Pęcherzyk płodowy
-
WIADOMOŚĆ
-
Agulaa30 wrote:dziewczyny jak byłam na usg to był 5 tydzień 5dzień według usg CRL 0.20cm ? jak mam to rozumieć ? dobrze czy nie?
A co tu rozumieć?
Ciąża w macicy, uwidoczniono zarodek o długości 2 mm. Na tym etapie nie da się jeszcze uwidocznić akcji serca bo zarodek jest za mały, więc na kolejnym USG już usłyszysz bijące serce malucha
GRATULACJE! -
Leira wrote:A co tu rozumieć?
Ciąża w macicy, uwidoczniono zarodek o długości 2 mm. Na tym etapie nie da się jeszcze uwidocznić akcji serca bo zarodek jest za mały, więc na kolejnym USG już usłyszysz bijące serce malucha
GRATULACJE!Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY . -
Hej Dziewczyny,
Ja dziś miałam pierwszą wizytę.
Lekarz powiedział że pęcherzyk i ciałko żółte jak ma 5t3d książkowe
GS 0,58cm
YS 0,23cm
Co myślicie?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualny
-
lilly. wrote:Hej Dziewczyny,
GS 0,58cm
YS 0,23cm
Co myślicie?
Nie rozumiem intencji tego posta - piszesz, że lekarz powiedział, że wymiary książkowe, wszystko w porządku, więc co mamy myśleć? -
Leira,
Lekarze często mówią różne rzeczy, np. że pęcherzyk musi być widać przy bhcg 1000 co jest nieprawdą. Macie tu ogromną wiedzę więc chciałam się podzielić i upewnić.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
lilly. wrote:Leira,
Lekarze często mówią różne rzeczy, np. że pęcherzyk musi być widać przy bhcg 1000 co jest nieprawdą. Macie tu ogromną wiedzę więc chciałam się podzielić i upewnić.
Dobre wiadomości to dobre wiadomości.
Za tydzień pewnie pojawi się zarodek, przy odrobinie szczęścia może będzie też serduszko, ale to może być i za 2 tygodnie więc czekaj cierpliwie.lilly. lubi tę wiadomość
-
lilly. wrote:Hej Dziewczyny,
GS 0,58cm
YS 0,23cm
Co myślicie?lilly. lubi tę wiadomość
Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY . -
Agulaa30 wrote:Ja miałam 5tydzień i 5 dzień kiedy usłyszałam serduszko wiec moze lada dzień juz zacząć bić...nie jest mówione ze za tydzień czy dwa...jestem tego przykładem
Nie chodzi tutaj o wiek ciąży tylko o betę. Serduszko zwykle wykrywane jest przy becie ok. 17 tyś (wiadomo: plus/minus), analizując wartości bety u autorki szacuję, że może być to tydzień lub dwa. Aczkolwiek wiadomo, że ciąża nie matematyka i może być różnie, ale obstawiałabym właśnie taki terminlilly. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny