X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Pęcherzyk płodowy
Odpowiedz

Pęcherzyk płodowy

Oceń ten wątek:
  • Mosieczka Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesica wrote:
    Witam, byłam wczoraj u gina bo miałam lekkie plamienia w weekend, dostałam luteinę 2x100mg dopochwowo i duphaston 2x1tabl. Zrobił mi usg i widział pęcherzyk 5 mm. Powiedział że to trochę mało jak na tydzień ciąży liczony od ostatniej miesiączki ( pierwszy dzień ostatniej miesiączki 3.01.2019 ). Nie ma jeszcze zarodka ani ciałka żołtkowego :(
    Zaczęłam się bardzo martwić bo przeczytałam na wielu stronach że na ten czas już zarodek powinien być a najczęściej i serduszko. Czy to rzeczywiście jest tak liniowe ? Czy raczej indywidualne i jeszcze wszystko może być prawidłowo ? Mam przyjść na kolejne USG za 10 dni.
    A i jeszcze jedno 4 dni temu miałam betę 435 dwa dni wcześniej 230. Może ze względu na to że beta była taka niska jeszcze ciąża jest młodsza ? Przyrost wydaje mi się prawidłowy. Czy powinnam ją jeszcze powtórzyć może pod koniec tygodnia ?

Może do owulacji doszło później i ciąża jest młodsza, za 10 dni się wszystko wyjaśni co do bety to ja bym poczekala do wizyty, u mnie beta przerastala prawidłowo przy pustym pecherzyku ciazowym więc moim zdaniem nie jest ona wyznacznikiem,bo pęcherzyk rosl prawidłowo a zarodka nie bylo,najważniejsze usg.

• Mosieczka Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesica wrote:
    Witam, byłam wczoraj u gina bo miałam lekkie plamienia w weekend, dostałam luteinę 2x100mg dopochwowo i duphaston 2x1tabl. Zrobił mi usg i widział pęcherzyk 5 mm. Powiedział że to trochę mało jak na tydzień ciąży liczony od ostatniej miesiączki ( pierwszy dzień ostatniej miesiączki 3.01.2019 ). Nie ma jeszcze zarodka ani ciałka żołtkowego :(
    Zaczęłam się bardzo martwić bo przeczytałam na wielu stronach że na ten czas już zarodek powinien być a najczęściej i serduszko. Czy to rzeczywiście jest tak liniowe ? Czy raczej indywidualne i jeszcze wszystko może być prawidłowo ? Mam przyjść na kolejne USG za 10 dni.
    A i jeszcze jedno 4 dni temu miałam betę 435 dwa dni wcześniej 230. Może ze względu na to że beta była taka niska jeszcze ciąża jest młodsza ? Przyrost wydaje mi się prawidłowy. Czy powinnam ją jeszcze powtórzyć może pod koniec tygodnia ?

Co do plamien to też je miałam w poprzedniej ciąży która była ciaza bezzarodkowa, jak i w obecnej ok 5-6 tyg
    plamienie było lekkie 2 dniowe.
    Ok 7 tyg usłyszałam serduszko ma wizycie :)

‹‹ 15 16 17 18 19
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ