Pęcherzyk płodowy
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie kochane!
Nie było mnie trochę czasu, chyba dla mniej najgorszego... Dostałam krwawienia, przez tydzień leżałam w szpitalu co niestety zakończyło się poronieniem. Pęcherzyk miał 9 mm.
Wszystkim ciężarnym życzę szczęśliwego rozwiązania, pozdrawiam -
dziewczyny, chciałam coś napisać. dopiero co przeszłam poronienie pustego jajeczka... ile ja się naczytałam o przyrostach, ciałku żółtym,wielkościach pęcherzyka... napiszę więc jak to było u mnie, bo wiem jak sama szukałam tych informacji.
od początku dosyć niskie wartosci beta hcg - w dniu spodziewanej miesiączki 37, ale przez dwa tygodnie bardzo ładne i prawidłowe przyrosty.
potem przy wartosci ok.1500 przyrosty zaczęły maleć- przyrastało, ale o 20-30%.
Pęcherzyk rósł, pojawiło się nawet ciałko żółte. Beta hcg wzrosła do 19 000 i dopiero wtedy zaczęła spadać. Pęcherzyk osiągnął wielkość 23mm z ciałkiem żółtym, ale pusty.
Dodam,że w porównaniu z pierwszą ciążą z której mam córę, objawy były b.słabe, właściwie nie czułam aby urosły piersi, żadnych mdłości, jedynie senność.
Bardzo długo czekałam na diagnozę, bo właśnie- pęcherzyk rósł, było ciałko żółte, beta słabo, ale rosła. W 9 tc beta zaczęła spadać, a po 2 tygodniach samoistne poronienie. Lekarz zalecił mi czekania na samoistne oczyszczenie. Jeśli jesteście na to gotowe psychicznie to jest to najlepsze rozwiązanie. Oczywiscie życzę Wam samych udanych ciąż, ale sama się już przekonałam,że w życiu różnie bywa.
Córeczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
Czesc dziewczyny
W piatek robilam test 2 dni przed @ wyszedl pozytywny. Wczoraj rano zrobilam jeszcze jeden tez wyszedl pozytywny wczoraj byl dzien po @ terminie. Ale wczoraj po poludniu mialam plamke rozowego sluzu. Wieczorem pojechalam na ip zostawili mnie na noc i badali. Dzis mialam usg jestem w 4+2. Lekarka nastraszyla mnie ze moze byc to po raz kolejny cp.. Bo nic w macicy nie bylo widac.. Czy wy widzialyscie cos w 4 tygodniu?!
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
A u mnie 6 tydz i 4 dni od ostatniej miesiaczki.Na usg nic nie widac lekarz mnie straszy ze ciaza obumarła
beta z wczoraj 2423 jutro powtórka bety
strasznie sie martwie -
Emi36 wrote:A u mnie 6 tydz i 4 dni od ostatniej miesiaczki.Na usg nic nie widac lekarz mnie straszy ze ciaza obumarła
beta z wczoraj 2423 jutro powtórka bety
strasznie sie martwie
W ogóle niczego nie widać? Nawet pęcherzyka? Cykle mialas regularne czy nie?Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Juz sama nie wiem lekarz cos widział plamke ale stwierdził ze to nie pecherzyk tylko niby torbiel ale ja w to nie wierze. W poniedziałek ide do innego lekarza zobaczymy co mi powie
od owulaci mija 33 dni
a od zagniedzenia 21 dni -
Koło 7 tygodnia już powinien być widoczny zarodek z czynnością serca a w 6 pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym. Twoja beta odpowiada 5 tygodniowi. Oczywiscie nie jest istotna sama wartość bety ale jej przyrost, to jednak w prawie 7 tygodniu wartosci powinny byc troche wyższe. Jesteś pewna co do dnia owulacji? Jest możliwosć ze ta owulacja byla np 10 dni pozniej, czy mialas monitoring robiony i masz pewnosc? Masz zdj z tamtego usg?Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
nick nieaktualny
-
Czemu myslisz, ze za maly? Ja w 4+5 mialam pecherzyk 4-5mm i lekarz mowil, ze jest odpowiedni dla wieku ciazy. Potem w 6+4 byl juz zarodek z bijacym serduszkiem i tez lekarz mowil, ze wszystko sie zgadza z wiekiem ciazy.
Alice24 lubi tę wiadomość
-
Hej ! Przeszukuję internet w poszukiwaniu hasła "jak przetrwać pierwsze tygodnie ciąży" i już zaczynałam myśleć, że tylko ja się tak bardzo stresuję podczas gdy pewnie reszta z Was cierpliwie czeka na rozwój wydarzeń głaszcząc się po brzuszku
I przyznam, trochę mi ulżyło ,że nie ja jedna tak się boję ..!
Pierwsze 2 dni po pozytywnym teście super radość a teraz ogromny strach przed pierwszą wizytą... Czy będzie zarodek.. czy będzie serduszko.. czy przetrwamy te najtrudniejsze 10-12 tygodni..?? MASAKRA!
Jestem w 5tc 4d ,wizytę mam za tydzień, gin ,którego wybrałam stwierdził, że już wszystko powinno być widać na podstawie moich informacji o tym szczęśliwym cyklu !
Trzymajcie kciuki kochane !!!mania 89 lubi tę wiadomość
-
Witam was jestem tutaj nowa wiec zaczne tak po spoznionym okresie zrobilam test ciazowy na ktorym to pierwsza kreska byla widoczna a druga bardzo blada. Po okolo 2 dniach zrobilam test nastepnym i sa widoczne dwie kreski. byłam u lekarza ktory stwierdzil ze na 99.9% to ciaza ale nie widac jeszcze pecherzyka ziązowego kazał zrobic mi bete. na drugi dzien zrobilam bete i wyszła 163. Moje pytnie do was brzmi czy to mozliwe ze nic jeszcze nie bylo widac to juz 4,5tc Prosze o odpowiedz.Milenka0712
-
Milenka072012 wrote:Witam was jestem tutaj nowa wiec zaczne tak po spoznionym okresie zrobilam test ciazowy na ktorym to pierwsza kreska byla widoczna a druga bardzo blada. Po okolo 2 dniach zrobilam test nastepnym i sa widoczne dwie kreski. byłam u lekarza ktory stwierdzil ze na 99.9% to ciaza ale nie widac jeszcze pecherzyka ziązowego kazał zrobic mi bete. na drugi dzien zrobilam bete i wyszła 163. Moje pytnie do was brzmi czy to mozliwe ze nic jeszcze nie bylo widac to juz 4,5tc Prosze o odpowiedz.
Dziś wróciłam z pierwszej wizyty. U mnie też jeszcze nic nie widać ale lekarz trochę mnie uspokoił, bo według niego zaczyna być cokolwiek widać przy becie na poziomie około 1000.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 13:29
Wesola_borowka