Niska beta-czy coś nie tak?
-
WIADOMOŚĆ
-
gapciaa wrote:Na pewno ide w poniedziałek zobaczyć czy spada. Moze sie niepotrzebnie naczytałam ale lepiej dmuchać nawet na zimne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 08:38
-
gapciaa wrote:Na pewno ide w poniedziałek zobaczyć czy spada. Moze sie niepotrzebnie naczytałam ale lepiej dmuchać nawet na zimne.
Tak - zrób jeszcze raz betę, bo to wygląda kuriozalnie. Nagle taki przyrost? Po 3 tygodniach, bez praktycznie żadnego przyrostu. Jest to nietypowe. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
gapciaa wrote:A czy odstawienie Duphastonu ma wpływ na to, że beta zacznie spadać? Ostatnia dawkę wzięłam wczoraj rano.
Znów jakies słabsze to krwawienie. Na niczym nie umiem sie skupić
Nie ma wpływu - jak ma dojść do poronienia to dojdzie. Duphaston może przyblokować poronienie, ale nie podtrzyma ciąży, która ma obumrzeć. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
gapciaa wrote:Gdyby odpókać!!! beta nadal sie podwyższała w poniedziałek to wtedy zrobię.
A tak to chyba nie ma potrzeby. Insczej pewnie by mi zrobił w piątek.
USG na tą chwilę nie ma żadnego sensu. Beta ma sens. Może być tak, że nagle zacznie rosnąć wysoko i jeśli osiągnęłaby te 10000 to poszłabym na USG. Natomiast może być i tak, że spadnie, albo zwiększy się o maleńką wartość, trzeba sprawdzić czy nie skacze. -
nick nieaktualny
-
gapciaa wrote:Trzymajcie kciuki zeby spadała szybciutko!
Tym razem to będzie najlepsza wiadomość... odzyskam spokoj a za niedługo przy kolejnej próbie bede juz tuliła śliczne zdrowe kochana malenstwo lub maleństwa ❤️
Powodzenia i czekamy na wiadomość o becie -
nick nieaktualnyMoże dzięki Wam jeszcze coś się dowiem. Wyczytałam, że betę produkuje kosmówka (jeśli dobrze rozumiem to to co jest otoczką czarnej owalnej przestrzeni widocznej na usg? Dobrze zrozumiałam?)
Czyli jak moja kosmówka zacznie się złuszczać to i beta zacznie spadać? -
nick nieaktualny
-
Witam mam pytanie czy branie duphastonu 3x1 i luteiny 2x1 ma jakikolwiek sens przy przyroscie ok. 26%? Robie HCG a nie bete (Leira o tym wie ) i przyrost jest wlasnie tak marny (555 kontra 886 po 4 dniach) do tego bardzo slby progesteron niecale 9 i plamienia? Jest sens podtrzymywac lekami? Pecherzyk w macicy 11 mm, nieregularny.
Smutnamiss lubi tę wiadomość
-
kowieczka wrote:Witam mam pytanie czy branie duphastonu 3x1 i luteiny 2x1 ma jakikolwiek sens przy przyroscie ok. 26%? Robie HCG a nie bete (Leira o tym wie ) i przyrost jest wlasnie tak marny (555 kontra 886 po 4 dniach) do tego bardzo slby progesteron niecale 9 i plamienia? Jest sens podtrzymywac lekami? Pecherzyk w macicy 11 mm, nieregularny.
Ja bym walczyła do końca. Przy 11 mm nie widać jeszcze zarodka, poczekałabym przynajmniej tydzień, brała leki i zrobiła USG czy zarodek się uwidocznił. -
kowieczka wrote:Witam mam pytanie czy branie duphastonu 3x1 i luteiny 2x1 ma jakikolwiek sens przy przyroscie ok. 26%? Robie HCG a nie bete (Leira o tym wie ) i przyrost jest wlasnie tak marny (555 kontra 886 po 4 dniach) do tego bardzo slby progesteron niecale 9 i plamienia? Jest sens podtrzymywac lekami? Pecherzyk w macicy 11 mm, nieregularny.