X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Pęcherzyk płodowy
Odpowiedz

Pęcherzyk płodowy

Oceń ten wątek:
  • Ed-ka Debiutantka

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze że boję się zrobić betę,bo jeśli wyjdzie że jest coś nie tak to z nerwów nie wytrzymam do wizyty...już i tak jestem zdenerwowana testem i tą wielkością pęcherzyka :-(

• NatiB Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkosc pecherzyka jest prawidlowa, test faktycznie juz powinien wychodzic z wyrazną kreską, ale to nie jest zadna reguła, testy moga roznie byc "barwione". Bedzie co ma byc, poczekaj w spokoju do 29, mysle ze bedzie dobrze :)

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Ed-ka Debiutantka

Wysłany: 21 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za dobre słowa, pozostaje mi czekać :-)

• sznurowka Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest coś takiego jak za duży pęcherzyk? Bo ja w 5t+6d miałam 1,38 cm. Dr mówiła, że wszystko jest OK, ale tak widzę, że to więcej niż piszą w internetach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 16:15

klz915nmy2gfnr76.png

30.09.2016 3240g 52cm 39tc
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest cos takiego, ale Twoj jest w normie :)

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Majcia Znajoma

Wysłany: 24 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie.
    Ostatnią wizytę miałam 4 lutego i było tylko zgrubienie w macicy. Dziś byłam na kolejnej wizycie i niestety zobaczyłam pęcherzyk, który był pusty. Strasznie mnie to zaniepokoiło. Ostatnio miałam miesiączkę 30 grudnia. Niby wychodzi mi 5/6 tydzień z kalkulatora, ale moja dr sama nie potrafi prawidłowo stwierdzić, który to może być tydzień ciąży.
    Następną wizytę mam 10 marca. Strasznie się boję czy czy zarodek się wypełni.

0d1yugpj0sxcsno8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majcia, ja też nie zobaczyłam zarodka w pęcherzyku w 6 tygodniu. Dopiero w 8.

Majcia lubi tę wiadomość

• Majcia Znajoma

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Dałaś mi Elaria jeszcze większą nadzieję :)

0d1yugpj0sxcsno8.png
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    byłam dziś na pierwszym usg i na początku się podłamałam bo nie widac zarodka. pecherzyk w 6 tyg i 1 Dniu 12,5. Ale teraz jak czytam Wasze info to moze byc normalne.. dostałam na wzmocnienie duphaton 3x1.
    Kolejne usg za 2 tyg.
    moze bedzie juz widac... :(

Fertimedica Warszawa
  • Majcia Znajoma

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Właśnie ja miałam w środę USG i sam pęcherzyk było widać, nie podała mi lekarza wielkości. Przed chwilą widziałam krew podczas podcierania się. Bez śluzu i taka jasna. Nie wiem co mam robić. Czy może to być spowodowane zagnieżdżaniem się zarodka czy po prosto obumarcie pęcherzyka? Nie mam żadnych bóli brzucha, czuje się dobrze. Miała któraś z Was tak?

0d1yugpj0sxcsno8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majcia, to trzeba skonsultować z lekarzem. W 5/6 tygodniu miałam plamienie, mało nie wyszłam z siebie i od razu do lekarza, jakiegokolwiek z książki telefonicznej, bo właściwie nie miałam prowadzącego :/ a na pierwszą wizytę umówiona byłam na tydzień później do lekarza poleconego przez kuzynkę.
    Okazało się, że jest pęcherzyk (wówczas pusty) i krwawiący polip, z którym mam chodzić i na razie się nie przejmować. (Więc tak chodzę i czasem plamię).

Wiem, że jest piątek, ale konsultacja moim zdaniem jest konieczna...

• Majcia Znajoma

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie ta moja doktor badała to nie miałam żadnych polipów, torbieli itp. Biorę duphaston 2x1 dziennie od zeszłego piątku i plamienie lekko krew i śluz ustąpiło, teraz tylko na jasno brązowo, no i ta krew. Jedynie to mi szpital zostaje.Ale u nas jest taki lekarz, że jak bada to bez wyczucia i traktuje jak kolejną sztukę. I tak sobie właśnie czytam czy może nie jest to zagnieżdżanie zarodka. Planowo powinnam jutro dostać okres.

0d1yugpj0sxcsno8.png
  • Majcia Znajoma

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniła do swojej dr, powiedziała że jak się pojawią bóle brzucha i krwawienie się nasili to mam jechać na szpital. Póki co dobrze się czuje, nic mnie nie boli i żyję nadzieją, że będzie dobrze :)

0d1yugpj0sxcsno8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchaj lekarki :-)

Majcia lubi tę wiadomość

• Majcia Znajoma

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie mam innego wyjścia :) Chyba za bardzo panikuję.

0d1yugpj0sxcsno8.png
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majcia trzymam kciuki! oby nam się udało!!!

Majcia lubi tę wiadomość

Fertimedica Warszawa
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny Wy jakmiałyście pusty pecherzyk to też minęły Wam objawy ciążowe?
    Odchodze od zmysłów :(:(:(

Fertimedica Warszawa
  • Majcia Znajoma

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że mi nie przeszły może dlatego, bo wierzę że pęcherzyk się jeszcze wypełni i Wam też tego życzę ;)

0d1yugpj0sxcsno8.png
  • Asiunia12 Nowa

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny byłam w czwartek u ginekologa okazało się że widoczny jest pecherzyk ciążowy o wielkości 7mm natomiast nie widać ciałka żółtego,kolejna wizyta za 2 tygodnie i nie wiem co mam myśleć bo 3 miesiące wcześniej stwierdzono u mnie pusty pecherzyk oraz udało mi się uniknąć łyżeczkowania.

• czekającanacud Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie denerwuj się bo pęcherzyk jest jeszcze mały może to dopiero 4-5 tydzień? Ja jak miałam bhcg 11 000 to był pęcherzyk ciążowy 11mm i pęcherzyk zoltkowy. Także może jest jeszcze za wcześnie :) bądź spokojna i zrób może bhcg sprawdź czy przyrasta

2nn343r8oxp9y3dz.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ