Niski przyrost beta
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia_2 wrote:Cześć prosze o poradę.
Robiłam 2 bety w nastepujących tc
4+1 - 328
4+3 - 830
czy to sa prawidłowe wyniki?
nie są za niskie?
NIby beta przyrosła ale nie wiem czy na ten wiek ciąży nie powinny wyć wyższe wartości.
będę wdzięczna za odpowiedź01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
Witam mogę prosić o porade🙂
Jestem po podaniu 5 dniowej blatocysty.
Bth 5dpt-12,8
7dpt- 52,1
10dpt-185,6
Trochę martwi mnie ostatni wynik bo przyrost jest niższy. Może ktoś mi pomóc? Jest to drugi transfer i pierwsza pozytywna beta od 5 lat starań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2021, 11:43
-
nick nieaktualnyEwelina3434 wrote:Witam mogę prosić o porade🙂
Jestem po podaniu 5 dniowej blatocysty.
Bth 5dpt-12,8
7dpt- 52,1
10dpt-185,6
Trochę martwi mnie ostatni wynik bo przyrost jest niższy. Może ktoś mi pomóc? Jest to drugi transfer i pierwsza pozytywna beta od 5 lat starań.
Witaj Ewelina, najlepiej powtarzać betę co 48h. Wtedy Przyrost powinien być na poziomie min o 66 procent.
Jestes obstawiona, progesteron przyjmujesz?
Więc gratulacje 🙂
Życze powodzenia
Daj znać co i jak
Trzymam kciuki -
Dzięki za odpowiedź🙂
Tak ja przyjmuje duphaston,luteinę plus estrofem, encorton, neoparin, accofil więc mam tego trochę😁Niestety jutro nie jestem w stanie zrobić badań więc następne będę mieć dopiero w czwartek czyli po 72h.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2021, 20:11
margaretka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelina3434 wrote:Hej.
Dziś ponownie zrobiłam badanie i wynik to 285.przyrost poniżej normy. Raczej już nic z tego nie będzie?
Jeszcze nie nastawiaj się na najgorsze.
Jest mały przyrost ale przy In vitro czasem dzieją się różne rzeczy.
Masz możliwość powtórki w sobotę? -
Dziewczyny, a czy którejś z was beta wzrastała z niskich wartości ale było wszystko w porządku i udało się donosić ciążę? U mnie dzisiaj w terminie okresu (dziś byłby pierwszy dzień miesiączki) beta 39,4. Martwię się, że to mało. W styczniu przeszłam cb ale wtedy wartości były na poziomie 13,4 i zaczęło szybko spadać. Mam już jednego syna i wtedy betę robiłam po 5 dniach od spodziewanej miesiączki ale była już 6tys. Czy której z was beta skoczyła ładnie z tak niskiej wartości?
-
Owulacja teoretycznie 9 września (ból owulacyjny, śluz płodny), ale testów nie robiłam i nie mierzyłam temperatury. 13-14 września miałam dwudniowe plamienie - wydaje mi się, że to była implantacja. Od soboty 18 września robiłam testy ciążowe - najpierw wychodziły takie cienie cienia dosłownie, ale kreska stopniowo ciemniała. Wczoraj była już dosyć ciemna (prawie taka jak kontrolna), robiłam rano betę i właśnie było 39,4 w 14dpo teoretycznie.
-
nick nieaktualnyOpuncja54 wrote:Owulacja teoretycznie 9 września (ból owulacyjny, śluz płodny), ale testów nie robiłam i nie mierzyłam temperatury. 13-14 września miałam dwudniowe plamienie - wydaje mi się, że to była implantacja. Od soboty 18 września robiłam testy ciążowe - najpierw wychodziły takie cienie cienia dosłownie, ale kreska stopniowo ciemniała. Wczoraj była już dosyć ciemna (prawie taka jak kontrolna), robiłam rano betę i właśnie było 39,4 w 14dpo teoretycznie.
Oczywiście że możesz mieć taką bete. Teraz ważny jest przyrost. Najlepiej skontroluj po 48h. Bierzesz prog?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2021, 14:52
-
nick nieaktualnyOpuncja54 wrote:Tak tak idę jutro skontrolować przyrost po 48h oby wszystko było dobrze! Prog nie biorę bo w ciąży z synem nie miałam żadnych problemów i w sumie od ponad trzech lat nie kontrolowałam jego poziomu.
No to trzymam kciuki
Daj znać.
To najlepiej przy kolejnej becie w poniedziałek zrób też przy okazji prog. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie dziś też beta zwolniła. W piątek 69.55 a dziś poniedziałek i 130.90. Czy to bardzo źle? Z kalkulatora wyszedł przyrost 52.4%. Jeśli jednak zmierzyć to minimalna beta powinna wynosić 143, to aż tak dużo nie odbiega od mojej. Mam nadzieję, że w środę podbije. Jak myślicie, czy już pozamiatane?