Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Pęcherzyk płodowy
Odpowiedz

Pęcherzyk płodowy

Oceń ten wątek:
  • Mosieczka Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesica wrote:
    Witam, byłam wczoraj u gina bo miałam lekkie plamienia w weekend, dostałam luteinę 2x100mg dopochwowo i duphaston 2x1tabl. Zrobił mi usg i widział pęcherzyk 5 mm. Powiedział że to trochę mało jak na tydzień ciąży liczony od ostatniej miesiączki ( pierwszy dzień ostatniej miesiączki 3.01.2019 ). Nie ma jeszcze zarodka ani ciałka żołtkowego :(
    Zaczęłam się bardzo martwić bo przeczytałam na wielu stronach że na ten czas już zarodek powinien być a najczęściej i serduszko. Czy to rzeczywiście jest tak liniowe ? Czy raczej indywidualne i jeszcze wszystko może być prawidłowo ? Mam przyjść na kolejne USG za 10 dni.
    A i jeszcze jedno 4 dni temu miałam betę 435 dwa dni wcześniej 230. Może ze względu na to że beta była taka niska jeszcze ciąża jest młodsza ? Przyrost wydaje mi się prawidłowy. Czy powinnam ją jeszcze powtórzyć może pod koniec tygodnia ?

Może do owulacji doszło później i ciąża jest młodsza, za 10 dni się wszystko wyjaśni co do bety to ja bym poczekala do wizyty, u mnie beta przerastala prawidłowo przy pustym pecherzyku ciazowym więc moim zdaniem nie jest ona wyznacznikiem,bo pęcherzyk rosl prawidłowo a zarodka nie bylo,najważniejsze usg.

• Mosieczka Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesica wrote:
    Witam, byłam wczoraj u gina bo miałam lekkie plamienia w weekend, dostałam luteinę 2x100mg dopochwowo i duphaston 2x1tabl. Zrobił mi usg i widział pęcherzyk 5 mm. Powiedział że to trochę mało jak na tydzień ciąży liczony od ostatniej miesiączki ( pierwszy dzień ostatniej miesiączki 3.01.2019 ). Nie ma jeszcze zarodka ani ciałka żołtkowego :(
    Zaczęłam się bardzo martwić bo przeczytałam na wielu stronach że na ten czas już zarodek powinien być a najczęściej i serduszko. Czy to rzeczywiście jest tak liniowe ? Czy raczej indywidualne i jeszcze wszystko może być prawidłowo ? Mam przyjść na kolejne USG za 10 dni.
    A i jeszcze jedno 4 dni temu miałam betę 435 dwa dni wcześniej 230. Może ze względu na to że beta była taka niska jeszcze ciąża jest młodsza ? Przyrost wydaje mi się prawidłowy. Czy powinnam ją jeszcze powtórzyć może pod koniec tygodnia ?

Co do plamien to też je miałam w poprzedniej ciąży która była ciaza bezzarodkowa, jak i w obecnej ok 5-6 tyg
    plamienie było lekkie 2 dniowe.
    Ok 7 tyg usłyszałam serduszko ma wizycie :)

‹‹ 15 16 17 18 19
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ