Niska beta-czy coś nie tak?
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiedzie dziewczyny moja lekarka nie traktuje ciąży biochemiczna jako ciąży w karcie wpisała mi że to moja pierwsza ciąża mówiła że jak nie widać pęcherzyka to nie uznaje ciąży jak to jest, jak mówić lekarzom? Czy ciąża biochemiczna to ciąża czy nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 14:25
-
nick nieaktualnyJa ide dzis do kontroli, ale do innego lekarza. Mój okazało sie ze będzie dopiero 12 lutego :o
A jednak chce wiedzieć wcześniej czy juz wszystko ok. Były dni mocniejszego krwawienia z kawałkami śluzówki, a teraz juz właściwie tylko resztki. Śluz barwiony na brunatno przy badaniu szyjki.
Tez właśnie myśle co powiedzieć temu lekarzowi co nie zna mojej sytuacji
Chyba powiem, ze ciąża bezzarodkowa i poronienie samoistne. Jakoś mi najlepiej brzmi.
Trzymajcie kciuki -
gapciaa wrote:Ja ide dzis do kontroli, ale do innego lekarza. Mój okazało sie ze będzie dopiero 12 lutego :o
A jednak chce wiedzieć wcześniej czy juz wszystko ok. Były dni mocniejszego krwawienia z kawałkami śluzówki, a teraz juz właściwie tylko resztki. Śluz barwiony na brunatno przy badaniu szyjki.
Tez właśnie myśle co powiedzieć temu lekarzowi co nie zna mojej sytuacji
Chyba powiem, ze ciąża bezzarodkowa i poronienie samoistne. Jakoś mi najlepiej brzmi.
Trzymajcie kciuki
No pewnie, trzeba skontrolować stopień oczyszczenia na USG. Daj znać po wizycie! Oby się wszystko wyczyściło! -
Cześć dziewczyny, mam 36 lat, 13 letnią już córkę i od 2 lat starałam się o drugie dziecko.
Kiedy już odpuściłam walkę 21.01 w dniu @ zamiast krwi przyszło delikatne plamienie.
Myślałam, że się rozkręca ale po 3 dniach tj 24.01 15dpo, poszłam na betę i ku niemałemu zdziwieniu wynik 137mlU/ml.
Problem w tym, że 8dpo wynik mojego proga to 6,6ng/ml.
Od kilkunastu cykli wg zaleceń lekarza zawsze po owu brałam luteinę 1x2 podjęzykowo i teraz po wyniku bety znowu zaczęłam brać ale zwiększyłam dawkę do 3x2tbl.
Raz dziennie delikatnie na brązowo plamię i w sobotę idę do gina.
Dzisiaj rano powtórzyłam betę i nie mogę się na niczym skupić, czekając na wyniki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 11:09
-
Klamka1982 wrote:Cześć dziewczyny, mam 36 lat, 13 letnią już córkę i od 2 lat starałam się o drugie dziecko.
Kiedy już odpuściłam walkę 21.01 w dniu @ zamiast krwi przyszło delikatne plamienie.
Myślałam, że się rozkręca ale po 3 dniach tj 24.01 15dpo, poszłam na betę i ku niemałemu zdziwieniu wynik 137mlU/ml.
Problem w tym, że 8dpo wynik mojego proga to 6,6ng/ml.
Od kilkunastu cykli wg zaleceń lekarza zawsze po owu brałam luteinę 1x2 podjęzykowo i teraz po wyniku bety znowu zaczęłam brać ale zwiększyłam dawkę do 3x2tbl.
Raz dziennie delikatnie na brązowo plamię i w sobotę idę do gina.
Dzisiaj rano powtórzyłam betę i nie mogę się na niczym skupić, czekając na wyniki.
Hej, hej!
GRATULACJE!
Ciąża młodziutka, na USG pewnie nie będzie nic widać. Plamieniem się nie martw, ja krwawiłam na początku szczęśliwej ciąży, powody są różne, czasem implantacja, czasem krwiak, czasem pęknięte naczynko - to wszystko się zdarza bardzo często
Daj znać jak będziesz mieć wyniki - trzymam kciuki
EDIT: Progesteronem się nie martw - w bardzo wczesnej ciąży, takiej jak Twoja (do ok ukończonego 6 tygodnia) może być bardzo niski, poniżej 10, dopiero potem odbija w górę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 11:18
Klamka1982 lubi tę wiadomość
-
Leira wrote:Hej, hej!
GRATULACJE!
Ciąża młodziutka, na USG pewnie nie będzie nic widać. Plamieniem się nie martw, ja krwawiłam na początku szczęśliwej ciąży, powody są różne, czasem implantacja, czasem krwiak, czasem pęknięte naczynko - to wszystko się zdarza bardzo często
Daj znać jak będziesz mieć wyniki - trzymam kciuki
EDIT: Progesteronem się nie martw - w bardzo wczesnej ciąży, takiej jak Twoja (do ok ukończonego 6 tygodnia) może być bardzo niski, poniżej 10, dopiero potem odbija w górę.
Dziękuję kochana za podtrzymanie na duchu, ciąża malutka bo wg daty @ 27.12 to 4t + 4dni. Muszę czymś zająć myśli do późnego popołudnia. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Klamka1982 wrote:Dziękuję kochana za podtrzymanie na duchu, ciąża malutka bo wg daty @ 27.12 to 4t + 4dni. Muszę czymś zająć myśli do późnego popołudnia.
No przy becie 137 mIU/ml to od razu widać, że młodziutka Nic się nie martw, przypuszczam, że na wyniku będzie beta 250 mIU/ml w górę -
gapciaa wrote:Powiedział doktor, ze jak to krwawienie sie nie nasili to do szpitala, bo jeszcze sporo tego zostało
Wiesz, powinny wypadać z Ciebie takie, hmm, jakby kawałki tkanek (w dotyku jak surowa wątróbka). Spróbuj sobie pomóc - długi spacer, przysiady (siłownia to wybawienie), powinno ostro ruszyć. A jak nie to trzeba będzie się na IP zgłosić. Mam jednak nadzieję, że się uda.gapciaa lubi tę wiadomość
-
Leira wrote:SUPER !!!
Pięknie się ciąża rozwija !!!
EDIT: Przy takich przyrostach w sobotę już może być coś widać
Ten przyrost to po 96h ale raczej w normie?
Leira a myślisz, że jeszcze powinnam powtórzyć w środę? Tak na dobitkę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 15:52
-
Klamka1982 wrote:Ten przyrost to po 96h ale raczej w normie?
Leira a myślisz, że jeszcze powinnam powtórzyć w środę? Tak na dobitkę?
Nawet jak na 96h to przyrost super!
Ja bym w takiej sytuacji już bety nie robiła - poszłabym na USG w sobote i jak nic nie byłoby widać (nawet pęcherza w macicy) to zrobiłabym betę. Natomiast jeśli będzie widać pęcherz, albo pęcherz z zarodkiem to umówiłabym kolejne USG za tydzień lub dwa i potem już czekałabym na genetyczne.Klamka1982 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLeira wrote:Wiesz, powinny wypadać z Ciebie takie, hmm, jakby kawałki tkanek (w dotyku jak surowa wątróbka). Spróbuj sobie pomóc - długi spacer, przysiady (siłownia to wybawienie), powinno ostro ruszyć. A jak nie to trzeba będzie się na IP zgłosić. Mam jednak nadzieję, że się uda.
Wypadały „wątróbki” ale teraz jakby mniej -
nick nieaktualny
-
Leira wrote:Odradzałabym akurat tą metodę. Lepiej postawić na ruch.
Masz rację to mega głupia metoda.
Odebrałam progesteron.
Przy luteinie 3x2 pod język mam wynik 31,90ng.
Dobrze że sobie zwiększyłam bo mogło być słabo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 15:14