Negatywne Testy a jednak Ciąża!!! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej! Może wy cos podpowiecie...
Od porodu (1,5 roku) mam problemy z dosc nieregularnymi miesiączkami. Niedawno zdążył mi sie cykl 41 dni przy standardowym 30.
Ponieważ znowu na okres czekam zbyt długo (dzisiaj 44 dc) wczoraj rano zrobiłam test.
W okolicy 5 minuty pojawiła sie jasna ale widoczna różowa II kreska. Nie trzebabylo wytrzeszczac oczu, ani ustawiać specjalnie pod światło aby ja zobaczyć
Jednak w niecała minutę pozniej zniknęła i juz w sumie został po niej jedynie białawy ślad.
Czy któraś z was miała taki przypadek zeby kreska była i zniknęła? I to wszystko w czasie odczytu z ulotki?
Nie wiem co o tym myślec... Dzisiaj powtórzyłam test z porannego moczu i wyszła cienka kreska, ale juz po czasie z ulotki, wiec raczej nie powinnam chyba brac jej pod uwage, ale czuje sie troche skołowana, wiem ze najlepiej byłoby iść na bete i to by rozwiało wątpliwości, ale niestety nie mam takiej możliwości
Lekarz dopiero w poniedziałek, a ja zwariuje do tego czasu
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
Witam. Ostatnią miesiączkę miałam 04.09-08.09. Mam zazwyczaj cykle 30 dniowe, ale nie zawsze. 28 września zaczął mnie boleć brzuch jak na okres, ból był bardzo krótki, po czym dostałam lekkiego plamienia które trwalo niecałe 4 dni, ponieważ 28 raz zauwazylam plamienie na papierze później do kolejnego dnia wcale. Okres mi sie spóźnia 5 dzień. 3 testy ciążowe wyszly negatywnie. Czy to moze być ciąża? Dodam ze czasem mam lekkie kłucie brzucha.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 17:34
-
Oliin wrote:Witam. Ostatnią miesiączkę miałam 04.09-08.09. Mam zazwyczaj cykle 30 dniowe, ale nie zawsze. 28 września zaczął mnie boleć brzuch jak na okres, ból był bardzo krótki, po czym dostałam lekkiego plamienia które trwalo niecałe 4 dni, ponieważ 28 raz zauwazylam plamienie na papierze później do kolejnego dnia wcale. Okres mi sie spóźnia 5 dzień. 3 testy ciążowe wyszly negatywnie. Czy to moze być ciąża? Dodam ze czasem mam lekkie kłucie brzucha.
Oliin, jeśli masz możliwość to wybierz się do laboratorium prywatnie i zrób betę. Koszt to +/- 35 zł, im szybciej tym lepiej, bo szkoda się zamartwiać dopóki nie ma okresu to jasne, że jest szansa na ciążę. Trzymam kciuki, aby to było to!
I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018) -
nick nieaktualnyMi się wydaje, że powimmaś kupić test o największej czułości i zrobić go z porannego, zagęszczonego moczu lub udać się na betę. Teoretycznie, tyle minęło że test powinien wykazać normalnie dwie kreski jeśli zaszłaś, ale czasami zagnieżdżenie się przesuwa lub stężenie narazie jest zbyt małe by tamten użyty test je wykrył. Pozdrawiam
-
Hej, ostatnia @ miałam 10.10 więc to 26 dc, Przytulanko z narzeczonym było w 12 i 13 dc A owulacja była prawdopodobnie 14 lub 15 dc. Cykle trwają zazwyczaj 28 dni więc za ok 3 dni planowana @ Dziś robiłam test odżywianie wynik negatywny i wiem że może być jeszcze za wcześnie więc zaczekam i jak nie przyjdzie to testuje02.01.2019 II (Kaja 15.09.2019r.)
Teraz testuje 25.07.2023 🙈🙈 -
Witajcie,
mój przypadek spędza mi sen z powiek. Do ginekologa idę dopiero w czwartek.
Otóż, kochałam się z narzeczonym w dni płodne (wg aplikacji), miałam bóle podbrzusza, jajników co towarzyszyło mi do dnia @. @ pojawiła się dzień po terminie i trwała 2,5 dnia. Ale było to dziwne zjawisko, bo 2 dni były obfite bardziej lejące, nagle stop, nie było nic, później brunatne plamienie, dziś już nie ma nic. Wczorajszy test był negatywny, czy to może być ciąża, czy już fiksuje? KTÓRAŚ miała taki przypadek?Adziaa_0207 -
Cześć, zastanawiam co się dzieje bo zrobiłam dwa testy ciążowe co prawdą bardzo szybko bo okolo 4 dni po prawdopodobnym zapłodnieniu i oba wyszły pozytywne co prawda kreski były blade ale bez problemu widoczne, więc poszłam na betę i wyszła 27,4 po tygodniu od wyniku nie wytrzymałam i zrobiłam ponownie dwa test i oba wyszły negatywne bo kreska jest prawie nie widoczna trzeba naprawdę się przypatrzeć przy dobrym świetle. Zastanawiam się czy w takim razie nadal mogę mieć nadzieję że jestem w ciąży jutro idę na kolejną betę ale się stresuję
-
Ignacja wrote:Cześć, zastanawiam co się dzieje bo zrobiłam dwa testy ciążowe co prawdą bardzo szybko bo okolo 4 dni po prawdopodobnym zapłodnieniu i oba wyszły pozytywne co prawda kreski były blade ale bez problemu widoczne, więc poszłam na betę i wyszła 27,4 po tygodniu od wyniku nie wytrzymałam i zrobiłam ponownie dwa test i oba wyszły negatywne bo kreska jest prawie nie widoczna trzeba naprawdę się przypatrzeć przy dobrym świetle. Zastanawiam się czy w takim razie nadal mogę mieć nadzieję że jestem w ciąży jutro idę na kolejną betę ale się stresuję
Hej. Jak po badaniu?Emma9889 -
Hej opowiem jak to było u mnie 🥹🥰
Plamienia od 7dpo trwaly trzy dni
(Był to biały śluz zabarwiony na brązowo , innych objawów brak )
9 i 10dpo testy negatywne
15 dpo temperatura spadła o 0,2 stopnia
Byłam juz zalamana , kolejny cykl przepadł 😣
Wiadomo ze kazda kobieta starająca się , ma wiekszosc obajwow ciazy , a raczej czasem chcialaby je czuc . Nic dziwnego 😊
Ale to wszystko łączy sie z terminem spodziewanej miesiaczki
Ja też mialamm kilka objawow
Ale ból plecow był okropny i to bylo wlasnie to
15 dpo zrobiłam test , tak zeby potwierdzic ze juz szykuje sie kolejny cykl .
Zrobilam go w pośpiechu
A wynik był szokujący dla mnie
⏸️ Byłam przeszczęśliwa 🥰🥰
Ilona.. lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Dzisiaj jest 48dc. Okres spóźnia mi się już 14 dzień. Miesiączki mam zawsze regularne i nigdy nie miałam z nim problemów. Robiłam już kilka testów ciążowych ale każdy wyszedł negatywny. Jedyne objawy które mi przy tym towarzyszą to bóle piersi, ciągnięcie w podbrzuszu i pachwinach oraz ciągłe zmęczenie.
Martwię się czy powinnam sugerować się tymi testami i czekać na okres? Czy może być to ciąża? -
donna_ wrote:Cześć dziewczyny! Dzisiaj jest 48dc. Okres spóźnia mi się już 14 dzień. Miesiączki mam zawsze regularne i nigdy nie miałam z nim problemów. Robiłam już kilka testów ciążowych ale każdy wyszedł negatywny. Jedyne objawy które mi przy tym towarzyszą to bóle piersi, ciągnięcie w podbrzuszu i pachwinach oraz ciągłe zmęczenie.
Martwię się czy powinnam sugerować się tymi testami i czekać na okres? Czy może być to ciąża? -
Hej dziewczyny, od 3 miesięcy staramy się o dziudziusia, @ zawsze regularnie a w tym miesiącu @ spóźnia się już 4 dzień więc dziś z rana zrobiłam test super czuły i nic nawet bladej kreski, czy jest jakiś cień nadziei? Dodam że od tygodnia mam bóle brzucha, wzdęcia i jest mi nie dobrze.
-
Cześć dziewczyny. Jestem nowa na forum, staramy się z mężem od niedawna (2 miesiąc), ale postanowiłam napisać, bo już zaczęłam trochę "fiksować" na tym punkcie i chyba wymyślać sobie objawy jestem dziś 13 dpo i test negatywny, @ planowo powinna przyjść za 2 dni. Co mnie zastanawia to dość dziwne odczucia. Przez 2 dni miałam gorzki posmak w ustach, co się nigdy nie zdarzało, wcześniej miałam dziwne uczucie w brzuchu, jakby ból mięśni, mimo, że żadnych ćwiczeń nie wykonywałam. Mąż ma wyjazdową pracę, tak więc w tym cyklu udało się 3 dni przed owulacją oraz 2 dni po. Czy są jakieś szanse na ciążę?
-
Hej przeczytałam wątek od deski do deski dałyście mi cień nadziei Staramy się od lipca ,to był 4cykl i okres powinien przyjsc dzisiaj, jestem wg kalendarzyka 13dpo przy cyklach 25dniowych dwa testy za mną,negatywne/ biel vizira czekam na okres ,który nie ma w zwyczaju się spóźniać ,ale póki co nic go nie zapowiada kolejny test jutro
Trzymam za Was mocno kciuki!👩⚖️30 lat
❣️starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪FSH 6.98 mIU/ml
LH 5.9 mIU/ml
Progesteron 0.9 ng/ml
Estradiol 42.8 pg/ml
AMH 0.81 -