mi leci ale jak idę do WC to nic nie ma. Wydaje mi się, że mam dużo wodnistego śluzu. Co sądzicie? Chyba już nie ma co się łudzić skoro test negatywny?
Nabrzmiałe piersi często są wynikiem zbyt wysokiego estradiolu w fazie lutelnej. Niestety żadne z tych objawów nie mogą wskazywać na ciążę. Są wynikiem zmian hormonalnych. Ja miałam 10dpo test biały i w 12dpo najczulszy już z wyraźną kreską. Objawów ciążowych żadnych. Żadnego śluzu czy nabrzmiałych piersi. Pojawiły się dopiero po 2-3 tygodniach od pozytywnego testu.
Niestety zostaje ci czekać.
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK